به گزارش مشرق به نقل از فارس، جين ماريوت كاردار سفارت انگليس در ايران با ارسال نامهاي خطاب به مدير عامل خبرگزاري فارس نسبت به نامه دانشجويان معترض به اقدامات دولت انگلستان در سركوب قيام محرومين اين كشور كه خواستار حضور ماريوت در تجمع اعتراضي روز يكشنبه خود شده بودند، واكنش نشان داد.
جمعي از دانشجويان كشورمان روز شنبه با ارسال دعوتنامهاي به جين ماريوت، كاردار سفارت انگليس در تهران، از وي خواستند تا در تجمع دانشجويان تهراني كه روز يكشنبه مقابل سفارت انگليس برگزار شد، حضور پيدا كرده و پاسخگوي خشونتهاي رژيم سلطنتي انگليس باشد.
ماريوت در نامه خود به دانشجويان كه آن را در اختيار خبرگزاري فارس قرار داده و خواستار ارسال آن از اين طريق به دانشجويان شده، آورده است:
به نمايندگان محترم سازمانهاي دانشجويي
از طريق آقاي نظامالدين موسوي، مدير محترم خبرگزاري فارس
با احترام
نامه سرگشاده شما خطاب به اينجانب كه در آن نگرانيهايي در رابطه با نحوه برخورد دولت بريتانيا در مورد آشوبهاي اخير ابراز كردهايد را خواندهام. نامهاي كه در روز پنجشنبه 20 مرداد ماه به جناب آقاي رامين مهمانپرست ارسال داشتهام و در آن بسياري از نگرانيهاي شما پاسخ داده شده است را ملاحظه كردهايد. يك نسخه از اين نامه را جهت اطلاع شما به پيوست ايفاد مينمايم.
از نامه شما چنين استنباط مينمايم كه مايليد به منظور گفتوگو درباره يكسري از مسائل حقوقبشر با اينجانب ملاقات كنيد. همچنين مسرور شدهام از اينكه ملاحظه مينمايم مسئله اعلاميه جهاني حقوق بشر و كاربرد آن را مطرح كردهايد. در حالي كه از حق شما جهت برگزاري اعتراض مسالمتآميز در خارج از سفارت بريتانيا كاملاً حمايت و پشتيباني مينمايم. گفتوگويي معقول به بهترين نحو نميتواند در طي يك تظاهرات انجام شود.
اگرچه اينجانب مايلم با شما و نمايندگانتان جهت گفتوگو در مورد اين مسائل ملاقات نمايم ترتيبات اين ملاقات بر اساس تشريفات در ايران لازم است از طريق وزارت امور خارجه انجام شود.
با توجه به نگرانيهاي قابل تحسين شما در مورد حق آزادي بيان و حق آزادي اجتماعات، اينجانب همچنين اطمينان دارم كه مقامات ذيربط را ترغيب خواهيد كرد تا حقوق مشابهاي براي كليه ديگر تظاهرات مسالمتآميز در ايران قائل شوند.
مشتاقانه منتظر ملاقات با شما ميباشم
با تقديم احترام
جين ماريوت
به گزارش فارس، ماريوت در نامه خود به دانشجويان از نامه ارسالي خود به رامين مهمانپرست، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان خبر داده و متن اين نامه را نيز به پيوست آورده است.
مهمانپرست در نشست خبري هفته گذشته خود در واكنش به تظاهرات گسترده شنبه شب (15 مردادماه 1390) در منطقه تاتنهام در شمال لندن كه در اعتراض به كشته شدن يك جوان سياه پوست توسط پليس انگليس آغاز شده است، از دولت انگليس خواست تا از هرگونه برخورد خشونت آميز پليس اين كشور جلوگيري كند و با انجام گفتوگو و بررسي درخواستهاي تظاهر كنندگان موجب بازگشت آرامش شود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور ابراز اميدواري كرده بود كه نهادهاي مستقل حقوق بشري در راستاي رعايت آزاديهاي فردي و صيانت از حقوق شهروندي با انجام تحقيقات لازم، نسبت به روشن كردن چگونگي كشته شدن اين جوان سياه پوست اقدام كنند.
متن كامل نامه ماريوت كه در واكنش به اين سخنان مهمانپرست منتشر شده به شرح زير است:
سفارت بريتانيا
دفتر كاردار
آقاي رامين مهمانپرست
وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران - تهران
با احترام
اظهارات مورخ 18 مرداد 1390 شما كه در آن از سازمانهاي مستقل حقوق بشر خواستهايد در مورد مرگ آقاي مارك دوگان تحقيق نمايند، را با علاقه خواندهام. همچنين گزارشات در مورد سخنراني ديروز رياست جمهوري جناب آقاي محمود احمدينژاد را مشاهده كردهام كه در آن از سازمان ملل متحد خواستهاند رفتار بريتانيا در رابطه با آشوبهاي اخير كه در چند شهر بريتانيا روي داده است را محكوم كند.
ابتدا مايلم توضيح دهم كه كميسيون مستقل شكايات پليس در حال انجام تحقيقات در مورد شرايط مربوط به مرگ آقاي دوگان ميباشد. اين كميسيون مستقل از دولت است ولي دولت بريتانيا يافتههاي آن را به طور كامل مورد بررسي قرار خواهد داد.
همچنين مايلم خاطر نشان نمايم كه نيروي پليس بريتانيا در ميان بهترين نيروهاي پليس در جهان ميباشد و رفتار سرويس پليس بريتانيا در مقابل تظاهرات بر اساس استانداردهاي حرفهاي قرار دارد. آنها استانداردهاي بالا را رعايت مينمايند و با شرايط چالشانگيز مقابله كردهاند. وسايل ارتباط جمعي مستقل در بريتانيا كه اخبار مربوط به آشوبها را به تفصيل پوشش داده است و از آزادي كامل جهت انجام اين كار برخوردار بوده است اين نظريه را تائيد كرده است.
اگرچه، تصديق مينمايم كه ممكن است مايل باشيد در مورد نگرانيهاي خود به طور مفصلتر با ما گفتوگو نماييد. بنابر اين مسرور خواهيم گرديد با شما يا سركار خانم زهره الهيان رياست محترم كميسيون حقوق بشر مجلس شوراي اسلامي يا هر مقام ذيربط ديگر به منظور پاسخ به نگرانيهايتان ملاقات نمايم.
در پايان به شما يادآوري مينمايم كه دعوت بريتانيا از كليه مخبران ويژه سازمان ملل متحد به قوت خود باقي است و اين كشور سفر تعدادي از اين مخبران به بريتانيا در سالهاي اخير را تسريع كرده است. دولت ايران را ترغيب مينمايم اجازه مشابه در اختيار آقاي احمد شاهد مخبر متعهد ويژه سازمان ملل متحد، براي سفر به جمهوري اسلامي ايران قرار دهد تا او بتواند نگرانيهاي شديد جامعه بينالملل در مورد نقصهاي ادامه كار حقوق بشر در ايران را مورد بررسي قرار دهد.
مشتاقانه منتظر دريافت پاسخ شما ميباشم. ضمنا ممكن است مايل باشيد به سايت اينترنتي ما به نشاني www.ukiniran.fco.gov.uk كه در آن ميتوانيد به يادداشتي توسط اينجانب در مورد ناآرامي اخير و جديدترين اطلاعات توسط ما دسترسي داشته باشيد مراجعه فرماييد.
با تقديم احترامات فائقه
جين ماريوت
كاردار سفارت بريتانيا در تهران