کد خبر 598278
تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۸

نامه اردوغان بالاخره کار خود را کرد و روسیه، تحریم‌های خود علیه ترکیه را لغو کرد. اکنون باز هم ترکیه رقیب سرسخت ایران در بازار روسیه است و فرصت طلایی در غیاب این رقیب قدر، باز هم از دست رفت.

به گزارش مشرق، با نامه‌ای که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نوشت، بار دیگر این کشور می‌تواند محصولات تولیدی خود را بدون هیچ دغدغه‌ای روانه بازارهای روسیه کند. محصولاتی که آنقدر بازار روسیه برایشان ارزشمند بود که تولیدکنندگانشان حتی حاضر بودند پولی را به صادرکنندگان ایرانی بپردازند تا بلکه کالاهای ترک، از طریق ایران به روسیه ارسال شود.

این در شرایطی بود که با اوج‌گیری محدودیت‌های روسیه بر سر واردات محصولات و مواد غذایی از ترکیه و اروپا، بارها و بارها مقامات روس، اعلام کرده بودند که خواستار افزایش مراودات خود با تجار ایرانی و تامین بخش عمده‌ای از نیازهای خود از بازار ایران هستند، در حالی که تجار ایرانی هم می‌دانستند که بازار روسیه یک بازار بسیار پرپتانسیل برای صادرات محصولات غذایی ایرانی است و به همین دلیل، جلسات متعددی برگزار شد تا بتوان، راه را برای صادرات چشمگیر ایران به این کشور باز کرد اما حال بعد از گذشت مدتی، نه تنها ایران نتوانست بازار روسیه را به دست گیرد بلکه اکنون باز هم بازار جذاب این کشور را به ترکیه باخته است.

جهانگیری هم گره صادرات به روسیه را حل نکرد

در این میان موانع بر سر راه ورود تجار ایرانی به بازار روسیه آنقدر زیاد بود که دو هفته قبل، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه‌ای که با صادرکنندگان به روسیه برگزار کرد، قول داد که موانع صادرات ایران با روسیه، حل و فصل شود، این در شرایطی است که هنوز هم اتفاق جدیدی نیفتاده و به خصوص با نامه‌نگاری اخیر رئیس‌جمهور ترکیه هم به نظر نمی‌رسد که دیگر تمایل سابق در میان مقامات روس، برای سپردن بخش عمده‌ای از بازارشان به دست تجار ایرانی پابرجا باشد.

اسداله عسگراولادی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گفت: علیرغم عزم سیاسی مقامات دو کشور ایران و روسیه برای افزایش سطح مبادلات تجاری، متاسفانه این هدف محقق نشده و در دو ماهه ابتدای سال جاری ایران تنها ٥٠ میلیون دلار کالا به روسیه صادر کرده در حالی که توافقات مناسبی میان دولت دو کشور برای ارتقای سطح مبادلات انجام پذیرفته است.

وی تصریح کرد: سفر اخیر ولادیمیر پوتین به ایران دستاوردهای خوبی برای بخش تجاری و صادرکنندگان کشور داشته و اکنون تعرفه ورود ده قلم کالای ایرانی به روسیه صفر شده است در حالی که به دلیل مشکلات ساختاری در تجارت ایران، صادرکنندگان نمی توانند از این امتیاز بهره گیرند. در این میان، دولت عزم کرده تا سطح روابط تجاری با روسیه را بالا برد و در این راستا تصمیمات خوبی انجام داده است.

آخرین وضعیت صادرات و واردات میان ایران و روسیه

بر این اساس، آخرین آمارهای گمرک حکایت از این دارد که صادرات ایران به روسیه در سه ماهه ابتدای سال جاری نسبت به سه ماهه ابتدای سال قبل، به لحاظ وزنی ۷۱.۵۶ درصد کاهش و به لحاظ ارزشی ۴ درصد کاهش را تجربه کرده است که نشان می‌دهد، سیاست‌های دولت برای تسخیر بازار روسیه از سوی صادرکنندگان ایرانی علیرغم تاکیدات مقامات ارشد دو کشور، چندان رضایت بخش و اثربخش نبوده است.

بر این اساس، میزان صادرات ایران به روسیه در سه ماهه ابتدای سال جاری به لحاظ وزنی ۵۷ میلیون و ۸۰۵ هزار و ۲۷۳ کیلوگرم بوده که این رقم در مدت مشابه سال قبل، معادل ۲۰۳ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۸۴۶ کیلوگرم بوده است، ضمن اینکه به لحاظ ارزشی صادرات ایران به این کشور در زمان یاد شده، معادل ۴۶ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۸۵۵ دلار و در مدت مشابه سال قبل ۴۹ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۹۰ دلار بوده است.

همچنین میزان واردات ایران از روسیه نشانگر آن است که واردات از این کشور در سه ماهه ابتدای سال جاری ۲۵۹ میلیون و ۵۱۰ هزار و ۵۰۱ کیلوگرم بوده که ارزشی معادل ۵۳۹ میلیون و ۵۴۶ هزار و ۲۴۱ دلار داشته است که این رقم، تراز منفی تجارت ایران و روسیه را نشان می دهد.

در عین حال، میزان واردات ایران از روسیه در سه ماهه ابتدای سال ۹۴ نیز حکایت از آن دارد که میزان واردات ایران به لحاظ وزنی ۳۳۱ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۵۳۲ کیلوگرم معادل ۱۴۳ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۳۷۴ دلار بوده است.

به هرحال بعید به نظر می‌رسد با بازگشت ترکیه به بازار روسیه، ایران بتواند سهم خود را از بازار این کشور بگیرد، البته اگر قرار است این سهم بیشتر شود، باید اقدامات ویژه‌ای برای بازار این کشور انجام گیرد و دولت پشتیبانی‌های خود را از صادرکنندگان برای ورود به بازار این کشور افزایش دهد.


منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۳
    0 0
    هیچی نگیم بهتره
  • ۲۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۳
    0 0
    استاد فرصت سوزی هستیم.
  • اکبر ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۵
    0 0
    سو مدیریت و بی تدبیری بعضی از مسولان ایران باعث هرج و مرج اقتصادی در ایران بشود چرا در زمانیکه بین روسیه و ترکیه مشکل بوجود امد تجار ایرانی کالا به روسیه صادر نکردند تا بازار روسیه را قبضه کنند شاید مسولانی که میبایست راه صادرات راهموار کنند اینکاره نبودند تا اردوغان خودش به روسیه رفت و حای از دست رفته اش را دوباره قبضه کرد و زیان ان به مردم کشاورز و صنعتگر و تولید کننده ایرانی رسیده که محصولاتشان روی دستشان بادکرده و خریداری هم نیست در دنیای امروز غربیها مثل کشور امریکا و انگلیس و... مسولانشان در بعضی از کشورها جنگ براه میندازند تا سلاحهایی که تولید کردند بفروش برسانند مانند خریدارانی مثل عربستان صعودی و عراق و افغانستان و سوریه و... ولی افسوس در ایران بغل گوشمان یک کشور قدرتمندی به مجصولاتمان نیازمند است ما تا فکرش کنیم که چه باید بکنیم باید افسوس بی تدبیری و بی درایتی بعضی از مسولانمان رابخوریم جرا اتاق بازرگانی و ان ارگانیکه باید به امر صادرات بیندیشد اینقدر ضعیف است بعضی از افراد از شروع انقلاب در بعضی از پستها ماند ه اند که اکنون نوه و نتیجه هایشان پیر شده اند ولی اینها هنوز این پستها را ول نکرده اند مگر سن باز نشستگی 60سال یا 35 سال برای کارگری جداکثرش خدمت نیست از شروع انقلاب حدود 38 سال میگذرد اینها هنوز هستند جرا چرا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس