هرچند بسیاری از مردم فکر می‌کنند که آدیداس مخفف جمله انگلیسی «هر روز درباره ورزش رویاپردازی می‌کنم» (All Day I Dream About Sport) است، اما در واقع، این نام مشتق شده از اسم و فامیل آدولف داسلر است.

آدیداس

سرویس ورزش مشرق - معتبرترین برند ورزشی جهان که خاستگاه آن آلمان است، بالاخره به عنوان اسپانسر تیم ملی فوتبال کشورمان با فدراسیون فوتبال قرارداد بست و شاگردان کی‌روش با لباس جدید خود در اولین دیدار به مصاف قطر رفتند. به همین بهانه خالی از لطف ندیدیم که به تاریخچه پیدایش این برند معتبر و سرگذشت پر فراز و نشیب آن بپردازیم:

شرکت بزرگ آلمانی که توانست طی سالیان گذشته خود را به عنوان معتبرترین برند ورزشی جهان معرفی نماید، در اصل در سال 1924 توسط یک آلمانی به نام «آدولف داسلر» با نام «گبرودر داسلر شوفابریک» تاسیس شد و بعدها در سال 1948 نام «آدیداس» به خود گرفت. شرکت آدیداس در زمینه طراحی، تولید و توزیع انواع لباس، کفش، پاافزار و کفش ورزشی، تجهیزات ورزشی، ساعت، عینک آفتابی، محصولات مراقبت‌های شخصی و لوازم لوکس فعالیت می‌کند. این هلدینگ بزرگ، شرکت تولید پوشاک ورزشی «ریباک»، شرکت لوازم گلف «تیلورمِید»، و شرکت «راک پورت» را تحت مدیریت دارد.

تاریخچه «adidas» و سرگذشت پرفراز و نشیب خالق آن +عکس

دومین برند معتبر جهان ورزش و اولین برند معتبر اروپا، توسط مردی بنیانگذاری شد که در یک خانواده کارگری رشد یافت. پدر، یک کارگر تولیدی کفش بود و مادر مدیریت یک خشکشویی را بر عهده داشت. دوران مدرسه‌اش که تمام شد، سر به سودای کار در کنار پدر در کارخانه تولید کفش سپرد. پس از جنگ جهانی اول، یک شرکت تولید چینی تاسیس کرد و کمی بعد هم پا در بازار تولید چرم گذاشت.

تاریخچه «adidas» و سرگذشت پرفراز و نشیب خالق آن +عکس
«هرتزوگن آوراخ» زادگاه مادری بود و آدولف داسلر که او را «آدی» صدا می‌کردند، برای وسعت دادن به خشکشویی مادر و شراکت با برادر در کار تولید کفش به آنجا بازگشت. بی‌برقی‌های متناوب آنها را آزار می‌داد و در بدترین شرایط با پدال‌های مولد برق کار می‌کردند. سال 1936 شد و آدی برای فروش محصولاتش با یک ساک راهی دهکده بازیهای المپیک گردید تا «جسی اُوِنز» قهرمان دوومیدانی المپیک را متقاعد به خرید کفش‌های ورزشی تولیدی خود کند. اونز، متقاعد شد و خرید. همان کفش‌ها، برای داسلر تاریخساز شد و ورق زندگی او را برگرداند. اری، اونز 4 مدال طلای المپیک را در آن سال بدست آورد و در مقابل همه رسانه‌ها تایید کرد که کفش‌ها تاثیر زیادی در روند کار او داشته است. شهرت داسلرها بالا گرفت و تا قبل از شروع جنگ جهانی سالانه 200 هزار جفت کفش ورزشی فروختند.
 
آدیداس

اما داستان انشعاب کارخانه دو برادر به جنگ جهانی دوم برمی گردد. در این مورد دو روایت وجود دارد: اول اینکه، پیش از جنگ جهانی دوم، داسلرها به حزب نازی پیوستند. رادولف خود را به سران حزب نزدیکتر کرد و این امر موجب اختلاف آدولف که نسبت به تداوم جنگ بدبین بود، شد. با بازداشت رادولف توسط نیروهای آمریکایی در سال 1943، این شائبه برای او به وجود آمد که آدولف او را لو داده است و سال‌های بعد رادولف این امر را دلیل جدایی از برادرش و در نتیجه، تاسیس شرکت پوما دانست.

