شریعتمداری و خرازی در برنامه نگاه یک به بررسی عملکرد آمریکا در قبل و بعد از برجام پرداختند.

به گزارش مشرق،  حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در برنامه نگاه یک به بررسی عملکرد آمریکا در قبل و بعد از برجام و همچنین بدعهدی‌های آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران و همچنین مسئله فیش‌های حقوقی و... پرداخت و در ابتدای این برنامه روز خبرنگار و هفته کرامت را تبریک گفت.

وی درباره اینکه فردی رسانه‌ای است یا سیاسی؟ گفت: معمولا کسی که در کار رسانه و مطبوعات است، به طور طبیعی در عرصه سیاسی نیز ورود دارد و این دو از هم قابل تفکیک نیستند.

شریعتمداری درباره اینکه آیا اصحاب رسانه از احترام لازم در بین صاحبان قدرت برخوردارند؟ گفت: کار خبر و خبرنگاری از آن جا که گزارش واقعیات است و نوعی خدمت است، طبعا در برخی مواقع با چالش‌هایی روبرو می‌شود، خبرنگار باید شجاع باشد و جسارت کار داشته باشد.

*خبرنگاری با پشت میز نشستن و زیر کولر لم دادن سازگار نیست

وی اضافه کرد: خبرنگاری با پشت میز نشستن و زیر کولر لم دادن سازگار نیست و آنچه تحت عنوان کپی - پیست مطرح است، کار خبرنگاری نیست. خبرنگار باید وارد معرکه شود. مثلا در مورد حقوق‌های نجومی که الان اشاره کردید، ما وارد موضوع شدیم، یعنی اسنادی را به دست آوردیم که این اسناد سخت به دست آمد و بسیاری دنبال این بودند که ببینند این اسناد از کجا بیرون رفته است.

شریعتمداری گفت: مسئولی که پشت تریبون می‌آید و در تلویزیون و در مصاحبه‌ای از رسانه‌هایی که فیش‌های نجومی را مطرح کردند، تشکر می‌کند، البته برخی از آنها در پشت صحنه دنبال این هستند که چه کسی این فیش‌ها را لو داده است.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: این طبیعت کار است. مهم این است که شما کارتان را درست انجام داده باشید و از دایره حق بیرون نرفته باشید، برای مردم واقعا کار کرده باشید، واقعیات را وارونه، واژگونه و خدای نخواسته غیرواقعی تفسیر نکرده باشید. اگر قرار باشد کار خبرنگار این چنین باشد، طبیعتا چالش‌هایی پیدا می‌کند.

 وی افزود: اما اگر خبرنگاری از این نوع باشد که هوا تار است تار می‌نوازد پس هوا می‌نوازد، دیگر مسئله‌ای نیست، نه سیخ می‌سوزد و نه کباب و هیچ اتفاقی این وسط نمی‌افتد.

شریعتمداری در پاسخ به این سؤال مجری که با توجه به اظهارات شما آیا خبرنگاران در بین مسئولان جایگاه و احترام ویژه‌ای را دارند؟ عنوان کرد: خبرنگاران در بین مردم جایگاه خوبی دارند و این جایگاه بستگی به این دارد که چگونه عمل می‌کنند. مثلا یک روزنامه و نشریه در فضای مجازی، وقتی یک رسانه به معنی عام خود به جای پرداختن به مسائل اصلی، حاشیه سازی کرده و اذهان را از مسائل اصلی منحرف می‌کند یا خدای ناخواسته برای برخی از جریانات کار جاده‌ صاف کنی انجام می‌دهد، طبیعی است که چنین افرادی قابل احترام نیستند و آنگونه که باید مورد احترام نیستند، ولی این جایگاه معتبر و خوبی است.

به باور مدیر مسئول روزنامه کیهان اگر رسانه مطلوبی باشید، باید از مطلوبیت خودتان نشانه‌ها و شواهدی را ارائه دهید. ممکن است بعضی وقت‌ها آن چیزی که ارائه می‌کنید برای برخی در همان زمان قابل درک نباشد، ولی اگر راه را درست انتخاب کرده باشید بعد از مدتی به نقطه مطلوب می‌رسید.

* بسیاری از رسانه‌ها به فیش‌های حقوقی نپرداختند و از آن دفاع هم کردند

شریعتمداری درباره اخلاق رسانه‌ای و این سوال مجری که برخی از رسانه‌ها بی اخلاقی می‌کنند نیز گفت: اخلاق رسانه‌ای چیزی بیرون از اخلاق به مفهوم واقعی و مفهومی که در جامعه است و تعریفی براساس مبانی اسلامی دارد، نیست. ولی وقتی وارد رسانه می‌شود به اقتضای کار رسانه خرد می‌شود و در جایگاه‌های مختلف تعاریف خاص خود را پیدا می‌کند.

وی در خصوص اظهارات خرازی که گفت «رسانه‌ها همه به فیش‌های حقوقی پرداختند»، گفت: من می‌گویم این گونه نیست، بسیاری از رسانه‌ها به فیش‌های حقوقی نپرداختند و بالعکس از فیش‌های نجومی دفاع هم کردند. حداقل این است که می‌گویند روزنامه‌نگار سندش با خودش است. دیوار حاشا برای روزنامه‌نگار بلند نیست، چون همه آنچه می‌گوید مضبوط و ثبت شده است و می‌توانند به آن مراجعه کنند.

این فعال رسانه‌ای افزود: وقتی فیش‌های حقوقی را مطرح و حتی تصویر آن را منتشر کردیم بسیاری از این روزنامه‌ها به حمایت از دولت به ما حمله کردند و توجیهاتی هم برای آن داشتند مثلا گفتند این شکل قانونی دارد، اینکه شما می‌خواهید موضوع را منحرف کنید و با دولت مخالفت می‌کنید و اینکه این افراد کارآفرین هستند و اگر از کار کنار بروند در حوزه‌ای که کار می‌کنند و فاجعه‌ و ثلمه‌ای ایجاد می‌شود. بحث‌هایی از این چنین بود بعدها وقتی که موضوع یک کمی جلوتر رفت، بعدها برخی‌ها پرداختند از نوع حزب ایران نوین پاینده بود یک کمی هم حزب مردم زنده باد. کامل وارد نشدند.شریعتمداری: آیا توبیخ دائم از طرف آمریکایی‌ها عزت است؟؛ فیش‌های نجومی دست‌برد چوپانان به اموال عمومی بود/ خرازی: برجام مدینه فاضله نبود، اگر روال و رویه بشود خیانت به کشور است

*صاحبان فیش‌های حقوقی چوپان بودند و انتظار نمی‌رفت به بیت‌المال دستبرد بزنند

شریعتمداری درباره سه هزار میلیارد تومان که خرازی به آن اشاره کرد نیز گفت: آنها دزد بودند کار دزد، دزدی است. آنها گرگ بودند، کار گرگ حمله به گله و دریدن گوسفندهاست، از آنها انتظاری نیست. ولی صاحبان فیش‌های حقوقی چوپان بودند، از آنها انتظار نمی‌رفت که به بیت المال دستبرد بزنند و به اموال عمومی دست درازی کنند. آنها دزد بودند و با آنها برخورد شد و بعد هم گرفتند و حتی اعدامی هم داشتند.

مدیر مسئول روزنامه کیهان اضافه کرد: ما قبل از همه به مسئله سه هزار میلیارد تومان پرداختیم، سندش هم هست حتی نام بانک«تات» را بردیم و میزان سرمایه آن را نیز گفتیم؛ اما اینکه سه هزار میلیارد مبلغ سوء استفاده شده است،‌ این را نمی‌دانستیم، فقط می‌دانستیم، مبلغ بسیار بسیار کلانی است.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: همان موقع برخی از همین روزنامه‌ها که وقتی به فیش‌های نجومی پرداختیم، حمله کردند چرا می‌پردازید،‌ همان موقع از آنها حمایت می‌کردند.

شریعتمداری گفت: احتمالا آقای خرازی در جریان باشند و یادشان باشد که آقایان می‌گفتند آقای مه‌آفرید که متهم اصلی سه هزار میلیارد تومان بود، کارآفرین است و می‌گفتند چرا باید مجازات شود و باید از آن استفاده شود. یا آن کسی که کلی به برخی روزنامه‌ها کمک کرد. آقای شهرام جزایری به کلی از رسانه‌ها کمک‌های کلان کرده است. چنین آدمی معلوم است که فلان روزنامه هیچ وقت علیه آن موضع نمی‌گیرد و محال است موضع بگیرند. اینکه می‌گویم شجاعت باشد یعنی این اینکه می‌گویم وارد گود شوند یعنی این چنین.

وی درباره فیش‌های حقوقی افزود: مسئله فیش‌های حقوقی فقط مسئله مبالغی که این آقایان به غارت بردند نیست، مسئله‌ای فراتر از این است. برخی از روزنامه‌ها می‌گفتند مگر این پول‌هایی که بردند چقدر است؟ اینکه چقدر بردند چقدر است.

شریعتمداری افزود: در رستورانی فردی مدیر رستوران را صدا زد و گفت مگس در سوپ است. مدیر گفت مگر مگس چقدر سوپ می‌خورد؟ گفت موضوع این نیست که چقدر سوپ می‌خورد موضوع این است که نشان می‌دهد این رستوران آلوده است.

*کسانی که حقوق‌های ده میلیونی می‌گیرند هرگز به فکر مردم نیستند

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: کسانی که حقوق‌های ده میلیونی می‌گیرند هرگز به فکر مردم نیستند. کسی که حقوق‌های ده میلیونی می‌گیرد در فلان شرکت دولتی به عنوان عضو هیأت مدیره ماهی دو سه بار حضور می‌یابد یک دفعه چند ده میلیون بابت آن پاداش می‌گیرد.

وی افزود: چنین آدم‌هایی هرگز نمی‌توانند به فکر مردم باشند کسی که چنین حقوقی می‌گیرد، شایستگی ندارند در چنین جایگاهی حضور داشته باشند.

* دولت احمدی‌نژاد از زمانی دچار انحراف شد که مثل اصلاح طلب‌ها شد

وی خطاب به خرازی در خصوص حمایت از احمدی‌نژاد گفت: روزنامه‌نگار سندش با خودش است و نمی‌تواند حاشا کند. دولت آقای احمدی‌نژاد در دور اول و اواسط دور دوم، دولتی بود که شما‌ها انگشت کوچکه آن هم به لحاظ خدمتی که به مردم کرد، نمی‌شوید. این دولت از زمانی دچار انحراف شد که مثل اصلاح طلب‌ها شد.

مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: آن زمانی که ما انتقاد کردیم، تعجب می‌کنم شما مگر در ایران نبودید؟ بنده را به این خاطر دو بار دادگاه بردند. از من شکایت کردند.

وی در پاسخ به این سؤال خرازی که نتیجه دادگاه چه شد؟ گفت: نتیجه دادگاه به این خاطر که دروغ می‌گفتند. آن آقا گفت اگر فلانی را محکوم نکنم، مسلمان نیستیم. اسنادش هست. اتفاقا آن موقعی که ما انتقاد می‌کردیم، شماها به به و چه‌چه می‌کردند.

شریعتمداری در خصوص اظهارات خرازی که گفت شما اتهام وارد می‌کنید، افزود: دوستان شما به به و چه چه می‌کردند. سندهایش هست. از اول ما به این موضوع پرداختیم و به خاطرش دادگاه رفتیم و گفتیم چرا آقای فلانی را به کار گرفتی؟ و چرا بر خلاف نظر رهبری 11 روز خونه نشینی کردی؟ ما بودیم که گفتیم چرا در کیش فلان هتل را ساختی؟ و چرا پانته‌آ ... را به کار گرفتی. اینها همه هست.

خرازی عنوان کرد که شش سال بعد که شریعتمداری گفت: همان موقع این کار صورت گرفت. شما در آن زمان در ایران نبودید یا روزنامه‌ها را نخواندید.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: ما به آقای روحانی و معاون اول ایشان احترام می‌گذاریم. اینکه فرمودید آیا تا به حال با این نجومی‌ها برخورد کردند؟ شما فرمودید با قاطعیت برخورد کردند. با کدام قاطعیت؟ آقای نوبخت روز اول می‌گوید من به خاطر این حقوق کلانی که آقای فلان گرفته که گفتند اسم نبرید، من از مردم عذرخواهی می‌کنم، بعد چند روز می‌گوید ایشان ذخیره نظام و بزرگ‌ترین امانتدار هستند.

شریعتمداری افزود: اینها را که نمی‌شود انکار کرد، اینها را که من نگفتم، خودشان گفتند.

وی گفت: برخی نزدیکان آقایانی که اسم بردید ، اگر قرار بود برخورد شود باید با آن نزدیکان برخورد می‌شد. حضرت امیر میله آتش را به صورت بردارش عقیل که نابینا بود نزدیک کرد. آن یک من گندم می‌خواست، نه سیصد میلیون تومان حقوق ماهیانه.

شریعتمداری خطاب به خرازی اضافه کرد: اینکه گفتید هفتصد، هشتصد میلیارد دلار، من از شما تعجب می‌کنم. منظور شما درآمدهای نفتی دو دولت است. از شما تعجب می‌کنم، این حرف را اگر عوام بزنند عیبی ندارد، ولی از شما بعید است، چون خزانه دولت دخل بقالی که نیست.

*خزانه دولت که دخل بقالی نیست

وی در پاسخ به اظهارات خرازی مبنی بر اینکه سازمان برنامه را منحل کردند که هر گونه دوست دارند عمل کنند، افزود: سازمان برنامه را منحل کردند به جای خود بروید بررسی کنید. اینکه می‌گوید هفتصد هشتصد میلیارد دلار خزانه دولت که دخل بقالی نیست که بقال دست کند در دخلش و بگوید هوشنگ برو دو دست چلوکباب بگیر و بیاور. 

این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: خزانه دولت برای اینکه از آن استفاده کنی نیاز به مصوبه مجلس و تفریغ بودجه دارد. این همه در آن مدت خدمات عمرانی که در کشور شد، چرا اینها را نمی‌بینید؟ بعدا چه شده؟ هیچ اتفاقی.

شریعتمداری افزود: درخواست من این است که آقای خرازی حتما سند بدهند. من سند می‌دهم، آقای خرازی هم سند بدهند.

وی در پاسخ به اظهارات خرازی درباره عملکرد دولت‌ قبل گفت: شما یکی دو مورد از خدمات شایان دولت کنونی را بفرمایید.

*قبلی‌ها ال‌سی برای دسته بیل باز نکردند

شریعتمداری درباره وارد کردن دسته بیل توسط دولت جدید عنوان کرد: این را دولت جدید وارد کرد. قبلی‌ها که ال‌سی برای دسته بیل باز نکرده بودند.

*آنهایی که به زندان افتادند، وطن فروشی کردند

وی در پاسخ به اظهارات خرازی مبنی بر اینکه شما اهانت می‌کنید، گفت: چه اهانتی؟ آقایان که نام می‌بردید هر دو برادرانشان متهم به فساد هستند، چرا با آنها برخورد نمی‌کنند؟

شریعتمداری در پاسخ به این سوال که شش سال دولت حاکم بود ولی حرفی نزدید، اضافه کرد: موقعی که ما گفتیم سندش هست، می‌توانید به آرشیو کیهان مراجعه کنید. ببینید که ما آن زمان می‌گفتیم.

خرازی با بیان اینکه نوشداروی بعد از مرگ سهراب آمدی، شریعتمداری افزود: آن موقع برخی از دوستان شما شرمنده می‌شدند.

خرازی گفت که آن موقع دوستان ما در زندان بودند و شما آزادانه حرفتان را می‌زدید، شریعتمداری عنوان کرد: آنهایی که به زندان افتادند، وطن فروشی کردند.

مدیر مسئول روزنامه کیهان دوباره عنوان کرد: خواهشم این است که آقای خرازی سند بیاورند.

*حتی ما برخی خدمات کنونی را مطرح می‌کنیم که روزنامه‌هایی که برای آن سینه چاک می‌کنند مطرح نمی‌کنند

شریعتمداری درباره برخورد با دارندگان فیش‌های نجومی گفت: زمانی که رئیس جمهور به آقای جهانگیری نامه نوشت نامه را منعکس کرده و تقدیر کردیم که این اقدام شایسته صورت پذیرفته و امیدوار بودیم بقیه با رئیس جمهور همراهی و همکاری کنند. بعدا فیشی به دست آمد و منتشر شد که آقایان هم تکذیب نکردند و یکی از این آقایان مبلغ صدها میلیارد تومانی را پاداش غیر موجه گرفته است که اسم نمی‌برم.

وی افزود: فلان آقا را اول برکنار می‌کنند، بعد می‌شود عضو هیأت مدیره همان شرکتی که از آن برکنار شده است. اینها را چکار می‌خواهیم بکنیم، اینها بالاخره پاسخ می‌خواهد. به قول حضرت آقا فرمودند، اینها برکنار شوند و اموال از آنها باز پس گرفته شود و تعبیرش هم این بود که اینها لیاقت این جایگاه را ندارند.

این فعال رسانه‌ای افزود: هم مردم و بقیه منتظریم چنین اقداماتی صورت بپذیرد. دولت نهم که سر کار آمده بود، تا چند ماهی این بحث را مطرح می‌کرد، فلان مشکل برای دولت قبل است، یکی از آقایان گفت این کار نهایتا شش ماه، بعد از شش ماه نهایتا خودت چه کار می‌کنی؟

وی گفت: هی می‌گوید دولت قبل، دولت قبل؛ بروید بگیرد بگویید اگر فیش‌های حقوقی دارید به ما بدهید ما می‌زنیم، اگر ندارید و می‌خواهید رد گم کنید یک چیز دیگر است. معتقدم دو دو تا چهار تا به صورت خیلی مستند بیاوریم و دانه دانه مطرح کنیم و به آن بپردازیم؛ مثلا خدمات دولت کنونی را مطرح کنیم اگر جایی هست به آن بپردازیم حتی ما برخی خدمات کنونی را مطرح می‌کنیم که روزنامه‌هایی که برای آن سینه چاک می‌کنند مطرح نمی‌کنند.

*پیش بینی کرده بودیم که حتما پرونده ما را به شورای امنیت می‌برند

شریعتمداری درباره برجام نیز گفت: سال 82 که البرادعی آمد ما یک یادداشتی داشتیم که ما را به کجا می‌برند و گفته بودیم ما باید از ان پی تی خارج شویم و پیش بینی کرده بودیم که حتما پرونده ما را به شورای امنیت می‌برند. آن زمان کسی این را نمی پذیرفت من خدمت آقای روحانی بودم ایشان به گلایه گفت وقتی تروئیکای اروپایی آمدند من به آنها گفتم حالا صحبت از مذاکره است، ما قرار است احتمالا بتوانیم پروتکل الحاقی را داوطلبانه و برای مدت محدودی اجرا کنیم و این امتیاز را می‌دهیم.

وی افزود: روحانی گفت آقای جک استراو به پشت من زد گفت این چه امتیازی است مجلس ششم یک طرح سه فوریتی داده که دولت را ملزم کند به اجرای پروتکل. در همان مجلس ششم، یکی از آقایان نماینده آمد پشت تریبون، در حالی که آمریکایی‌ها آن زمان به شدت ما را تحت فشار قرار داده بودند که دنبال تولید سلاح هسته‌ای هستید، ایشان پشت تریبون آمد و فریاد زد ما 19 سال به دنیا دروغ گفتیم، تا جایی که آقای کروبی که رئیس مجلس بود به آن گفت چرا تو حرف اسرائیل را می‌زنی؟ اگر قرار باشد این طیف وارد کار شوند می‌توانید حدس بزنید چه اتفاقی می‌افتد.

مدیر مسئول روزنامه کیهان در پاسخ به این سؤال مجری که کدام طیف؟‌ گفت: برخی از افراد همان طیف الان در کار اطرافیانی هستند که در این زمینه فعالیت می‌کنند.

خرازی هم پرسید از کدام نمایندگان مجلس در مذاکرات هستند؟ که شریعتمداری پاسخ داد: در مذاکرات نیستند، ولی آتش بیار معرکه هستند.

این فعال رسانه‌ای با اشاره به تیتر روزنامه‌ها در روز اجرای برجام و در حمایت از برجام عنوان کرد: اینها فضاسازی می‌کنند و همین الان هم فضاسازی می‌کنند. ما هم فضاسازی‌ می‌کنیم.

وی در پاسخ به خرازی که گفت شما از روز اول موافق تحریم بودید، گفت: من سؤالی از شما دارم، شما که به ما می‌گویید موافق تحریم بودیم و به ما می‌گویید کاسب تحریم، آقایان بیایند زندگی من را بگیرند با زندگی یکی از آن آقایان عوض کنند. کدام کاسب تحریم است که اصرار کند تحریم‌ها حذف شود؟ آدم باید چیزی بگوید که جایگاهی داشته باشد.

*برجام چیزی برای ما نداشت

شریعتمداری اضافه کرد: معتقدم برجام برای ما چیزی نداشت، تنها دستاورد برجام که می‌توان به آن تکیه کرد، این است که برای آنهایی که فکر می‌کردند و با صراحت می‌گفتند ما به مذاکرات خوشبین هستیم و آمریکا را کدخدا می‌دانستند، به آنها و ملت نشان داد که آمریکا قابل اعتماد نیست.

مدیر مسئول روزنامه کیهان درباره دستاوردهای برجام خاطرنشان کرد: آقای خرازی عنوان کردند برجام باعث شد ما الان آب سنگین را بفروشیم، آب سنگین را وادارمان کردند بفروشیم. الان راکتور اراک را بتن ریختیم، مگر غیر از این است؟ یا می‌گویند اورانیوم سه و هفت دهم درصد را می‌دهیم کیک زرد را می‌گیریم. کیک زرد فلوئور اورانیوم است که بگیریم به هگزا فلوئور اورانیوم تبدیل کنیم. ما ده هزار کیلو داشتیم نه هزار و 700 کیلو را از ما گرفتند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه آقای خرازی می‌گویند، ما اینها را به خارجی‌ها می‌فروشیم، عنوان کرد: وادارمان کردند بفروشیم.

وی خاطرنشان کرد: هیچ یک از تحریم‌ها برداشته نشده است. مذاکرات برای این بود که تحریم‌ها برداشته شود ولی هیچ کدام از تحریم‌ها برداشته نشده است،‌تحریم‌های بانکی سر جایش است. تحریم‌های دیگری که آمریکایی ها قول دادند برنداشتند. این تفاوت‌ها را ببینید، مردم که بالاخره می‌بینند.

شریعتمداری درباره ارتباط بانک‌ها با خارج افزود: سوئیفت باز است، ولی پذیرفته نمی‌شود. سوئیفت کانا است، بانک مربوطه قبول نمی‌کند و هیچ ال سی باز نمی‌شود. آقای روحانی روز اول اجرای برجام گفت امروز هزار ال سی گشایش یافت ما تعجب کردیم روز یکشنبه بود و همه بانک‌ها تعطیل است. بعدا اصلاح کردند، من نگران کسانی هستم که به ایشان مشاوره می‌دهند و بعدا گفتند قرار بوده هزار ال سی گشایش یابد. دو بانک یکی در آلمان (متعلق به ترک‌های ترکیه) و یکی ایتالیا با ما کار می‌کنند.

وی افزود: ما هیچ چیز به دست نیاوردیم.

*دستاورد برجام تحقیقا هیچ بود

این فعال رسانه‌ای با اشاره به اظهارات روحانی درباره لغو تمام تحریم‌های اقتصادی، مالی و ... حتی تحریم تسلیحاتی، گفت: هیچ کدام از این تحریم‌ها لغو نشده است. آقای سیف رفت آمریکا گفت تقریبا دستاورد برجام هیچ بود، من می‌گویم تحقیقا هیچ بود.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اظهارات مذاکره کنندگان هسته‌ای ادامه داد: آقایان شما می‌گفتید برجام فتح الفتوح و بزرگترین معجزه و آفتاب تابان است. حالا این گونه است؟

مدیر مسئول روزنامه کیهان درباره اظهارات خرازی خاطرنشان کرد: اینکه اتفاقات مهمی افتاده است، ملاک نیست، سند ارائه دهند.

شریعتمداری دوباره عنوان کرد: آقای خرازی باید برای مطالبی که گفتند سندی ارائه دهند اینکه برجام خیلی فایده داشته چه داشته است؟ به منتقدان مگر اجازه دادند حرف بزنند هر کس آمد حرف بزند گفتند برو جهنم، بیسواد و از مسائل جهان بی‌خبری.

وی همچنین گفت: آقای بابک زنجانی با آقای روحانی و هاشمی رفسنجانی عکس دارند.

مدیر مسئول روزنامه کیهان درباره اظهارات خرازی مبنی بر اینکه بحث‌هایی که آقای شریعتمداری عنوان می‌کنم من را یاد توده‌ای‌ها می‌اندازد،‌گفت: خوب است یاد کفار قریش نمی‌اندازد.

* پول نفتی که صادر می‌کنیم برنمی‌گردد

وی درباره صادرات نفت گفت: پول نفتی که ما صادر می‌کنیم برنمی‌گردد، می‌ماند آنجا و جزو اموال بلوکه شده است تا یک روزی برگردد. حتی برای دانشجویان پول را به صورت اسکناس می‌برند.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره اظهارات خرازی مبنی بر اینکه شش قطعنامه تحریمی علیه ما تصویب شد، اضافه کرد: فقط 1229 قطعنامه تحریمی بود.

وی افزود: در خصوص اینکه شما گفتید قطعنامه‌ها موهبت الهی است را ما نگفتیم، امام گفتند.

*مگر فردو را درست کردیم که آب هویج بگیریم

 شریعتمداری درباره کیفیت سانتریفیوژها که خرازی به آن اشاره کرد، گفت: چه کسی می‌گوید ما با آی آر هشت کار می‌کنیم؟ اینکه گفته خود آقایان است. شما به تحقیق و توسعه اشاره کردید، مثلا در فردو چه کار می‌خواهیم بکنیم؟ گاز نجیب چیست؟ آرگون تزریق کنیم، به جای آن آب هویج می‌گرفتیم. مگر آنجا را درست کردیم که آب هویج بگیریم.

وی همچنین عنوان کرد: قطعنامه 2231 شش قطعنامه قبلی را تجمیع کرده است. یعنی اگر ایرادی داشته باشید باید به کمیسیون بروید. کلکی که در برجام زدند این است که وقتی موقع مذاکره است می‌گویند یک طرف شما یک طرف ما شش تا وقتی که کمیته شکایات باید تصمیم بگیرد می‌گویند هشت عضو دارد و اتحادیه اروپا را هم اضافه کردند. وقتی ببرید آنجا  کافی است یکی وتو کند.

وی در پاسخ به صحبت خرازی که گفت شما کشور را به اینجا کشاندید، گفت: کشور را من به اینجا نکشاندم، آنهایی که آمدند وطن را بفروشند به اینجا کشاندند.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره اقتصاد مقاومتی افزود: این را دولتمردان نگفتند که ظرفیت تولید ما در حد آبگوشت بزباش است و فقط می‌توانیم قرمه سبزی و بزباش تولید کنیم.

 وی به خرازی گفت: نمی‌شود شما از این طرف حمایت می‌کنید و زمانی موقع پاسخگویی است می‌گویید به من ربطی ندارد. به شما ربط دارد. اقتصاد مقاومتی این نیست که می‌گویند باید مدیر هم از خارج وارد کنیم. شما می‌گویید با 40 بانک ارتباط داریم، دو تا بانک است یک بانک در ترکیه و یک بانک در ایتالیا، باید پول‌هایمان را به صورت تهاتری استفاده کنیم. شما نماینده ایران در سازمان ملل بودید. بقیه پول‌هایمان را نگه می‌دارند و نمی‌دهند. چند وقت پیش یکی از وزرای هندی گفت ما می‌خواهیم پول‌ها را بدهیم ولی آمریکایی‌ها نمی‌گذارند.

شریعتمداری ادامه داد: آمریکایی‌ها بلافاصله بعد از برجام تا حالا نزدیک 12 مورد تحریم اضافه کردند.

وی درباره اظهارات خرازی درباره رفع مشکل کشتی‌های ایرانی عنوان کرد: کدام کشتی آقای خرازی؟ فردا بیایید به اتفاق برویم. ما در جریان هستیم.

* توبیخ و تحقیر آمریکا برای ما عزت است؟

وی خطاب به خرازی پرسید: آیا این برای ما عزت است که آمریکایی‌ها دائم ما را توبیخ و تحقیر کنند. شما درباره تحریم ویزا چه می‌گویید؟

شریعتمداری در پاسخ به خرازی درباره ناراحتی ترامپ و عربستان و ... از برجام افزود: باز سؤالم این است که چرا الان ترامپ و کلینتون باید از برجام ناراحت باشند؟ مگر آنها چیزی به دست نیاوردند. اوباما می‌گوید ما با غلاف اسلحه برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کردیم. خانم کلینتون می‌گوید ما بدون شلیک یک گلوله موفق شدیم برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کنیم.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره حمله آمریکا گفت: آمریکایی‌ها سال 2011 اعلام کردند ما وارد جنگ مستقیم نمی‌شویم وارد جنگ نیابتی می‌شویم. واشنگتن پست در سال 2009 نوشت ما عراق را به یاران امام خمینی سپردیم. سعود الفیصل به آمریکایی‌ها می‌گوید شما عراق را در سینی طلا به ایران تحویل دادید. آمریکایی‌ها مگر قدرت جنگیدن دارند؟

شریعتمداری: آیا توبیخ دائم از طرف آمریکایی‌ها عزت است؟؛ فیش‌های نجومی دست‌برد چوپانان به اموال عمومی بود/ خرازی: برجام مدینه فاضله نبود، اگر روال و رویه بشود خیانت به کشور است
 
 خرازی: اگر برجام روال و رویه بشود، خیانت به کشور است/دولت کنونی وارث دولتی پر از فساد اداری بود
 
سید محمدصادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و سفیر اسبق ایران در پاریس در برنامه نگاه یک به موضوع فیش‌های حقوقی و همچنین بررسی عملکرد آمریکا در قبل و بعد برجام و همچنین بد‌عهدی‌های آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

وی در ابتدای این برنامه با گرامیداشت یاد شهدای عرصه خبر روز خبرنگار را تبریک گفت و گفت: امیدوارم دولت و همه دست‌اندرکاران حاکمیت قدر خبرنگاران این حاملان بی‌توقع، پرتلاش و مخلص را بدانند و این قدرشناسی می‌تواند شجاعت و جسارت ویژه‌ای را به همه کسانی که در این عرصه تلاش می‌کنند بدهد.

خرازی ادامه داد: من از خبر به سیاست رفتم و از سیاست دوباره به خبر بازگشتم و امروز نیز هم در عرصه سیاست داخلی و خارجی هستم و هم یکی از ارادتمندان و مخلصان خبرنگاران و همکاران در عرصه خبر هستم و به این موضوع افتخار می‌کنم.

این فعال رسانه‌ای در پاسخ به سؤالی درباره جایگاه فعلی خبرنگاران در جامعه عنوان کرد: بهترین پاسخ را به این پرسش خود حاملان خبر و خبرنگاران برای این پرسش دارند، بیشترین زجر و تحمل را یک گزارشگر و خبرنگار می‌کشد، اگر خبرش خوب باشد و حرفهای باشد یک طرف قضیه مجبور است دلخور شود و اگر خبر جانبدارانه باشد مردم نمی‌پسندند.

وی با بیان یک پارادوکس در اینجا وجود دارد، تصریح کرد: ما باید بپذیریم خبرنگار و کسی که مسئولیت ابلاغ خبر را دارد نیازمند آزادی است، البته آزادی با چارچوب‌هایی که در قانون دیده شده است. نمی‌شود به خبرنگاری گفت در ابلاغ موضوعات اجتماعی و سیاسی فعال باش ولی برایش مشکل ایجاد کرد.

خرازی اضافه کرد: نکته دیگری که مهم است این است که رسانه‌های مجازی شرایط جدیدی و مهم دیگری را آفریده‌اند. هر چه ما دست خبرنگارانمان را براساس چارچوب و قانون و اخلاق باز بگذاریم رسانه‌هایی که می‌توانند مورد اعتماد مردم باشند نفوذشان بیشتر می‌شود و رسانه‌ها آزادانه‌تر، شجاعانه‌تر و جسورانه‌تر این کار را انجام می‌دهند.

* جایگاه فعلی خبرنگاران مناسب نیست

وی جایگاه فعلی خبرنگاران را مناسب ندانست و عنوان کرد: خبرنگاران اگر در یک مقوله‌ای صریح صحبت کنند مورد پرسش واقع می‌شوند و در موضوعی اگر قوی عمل کنند مخاطبان پرقدرت‌شان شاید باعث گرفتاریشان شوند، آنچه می‌گویم مخصوص یک جریان فکری نیست بلکه در مجموع اینگونه است.

خرازی با اشاره به حقوق پایین خبرنگاران در کشور اظهار داشت: معمولا یکی از پایین‌ترین سطوح اقتصادی، حقوق و حقی که برای یک خبرنگار در نظر گرفته شده است، از پایین‌ترین حقوق‌هاست در حالیکه در خیلی از کشورهای دنیا سال بازنشستگی برای خبرنگاران با کارمندان متفاوت است به دلیل فشار کاری که به آنها وارد می‌آید، در برخی از کشورها بعد از 15 یا 18 سال بازنشسته می‌شوند.

مدیر سایت دیپلماسی ایرانی ادامه داد: در تماس‌هایی که با خبرنگاران در سطوح مختلف دارم هیچ کدام از وضع زندگی و شغلی خود علیرغم علاقه‌ای که به کار خود دارند، راضی نیستند.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص چارچوب‌ها و مرز آزادی بیان امنیت را مهم‌ترین مقوله کار خبرنگار دانست و افزود: اگر خبرنگار در کار خود امنیت لازم را نداشته باشد، دچار مشکل می‌شود. نکته مهم‌تر از امنیت این است که خط قرمز‌ها تکان بخورد و مثلا خط قرمز برای یک رسانه با رسانه دیگر متفاوت باشد یا خط قرمز‌ها و اولویت‌ها با دولت‌ها تغییر کند و این نکاتی است که در کشور وجود دارد.

شریعتمداری: آیا توبیخ دائم از طرف آمریکایی‌ها عزت است؟؛ فیش‌های نجومی دست‌برد چوپانان به اموال عمومی بود/ خرازی: برجام مدینه فاضله نبود، اگر روال و رویه بشود خیانت به کشور است 

* رسانه‌ای شدن فیش‌های حقوقی از شجاعت‌های خبرنگاران بود

به گزارش فارس، خرازی با اشاره به موضوع فیش‌های حقوقی نجومی رسانه‌ای شدن این موضوع را یکی از شجاعت‌های بی‌نظیر رسانه‌های کشور نامید و گفت: از هر جریان فکری‌ای به این موضوع پرداخته شد چرا که دغدغه مردم بود.

وی با طرح این سوال که چرا در دولت قبل در موضوع اختلاس 3 هزار میلیاردی این اتفاق رخ نداد؟ ادامه داد: در دولت قبل هم خبرنگار بود و دغدغه هم وجود داشت اما احساس امنیت نمی‌کردند و برخی اولویت‌هایی داشتند که این موضوع را مطرح نکردند و این نشان می‌دهد که مهم‌ترین مولفه‌ای که ما باید رعایت کنیم قانون است و نباید مرزها تغییر کند، خوب، خوب و بد، بد است.

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با تاکید بر اینکه چارچوب‌های منافع ملی مشخص است، عنوان کرد: ارزش‌ها و هویت و منافع ملی اگر مورد هجوم واقع شوند طبیعی است که خلاف مصالح ملی عمل شده است، اگر قرار باشد که خط قرمزها برحسب زمان یا مکان تغییر کند ما اشتباه بزرگی را در راستای تنویر افکار عمومی مرتکب شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: رسانه‌های بی‌تردید با چشمان تیزبین خود می‌توانند صلاح جامعه را رقم بزنند و همینطور می‌توانند جامعه را به ابتذال بکشانند اگر ما مراقبت بکنیم یعنی همه خوبی‌ها و بدی‌ها براساس میزان و سنجش واقعی قانون باشد مشکلی نخواهیم داشت و مشکل این است که گاهی گرفتار سلیقه‌های انتخابی خودمان می‌شویم و این خیلی خطر دارد.

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه عدالت ابزار تقوا است، تصریح کرد: همین مسائل مالی و حقوق‌های کلان در دولت قبل هم وجود داشت و اطلاع هم داشتیم.

خرازی ادامه داد: 700، 800 میلیارد از پول‌های مردم به غارت رفت، این پول‌ها کجا رفت؟ مردم در این خصوص سوال دارند.

* تحریم‌ها موجب به وجود آمدن فسادهای مالی شد 

به گزارش فارس، وی افزود: به عنوان سرمایه‌گذاری خارجی از آغاز تحریم شروع کردند، پول‌ها را از مملکت خارج کردند و به این و آن اعتماد کردند، زیر نظر سران سه قوه کمیته‌ای تشکیل شود و ببینند این پول‌ها به چه کسی داده شده و به کجا رفته است. بابک زنجانی چگونه به وجود آمد؟ وقتی تحریم به وجود آمد و قانون وجود نداشت و برخی بسیط الید شدند نتیجه این شد که فساد به وجود آمد.

این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه در برابر چند صد میلیارد دلار سکوت اتفاق افتاد، تصریح کرد: در این دوره دو دهه این 700 میلیارد دلار مطابق تمام دوره فروش نفت ایران است، یعنی از زمانی که نفت را استخراج کردند تا زمانی که دولت نهم و دهم که شما یکی از مدافعان پر و پا قرص وی بودید و تا روزهای آخر هم از آقای احمدی‌نژاد دفاع کردید، همین آقا این بی‌انضباطی‌های مالی را به وجود آورد.

خرازی با بیان اینکه در دولت قبل سازمان برنامه را منحل کردند تا هرگونه که دوست دارند عمل کنند، ادامه داد: برای آقای شریعتمداری متاسفم که خدمات دولت‌های دیگر را نادیده می‌گیرند و از دولتی دفاع می‌کند که جز آثار زیان‌بارش خدماتی را در جایی داشته است. دولت کنونی وارث یک دولتی پر از فساد اداری بود که هنوز هم نتوانسته است آن را جمع کند.

این کارشناس مسائل سیاسی اضافه کرد: آقایان در روزنامه‌های خود بی مهابا دولت را می‌کوبند، رهبری در سال نو فرمودند رعایت دولت، خدمتگزاران و قوای سه‌گانه را بکنید، همین روزنامه کیهان را بیاورید و ببینید که از ابتدای سال تاکنون چه دفاعی از دولت کرده و چه حیثیتی از دولت نبرده‌ است.

خرازی عنوان کرد: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات این است که بروید سراغ سازمان برنامه و بودجه، بروید سراغ جهانگیری و روحانی، عدد و رقم‌هایی که مشخص نیست کجاست، آقایان صدها بار گفته‌اند و یکی از بزرگان گفت اتفاقی است که افتاده است فعلا بگذریم انشاالله خیر است. باید مشخص شود که این پول‌ها کجا خرج شده است.

وی افزود: به مظاهری گفتند فلان پول را بده و چون نداد عزل شد پول‌هایی که توسط آقایان داده می‌شد و من دو سه مورد را دارم و خصوصی عرض می‌کنم، پول‌هایی که آقایان توزیع می‌کردند و سفرهایی که می‌کردند به جای کارآفرینی و تولید واردات از چین می‌کردند، همه ضبط شده و نوشته شده است.

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در پاسخ به شریعتمداری در خصوص واردات دسته بیل در دولت یازدهم گفت: واردات دسته بیل هم نتیجه قوانینی بود که دولت قبل تصویب کرد.

* اهتمام جدی دولت برای برخورد با فیش‌های نجومی 

به گزارش فارس، وی خطاب به شریعتمداری گفت: شما از روزی که مسئول کیهان شدید یک گام و یک قلم درباره دفاع از تولید کشور ننوشتید. اینکه شما همینطوری تهمت بزنید و اهانت کنید که درست نیست.

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان رو به شریعتمداری با بیان اینکه زمانی که شما می‌گویید فسادها را در روزنامه خود آورده‌اید دوستان ما در زندان و گرفتاری بودند و شما آزادانه حرف می‌زدید، تاکید کرد: فساد فساد است.

خرازی افزود: معتقدم که اگر دولتی و رئیس دولتی آمد و دستور مبارزه با فساد داد باید از آن تقدیر کنیم، اگر دولتی دید در برخی جاها مشکلات جدی وجود دارد و این به آن رسیدگی شود، این دولت که بسیاری از گرفتاری‌ها را خودش به وجود نیاورده است بلکه وارث بسیاری از اخلاق‌های بد بوده است. رویه‌هایی بوده که انجام شده و باید با این رویه‌های بد مبارزه کرد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا برخورد دولت با حقوق‌های نجومی را کافی می‌دانید یا خیر، عنوان کرد: تا جایی که اطلاع دارم البته اطلاعات من کامل نیست. هم آقای جهانگیری و هم روحانی اهتمام جدی دارند که با موضوع فیش‌های حقوقی برخورد کنند و حتی با نزدیکان خود هم برخورد کردند.

* قرار نبود برجام مشکلات بین ایران و آمریکا را حل کند

به گزارش فارس، وی در پاسخ به سوالی در خصوص عملکرد رسانه‌ها در خصوص مذاکرات هسته‌ای و برجام عنوان کرد: برجام یکی از همان قصه‌های پر غصه هفت گنبد افلاک این سرزمین است، اول باید مشخص کنیم که برجام یک معجزه بود یا یک واقعه تاریخی بود که اتفاق افتاد و کشور هم در شرایط خاصی بود و از صدر نظام که مقام معظم رهبری هستند تا همه دست‌اندرکاران مذاکرات یک هدف و چارچوب را دنبال کردند، اینکه ما تصور کنیم که برجام یک واقعیت آنچنانی است، درست نیست برجام ابزار است نه هدف.

خرازی افزود: رسانه‌ها در برجام در هر دو جریان تلاش زیادی کرده و سعی کردند مردم را با ابعاد مختلف برجام آشنا کنند، برخی تصورشان این بود با برجام اعتماد ایران و آمریکا جلب و مسائل ایران و آمریکا حل می‌شود، اصلا برجام موضوعی نبود که بخواهد به موضوع ایران و آمریکا ربط داده شود و بتواند مناسبات بین ایران و آمریکا را تلطیف کند. بلکه برجام سقف و کف مشخصی داشت و مسئولیت مذاکره‌کنندگان نیز سقف و کف داشت.

سفیر اسبق ایران در پاریس خاطرنشان کرد: مذاکره‌کنندگان ارشد ما اجازه نداشتند خارج از موضوع هسته‌ای با طرف آمریکایی صحبت کنند و رهبری برای آنها چارچوب تعیین کرده بودند. در این مسیر موضوع برجام به گونه‌ای شد که تحولات چشم‌گیری را به همراه داشت.

* خصومت آمریکایی‌ها ادامه دارد

به گزارش فارس، وی افزود: البته غلو‌هایی هم در آن صورت گرفته هم از جانب مخالفان هم موافقان. خصومت آمریکایی‌ها قبل از برجام وجود داشت و بعد از آن هم ادامه یافت و قرار هم نبود برجام مشکلات فیمابین را برطرف کند.

خرازی ادامه داد: برجام بالاخره توفیقاتی برای کشور آورده و در عین حال آن مدینه فاضله هم که فکر کنیم اگر برجام نبود زندگی مردم مختل می‌شد و جنگ می‌شد غلو‌هایی بود که صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: اگر برجام بخواهد روال و رویه بشود، این یکی از بزرگ‌ترین خیانت‌های جدی به کشور است. برجام برای یک واقعه بود و آن هم مقطعی که ایران درگیر 6 قطعنامه تحریمی ملل متحد و 12 قطعنامه آژانس بود.

سفیر اسبق ایران در پاریس خاطرنشان کرد: برجام در مقطعی برجام شد و شکل گرفت که کنگره آمریکا اقدام به کاهش فروش نفت ایران کرده بود و هر 6 ماه 20 درصد از فروش نفت ایران را کاهش می‌دادند. زمانی که دولت یازدهم دولت را در اختیار گرفت زیر 800 هزار بشکه نفت می‌توانستیم بفروشیم در حالیکه تا قبل از تحریم‌ها 2 میلیون و 500 هزار بشکه نفت می‌فروختیم. نتیجه این کاهش فروش نفت را کشورهایی چون عربستان، امارات و دیگر کشورهای منطقه بردند.

* رقم خوردن برجام‌های 2 و 3 درست نیست

به گزارش فارس، خرازی خاطرنشان کرد: برجام واقعه مهمی در تاریخ دیپلماسی ایران بوده و هست، اما اینکه برجام بخواهد رویه شود معتقدم این کار درستی نیست و رقم خوردن برجام‌های 2 و 3 درست نیست.

وی با بیان اینکه برجام یک کف و سقف داشت، عنوان کرد: برجام باعث شد سیستم اتمی ایران و سیکل چرخه سوخت و تولید اورانیوم از بین نرود و با تکنولوژی برتر ادامه پیدا کند. در حال حاضر آب سنگین ایران را آمریکا می‌خرد، روسیه از ما اورانیوم 3.7 می‌گیرد و به ما کیک زرد می‌دهد و در کنار این اتفاقات تحقیق و توسعه نیز صورت می‌گیرد.

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان ادامه داد: یک زمانی در داستان تکنولوژی هسته‌ای 20 هزار سانتریفیوژ داشتیم در حالیکه برای سیستم اتمی 198 هزار سو نیاز داشتیم با IR1 پاکستان تنظیم کرده بودند که کار کنند و از 20 هزار سانتریفیوژ 10 هزار تای آنها کار می‌کرد، در حالیکه الان دوستان سازمان انرژی هسته‌ای روی سانتریفیوژ IR8 کار می‌کنند که هر واحد آن 20 سو تولید می‌کند و این صرفه‌جویی ایجاد می‌کند و تحولات بزرگی می‌تواند ایجاد کند.

خرازی با اشاره به ورود ایران به پروژه گداخت هسته‌ای گفت: زمانی می‌گفتند ایران حق ندارد وارد چرخه سوخت شود و دانش هسته‌ای داشته باشد اما الان ایران را وارد پروژه گداخت هسته‌ای کرده‌اند و ایران به 8 کشور بزرگ جهان که در این پروژه حضور دارند پیوسته است.

* رسانه‌ها و مخالفان دولت نباید به تیم مذاکره‌کننده تهمت بزنند

به گزارش فارس، وی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری در مورد تیم مذاکره‌کننده و اعتماد ایشان به این افراد تاکید کرد: نباید رسانه‌ها و کسانی که نظرشان با نظر دولت مخالف است به مذاکره‌کنندگان که مورد اعتماد رهبری هستند تهمت بزنند. مقام معظم رهبری آشکارا فرمودند که من این افراد را متدین و پرهیزگار و شجاع می‌دانم.

خرازی خطاب به شریعتمداری با بیان اینکه شما از روز اول موافق تحریم بودید، تاکید کرد: تمام بدبختی‌ها و فساد اقتصادی ما به دلیل تحریم‌ها است.

سفیر اسبق ایران در پاریس در پاسخ به اظهارات شریعتمداری در خصوص عکس‌های بابک زنجانی با هاشمی رفسنجانی و روحانی گفت: آقای احمدی‌نژاد هم با شارون عکس داشت. بلاتشبیه بحث‌های آقای شریعتمداری من را یاد توده‌ای‌ها می‌اندازد.

خرازی با اشاره به شرایط ایران در پیش از برجام عنوان کرد: می‌توان همه چیز را حاشا کرد و گفت هیچ اتفاقی نیفتاده است، ماشین تحریم متوقف نشده، در روابط بین‌المللی ایران تحولی رخ نداده، وقتی قرار است کسی بدون پشتوانه و توجه به واقعیت حرفی بزند می‌تواند هر چیزی بگوید.

وی در پاسخ به شریعتمداری در رابطه با ارائه سند در خصوص حرف‌هایش اظهار داشت: سندی که آقای شریعتمداری می‌دهد فکر می‌کنم به درد خود کیهان می‌خورد.

خرازی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند که ما در پیچ خطرناک تاریخی بودیم و با مدیریت ایشان و وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده کشور را از یک بحران جدی نجات داد.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: در اینکه صادارت نفت ما از 2 هزار و 500 بشکه به 800 هزار بشکه رسیده بود کسی تردیدی ندارد. در اینکه نرخ دلار چند برابر شد که تردیدی وجود ندارد، روزی که برجام آغاز شد 6 قطعنامه تحریمی در شورای امنیت داشتیم و 12 قطعنامه‌ در آژانس، همه تحریم‌ها را لمس کردند. همین آقایان در روزنامه خود نوشتند که تحریم موهبت الهی است، بله موهبت الهی است با یک دولت مقتدری که بیاید و اقتصاد مقاومتی را آنطور که رهبری فرمودند رعایت کند نه اینکه جور دیگری عمل کند.

وی با بیان اینکه وقتی مذاکرات شروع شد قرار نبود سوء تفاهمات ما با آمریکا را رفع کند، اظهار داشت: نقاط عطف برجام این بود که آقایان قبول کردند که ایران آب سنگین داشته باشد در صورتی که بارها گفته بودند که ایران حق داشتن آب سنگین را ندارد. آقایان می‌گویند ما نوشتیم و گفتیم ایران از NPT خارج شود آقایان مگر چه کاره هستند؟ چه کسی به آقایان اجازه داده که کشور را با بحران مواجه کنند و با صحبت‌هایشان کشور را در آستانه جنگ قرار دهند. چقدر ما در مذاکرات آسیب مقالات و صحبت‌های آقایان را خوردیم

سفیر اسبق ایران در پاریس گفت: تعلیق و توقف غنی‌سازی با برجام از بین رفت، راکتور آب سنگین اراک قرار بود کامل تعطیل شود، اما الان این اتفاق در برجام نیفتاده است. کیفیت سانتریفیوژها الان با قبل قابل مقایسه نیست.

* هزینه حمل و نقل دریایی بعد از برجام یک پنجم شده است

به گزارش فارس، خرازی در ادامه با بیان اینکه کلیه کشتیرانی ما متوقف شده بود و کشتی گندم ما در خلیج فارس سه هفته معطل بود که بار خود را تخلیه کند، عنوان کرد: در زمان تحریم‌ها کشورهایی که با ما مهربان بودند مانند چین و هند دلار را بین 65 تا 67 سنت از ما برمی‌داشتند و جنس بنجل خود را در کنار جنس خوب خود به ما می‌دادند، این رویه واردات فاسد در کشور از زمانی آغاز شد که تحریم‌ها این مسائل را برای ما ایجاد کرد. فردا آقای شریعمتدار با خطوط کشتیرانی تماس بگیرد، الان هزینه حمل و نقل دریایی بعد از برجام یک پنجم شده است.

وی خاطرنشان کرد: دو دولت بزرگوار این مشکلات را برای ما ایجاد کردند. تمام دانشجویان ما را از تحصیل در امور حساس محروم کرده بودند.

این فعال رسانه‌ای درباره اظهارات مکرر شریعتمداری برای ارائه سند، عنوان کرد: اینکه شما نمی‌توانید سند متوجه شوید مقصر من نیستم. قصد ادراک سند را ندارید من نمی‌توانم بیان کنم.

خرازی عنوان کرد: در گذشته صحبت از موشک می‌کردند و برنامه موشک بالستیک ما را آورده بودند، اما با 2231 تمام قطعنامه‌های گذشته تقریبا حل و فصل شد.
وی گفت: الان بیش از 40 تا 50 بانک درجه دو و سه با ایران کار می‌کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مشکل اقتصاد ملی ما مشکل برجام نیست، مشکل اقتصاد ملی ما آلودگی‌هایی است که باید به آن رسیدگی جدی شود، تصریح کرد: باید به اقتصاد مقاومتی توجه شود.

وی اضافه کرد: الان در شرایط فعلی من جلسه‌ای را از دکتر ظریف و دکتر سیف درخواست می‌کنم که بگذارند و من و آقای شریعتمداری و جهانگیری هم باشیم.

خرازی گفت: تحریم یک شبه گذاشته می‌شود، اما رفع موانع زمانبر است، اگر آقایان بگذارند.

سفیر اسبق ایران در پاریس عنوان کرد: از اول هم گفتم غلو نباید کرد و نیاید بیش از انتظار مردم برجام را مائده آسمانی کرد. برجام باید دستاوردهای برجام را اعلام کند، آنچه ما می‌شویم و آنچه از ترافیک دیپلماسی که می‌بینیم این است که آن زمان هر روز یک تحریم داشتیم و نفت ما را نمی‌خریدند اما امروز اینگونه نیست.
وی گفت: برجام ابزاری بود برای حل مشکلات کشور و این حل مشکلات کشور آرمان همه کنشگران سیاسی است.


منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 82
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 79
  • ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    اره اقاجون اینکه موقع تحریمها به محض ورود به ابهای بین المللی، پرچم ایران رو میکشیدیم پایین، بجاش پرچم تانزانیا و کنگو را روی کشتی هامون نصب میکردیم کاملا نشون دهنده عزته خدا یک عقلی به شما بده یک پولی هم به ما
  • ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    درود بر روحانی درود بر ظریف
  • ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    حق با دکتر خرازی بود و بس
  • ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خرازی جان الکی دفاع نکن که مردم ما از تو دیپلمات تر هستند و مسایل را خوب درک میکنند
  • امیر ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    حاج حسین عالی بود
  • شعیب ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    سلام به نظر من این مناظره فضای دو قطبی برای انتخابات ریاست جمهوری سال اینده را ترسیم کرد....دو قطبی شدید بین طرفداران این دولت اعم از اعتدالیون و اصلاح طلبان و یا بطور کلی همفکران این جناح و کسانی که عموما با مساله برجام موافقند و آن را فتح الفتوح میدانند و کسانی که در مقابل این جریان هستند و برجام را تقریبا هیچ میدانند و این دوقطبی شاکله ترسیم صحنه انتخابات ریاست جمهوری است که در یک طرف جناب اقای روحانی و طرف دیگر نماینده اصولگرایان خواهد بود حال چه این نماینده جناب اقای احمدی نژاد باشد چه غیر اقای احمدی نژاد .... در هر حال دولت فعلی و همفکرانشان برای انتخابات اینده دچار دردسرهایی خواهند شد که یکی از انها به بن بست رسیدن برجام مخصوصا با روی کار امدن دولت جدید امریکا خواهد بود چه کلینتون باشد چه ترامپ لکن مهمترین مشکلی که برجام در عرصه سیاسی داخلی برای تصمیم گیری در اختیار مردم میگذارد روند عدم پویایی اقتصاد است که اگر اقتصاد داحخلی موفق نباشد برجام دیگر در داخل ایران هیچ تاثیری برای شکل دهی و سازماندهی رای مردم برای روی کار امدن دولت فعلی اصلا نخواهد داشت.....حتی اگر رقیب این دولت شخصی غیر از جناب اقای احمدی نژاد باشد قطعا با این روند برنده انتخابات است....ولی اگر رقیب این دولت اقای احمدی نژاد چه بعنوان نماینده اصولگرایان چه بعنوان مستقل در انتخابات باشد قطعا شور انتخاباتی برای مردم بیشتر خواهد شد و درصد مشارکت مردم بالا رفته و اگر ان مولفه ها که یکی شرایط بد اقتصادی و رکود و دیگری روی کار امدن جمهوری خواهان در امریکا باشد مردم ایران قطعا انتخابشان این دولت فعلی نخواهد بود چرا که امریکای جمهوری خواه را باید با تندی مهار کرد...والسلام
  • ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    برجام یک افتخار برای کشور هست
  • ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    کیهان کم آورد
  • ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خرازی چیزی نداشت بگه جز یک مشت تهمت تکراری ک البته شریعت مداری سریع کامل جواب میداد
  • ۰۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    کاش میدونستم آقای خرازی در برابر این حمایتها و ماله کشیها چی گیرش میاد!
  • موسوی ری شهری ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    با سلام جایی دیگه عرض کردم اینجا هم عرض میکنم اصلاح طلبان (همان افساد طلبان) بطور جد در مناظره و مباحثه نامرد هستن و نامردی میکنن تنها طرح پشت سر هم اشکال بدون ضابطه و پشتوانه سندی و مدرکی روبرو ساختن طرف مقابل با انبوهی از اشکالات که تا پاسخ یکی داده بشه وقت برنامه تمام و نامردها ژشت پیروزی و غلبه روشنفکری مضحک شان بر مثلا تندروی مقابل و دلواپسی به حق طرف بحث ، به خود میگیرن خدا ریشه معاندین اینان را بکندکه چه گرفتاریها ساختن برای نظام چه هزینه ها بر دوش انقلاب و اسلام ناب بار کردن که تنها یکی از ثمرات این مبارزه ی نامرد مردمان تضعیف حق و حقیقت و تقویت باطل و بطالت ست خدایشان نیامرزدشان
  • ۰۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    من این مناظره را کامل دیدم اقای خرازی حرفی برای گفتن نداشت
  • ۰۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خرازی هیچ حرفی برای گفتن نداشت، و فقط متعصبانه دفاع می کرد
  • ۰۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    حسین جون این اصلاح طلب ها انقدر پرروهستندکه از رونمی زند
  • ۰۴:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    زنده باد حسین شریعتمداری ارتش یک نفره رسانه
  • ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    فقط یک سوال از شریعتمداری : آیا اگر احیانا همه موارد سوالات شما تحقق یافته بود و مثلا پاسپورت معتبر شده بود و یا تحریم ها لغو می شد برجام چیز خوبی بود؟ خوب این چیزها را که زمان پهلوی هم داشتید! پس انقلاب برای چی بود؟ خوک نجس است و حرام. جایی برای بحث خوشمزه بودن یا بدمزه بودن گوشتش مطرح نیست. برجام یعنی رفتن امت مسلمان زیر ولایت طاغوت. یعنی یک ملت مسلمان برای یک مساله داخلی خود باید از کفار اجازه بگیرد. برجام انکار اسلام و نبوت محمد صلی الله علیه و آله است و هیچ جای دفاعی هم ندارد. حتی اگر به فرض به بازگشت به سال 57 و همه آن چیزی منجر شود که شعار و وعده های روحانی است. بترسید از آنکه آمریکا برای حفظ روحانی دم انتخابات چند تحریم را لغو کند.
  • ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خیر آقای خرازی. شکستن قوانین جهانی ایجاد شده توسط شیطان بزرگ جهاد است نه فساد. صد البته ایجاد شرکتهای پوشالی و اسامی جعلی برای دور زدن تحریمها ها یک امر لازم است. اما تو وکیل مدافع آمریکایی. فساد واقعی هم وقتی است که یک نفر مثل خود تو بدون هیچ سابقه انقلابی و فقط به خواطر اینکه پدرت آیت الله بوده بدون داشتن هیچ هنری به مناصب کلیدی نظام دست می یابد.
  • ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    یک سوال:صادق خرازی خیابان خراسان تا نیویورک را چگونه طی کرد؟؟؟
  • ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    سردار قلم نباید با امثال خرازی دهن به دهن بشه
  • سبز ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    من کل مناظره آقای خرازی با آقای شریعتمداری رو از تی وی دیدم یعنی بی منطقی در حرفهای شریعتمداری موج میزنه هی خرازی می گفت با برجام شش قطعنامه که علیه ایران صادر شده بود و حتی به آمریکا و سازمان ملل اجازه می داد طبق قوانین بین المللی کشور تهدید کننده صلح جهانی یعنی به گفته آنها ایران را با تشکیل یک ائتلاف بین اللملی مورد حمله قرار بدهند حالا لغو شده و برنامه هسته ای ایران به رسمیت شناخته می شه و هیچ کشوری هم بهانه ای برای حمله به ایران ندارد به دو دلیل یک اینکه برنامه اتمی ایران از این پس از اساس امری قانونی و به رسمیت شناخته شده است و دو اینکه پرونده اتمی ایران از شورای امنیت خارج شده و قطعنامه ها هم لغو شدند یعنی ایران هیچ تهدیدی برای دنیا به حساب نمیاد و همین به تنهایی بزرگترین موفقیت برجام است که دست بیگانه را از بهانه جویی و تهدید ایران کوتاه کرد باز آقای شریعتمداری می گفت آقای خرازی سند رو نکرد!هرچی آقای خرازی فواید برجام که بر دنیا آشکار است را می گفت شریعتمداری حرف خودش را می زد!من شخصا پای تلویزیون عصبی شده بودم که این بنده خدا خرازی چطور اون جو رو تحمل می کنه و هیچی نمی گه آقای شریعتمداری می گه اراک رو نساختیم باهاش آب هویج بگیریم!بله اراک را برای این هم نساختیم که بشود بهانه ای برای حمله چند کشور ابرقدرت تحت نظر و چراغ سبز سازمان ملل!در واقع آقای شریعتمداری اگر خود آمریکا هم بیاد بگه بابا جان من با برجام ما دیگه نمی تونیم به شما حمله کنیم دیگه شما برنامه هسته ای رسمی دارید حق غنی سازی دارید بدون اینکه تهدیدی به شمار بیاد بدون اینکه تحریمی ضد برنامه هسته ای شما باشه بازم آقای شریعتمداری می گه سند رو کنید!خود خدا هم بیاد بازم شریعتمداری قبول نداره!بله بردن با این شکل مناظره کردن بدون منطق و با شیوه مرغ یک پا دارد کار آسانی است حاج حسین!الان طرفدارن مشرق منفی باران می کنند اما اگر سواد دارید این فواید برجام است: خروج ایران از انزوا خروج پرونده اتمی ایران از شورای امنیت که اجازه حمله به ایران توسط ائتلاف جهانی را می داد. لغو تمام قطعنامه هایی که ضد برنامه اتمی ایران بود به رسمیت شناخته شدن حق غنی سازی ایران لغو تحریم های بیمه ای و کشتیرانی دسترسی ایران به بانک های خارجی توانایی صادر کردن نفت به میزان دو نیم میلیون بشکه در ضمن یادتان باشد تمام محدودیت های اعمال شده بر برنامه اتمی ایران فقط تا سیزده سال است و بعد از آن ایران می تواند تا بی نهایت سانتریفیوژ داشته باشد انواع سلاح ها را خریداری کند موشک بالستیک را بدون تهدید شدن توسط سازمان ملل آزمایش و شلیک کند و علاوه بر تمام اینها دیگر هیج تحریمی بر برنامه اتمی ایران تحمیل نمی شود منتهی مشرق با اینکه خودش می دونه اما خودش رو میزنه به کوچه علی چپ و تحریم هایی که در زمینه حقوق بشر و بر ضد ارگانهای نظامی هست رو ربط میده به این مسئله و این شکلی مردم رو رنگ می کنه! در زمینه اتمی پس از برجام هیچ تحریم جدیدی اجرا نشده و تمام تحریم های قبلی هم لغو شدند حالا اینکه می روید روی موشک شعار نابودی فلان کشور را می نویسید و بعد تحریم می شوید دیگر به دولت روحانی و اتمی ربطی ندارد تحریم های حقوق بشر و سر مسائل انقلاب هم که جداست رنگ کردن مردم ممنوع!
  • ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    احسنت بر سردار قلم
  • محسن ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    دوستان من مناظره را کامل دیدم و وقت گرفتم(میدونستم در مورد زمان بهم دیگه اعتراض میکنن!) دو تا مهمان تقریبا برابر و حدود 40 دقیقه هرکدامشان صحبت کردن. درود بر حاج حسین شریعتمداری فرمانده جنگ نرم امام زمان(عج) خدا حفظش کنه برای جبهه حق...
  • ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    من یک پرسش دارم اگه مذاکره نمیکردی چه باید میکردیم حلا که که با تصویب شورای امنیت ملی رفتیم مذاکره کردیم باید بپذیریم که ما فقط با امریکا مذاره نکردیم
  • ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    الان ربا پرچم رسمی نفتمونو می برن پولمونم نمیدن این خوبه لابد
  • ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    درود بر حاج حسین شریعتمداری
  • ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    همین که می گید "و بس" یعنی در دام تعصبات بی حد و مرز گروهی و جناحی گیر کردید. دچار نوعی تحجر و دگماتیسم فکری هستید. اگر حق نزد جناب خرازی و امثالهم بود که الان وضعیت مملکت این نبود.
  • ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    مناظره این دو نفر دو لبه قیچی بود برای زدن احمدی نژاد
  • جواد ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    دوستان هی نگن قطع نامه ها لغو شده، قطع نامه ها تجمیع شده و پرونده ایران هنوز در شورای امنیته. بعد از ۱۵ سال برای افزایش سطح غنی سازی باید دوباره مذاکره بشه، قطع نامه های قبل ذیل بند ۴۲ نبود که ائتلاف جهانی برای حمله درست بشه پس بیشتر از این ادامه ندید که افتضاحات با این حرفا پوشونده نمیشه هرچند میخواید با این حرفا تابوی شعار «آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند» را بشکنید. نگید حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شد چون به ایران فقط اجازه دادن یه برنامه غنی سازی محدود و صد در صد بدون بازده داشته باشه یعنی به هیچ عنوان برنامه غنی سازی ما محصولی تولید نخواهد کرد، تحقیق و توسعه هم که به کلی تا هشت سال پرید، اجازه استفاده از سایر روش های غنی سازی نداریم، اجازه کار در زمینه گداخت نداریم حالا هرچقد آقای صالحی بگه عضو ایتر میخوایم بشیم، اون دوستی که میگن اراک رو نساختیم بهانه ای بشه برا حمله آمریکا به نظرتون موشک و ارتش و سپاه به چه دردمون میخوره وقتی به خاطرشون آمریکا تهدیدمون میکنه؟ اینارم بدیم بره؟؟ کجاست شیر مردی که میگفت یک تکه نان را ۳۵ میلیون نفر با هم میخوریم ولی زیر بار زور نمیریم؟
  • داسا ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    با عرض سلام و خسته نباشید به استاد انقلابی جناب آقای شریعتمداری و همچنین تشکر از آقای خرازی بخاطر اینکه بهترین فرصت را به آقای شریعتمداری دادن تا توهم برجام را برای همه روشن کنند. برجام اینقدر ننگ بزرگیست که سینه چاکان و مبلغان و مدافع آن هم از او اعلام برائت میکنند.
  • داسا ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    شما یا نمیدونید و نمیفهمید افتخار چیه یا نمیدونید کشور چیه شایدم هر دو رو نمیدونید و نمیفهمید اصلا شاید کلا...باشید
  • داسا ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خخخخخخخ کم آوردن از نظر شما که کم دارید اینجوری شاید
  • داسا ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    برای سلامتی حاج حسین بلند صلواااات بفرست اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
  • ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    برای سلامتی حاج حسین بلند صلوات بفرست اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
  • ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    دلم به حال خودم و ملت سوخت آخه مثلا این دیپلمات بود؟
  • ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    دلم به حال خودم و ملت سوخت آخه مثلا این دیپلمات بود؟
  • سید جواد ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    آقای خرازی در کل مناظره یک سند هم نشون نداد که صحت گفته هاش معلوم بشه واقعا که نشر اکاذیب تنها کاری بود که تونست انجام بده متاسفم برای خودمون با این دولت اعتدال
  • ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    کسی با مذاکره مخالف نیست با این شیوه ای که آقایان مذاکره کردند و همه چیز را به ثمن بخت دادند مخالفیم
  • Bita ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    مناظره جالبی بود.آقای شریعتمداری خیلی خوب توهمات اصلاح طلبان در مورد برجام رو تبیین کردن.فرجام برجام فقط ننگ ملت ایران است وبس برجام به گفته دوستان توفیق نبود بلکه توبیخ بود...
  • Bita ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    مناظره جالبی بود.آقای شریعتمداری خیلی خوب توهمات اصلاح طلبان در مورد برجام رو تبیین کردن.فرجام برجام فقط ننگ ملت ایران است وبس برجام به گفته دوستان توفیق نبود بلکه توبیخ بود...
  • حسین ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    آخرش هم استاد شریعتمداری درباره گم شدن 800 میلیارد دلار و خط قرمز و معاونین در زندان و اینکه چرا با تمام ادعای ولایتمداریشان در زمان خانه نشینی کفن نپوشیدند و ....چیزی نگفتند
  • حسین ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    یعنی گم شدن 800 میلیارد دلار و خانه نشینی و خطوط قرمز در زندان و مشایی و دلار 4000 تومانی و افزایش سیصد درصدی مسکن و پراید 20 میلیونی و گوجه ارزون دم در خونه و تحریم فقط کاغذپاره هست و ....... سند نیست؟؟
  • امیر ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    چاپلوسی مشرق رو کن تا مطلبت منتشر بشه
  • امیر ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    مشرق جان مردی(؟؟؟) کامنت قبلی منو هم بزار تا جان نثاران شما و استاد شریعتمداری جواب بدن
  • said ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    درود بر جناب خرازی که بسیار منطقی ومستدل گفتگو کردند
  • ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    ناز نفس شریعتمداری خدا حفظش کنه . بقیه دوستان عاقل و باشعور حزب اللهی لطفا تمام این موارد که ایشان گفتند را شماها هم برای بقیه مردم عزیزمان بگید
  • ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    جای مردم نظر نده جای خودت حرف بزن.
  • ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    شما چیکاره ای که هر دفعه با یه پرچم نظر میذاری؟؟؟؟ مثلا دلیل آوردی؟؟؟؟ آخه کدومش تا حالا عملی شده که باز هم ژست سواد و روشنفکری گرفتی؟؟؟؟ فعلا رنگهای شما متنوع تره
  • ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خرازی جان الکی دفاع نکن که مردم ما از تو دیپلمات تر هستند و مسایل را خوب درک میکنند
  • Bita ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    مناظره جالبی بود.آقای شریعتمداری خیلی خوب توهمات اصلاح طلبان در مورد برجام رو تبیین کردن.فرجام برجام فقط ننگ ملت ایران است وبس برجام به گفته دوستان توفیق نبود بلکه توبیخ بود...
  • ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    فقط سیزده سال ؟؟؟ !!!!! میدونی سیزده سال خیلی طولانی تر از زمانی است که برای اغلب اتفاقات تاریخ ساز نیاز بوده اینقدر بلاهت تهوع آور است.
  • رضا ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خسته نشدی از بس نوشتی؟جوابت بطور خلاصه برجام در زندگی مردم تاثیری نداشت دیگه نیاز به انشا نوشتن نیست
  • ناشناس ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    بتن ریزی تاسیسات هسته ای و لغو نشدن تحریمهای ظالمانه خسارت محض بود و دیگر هیچ !
  • ناشناس ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    قطعنامه های قبلی لغو نشده بلکه در قطعنامه 2231 جدید تجمیع شده که با شکایت هر یک از اعضاء 5+1 در عرض 30 روز قابل بازگشت است و اما حق غنی سازی طبق معاهده NPT پذیرفته شده بود و نیازی به 30 ماه مذاکره نبود و مذاکرات برای لغو تحریمهای ظالمانه بود که به گفته عراقچی فقط روی کاغذ لغو شده اند و در عمل هیچکدام لغو نشده اند.
  • مسعود ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    وقتی سیف گفته از برجام تقریبا"هیچ چیز عاید کشور نشده است و ظریف گفته بعد از 30 ماه مذاکره سند خالی در اختیار داریم و عراقچی گفته تحریمها فقط روی کاغذ لغو شده اند و دکتر صالحی و ولایتی هم به بدعهدی های امریکا اذعان دارند یعنی برجام خسارت محض بود که فقط باعث غروب صنعت هسته ای ایران شد.
  • ناشناس ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    درود بر رهبر معظم انقلاب که واقعیت برجام و لغو نشدن تحریمها را برای مردم گفتند و دروغگویان برجام را رسوا کردند.
  • ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    با اینکه خیلی زیاد بود همشو خوندم . حقیقتش داشتم به خودم شک میکردم که نکنه داری راست میگی و برجام این همه منفعت داشته تا جایی که رسیدم به اون جمله ای گفتی "دسترسی ایران به بانک های خارجی". از اینجا فهمیدم که حرفات چقدر غلطه
  • امیر ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    چیزی نداره که بگه.. با چه استدلالی بیان بگن دلیل سکوتشان در برابر خانه نشینی چه بود؟؟؟
  • ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    درود بر حاج حسین باز هم تمام دروغهای اصلاح طلبان را هوا کردی ام اقای خرازی خا ملت ایران را دوست داشت اگ این زمان شما در سازمان ملل بودی چه برسر ما می اوردند برادر اگر به شکار شیر می روی اسلحه مربوط به خودش را همراهت داشته باش البته همین که چیزی برای گفتن نداشتی وحوال دادی این دفعه اقای ظریف وجهانگیری و....... همراهت بیاوری خوب است ولی چه خوب است شخص رییس محترم جمهور دریک نشست مانند نشست با سی ان ان ویا دیگران دارد در ایران هم با حاج حسین داشته باشه چه اشکالی داره عزیزی حاج حسین عمار زمان
  • علی ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    جناب ناشناس 12:29 ایشون ( ناشناس 01:11) از طرف مردم گفتن، شما خودتو ناراحت نکن.
  • علی ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    والا کیهان و کهکشان و عالم در برابر رویی که شماها دارین کم میاره .
  • علی ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    بنده خدا که اصلا حرفی نداشت بزنه.
  • Bita ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    مناظره جالبی بود.آقای شریعتمداری خیلی خوب توهمات اصلاح طلبان در مورد برجام رو تبیین کردن.فرجام برجام فقط ننگ ملت ایران است وبس برجام به گفته دوستان توفیق نبود بلکه توبیخ بود...
  • ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خرازی جان الکی دفاع نکن که مردم ما از تو دیپلمات تر هستند و مسایل را خوب درک میکنند
  • ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خرازی جان الکی دفاع نکن که مردم ما از تو دیپلمات تر هستند و مسایل را خوب درک میکنند
  • ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    در برخی حرفای آقای خرازی به خوبی نقشه جدید اصلاح طلبا لو رفت . قراره اصلاح طلبا بشن مدافع خط امام و انقلاب البته به تعریف خودشون.به نام امام به کام آقایون.
  • ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    آقا بین این همه نظر مال شما بهترین بود.حرف دل منو زدید
  • مرگ بر جنبش سبز ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    - ایران در هیچ دوره ای بعد از انقلاب مورد تهدید واقعی نظامی نبوده و نیست و نخواهد بود. این مطلب را خود منابع رسمی پنتاگون، موسسات تحقیقاتی زیر نظر مراکز امنیتی آمریکا، مقامات روسی و چینی و حتی روزنامه های آمریکایی مانند واشگنتون پست و نیویورک تایمز بارها اعتراف کرده اند. نبردهای دریایی ایران و امریکا در دوره دفاع مقدس و بعد از آن این نکته را به آمریکایی ها بخوبی آموخته است و از رفتار نظامی آنها در مقابل دستگیری نظامیانشان در خلیج فارس و کناره گیری ناو هایشان در برابر حتی کشتی های تجاری ایران بخوبی مستند و مشهود است. ادعای سایه جنگ، تبلیغات تو خالی و جنگ روانی دشمن است. آمریکا در استراتژی خود بعد از خارج شده از عراق، جنگ نیابتی را در اولویت خود قرار داده است. اثبات این مدعا اوضاع فعلی سوریه است. اگر آمریکا می خواست یا حتی کوچکترین امکان نظامی معقول در حمله مستقیم به ایران داشت، چرا در سوریه که به مراتب راحت تر و به مراتب با صرفه تر بود این کار را نکرد و هونز هم روی روش جنگ نیابتی متمرکر شده است؟ - در اصل خود کلمه «برجام» ادبیات آمریکا است. انها این مخفف را درست کرده اند تا آنرا در گوش و ذهن ما جا بیندازند. «قرارداد هسته ای با آمریکا» را بهتر است، ق. ه. آ. ، «قهآ» خلاصه کنیم. در قهآ ایران همه آنچه که باید انجام می داد را انجام داده است. این را حتی مجری و نوکر خود آمریکا در این قرار داد که اسم سازمان انرژی اتمی بین الملل را هم روی خودش گذاشته است، تایید می کند. اما تقریبا آمریکا هیچکدام از تهداتش را انجام نداده است یا حداقل آنجوری که به وضوح در قهآ آمده است ، انجام نداده است. از آن جمه اند: - ادامه انصداد روابط بانکی از طرق مخلتف الکترونیکی - عدم تغییر مناسبات بین المللی بیمه و بازگانی - تشدید تحریم تجاری ایران از طریق وضع قانون الزام ویزای آمریکا برای افرادی(تجاری) که به ایران سفر کنند. حتی خود جنابعالی هم اگر در پاسپورت آلمانیتان مهر ورود و خروج ایران هم نباشد، اما در لیست مسافرین به ایران در یکی از شرکت های هواپیمایی به ایران باشید، کافی است. اگر شما بعد از مسافرت به ایران، به آمریکا بروید، آنها از سفر شما به ایران اطلاع دارند و در مرز هوایی همان فرودگاهی که شما در آمریکا وارد می شوید ، مانع عبور شما از مرز هوایی آن فرودگاه می شوند. - عدم بازگشت پول فروش نفت به کشور حتی هم اکنون، زمانی که شش ماه که از قهآ می گذرد. - ایران پس از انقلاب هیچگاه در صحنه بین الملل در انزوا نبوده است. این تنها تبلیفات رسانه ای غرب است که چنین ادعایی را با فشار تبلیغات می خواهد به ما القا کند تا بور کنیم. این تنها یک عملیات جنگ روانی است. اگر ما در انزوا بوده ایم ، چرا دشمن ما اینقدر علاقه به مذاکره و برقراری مناسبات سیاسی و معامله سیاسی با ما دارد؟ چرا باید شیطان بزرگ علاقه داشته باشد ، ما از انزوای ادعایی او خارج شویم؟ آیا این نیرنگ تبلیغاتی نیست؟ - ایران در آخرین قطعنامه شواری امنیت هنوز هم تحت فصل هفتم است. امیداروم معنی آنرا بدانید. معنی آن این است که متاسفانه با این قطعنامه آخری که ایران هم به آن رای مثبت داد هنوز هم «پرونده اتمی ایران» در شورای امنیت در کمیسیونی ویژه نظارت می شود و اگر آنها تخلفی از ایران از این قطعناه تشخیص دهند، می توانند بنابر فصل هفتم، اجازه حمله نظامی به ایران را هم بدهند. البته آمریکا در ماجرای یوگسلاوی سابق، ماجرای عراق و بسیاری از دیگر موارد تا بحال در عمل ثابت کرده است که برای حمله نظامی به این و آن کشور منتظر اجازه شورای امنیت سازمان ملل نمی ماند. در حال حاضر با توان نظامی فعلی ایران ، حمله نظامی مستقیم آنها به ایران، نتیجه ای جز شکست عایدشان نخواهد کرد. بنا بر گزارش روزنامه واشگنتون پست، علت اصلی اینکه آمریکا به ایران نمی تواند حمله کند ، این است که آمریکا توان پشتیانی نظامی، مالی یک جنگ نامحدود با عرض و طول جغرافیایی ایران، آنهم درست در همسایگی بالافصل روسیه را ندارد. - قطعنامه های شورای امنیت عامل اصلی تحریم های اقتصادی ایران نبوده اند. در قطعنامه آخری این شورا ، تمام قطعنامه های قبلی علیه ایران در موضوع فعالیت های هسته ای تجمیع شده اند ، نه لغو! علت اصلی تحریم های ایرن، مصوبات کنگره آمریکا و وضع تحریم های یکجانبه علیه ایران است. آمریکا شرکت هایی را که با ایران معامله کنند، تحریم کرده است و مانع معاملات دلاری انها می شود. - حق غنی سازی هسته ای ایران در ان پی تی قبلا به رسمیت شناخته شده است، احتیاجی به رسمیت شاختن شورای امنیت ، امریکا، اسرائیل و حتی بورکینافاسو ندارد! - تحریم های کشتیرانی، بیمه ای همچنان به قوت خود باقی است، تحریم های فلزات و کانی های گرانقیمت، مانند طلا همچنان به قوت خود در عمل برقرار است. - دسترسی ایران به بانک های خارجی همچنان مانند قبل این قرارداد باقی مانده است. چطور است شما خودتان که در آلمان زندگی می فرمایید، یک روز بروید به یک بانک معمولی ، و از مسئول باجه آن بخواهید مبلغ یک یورو به حساب یکی از بستگان درجه یک خود یا یک نفری که مورد اعتماد شما در ایران است را واریز کند. - توانایی صادر کردن، به معنی دریافت وجه فروخته شده نیست. ایران همچنان تنها آن مقدار از وجه نفت فروخته شده را می تواند دریافت کند ، که آمریکا اجازه بدهد. علاوه براین حتی آن بخشی را هم که آمریکا اجازه دریافت می دهد، ایران از طریق کانال بانکی بخصوصی می تواند خرج کند که آمریکا برای ایران تهیه دیده است. ابتدا باید ایران باید به آمریکا اعلام کند که با ان وجه چه جنسی را از که و از کجا می خواهد بخرد. بعد که آمریکا اجازه آن خرید را داد، ایران می تواند آن مبلغ را به حساب فرشنده جنس واریز کند و به این طریق از پول نفت جنسی را برای کشور تهیه کنند. این وضع معاملات بانکی، استثمار اقتصادی ایران توسط آمریکا نیست؟ - در ضمن یاد شما هم باشد که آمریکا در سیزده سال دیگر هم بهانه های دیگری را می تواند ارائه کند و قهآ ی دیگری، به مراتب خفت بار تر از فعلی را به ایران تحمیل کند. - به لیست تحریم های جدید بعد از قهآ در همان سایت سبز خودتان مراجعه کنید و از اطاله کلام بی محتوی خودداری فرمایید. - از اینکه با رنگ سبز ، بنفش و بقیه رنگ هایی که آمریکا تعیین می کند، در رنگ کردن مردم ایران شرکت ندارید، بسیار سپاسگزارم.
  • ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    دوست عزیز این حرف هایی که واسه 800 میلیارد زدی سندش کجاست ایا قوه قضاییه یا ریس بازرسی کشور این مورد را با سند رو کرد در ثانی بی عرضگی و بخور بخور و عدم سالاری در کشور ربطی به تحریم ها ندارد نتیجه اش را همین الان هم می بینید عدم شایسته سالاری یعنی صفدر و دخترش خوب این ربطی به برجام داشته نه خوب این مشکل همین الان هم هست تا 100 سال دیگه هم خواهد بود اگر با همین طرز فکر جلو بریم
  • ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    خوب دوست عزیز مگر شریعت مداری گفته استغفرالله احمدی نژاد امام زمانه که مشکل نداشته باشه ما هم اشتباهات و کج روی های احمدی نژاد را قبول داریم اگر مسیر را کج نرفته بود که الان...
  • محمد ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    در پاسخ به دوستی که گفتن: فقط سیزده سال محدودیت بر برنامه اتمی و موشکی خواهد بود . آیا میدونی سیزده سال محدودیت در زمینه نظامی چه قدر خسارت باره ؟ در این سیزده سال عربستان و اسرائیل بهترین و پیشرفته ترین تسلیحات رو میخرن ما فقط باید نگاه کنیم . شما میتونی تضمین کنی در این سیزده سال هیچ کشوری متعرض ایران نشه ؟ دفع خطر احتمالی یک ضرورت عقلانی است . در مورد برنامه اتمی هم باید بگم ما هیچ وقت متوجه ارزش اون نشدیم . اون بهترین آزمایشگاه فیزیک ما بود که میتونست پلکان صعود دانشمندان اتمی ما باشه . امروز بهترین تکنولوژی های دنیا مرهون مطالعات و تحقیقات در زمینه اتمی است که منجر به تولید محصولاتی در ابعاد میکرو و نانو شده . تمام پیشرفت های قرن 20 با مطالعات بر روی اتم توسط دانشمندانی چون اینشتین بور پائولی دیراک و ... آغاز شد . حالا ما باید سیزده سال دیگه صبر کنیم تا ببینیم اون موقع چه نقشه ای برامون میکشن .
  • ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    آقای شریعتمداری مرد روشنگر و روشنی راه ملت ایران
  • صمد 007 ۲۰:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    واقعا برام جالبه که تمام سند هایی که شریعت مداری رو میکنه گفته های مقامات آمریکایی هست . فکر نمیکردم آمریکایی اینقد راستگو باشن حالا که کیهان میگه پس لابد هستن دیگه
  • Bita ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    مناظره جالبی بود.آقای شریعتمداری خیلی خوب توهمات اصلاح طلبان در مورد برجام رو تبیین کردن.فرجام برجام فقط ننگ ملت ایران است وبس برجام به گفته دوستان توفیق نبود بلکه توبیخ بود...
  • نادر ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    آقای شریعت مداری منطقی و محکم بود
  • صفرپور ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    تمام گرفتاریهای این مملکت ازداخل کشوره .دراوخرسال77واوایل سال88بودخبرها اینگونه به گوش میرسید که مسائل هسته ای دراستانه توافق قراردارد.بعد یکهویی دراردوی غرب زمزمه افتاد دست نگه دارید ازانتخابات ایران میشود امتیاز گرفت مذاکرات موکول شدبه بعدازانتخابات ...وان داستان تقلب ..غربیهاسواستفاده ازاختلافات داخل. وغرب بخصوص امریکا به فکرتحریم فلج کننده افتادند .اقای خرازی منصفانه بروید .ان سیر مذاکرات رامطالعه کنید.درخواهیدیافت .چه جریانی دشمن را گستاخ کرده بود وتوخودبخوان حدیث......
  • ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    همش بزنید تو سرهم با اینجور حرفا وضع مملکت و مردم خوب نخواهد شد
  • ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    مخصوصا تو خخخخخخخخ
  • عضو هیات علمی دانشگاه تبریز ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    مناظره خوبی بود اما یکطرفه بود چون حسین شریعتمداری طرف نداشت و در واقع تنها بود یا طرف مناظره اش خیلی کم وزن و کم سطح بود ایشان را انسان عاقل و پر میدانستم ولی الان نظرم فرق کرد یک دیپلمات باید خیلی دقیق اظهار نظر کند 700 800 دلار یعنی چه؟ این چه طرز اطلاع رسانی است خوب شده خبرنگار نشدی یا روزنامه نداری والا آبروی هرچه ژورنالیست و خبرنگار را میبردی!! اطلاعات داری دقیق بگو آنهم باسند و حجت قاطع و البته که هیچکدامتان از سیاسیون و دولتیانتان حرفی برا گفتن ندارید الا تخطئه دولت قبل. واقعا تهمت زنی به این سادگی جناب دکتر؟!!
  • دکتر مظلوم احمدی نژاد ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    گم شدن 800میلیارد دلار!!!!!!!!!!!!!! جهالت نوین جهالت بی سند حرف زدن است اگر حرف زدن مالیات داشت شماها دهانتون رو پر از تهمت وافترا نسبت به احمدی نژاد پر نمیکردید که بی سند ومدرک بیاید در موردش حرف بزنید!! وابستگان شماها الان تو بی بی سی و................دم تکون میدن خیانتکارا.................
  • Bita ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    0 0
    مناظره جالبی بود.آقای شریعتمداری خیلی خوب توهمات اصلاح طلبان در مورد برجام رو تبیین کردن.فرجام برجام فقط ننگ ملت ایران است وبس برجام به گفته دوستان توفیق نبود بلکه توبیخ بود...
  • کوچیک همتون ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۹
    0 0
    منم نظر شخصیمو در این مورد دارم. ولی دوستان فراموش نکنید برادرای ما دارن تو سوریه با دشمن مشترک ما میجنگن. به جای اینکه اینقد به هم بپریم ببینیم آقا چی صلاح میدونن. پشت سر ایشون وایسیم. اگه آقا بگن مذاکره ما باید بگیم اطاعت. اگه روز بگن برجامو میسوزونیم باید بگیم چشم.
  • Bita ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۹
    0 0
    مناظره جالبی بود.آقای شریعتمداری خیلی خوب توهمات اصلاح طلبان در مورد برجام رو تبیین کردن.فرجام برجام فقط ننگ ملت ایران است وبس برجام به گفته دوستان توفیق نبود بلکه توبیخ بود...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس