کد خبر 6280
تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۱

شاه عربستان در شرايطي تصميم به جوانگرايي در خاندان حاکمه عربستان سعودي گرفته که اين موضوع 900 نوه خاندان را وارد رقابت‌هاي سياسي براي تصدي حاکميت در عربستان مي‌کند.

به گزارش سرويس بين الملل مشرق به نقل از مرکز اطلاع‌رساني الحرمين، ملک "عبدالله بن عبدالعزيز" شاه سعودي سعي دارد تا با‌ آوردن چهره‌هاي جديد و جوان در داخل رقابت‌هاي دولتي و کنار زدن رقابت ميان افراد سالخورده چهره حاکميت در اين کشور را تجديد کند.
امنيت عربستان سعودي به علت وجود يک پنجم نفت جهان در اين منطقه همواره مورد توجه ويژه کشورهاي جهان بوده و اهميت خاصي براي اقتصاد جهان دارد.
بسياري از شخصيت‌هاي سياسي در عربستان سعودي در سنين هفتاد يا هشتاد سال قرار دارند و از سوي ديگر اين کشور پارلمان منتخب مردم يا حزب‌هاي سياسي ندارد و تنها دادگاه‌هاي وهابي در اين کشور حکمراني مي‌کنند.
به نوشته اين گزارش مرگ وزير کار عربستان در سن هفتاد سالگي که ماه گذشته انجام شد، اين موضوع را به سران سعودي يادآوري کرد که بايد خون تازه‌اي را به رگ‌هاي کابينه در اين کشور شاهنشاهي تزريق کنند.
از سوي ديگر امير سلمان حاکم رياض و يکي از افراد اصلي خاندان پادشاهي سعودي نيز مورد عمليات جراحي در ناحيه ستون فقرات قرار گرفت، اين در حالي است که اين فرد در سن 74 سالگي يکي از کم سن و سال‌ترين افرادي است که به رسيدن به مناصب ارشد در عربستان سعودي چشم اميد دارد.
به نوشته اين مقاله تاکنون خلافت در عربستان سعودي به فرزندان "عبدالعزيز بن سعود" موسس خاندان سعودي منحصر بوده است و هنوز هم بيش از 20 تن از آنها در قيد حيات هستند که حال بعضي از آنها چندان مناسب نيست.
البته گسترش کانديداها براي مناصب کليدي به اين معناست که زمينه براي حضور بيش از 600 تا 900 نوه خاندان سعودي در رقابت‌هاي سياسي گشوده مي‌شود که بسياري از آنها در مناصب دولتي يا اقتصادي يا رسانه‌اي مشغول به فعاليت هستند که البته اين موضوع خطرات خاص خود را دارد.
"سايمون هندرسون" که چندين کتاب در مورد خلافت در عربستان سعودي نوشته است، تأکيد کرده که اين موضوع ممکن است خطر رقابت در ميان خاندان سعودي براي تصدي خلافت و جانشيني شاه کنوني را در پي داشته باشد.
وي که در مرکز مطالعات خاورماينه واشنگتن فعاليت مي‌کند، مي افزايد که ملک عبدالله براي ساماندهي عمليات خلافت پس از خود "هيئت بيعت" را تشکيل داده، اما مأموريت و نحوه تسلط اين هيئت بر ديگران نامشخص است.
اين در حالي است که بسياري از ديپلمات‌ها معتقدند حداقل براي يک بار ديگر نيز يکي ديگر از فرزندان عبدالعزيز بن سعود در رأس قدرت قرار خواهد گرفت و بهترين گزينه براي اين موضوع امير نايف وزير کشور عربستان سعودي است که هم اکنون 76 سال سن دارد.
يک ديپلمات غربي با اشاره به اين مطلب مي‌افزايد که اين موضوع وقت بيشتري را به سران سياسي عربستان مي‌دهد تا در مورد حضور نوه‌هاي عبدالعزيز در رقابت حاکميت به اجماع برسند.
اين در حالي است که امير سلطان وليعهد عربستان سعودي نيز دچار بيماري است و براي مداوا به خارج از کشور رفته است، بسياري از ديپلمات‌ها مي‌گويند که وي به بيماري سرطان مبتلا شده است.
البته رسانه‌هاي سعودي سعي دارند تا حال وي را خوب گزارش داده و ادعا کنند که وي مشغول فعاليت‌هاي سياسي خود است، اما ديپلمات‌ها مي گويند که وي بعد از بازگشت به عربستان زياد در عرصه‌هاي مختلف حاضر نمي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس