به گفته موسوی چلک، ظهور تکنولوژی های جدید در جامعه، آسیب های اجتماعی را از شکل سنتی به سمت آسیب های نوپدید سوق داده است.

آسیب‌های ناشی از فضای مجازی در حال گسترش است/ چندین شورای عالی داریم اما تصمیماتشان پیوست اجتماعی نداردسید حسین موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتگو با خبرنگار سرویس جامعه مشرق، با اشاره به ظهور و بروز آسیب های اجتماعی مختلف در جوامع امروزی می گوید: به دلیل ماهیت آسیب های اجتماعی، معمولا شاهد ظهور و بروز آسیب های اجتماعی جدید در جوامع و زمان های مختلف هستیم؛ آسیب های نوپدیدی که امروزه بر پایه تکنولوژی پیش می روند و با گسترش فضای مجازی و آسیب های وابسته به آن می توان آینده نگران کننده ای را در خصوص افزایش آسیب های نوپدید در جامعه متصور بود.
 
وی دامنه گسترش آسیب های اجتماعی نوپدید را در دو حوزه فضای مجازی و اعتیاد به مواد مخدر شیمیایی و صنعتی می داند و می گوید: در زمینه اعتیاد، هر روز شاهد ظهور و بروز یک ماده مخدر صنعتی و شیمیایی جدید هستیم. علت گرایش جوانان به این نوع از مواد مخدر، آسان بودن مصرف آن، نداشتن بو و اثرات قوی این مواد است.
 
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران دیگر آسیب نوپدید در فضای اجتماعی ایران را آسیب های ناشی از فضای مجازی در گروههای سنی مختلف می داند و معتقد است: آسیب های اجتماعی ناشی از گسترش فضای مجازی در گروه های سنی مختلف، متفاوت است.
 
این مقام مسئول، کاهش سن افراد درگیر با آسیب های اجتماعی و زنانه تر شدن آسیب ها را مهمترین معضل پیش روی سازمان های مسئول در مقوله آسیب های اجتماعی و برنامه ریزان کلان کشوری می داند، چراکه با زنانه تر شدن آسیب های اجتماعی و کاهش سن درگیر شدن با این آسیب ها، دختران جامعه بیش از پیش درگیر آسیب های اجتماعی خواهند شد.
 
به گفته رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، این اتفاقات درحالی است که حتی در زمان دفاع مقدس نیز که کشور درگیر جنگ بود آسیب های اجتماعی از نرخ رشد به مراتب کمتری برخوردار بود.
 
وی اصلی ترین دلیل گسترش آسیب های اجتماعی نوپدید در جامعه و از همه مهمتر کاهش سن درگیری با آن و زنانه تر شدن آسیب ها را ناشی از نبود فرهنگ درست شاد بودن و همچنین مشکلات اقتصادی می داند و میگوید: کوتاهی مسئولان در هویت بخشی به جامعه جوان باعث شده تا هویت فرهنگی جامعه دچار تزلزل شود و جامعه از هویت ایرانی و اسلامی خود دور شود.
 
اما اینکه چگونه می توان جلوی رشد آسیب های اجتماعی نوپدید و دامنه درگیری آحاد جامعه با این دست آسیب ها را گرفت، سوالی است که موسوی چلک در پاسخ به آن می گوید: خوشبختانه تا جاییکه دلتان بخواهد در کشور شورای عالی داریم، از شورای عالی فضای مجازی گرفته تا شورای عالی انقلاب فرهنگی و ...؛ لذا باید توجه داشت که مشکلات ما نبود ساختار مناسب نیست بلکه مشکل از آنجا نشات می گیرد که تصمیمات در کشور بدون توجه به آثار اجتماعی آن اتخاذ می شود. یعنی بسیاری از این آسیب ها از تصمیمات غلط در سایر حوزه ها مانند اقتصاد و فرهنگ ناشی شده و در جامعه تسری می یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۲
    0 0
    سلام مشرق و مشرقیها امیدوارم دوستان هم بیایند و اگر مشرق لطف کرد و نظربنده را منتشر کرد ،نظر خودشان را نسبت به مطلب حقیر بگویند باکمال افتخار و تشکر و اما بعد این کارشناس خیلی چیره دست شما و شورای مجازی کشور چرا تنها مسئله مواد مخدر را ناشی از استفاده از فضای مجازی دانسته ؟!! ایشان مطمئن هستند که کارشناس هستند؟! بیشترین روندی که در کشور داره طی میشه نسبت به فضای مجازی ارتباطهای نامشروع موجود هست که سن آن هم امده پائین . فرو پاشی خانه و خانواده ها حتی خانواده های سنتی و مذهبی و حتی مومنین که درگیر شده اند ارتباطهای پنهانی زنان همسر دار با جوانان در فضای مجازی که بعضا جوان بیچاره در دام افتاده از وقوع حادثه خبر هم نداره و در دام می افته ارتباط خانمهایی که خودشان را بعضا مجرد معرفی می کنند و دام پهن می کنند شدید گسترش پیدا کرده بنده خودم بارها و بارها از دوستان بسیار متیدنی شنیده ام در گروههای مجازی که بوده اند فریب این افراد را خورده اند جوری که ابتدا خود ان خانم خود را مومن و مسلمان معرفی میکرده و باکلکهای خاص زنانه توانسته است وارد زندگی جوان ساده دل شود در ضمن چرا مسئله فیلمهای نامشروع و عکسهای مبتذل را مورد بررسی قرار نداده اند به نظرم میاد کارشناس شما بسیار بسیار ضعیف به این ناهنجار پدید امده اجتماعی رسیدگی کرده و می طلبه که یک بازنگری قوی در این مورد داشته باشند البته به طور جد مسئله دین و دین زدایی در فضای مجازی نیز جایگاه خاصی داره که آن هم بسیار موثر در بررسی های تحقیقاتی هست حتما خدمت این جناب استاد مسئله را مطرح کنید تا به جوابهای کافی تر و علمی تری برسیم مشکل تنها مواد شیمیایی و صنعتی نیست که بو هم نداره که از داخل فضای مجازی منتشر بشه خیلی استدالالهای این جناب استاد کودکانه هست و عذر می خوام که اینجور اعلام نظر میکنم اما جدا حرف بی ربط را ربط دار جلوه داده اند که باید خبرنگار محترم و سردبیر گرامی بیشتر در انتشارش دقت می نمودند به نظرم جایگاه دقت نظر کارشناس محترم فضای مجازی درست تعریف نشده و ایشان نباید دراین سمت می بودند چون وسعت دیدشان به مسائل پرحاشیه فضای مجازی بسیار کم و سطحی نگر هست در صورتی که این فضاکسانی را می طلبد که مانند یک دیده بان عالی در فضای جنگی عمل کنند نه به اندازه یک دانش آموز ابتدایی هم از این مسائل پیرامونی خود خبر نداشته و اطلاعات درستی را برآورد نکرده باشند و در مصاحبه های مهم در مورد آسبیهای اجتماعی کشور شرکت نمایند ممنونم از حوصله شما دوستان گرامی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس