کد خبر 629551
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۸

ترکیه از ابتدای بحران سوریه درگیر آن بوده است و اکنون با ورود مستقیم به درگیری‌های این کشور نقش آنکارا در این بحران وارد مرحله تازه‌ای شده است.

 به گزارش مشرق، عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه هر روز گسترش می یابد. بعد از کنترل نیروهای برخوردار از حمایت‌های آنکارا بر شهر مرزی جرابلس سوریه، به نظر می‌رسد که ترکها به شهر الباب یکی از بزرگترین  پایگاه‌های گروه تروریستی داعش در حومه شمالی حلب واقع در مرزهای مشترک با ترکیه چشم دوخته‌اند.

اطلاعات موجود و گزارش‌های غربی در مورد برخی از اهداف اصلی ترکیه از عملیات نظامی در شمال سوریه با هم مطابقت دارد. بر این اساس، برجسته ترین هدف ترکیه ایجاد منطقه حائل در خاک سوریه است که از ابتدای بحران سوریه رویای رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه بود و وی مدام در سخنرانی‌هایش بر ایجاد منطقه حائل تاکید می کرد.

بر اساس اظهارات مقامات ترکیه، هدف دوم این عملیات، دور کردن خطر کُردها از مرزهای جنوبی ترکیه است، زیرا آنکارا مایل نیست که سناریوی حزب کارگران کردستان در مرزهای این کشور با عراق تکرار شود و در نتیجه ترکیه قصد دارد از حضور گروه‌هایی مانند نیروهای دموکراتیک سوریه، نیروهای موسوم به آسایش، یگان‌های حمایت مردمی کرد و گروه‌های کرد در مرزهای خود جلوگیری کند. ترکیه مایل است که آمریکا بر کردها فشار بیاورد تا از مرزهای جنوبی این کشور عقب نشینی کنند.

هدف سوم ترکیه از عملیات در شمال سوریه، مبارزه با گروه تروریستی داعش است؛ زیرا بعد از حملات تروریستی داعش در عمق ترکیه که ده‌ها نفر طی آن کشته و زخمی شدند، ترکیه آن را یکی از بزرگترین خطرهایی می‌داند که امنیتش را تهدید می‌کند.

با وجود گزارش‌های رسانه‌ای مبنی بر همکاری مستحکم بین آنکارا و گروه تروریستی داعش، اما آنچه طی روزهای اخیر ثابت شده است این است که دو طرف بر سر اهداف خود اختلاف دارند و این امر روند درگیری‌ها در شمال سوریه را تشدید کرده است.

هدف چهارم ترکیه از عملیات در شمال سوریه این است که رجب طیب اردوغان با توجه به انتشار گزارش‌ها و اطلاعاتی در خصوص همکاری مستحکم بین کشورش و گروه‌های تروریستی می‌خواهد به افکار عمومی دنیا چنین القا کند که این کشور دشمن سر سخت گروه‌های تروریستی است.

بسیاری از ناظران بر این باورند که هدف مهمتر ترکیه از انجام عملیات نظامی در شهر حلب این است که این شهر را بعد استراتژیک و خط دفاع اول از مرزهای جنوبی خود می‌داند، بنابراین اردوغان تلاش می‌کند که ارتش سوریه و نیروهای همپیمان به مناطق نزدیک مرزها نرسند.

از سوی دیگر آنکارا معتقد است که گروه‌های همپیمانش باید در مرزهای جنوبی مستقر باشند و از برجسته‌ترین این گروه‌ها شبه نظامیان ارتش آزاد هستند که ترکیه آنها را از نبردهای حومه جنوب غرب بیرون کشیده و برای کمک به نیروهای ترکیه به جرابلس آورده است. از جمله گروه‌های دیگری که در عملیات ترکیه در شمال سوریه مشارکت دارد، گروه تروریستی فیلق الشام، گروه تروریستی نورالدین الزنکی، گروه تروریستی لواء السلطان مراد، گروه تروریستی لواء صقور الجبل و گروه تروریستی جبهه الشامیه است.

صرف نظر از اهداف عملیات ترکیه در شمال سوریه، یکی از سرکرده‌های میدانی ارتش آزاد به نام «احمد عثمان» از هدف گروه متبوع خود از مشارکت در عملیات ترکیه در شمال سوریه پرده برداشت.

به گفته وی ایجاد منطقه امن در طول مساحت 90 کیلومتری بین جرابلس و اعزاز و در نتیجه برقرای امنیت حومه شمالی و شرقی در برابر داعش و جدایی طلبان کُرد از جمله اهداف ارتش آزاد از مشارکت در عملیات ترکیه در شمال سوریه است.

بر اساس اظهارات عثمان، ترکیه به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد بلکه باید با روسیه  و آمریکا بر سر این قضیه به توافق برسد، زیرا این سه کشور در مورد این قضیه ذی نفع هستند. بنابراین اگر بین آنها توافق حاصل شد، منطقه امن ایجا می‌شود و در غیر این صورت ایجاد منطقه امن دشوار است.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس