یک روزنامه زنجیرهای پس از 6 ماه بهرهبرداری از اقدامات مشکوک و معرکه گیریهای محمود صادقی در مجلس تصریح کرد اصلاحطلبان، صادقی را فردی انتحاری تلقی میکنند که آب در آسیاب رقیب میریزد(!)
روزنامه اجارهای آفتاب یزد که در کنار روزنامههایی مانند شرق و اعتماد و آرمان و... معرکهگیریهای محمود صادقی را تیتر یک کرد، حالا با لحنی آمیخته به نگرانی و ترس مینویسد: محمود صادقی دل اصلاحطلبان را لرزاند. به نظر عدهای از اصلاحطلبان این عضو فراکسیون امید در عین حال که گاه شجاعانه و جسورانه سخن میگوید، اما گاه نیز سر حرفش نمیماند و بابت همان حرف جسورانه فورا عذرخواهی میکند در یک دانشگاه مثل شیراز حرفهای آنچنانی میزند. اما در دانشگاه اراک میگوید «حرفهای قبلیام تند بود. یک بار در پست اینستاگرامش از عدم شفافیت میگوید، یک بار هم در همان اینستاگرام از شفافیتها تقدیر میکند... شاید همین چرخشهای گاه و بیگاه محمود صادقی است که باعث میشود برخی اصلاحطلبان به ستوه بیایند و بگویند «اینکه او یک اظهارنظر نسبتا تندی را مطرح میکند و سپس از بابت آن عذرخواهی میکند نشاندهنده ناپختگیاش است.»
آفتاب یزد افزود: در این میان عدهای از اصلاحطلبان هم معتقدند صادقی با رفتارهای تندش، کار جریان اصلاحطلبی را هم خراب میکند! او با اتخاذ مواضع خود باعث خواهد شد تا دوباره اعمال فشارها علیه اصلاحطلبان فزونی یابد. به بیانی دیگر محمود صادقی گاهی با این روند، نه تنها نماد اصلاحطلبی نمیشود بلکه آب در آسیاب رقیب میریزد.
گروهی دیگر از اصلاحطلبان هم رفتار وی را گونهای از حملات انتحاری میدانند که هم خودش را نابود میسازد و هم جناحش را.
این روزنامه زنجیرهای نوشت: محمود صادقی این روزها در برههای سختتر از گذشته قرار گرفته، چون طرف حساب مخالفین او دیگر اصولگرایان نیستند، بلکه او با دستهای جدیدتر از مخالفینش روبهرو شده است، دستهای از میان خود اصلاحطلبان.
دلواپسی روزنامه اصلاحطلب از سرریز اختلافات کابینه به رسانهها
کشیده شدن درگیری شماری از دولتمردان به رسانهها، نشریات حامی دولت را دلواپس کرده است.
روزنامه آفتاب یزد در اینباره نوشت «جهانگیری طی تذکری جدی...، ترکان در انتقادی بیپرده...، وزیر بهداشت در سخنانی تند...، وزیر رفاه در پاسخ به...، نعمتزاده در واکنش به انتقادات... و بسیاری از این دست اخبار تلخ، گیج، مبهم و در عین حال آزاردهنده چندی است که عرصه رسانههای دیداری و شنیداری را تحت سیطره خود درآورده است.
در این که ربیعی به اندازه قاضیزاده هاشمی رسانهای نیست هیچ شکی وجود ندارد اما در این که چرا دو وزیر باید به جای آن که در یک محیط آرام و بیچالش به حل و فصل امور فیمابینی بپردازند سر از رسانهها درمیآورند باید اندکی تردید به خود راه داد که مسئله چیست؟
اینگونه تقابل و رودرروییها تازگی ندارد! چندی پیش ترکان و نعمتزاده تا جایی که صلاح دانسته بودند از خجالت هم درآمده و یا کمی بعدتر جهانگیری- معاون اول رئیسجمهور- در تذکری تند تنزل رتبه اقتصادی (کسب و کار) را به طیبنیا یادآور شده بود اما رودررویی قاضیزاده هاشمی و ربیعی اندکی متفاوت از تمامی مسائلی از این دست بود که تاکنون رخ داده است.
در اخبار منتشره میخوانیم: «توپ وزیر بهداشت حسابی پر است و سفرهای رسانهای خود را رسانه به رسانه و تریبون به تریبون راه انداخته تا بتواند پولی برای طرح سلامت جور کند. پول اصلی هم در دست بیمهها است و کلید این پول هم در دستان وزیر رفاه است.»
وزیر بهداشت نشان داده که تسلط عجیبی بر حرکتهای زیگزاگی و گیجکننده رسانهای دارد اما همین وزیر بهداشت که صراحتا از عدم حضور خود در دولت بعدی خبر داده! در همایشی میگوید: «هماکنون حال و روز من این است که باید وام بگیرم برای بیمه، بقیه پول را پرداخت کنم تا طلب من را بدهند. آیا از این خندهدارتر در دنیا دیدهاید؟» و بعد، حرفهای تندتری حواله وزارت رفاه و بیمهها کرده، ادامه میدهد: «ظلم بزرگ دیگری که کردهایم این است که 12 سال پیش سلامت مردم را دست بنگاه اقتصادی دادیم و سلامت مردم به وزارت رفاه رفت. اسم آن را گذاشتند رفاه و بنده معتقدم حیف این اسم است. این وزارت چه چیز برایش مهم است؟».
بالطبع وزیر رفاه نیز بیکار ننشسته برای برونرفت از سنگینی بار انتقاداتی که نه از سوی رسانه یا جناح رقیب دولت که از سوی همکارش در کابینه بر وی تحمیل شده است لب به پاسخگویی گشوده و سخنانی که جای طرح آن در رسانه نیست را رسانهای میکند.
آفتاب یزد با اظهار نگرانی از اینکه «تحمل اعضای کابینه به پایینترین حد مجاز رسیده» میافزاید: چند ماه باقی مانده به انتخابات و نیز پایان کار دولت تدبیر در نخستین چهار ساله حضور در پاستور سختیهای خاصی خواهد داشت. اما افزودن به این سختیها با رودرروییهایی اینچنین نشان میدهد که باید در لایههای پنهان این تقابلها به دنبال رد پایی از تضعیف دولت گشت که چرا یک وزیر با ادبیاتی به انتقاد از وزیری دیگر لب وا میکند که نظیر و سابقه نداشته است.
یادآور میشود پیش از این نیز گزارشهایی در رسانهها درباره درگیری و اختلاف میان «وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت»، و «اقتصاد و صنعت» منتشر شده است.
همه پُز دولت به کاهش تورم بود که آن هم با رکورد نرخ دلار زیر سوال رفت
دولت در حالی بازار ارز را رها کرده که گرانی دلار، دستاورد مهم دولت درباره تورم را بر باد میدهد.
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «افسار دلار در دست باد» نوشت: دلار به قیمت 4150 تومان رسید. حدود یک ماه است که قیمت دلار رو به بالاست و نهاد سیاستگذار پولی، اقدام کنترلی خاصی نکرده است.
بر اساس قانون پولی و بانکی نخستین وظیفه بانک مرکزی، حفظ ارزش پول ملی است؛ در روزهایی که قیمت ارز رکورد میزند این نهاد نتوانسته ماموریتی را که قانون پولی و بانکی به آن، درباره حفظ ارزش پول ملی داده است انجام دهد؛ در دورهای که دولت خوب نفت فروخته و قیمت نفت هم نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است. بر اساس اصول اقتصادی هر 10 درصد افزایش قیمت دلار توان جهاندن یک و نیم واحدی قیمت ارز را دارد؛ این اصل آشکارا نشان میدهد که اگر دولت تلاشی برای کنترل قیمت ارز نکند، مهمترین دستاورد دولتش بر باد میرود؛ آن هم در سال پایانی دولت.
سالی که دولت انتخابات ریاست جمهوری را در پیش دارد. روشن است که افزایش تورم میتواند کنار بیکاری و رکود بنشیند و کابینه تدبیر و امید را در انتخابات پیش رو به چالش بکشد. درست در همین نقطه، ماجرا کمی پیچیده میشود. آیا بانک مرکزی از کنترل بازار ارز ناتوان است؟ یا انتخابات پیش رو را نادیده گرفته است و در تلاش برای دخالت نکردن در بازار عقب نشسته است؟
شرق میافزاید: در همین حال و هوا یکی از مردان اقتصادی کابینه، گرانی دلار را روانی دانسته و گفته که در روزهای آینده شاهد کاهش قیمت خواهیم بود. این گفته محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه است. او هم مانند سیف، وعده کاهش قیمت میدهد. یک نکته اما در سخنان او، جالب توجه است: «روانی» یا «هیجانی» بودن افزایش حدود 400 تومانی بهای دلار. شاید به راستی نهادهای مرجع اقتصادی کشور گمان میکنند که رشد قیمت دلار رفتار هیجانی بازار است و به زودی حبابش خواهد ترکید. هرچند این تصور ممکن است در نهایت به ضرر اقتصاد ایران، مردم و خود دولت تمام شود.
شرق تصریح کرد: ارزش پول ملی در نوسانات اخیر نرخ ارز، 17 درصد کاهش یافته است.
آش شور بیبرنامگی صدای نماینده حامی دولت را هم درآورد
آش بیبرنامگی دولت و استنکاف از ارائه لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس، آنقدر شور شد که صدای یک نماینده حامی را نیز درآورد.
روزنامه آرمان از قول جعفرزاده ایمنآبادی نوشت: بررسی لایحه برنامه ششم توسعه در حالی قرار است این هفته در مجلس پایان یابد که اما و اگرها برای رسیدگی به این لایحه در مجلس ادامه دارد. به طور کلی در این دوره اتفاقاتی افتاد که خوشایند نبود. دولت مدعی شد ضرورتی ندارد که دولت برنامه ششم توسعه را به مجلس تقدیم کند. دولت در ارتباط با این موضوع تصمیم خوبی اتخاذ نکرد. دولت برنامه را تقدیم مجلس نکرد و تنها احکامی مشخص تدوین کرد. در چنین شرایطی رئیس مجلس به رهبری نامهای فرستاد که قرار شد مجلس برنامه ششم توسعه را تنظیم کند. میتوان گفت دولت با این کار کشور را به یک خسران هدایت میکند.
وی میافزاید: کارشناسان دولت باید برنامه را تدوین میکردند و نمایندگان تنها به بررسی آن میپرداختند. دولت باید برنامه ششم را مجددا به مجلس ارائه کند.
آنکه چارهای نیست و باید نمایندگان احکام برنامه را تدوین کنند؛ قرار بود رای داده نشود تا برنامه به دولت بازگردد و دولت برنامه را تنظیم کند، اما احتمال داده شد که دولت دوباره برنامه ششم را تنظیم نکند و کشور بدون برنامه بماند. برنامهای که در حال حاضر تنظیم میشود به هیچ عنوان ایدهآل نیست و ما فقط میتوانیم تلاش خود را بکنیم که خسارتهای این برنامه به حداقل برسد. به عبارت دیگر برنامه ششم یک برنامه احساسی و بین راهی است. ما مجبوریم برنامه را تنظیم کنیم تا کشور بدون برنامه نماند. به عبارت سادهتر، ما بین بد و بدتر، بد را انتخاب کردهایم که نمیتوانیم آن را برنامه نامگذاری کنیم. اگر دولت برداشت و نظری درباره برنامه ششم داشت، باید اختلاف نظرها قبل از اجرایی شدن برطرف میشد تا به مرحله کنونی نرسد. بارها اعلام کردهام که برنامه ششم باید از کتاب آرزوها به چند صفحه واقعیت تبدیل شود. دولت باید هدفگیری میکرد و کشور در پنج سال آینده بر اساس آن چند هدف پیش میرفت.
هشدار روزنامه حامی دولت درباره تورم ناشی از نقدینگی و گران شدن ارز
یک روزنامه حامی دولت نسبت به بحرانی شدن وضعیت اقتصادی و تشدید تورم هشدار داد.
روزنامه اعتماد نوشت: کارشناسان میگویند اگر مسئولان، تمرکز کافی بر 5 عامل و جلوگیری از تبعات آن نداشته باشند، اقتصاد کشور پتانسیل بحرانی شدن را خواهد داشت.
نقدینگی تا دو ماه دیگر به یک هزار و 300 هزار میلیارد تومان میرسد. نقدینگی که عمدتا در سپردههای بانکی جاگیر شده است در سه سال گذشته روی رشد بین 20 تا 30 درصد پافشاری داشته و به عدد بزرگی رسیده که توان بحرانآفرینی را به تنهایی دارد. از سوی دیگر چهارعامل دیگر همزمان با هم میتواند منجر به افزایش ناگهانی سرعت گردش پول و پیامدهای جدی شود. نخست بالا رفتن ناگهانی نرخ ارز در نتیجه تحولات سیاسی، دوم افزایش عمومی تقاضا در ماههای پایانی، سوم وضعیت ویژه برج 11 در سررسید شدن اوراق مشارکت و سپردهها از سال 1390 به بعد و چهارم هر نوع تزریق فضای عدم اطمینان در نتیجه بحثهای انتخاباتی از دید تکنیکال تقریبا حیاتی است که دلار از کانال 4000 بالاتر نرود.
نقدینگی کشور به زودی به یک هزار و 300 هزار میلیارد تومان ( یک میلیون و 300 هزار میلیارد تومان) میرسد. زمانی که دولت یازدهم کار خود را آغاز کرد حجم نقدینگی 506 [430] هزار میلیارد تومان اعلام شد و طبق آخرین اعلام بانک مرکزی این عدد در مهر سال جاری به یک هزار و 113 هزار میلیارد تومان رسیده است. بنابراین ظرف سه سال گذشته نقدینگی کشور 119 درصد افزایش یافته است.
نقدینگی زمانی تورمزا میشود که منجر به تقاضای جدید شود. در سالهای گذشته به دلیل رکود در اقتصاد، تقاضا تحرکی نداشته و مدام رو به کاهش بوده است. اما با افزایش تقاضا ممکن است رشد 119 درصد نقدینگی هم در نرخ تورم متبلور شود و این اتفاق در رشد تقاضای آخر سال هم بدون احتمال نیست. به همین دلیل است که کارشناسان رشد تقاضای پایان سال را هم بیتاثیر در افزایش تورم و بحرانی شدن وضعیت اقتصاد نمیدانند. تورم تنها نشات گرفته از رشد نقدینگی نیست. قیمت ارز هم که این روزها افسار گسیخته شده و با شتاب به پیش میراند هم بر تورم کل اثرگذار است. تحلیلگران بازار میگویند احتمال رشد نرخ ارز باز هم وجود دارد و این اتفاق میتواند سایر قیمتها را نیز متاثر کند.
بر اساس ابلاغیه جدید یکی از وزارتخانه ها به مدیران ارشد خود، با اشاره به ضرورت آمادگی مجموعه های ذی ربط برای هرگونه حوادث غیرمترقبه، نسبت به ابلاغ شرایط برگزاری "مانور دورمیزی" اقدام شده که بر اساس ابلاغیه مذکور، این نوع مانور، فعالیتی است که طی آن سناریوهای تدوین شده توسط متولیان این وزارتخانه یا سازمان های دیگر، برای ایجاد تفاهم ذهنی و به صورت دورمیزی مورد بررسی قرار گرفته و ضمن تحلیل نقاط ضعف و قوت داخلی و فرصت ها و تهدیدهای خارجی، برای موارد مذکور برنامهریزی می شود.
تداوم لغو مصوبات سفرهای استانی دولت سابق
در حالی که بر اساس ابلاغیه اردیبهشت ماه سال 89 یک مسئول ارشد دولت سابق، مقرر شده بود مالکیت شهرک فناوری الکترونیک و صنایع غذایی ارومیه به دانشگاه صنعتی این شهر واگذار و زمینه پربارتر کردن تعامل نخبگان صنعت و دانشگاه فراهم شود، بر اساس مصوبه روزهای اخیر هیئت دولت که بنا به پیشنهاد آبان ماه سال 94 نعمت زاده وزیر صنعت صورت گرفته، مقرر شده این واگذاری لغو و شهرک مذکور از دانشگاه ارومیه گرفته شود.
نشریه فرانسوی «لوموند»، گزارشی از میزان علاقه مردم ایران به مدافعان حرم، سردار حاج قاسم سلیمانی و حس میهنپرستی ایرانیان منتشر کرده است. به گزارش سایت «روزنو»، این نشریه با اشاره به متحد شدن ایرانیان در کنار یکدیگر حول محور ملیگرایی با هدف پیشگیری سرایت خطر داعش و پیامدهای آن به داخل کشور مینویسد: «کشور ما به جزیره ثبات در منطقه تبدیل شده است» این باور در حال حاضر در میان بسیاری از مردم ایران وجود دارد؛ چه آنان که منتقد نظام هستند چه آنان که از نظام هواداری میکنند. به نوشته لوموند، وضعیت امنیتی موجود در ایران، امکان آشتی میان طیفهای مختلف سیاسی و اجتماعی را امکانپذیر ساخته است؛ «این در حالی است که پس از انتخابات سال ۲۰۰۹ میلادی در ایران و پس از انتخاب دوباره احمدینژاد، چنین امکانی به نظر نمیرسید. در ادامه این گزارش آمده است: سینا دانشجو و از حامیان حسن روحانی رئیسجمهوری میانهرو، از توافق هستهای استقبال میکند چرا که سبب لغو تحریمهای بینالمللی علیه تهران شد و به سیاست درهای باز مدنظر روحانی کمک کرد. سینا اما حضور نظامی (مستشاری) کشورش در سوریه و عراق را کاملاً مشروع میداند. این مرد جوان همچنین سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه را تحسین میکند و میگوید که هیچ یک از دیگر مقامهای نظامی تا این اندازه کاریزماتیک نیستند و احساس همدلی را در میان مردم ما برنینگیختهاند. بسیاری با او در این زمینه همنظر هستند و از سردار سلیمانی به عنوان یک قهرمان ملی یاد میکنند. حتی روشنفکری چون محمود دولتآبادی نیز اخیراً در مصاحبهای گفته بود کشورش به قاسم سلیمانی و افرادی چون او نیاز دارد.» این نشریه در ادامه میافزاید: «تب وطنپرستی بر در و دیوار پایتخت نیز دیده میشود؛ پرترههایی که از شهدای مدافع حرم هستند. این احیای حس میهنپرستی گاهی اوقات به ملیگرایی سرسختانه تبدیل میشود؛ بخصوص زمانی که مقامهای ایرانی، عربستان سعودی را متهم به ترویج بنیادگرایی سنی میکنند.»
خبرگزاری ایرنا در مطلبی با عنوان «شبکه مخوف تخریب» به نقل از یک مقام ارشد دولتی از فعالیت 3 هزار سایت ضد دولتی با بودجه 10 هزار میلیارد ریالی برای تخریب برنامهها و اقدامهای دولت حسن روحانی خبر داد. در بخشی از این مطلب آمده است: حمایت مالی 10 هزار میلیارد ریالی از چنین شبکهای در ایران این سؤال را مطرح میسازد که چنین مبالغی از چه منبعی و توسط چه کسانی تأمین میشود. با چنین رقمی میتوان بسیاری از پروژههای نیمه کاره کشور را تکمیل و به بهرهبرداری رساند تا بسیاری از مشکلات مردم رفع شود. با این رقم میتوان هزینه ازدواج هزاران جوان را فراهم ساخت. ساخت مسکن برای بسیاری از نیازمندان کشور را با چنین رقمی میتوان محقق کرد و صدها طرح و ایده دیگر.
اگر چه برخی رسانهها در روزهای گذشته به بهانه ادعاهای جواد کریمی قدوسی، فرصت را برای تاختن علیه برجام مناسب دیدند، اما با افشای متن سخنان وزیر امور خارجه توسط این نماینده نزدیک به جبهه پایداری، آن رسانهها هم سکوت پیشه کردند. روزنامههای کیهان، وطن امروز و جوان که تا قبل از انتشار سخنان ظریف در کمیسیون امنیت ملی، خبرها و ادعاهای کریمی قدوسی را در صفحه اول خود برجسته کرده بودند، روز گذشته در صفحه اول خود هیچ اشارهای به دلجویی اعضای کمیسیون امنیت ملی از وزیر خارجه، بیانیه منتشر شده از سوی این کمیسیون، اعلام شکایت از نماینده مشهد و توضیحات سخنگوی وزارت امورخارجه نکردند.
با انتشار متن فایل صوتی منسوب به ظریف توسط کریمی قدوسی معلوم شد که جلسه کمیسیون امنیت ملی با حضور ظریف محرمانه بوده و صحبتهای وزیر امور خارجه نیز نه درباره برجام بلکه توضیحاتی در خصوص تمدید تحریمهای موسوم به آیسا بوده است. با این حال روزنامه وطن امروز در شماره سهشنبه خود برخلاف رویه چند روز گذشته، هیچ کدام از خبرهای یاد شده را کار نکرد، روزنامه کیهان هم در ستون صفحه 10 خود توضیحات بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی درباره دیدار با ظریف را منتشر کرده و بیانیه این کمیسیون و اعلام شکایت از کریمی قدوسی و توضیحات سخنگوی وزارت امورخارجه را منتشر نکرده است. روزنامه جوان هم در انتهای ستون صفحه 2 خبر این دیدار به نقل از بروجردی را انعکاس داده و سایر خبرها را بازتاب نداده است.
بازداشت دبیر سرویس اجتماعی «برنا»
صبح دیروز طاهره ریاحی دبیر اجتماعی خبرگزاری برنا در منزلش بازداشت شد. یک منبع آگاه با تأیید خبر بازداشت وی به ایلنا گفت: «اتهام وی تبلیغ علیه نظام عنوان شده است.»
مخالفت مجلس با انتقال آب خزر
نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم ماده ۴۵ این لایحه درخصوص مساله آب را مورد بررسی قرار دادند و بند«ه» درباره تکلیف دولت برای برداشت و انتقال آب از دریاچههای بسته به ویژه خزر، تالابها و سایر زیستگاههای حساس کشور برای تامین آب شرب در شرایط بحران دائمی را از متن برنامه ششم حذف کردند. بر این اساس نمایندگان با ۱۲۹ رای موافق، ۶۵ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۱۸ نماینده حاضر با انتقال آب از خزر و سایر دریاچههای بسته و تالابها مخالفت کردند.
چند تجمع در مقابل مجلس
درپی تجمع گروهی از بازنشستگان صنعت فولاد و نیز تعدادی از جانبازان و آزادگان سپاهی و بسیجی، نیروی امنیتی و انتظامی باحضور مقابل مجلس، تجمع دیروز مجلس را تحتنظر قرار دادند. درحالی که از ساعتهای ابتدایی صبح دیروز حدود ۳۰۰ نفر از بازنشستگان و نمایندگانتشکلهای کارگری صنعت فولاد کشور به منظور پیگیری مطالبات خود در خصوص معوقات بازنشستگی و پاداش پایانخدمت مقابل ساختمان مجلس تجمع کرده بودند، گروهی از آزادگان و جانبازان بسیجی و سپاهی نیز مقابل مجلس تجمع کردند. این آزادگان و جانبازان خواستار اجرای ماده ۱۹۰ تبصره ماده ۳۸ سپاه و برقراری حقوق آزادگان و جانبازان بسیجی و سرباز سپاه بوده و با سردادن شعار خواستار توجه و رسیدگی نمایندگان مجلس به مشکلاتشان شدند.
صدور ویزای۳روزه برای باکو
جمهوری آذربایجان قصد دارد از سال ۲۰۱۷ صدور روادید برای شهروندان ایران تسهیلاتی را فراهم آورد. آفتاب نوشت؛ «شاهین مصطفیاف» وزیر اقتصاد این کشور در یازدهمین نشست کمیسیونهای همکاری اقتصادی، تجاری و بشر دوستانه این خبر را اعلام کرد. وی افزود که از تاریخ دهم ژانویه ۲۰۱۷ شهروندان ایرانی قادر خواهند بود از طریق سامانه «آسان ویزا» (ASAN Visa) در مدت سه روز روادید ورود به این کشور را کسب نمایند. «الهام علیاف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان ابتدای ژانویه ۲۰۱۶ فرمان تسهیل روند صدور روادید را ازطریق سامانه آسان ویزا امضا کرد.
دیدار استانداران کرمانشاه و کهگیلویه با روحانی
رئیسجمهور به منظور پیگیری و بررسی مصوبات سفرهای استانی کاروان تدبیر و امید با استانداران کرمانشاه و کهگیلویهوبویراحمد دیدار کرد. اسدا... رازانی و سیدموسی خادمی استانداران استانهای کرمانشاه و کهگیلویهوبویراحمد دیروز به طور جداگانه با رئیسجمهور دیدار و گزارشی را از اقدامات و عملکرد سه ساله استان و تصمیمات اتخاذ شده در روند اجرا و عملیاتی کردن پروژهها و مصوبات سفر کاروان تدبیر و امید به این استانها ارائه کردند. حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی در این دیدارها بر ضرورت اتمام طرحهای نیمهتمام عمرانی و اجرایی و عملیاتی شدن مصوبات سفرهای استانی کاروان تدبیر و امید و همچنین لزوم توجه به توسعه سرمایهگذاری و اقتصاد دانشبنیان به منظور رونق اقتصادی و اشتغالزایی جوانان تحصیلکرده در این استانها تاکید و دستورات لازم برای سرعت بخشیدن به این روند را صادر کرد.
مذاکره وزارت خارجه با ۷۲کشور
معاون پارلمانی و کنسولی وزیر امور خارجه گفت: هر کشوری که حاضر باشد با ایران لغو روادید کند و تسهیلات لازم مربوط به روادید را به ما ارائه دهد ما به صراحت در این راستا اعلام آمادگی کرده ایم. حسن قشقاوی افزود: ما با تایلند و روسیه مذاکراتی را پیرامون لغو روادید انجام داده ایم اما هنوز به جمع بندی نهایی دست پیدا نکرده ایم. وی درباره مذاکرات وزارت خارجه با روسیه برای لغو روادید گفت: در حال حاضر مذاکرات ما با روسیه به خوبی پیش می رود اما فعلا لغو روادید با این کشور مطرح نیست بلکه موضوع تسهیلات ویزایی در حال حاضر در اولویت است. وی تصریح کرد: بدون شک اگر روسها این تسهیلات ویزایی را نیز به ما ارائه دهند باعث می شود که تجار با معرفی نامه اتاق بازرگانی از طریق ویزا کثیرالورود به این کشور سفر کنند و یا گردشگران ما بتوانند با ویزای جمعی در روسیه حضور داشته باشند.قشقاوی تاکید کرد: ما در حال حاضر با ۷۲ کشور در موضوع لغو روادید و ارائه تسهیلات ویزایی وارد مذاکره شده ایم که بعضی از آنها نیز مثمر ثمر بوده است و ما درحال حاضر لغو روادید را با کشورهایی مثل ارمنستان عملیاتی کرده ایم.
بیانیه ۲۱۰ نماینده در مورد حسابهای قوه قضائيه
۲۱۰ نفر از نمایندگان مجلس طی بیانیهای تاکید کردند که حساب سپرده مورد مناقشه به نام قوه قضائيه بوده و از جهت مجوز شرعی و قانونی دارای ایراد نیست. در این بیانیه آمده است: «ما جمعی از نمایندگان ملت به نمایندگی از طرف امضا کنندگان این بیانیه در خصوص حسابهای قوه قضائيه با توجه به اینکه حل مشکلات اصلی مردم را در گروی همکاری صادقانه قوای سه گانه میدانیم از ریاست قوه قضائيه در خصوص شبهات مطرح شده جویا شدیم، ایشان همه اسناد مربوط به حسابها را در اختیار قرار دادند و به دقت آنها را بررسی کردیم. برای ما روشن شد که حساب سپرده مورد مناقشه به نام قوه قضائيه بوده و از جهت مجوزهای شرعی و قانونی دارای ایراد نمیباشد. طی جلساتی که با ریاست قوه قضائيه داشتهایم همه سوالاتی را که در ذهن ما نمایندگان مجلس مطرح بود با ایشان با صراحت در میان گذاشتیم و ایشان نیز با سعه صدر و فرصت کافی به همه سوالات پاسخ دادند. ما بهترین روش را همین گفتوگوهای صریح و منصفانه مسئولان با هم میدانیم و نظرات رئیس قوه قضائيه در مورد مجلس و جایگاه آن و همکاری با قوه مقننه را همسو با نظرات امام (ره) و رهبری مبنی بر راس امور بودن مجلس دریافت نمودیم. بار دیگر بر این نکته تاکید میکنیم که امروز مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم مشکل اساسی کشور است و مسئولان نظام در قوای سهگانه باید با اتحاد و همدلی و به دور از حاشیهسازیها و مجادلات بیحاصل سیاسی به دنبال حل مشکلات مردم باشند و بر این اساس هرگونه اقدامی که به همکاری قوای سه گانه آسیب برساند ، از بین بردن فرصت خدمت به مردم میدانیم.»
جمهوری اسلامی
* شیخ احمد الکبیسی از علمای اهل تسنن عراق در تازهترین اظهارات خود گفت: اوضاع کشورهای اسلامی و امت اسلام به گونهای است که منتظر آمدن یکی از فرزندان پیامبر(ص) است تا جهان عرب و جهان اسلام را بر مذهب اهل بیت علیهم السلام – که مذهب امام محمد باقر و امام جعفر صادق علیهما السلام است – یکپارچه کند و همه مسلمانان بر محور ایشان اجماع کنند و او جهان اسلام را رهبری نماید. شیخ کبیسی در شبکه ماهوارهای دجله گفت: من این حرفها را برای اولین بار مطرح میکنم و آنچه میگویم طبق روایات و احادیث صحیح که از پیامبر اکرم(ص) به ما رسیده است. او افزود: امام محمد باقر و امام جعفر صادق علیهما السلام دو استاد روسای همه مذاهب اهل سنت هستند و آنچه من در مورد شرایط آخرالزمان مطرح کردم طبق روایات و احادیثی است که توسط روسای مذاهب اهل سنت از این دو امام نقل شدهاند. پس کسی خواهد آمد که همه امت اسلامی بر او اجماع خواهند کرد و مذهب او مذهب اهل بیت پیامبر اکرم علیهم السلام خواهد بود.