اغلب کارشناسان معتقدند مهمترین دلیل بازدهی منفی و زیان‌های هنگفت شرکت‌های پتروشیمی در ۳.۵ سال گذشته مشکلات مدیریتی در این صنعت است. باید دید مسئولان وزارت نفت چه پاسخی در برابر زیان‌های سنگین دارند؟

به گزارش مشرق، در 3.5 سال گذشته که دولت یازدهم بر مسند امور اجرایی کشور قرار گرفته صنعت پتروشیمی کشور اوضاع چندان خوبی را سپری نمی‌کند.

تغییر و تحولات مدیریتی و عدم اعتقاد بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت به پیشبرد صنایع پایین دستی و فرآورده‌های نفتی شرایطی را فراهم کرده که صنعت پتروشیمی کشور در سال‌های فعالیت دولت یازدهم بعد از نزدیک به یک دهه با افت صادرات رو به رو شود.

وضعیت شرکت‌های پتروشیمی در بورس هم چندان مناسب نیست و بررسی شاخص‌های آنها در بازار سرمایه نشان می‌دهد، که پتروشیمی کشور با وضعیت نه چندان خوبی در سالهای اخیر رو به رو شده است. اغلب کارشناسان معتقدند که یکی از دلایل اصلی مشکلات صنعت پتروشیمی در 3.5 سال گذشته مشکلات مدیریتی در این صنعت است.

چند ماه قبل بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت دولت روحانی مرضیه شاهدایی بی تجربه را به عنوان نخستین مدیر زن صنعت نفت به جای عباس شعری مقدم منصوب کرد. به نظر می‌رسد وزیر نفت با انتصاب معاونی کم تجربه در حوزه پتروشیمی به دنبال دخالت مستقیم خود در این صنعت است. زنگنه بارها اعلام کرده به پالایشگاه سازی و گسترش صنایع پایین دستی صنعت نفت به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی اعتقاد ندارد. بررسی وضعیت این صنایع در دوره قبل وزارت زنگنه طی سالهای فعالیت دولت اصلاحات هم به خوبی موید این مسئله است.

اما بررسی وضعیت چند پتروشیمی مهم کشور به خوبی شرایط این صنعت را در سالهای فعالیت دولت تدبیر و امید به تصویر می کشد. به گزارش «نسیم آنلاین»، یکی از این پتروشیمی‌ها، پتروشیمی شیراز است. این پتروشیمی در نیمه اول سال 90،  38.5 میلیارد تومان سود خالص به دست آورده است. 6 ماه اول سال 91 این سود به 193 میلیارد تومان رسیده که  400 درصد افزایش یافته است. در شش ماهه نخست سال 92 هم به عنوان آخرین شش ماهه دولت قبل 215 میلیارد تومان سود خالص به دست آورده که نسبت به سال قبل 11 درصد افزایش سود داشته است.

اما با روی کار آمدن دولت یازدهم وضعیت این پتروشیمی به طور کامل دگرگون شد. در 6 ماهه نخست سال 93 به عنوان اولین بهار و تابستان فعالیت دولت حسن روحانی این پتروشیمی با 115 میلیارد تومان سود خالص، 46 درصد کاهش سود داشته است. این شرکت پتروشیمی در نیمه اول سال 94، 17.8 میلیارد تومان سود خالص داشته و با 84 درصد کاهش مواجه شده است. در نیمه اول سال 95، 64.4 میلیارد تومان زیان خالص و 460 درصد کاهش سود در این شرکت دیده شد.

در نهایت اگر برای مقایسه وضعیت این شرکت پتروشیمی از روزهای ابتدای دولت یازدهم تاکنون عملکرد نیمه اول سال 92 را با نیمه اول سال 95 مقایسه کنیم به کاهش قابل توجه 130 درصدی سود این شرکت یعنی معادل 280 میلیارد تومان می‌رسیم.

 زیان ۲۸۰۰ میلیاردی یکی از بزرگترین پتروشیمی‌های کشور در دولت یازدهم+نمودار

با این حساب باید گفت که این شرکت بدترین عملکرد در 8 سال اخیر را طی شش ماه اول سال جاری داشته زیرا با کاهش 8 درصدی فروش، 3 درصدی سود ناخالص، 31 درصدی سود عملیاتی و 460 درصدی سود خالص مواجه شده است. با این حساب اگر به قول قدیمی‌ها بگوییم که "مشت نمونه خروار است" باید گفت وقتی یکی از مهم‌ترین شرکتهای پتروشیمی کشور با این حال و روز مواجه است، وای به حال باقی شرکت‌های پتروشیمی کشور! باید دید مسئولان وزارت نفت و شرکت پتروشیمی چه پاسخی را در برابر این وضعیت اسفبار دارند؟
منبع: نسیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    دلیل اصلی افت سود پتروشیمی ها کاهش قیمت نفت هست.
  • ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    مدیران پتروشیمی فقط دنبال این بودند که برای خود وهمفکرانشان سفرهای خارجی با هزینه دولتی ترتیب بدهند میلیاردها تومان توسط این مدیران در ونزوئلا و فیلیپین حیف و میل شد کسی هم ککش نگزید
  • ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    مثل تمام مسئولین مثل
  • ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    مشرق میدونم چرا
  • مهماندار هواپیما ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    صد رحمت به سرهنگهای قبلی از این ژنرالهای پفکی کاری بر نمی اد
  • ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    وقتی آقازاده های بی سواد در دولت یازدهم مدیریت پتروشیمی ها را بدست می گیرند و مدیران نخبه کنار زده می شوند چیزی بهتر از این انتظار نمی رود نمونه اش پتروشیمی شازند مرکزی که تحقیق کنید مدیرش چه کسی شده و چه کسی با روی کار آمدن دولت یازدهم برکنار شده و الان وضعیت این پتروشیمی چگونه است.
  • ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    باید علت این کاهش سود مشخص بشه شاید این پتروشیمی در اون سالها بعلت تولید بنزین با افزایش سود مواجه شده و بعد از قطع تولید بنزین در پتروشیمی شیمی ها اقدام به تولید مواد اصلی خود شده باشد
  • ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    مدیران خسته با افکاری قدیمی مملکت را زمین گیر کرده اند
  • ناشناس ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    به علت اینکه اکثر شرکتهای پتروشیمی وپالایشگاه هادر دولت قبل به بخش خصوصی واگذار شده بود وزیر نفت ازاین قضیه عصبانی بودچون احتمال رانت خواری سپردن مدیریت آنها ازدست دولت جارج شده بود وزیر نفت باپنج برابر کردن قیمت خوراک پتروشیمیهاوسهامداران رابه خاک سیاه نشاند
  • مجید ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۷
    0 0
    من فوق لیسانس مهندسی برق دارم کار میخوام کااااااررررر.
  • ناشناس ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
    0 0
    سوء مدیریت در وزارت نفت کاملا"مشهود است و آتش گرفتن چند واحد پتروشیمی هم نشانه آن بود.
  • ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
    0 0
    با ارز معذرت بخش نسبتا بزرگی از ضرر و زیان موجود مربوط به حوادث و آتش سوزی ها بوده است.
  • ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
    0 0
    نابغه سال 91 فروش نفت تحریم شد می فهمی یعنی چه؟ مسئولان ان زمان واقعا اعجوبه بودند که با وارد شدن چنین شوکی نگذاشتند کار مملکت رو زمین بماند!
  • ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
    0 0
    شما اول برو دیکته تمرین کن بعد نظر بده
  • ناشناس ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
    0 0
    آتش سوزی ها هم نتیجه سوء مدیریت بود .
  • مسعود ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
    0 0
    تدبیر و امیدی که میگفتن این بود ؟!!!
  • ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۸
    0 0
    دلم به حال این شرکت با عظمت که از سرمایه های کشور است می سوزد نیاز به یک خانه تکانی دارد شاید به شرایط چند سال پیش برگردد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس