به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانیفضلی پیش از ظهر امروز در دیدار با شوراهای روستا و دهیاران استان کردستان که در مجتمع فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: نظام برنامهریزی نادرست موجب عدم توازن و تعادل در کشور شده است که آثار آن را در مهاجرت بیش از حد روستائیان به سمت شهرها میبینیم.
به گفته وی، شکافهای اجتماعی، اقتصادی فقر، آسیبهای اجتماعی و غیره که امروز در جامعه وجود دارد و هر میزان که برای انها هزینه کنیم قابل جبران نیست از نتایج این عدم برنامهریزی صحیح و عدم توازن و تعادل در کشور است.
وزیر افزود: تا زمانی که در شهرها برای جبران این مشکلات هزینه و در روستاها هزینه نکنیم این چرخه باطل ادامه خواهد داشت و نمیتوانیم شاهد خروجی مثبتی از اقدامات و هزینههای صورت گرفته باشیم.
وی تلاش برای خدمت به روستائیان و توسعه روستاها را امری ضروری خواند و افزود: ما به عنوان مسؤولان این نظام هم از لحاظ شرعی و دینی و هم به لحاظ رسالتهای قانونی باید در این حوزه تلاش کنیم.
رحمانی فضلی گفت: ظرفیتهای بسیار بزرگی در روستاها وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد و با بهرهگیری از این ظرفیتها زمینه توسعه همه جانبه را در روستاها فراهم کرد.
وی از شوراها و دهیاران نیز به عنوان سرمایههای بزرگ کشور نام برد و گفت: هر دو حوزه مدیریتی در کشور هم زحمتکش و هم بسیار فعال و کم ادعا هستند.
وزیر کشور تسلط به عنوان ویژگی بارز دهیاران و شوراهای اسلامی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین سرمایههای مدیریتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور شوراها و دهیاریها هستند.
وی با بیان اینکه وزارت کشور در حوزه تقویت و حمایت دهیاریها و شوراهای شهر و روستاها اقدام زیادی انجام و یا در دست اجرا دارد، گفت: طی سه سال گذشته تلاش کردیم تا نواقص و خلأهایی که در قانون شوراها وجود دارد برطرف سازیم.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: تخصیص منابع و امکانات به شوراهای اسلامی شهر و روستاها و دهیاریها از دیگر اقداماتی بوده که با هدف تقویت هرچه بیشتر جایگاههای آنها در استان انجام گرفته است.
وی تصریح کرد: قانون اصلاح دهیاریها و شوراهای اسلامی مطرح است که با تصویب آن در مجلس بسیاری از نواقص و خلاهایی که وجود دارد را رفع میکند.
وزیر کشور با بیان اینکه شوراها و دهیاران سرمایههای اصلی توسعه روستاها هستند، گفت: انسانهای توسعهمدار مهمترین اصل در ایجاد توسعه و تحول در هر جامعهای هستند.
وی خاطرنشان کرد: اگر میخواهیم توسعه پیدا کنیم در گام نخست باید نیروهای انسانی توسعه یافته داشته باشیم که فکر و اندیشه توسعهای داشته و بتوانند این تفکرات را به مرحله اجرا درآورند.
رحمانیفضلی با بیان اینکه مدلهای توسعهای که از برون تزریق میشود نمیتواند بستر توسعه را فراهم سازد، اظهار کرد: توسعه باید درونزا باشد که لازمه آن داشتن امکانات طبیعی و انسانی است که ما در کشور از هر دوی این منابع برخورداریم.