آدیداس
روایت دوم این است که در سال 1943 و در طی بمباران برخی مناطق آلمان، وقتی که آدولف به همراه همسر و فرزندانش به یک پناهگاه زیرزمینی پناه می‌برد، رادولف هم به همراه خانواده‌اش به آنجا می‌آید. آدولف که منظورش به متفقین بود، فریاد می‌زند: حرامزاده‌ها پیدایشان شد». اما رادولف این جمله را به خود می‌گیرد و در ذهنش‌ می‌ماند. 8 سال بعد، آنها به خاطر پررنگ ماندن این سوتفاهم در ذهن رادولف از هم جدا می‌شوند. در هر حال، یکی از این دو روایت می‌تواند درست باشد.
 
آدیداس

برادرها در سال 1947 به طور رسمی از هم جدا شدند. زمانی که رودی شرکت جدیدی به نام «رودا» که مخفف نامش بود تاسیس کرد. این شرکت بعدها به «پوما» تغییر نام داد. آدولف نیز در 18 آگوست 1949، شرکت «آدیداس» که مخفف نامش آدی داسلر بود را تاسیس کرد. هرچند بسیاری از مردم فکر می‌کنند که آدیداس مخفف جمله انگلیسی «هر روز درباره ورزش رویاپردازی می‌کنم» (All Day I Dream About Sport) است، اما در واقع، این نام مشتق شده از اسم و فامیل آدولف داسلر است.

آدیداس

در سال 1987، هورست داسلر -پسر و جانشین آدولف- به طرز مشکوکی فوت شد. شرکت بدون یک مدیر لایق‌، به ورطه ورشکستگی افتاد. در این هنگام، «برنارد تاپی» که یک صنعتگر فرانسوی بود، شرکت آدیداس را به شرط حفظ نام، به مبلغ 243 میلیون و 900 هزار دلار از خانواده داسلر خرید. تاپی، این پول را از طریق وام بدست آورده بود. اما وی در سال 1992 دیگر نتوانست بدهی‌های بانک را پرداخت کند و در نتیجه بان «کردیت لیونه» فرانسه، شرکت عظیم آدیداس که دسترنج سالها زحمت آدولف داسلر بود را به مزایده گذاشت.

آدیداس

برنارد تاپی

  نهایتا، در سال 1993 شرکت آدیداس با قیمت 683 میلیون و 514 میلیون دلار به «روبرت لوئی دریفوس» فرانسوی رسید. این قیمت چندین برابر وامی بود که آن بانک به تاپی داده بود. بانک، سود کلان کرد، تاپی اعلام ورشکستگی کرد و بعدها به زندان افتاد، و دریفوس ماند و یک مسئولیت بزرگ.

دریفوس نشان داد که یک مدیر لایق و شایسته است و اگر اغراق نباشد می‌توان او را ناجی آدیداس نام نهاد. او آدیداس را زنده کرد. گرچه چالش‌هایی بر سر رقابت و کپی‌برداری نهادهای ورزشی از لوگو و برند داشت و البته شکایت هم کرد و نتیجه گرفت، اما با ادغام آدیداس با چند شرکت دیگر (در راس آنها گروه سالامون) و خریدن شرکت‌هایی چون «ریباک» و استخدام بهترین متخصصان طراحی پوشاک ورزشی، خود را در مقام رقابت تنگاتنگ با «نایک» رقیب دیرینه آمریکایی قرار داد. دیگر، پوما در این میان یارای رقابت با آدیداس را نداشت و از قافله عقب مانده بود که تا هم‌اکنون هم ادامه دارد. امروز، رقابت اصلا بین آدیداس و نایک است.

آدیداس

 روبرت دریفوس

اکنون «ایگور لاندا» رییس هیئت مدیره و «هربرت هاینر» مدیر عامل شرکت آدیداس هستند.

آدیداس 
ایگور لاندا
 
 آدیداس
هربرت هاینر

به گزارش مشرق، پس از خواندن تاریخچه و سرگذشت شرکت معتبر آدیداس شاید بد نباشد 20 نکته جالب در مورد این برند معتبر را که به بعضی از آنها در متن بالا نیز اشاره شد بخوانید:

{$sepehr_album_44291}

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    حالا ما الان دقيقا چيكار بايد بكنيم ؟
  • مهدی ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    ممنون عالی بووووووووووود
  • ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 1
    به من چه .من از بیکاری کپک زدم
  • ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    مشرق جان اگر اشتباه نکنم لباس جدید تیم ملی هم مرهون برجام و تعامل سازنده با دنیا و به ویژه تنش زدایی با کدخدا می باشد خخخخخ!!
  • ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    شما همون کفش ملی بخر که دپرس بشی :)
  • محمدرضا رحیمی از همدان ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    1 0
    پس تولید ملی چی؟
  • ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    1 0
    پاشو یه تکون به خودت بده و کفاشی یا نانوایی راه بنداز . خدا را چه دیدی ؟ شاید تو هم . . .
  • ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    حالا اگر این مقاله نبود تو استرلیزه بودی و از شدت کار فرصت سر خاروندن نداشتی
  • ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    برو به رقم حقوقهای نجومی خیلی ها و کم فروشیها و همینطور علت کیفیت پایین خیلی از اجناس تولید داخل و نداشتن توان رقابت با اجناس با کیفیت خارجی فکر کن.
  • ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    مشرق تا عنوان مقاله رو دیدم گفتم بیا باز مشرق به صهیونیستی بودن یک برند پی برد خخخخخخخ
  • ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    همه این برندها هم متعلق به صهیونیستها.
  • ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    الان هرچی فحش بدم به اونایی که میگن تولید ملی پس چی و این برند متعلق به صهیونیست هاست بازم کمه ... همین بچه مچه هان که مانع پیشرفت کشور شدن
  • ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    1 0
    مگر اعلام نشده بود كه adidas حامي رژيم صهيونيستي است؟ پس اين رپرتاژ خبري چه معني دارد؟
  • آریایی مسلمان ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    برای فروش و استفاده از برندهای صهیونیستی مجازات سنگین در نظر بگیرید در ایران . مثل برند نایک NIKE یا شکلات نستله و... ما از اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انتظار داریم
  • ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    خوب برای همین این مطالب درج میشه که عبرت بگیرید
  • Argada ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    تشکر بابت این مقاله... دوستان این یک تبلیغ نیست بلکه اشنایی با یک برند و نحوه به ثمر نشستنش هست...عبرت گرفتن هیچ وقت بد نیست. اما یک نکته که امیدوارم مشرقی بهش توجه کنند: جسی اونز در کتاب زندگی نامه خود می نویسد :در المپیک 1936 رلین ادولف هیتلر از سکوی وِزه به ن دست تکان داد و این برای من باعث شادی و غرور بود... این مطلب یک واقعیت است و اگر تحقیق کنید اصالت ان را پیدا می کنید. دقت کنید مطالب شما عمدتا از منابع غربی است. خود شما هم می دانید غربیها در تحریف تاریخ ید طولایی دارند...واقعا حیف هست در این رسانه انقلابی از منابع غربی بدون تامل مطلب بگذارید.
  • ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    جسی اونز در کتاب خاطرات خود: در المپبک 1936 وقتی در سکوی قهرمانی ایستادم ادولف هیتلر تنها سیاستمدار سرشناسی بود که برای یک سیاه پوست دست تکان داد ان لحظه احساس شادی و غرور کردم... مشرق یکم تحقیق کن...
  • ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    0 0
    تحریف تاریخ تو مشرق!!!؟ تهاجم فهرنگی ببین چه کرده... مشرق عزیز غربی ها کثیف یک فیلم دروغین با برش صحنه از هیتلر ساختند که بگند هیتلر دست نداده شما چرا باور کردید... خود جسی جونز در کتاب خاطراتش نوشته: او و هیتلر برای یکدیگر دست تکان داده اند.... اونز گفته است که هیتلر به او احترام گذاشته و دست تکان داد، در حالیکه رئیس جمهور آمریکا حتی به وی یک تلگرام نزد.در حالی که هیتلر برای او یک عکس یادبود کابینه اش را با امضابی خودش تقدیم کرد. اونس می گوید پس از همه این ماجراها با هیتلر، وقتی به کشور خودم برگشتم حق نداشتم جلوی اتوبوس سوار شوم. من برای دست دادن با هیتلر دعوت نشدم، ولی برای دست دادن با رییس جمهور خود مان هم به کاخ سفید دعوت نشدم. آمریکا در این سالیان دوران جدایی نژادی خود را می*گذراند، و لذا دیدگاه اونز تعجب*آور نیست. اونز از هیتلر بعنوان مردی «متین» یاد می*کرد. ... تحقیق مشرق تحقیق
  • ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
    1 0
    آلمانها راه خودشونو رفتن و تولیدشونو تقویت کردن خیلیم کار درستی کردن ما هم اگه وطن دوستیم باید از اونا درس بگیریم و مثل اونا تولیداتمون رو جهانی کنیم. مغزی که تو کله اوناست تو کله ما هم هست بلکه بهترش منتها یک درصد همت اونارم نداریم!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس