به گزارش مشرق، تهران امروز نوشت: فروش امتياز دو باشگاه استقلال و پرسپوليس كه از مدتها قبل در محافل ورزشي مطرح شده بود، با اعلام قيمت از سوي سازمان خصوصي وارد فاز جديتر شد. در حالي كه به نظر ميرسيد پرونده واگذاري دو باشگاه در حال مختومه شدن است، اكنون پاي طرحهاي جديد دولت براي واگذاري دو باشگاه به ميان آمده است.
بر اين اساس فروش استقلال و پرسپوليس با قيمتهاي 42 و 45 ميليارد تومان كاملا منتفي شده است و در حال حاضر دولت در حال بررسي چند طرح جايگزين براي واگذاري سهام اين دو باشگاه است.
ماجرا از اين قرار است كه حبيب كاشاني، سرپرست باشگاه پرسپوليس در ملاقات با رئيسجمهور چند طرح جايگزين را براي واگذاري سهام دو باشگاه ارائه كرده و پيشبيني ميشود يكي از اين طرحها به مرحله اجرا برسد.
اختصاص بخشي از سهام استقلال و پرسپوليس به دولت و مابقي به افراد حقيقي و حقوقي يكي از طرحهاي ويژهاي است كه كاشاني به رئيسجمهور پيشنهاد داده.
بر اساس اين طرح، دولت به عنوان سهامدار ويژه حق انتخاب اعضاي هيات مديره، رئيس مجمع و تغيير در اساسنامه را دارد.
طرح ديگري كه با پيشنهاد حبيب كاشاني به بحث گذاشته شده، بلوك بندي سهام باشگاههاي استقلال و پرسپوليس و واگذاري آنها به سازمانهايي است كه دولت به آنها بدهكار است. به اين ترتيب سهام باشگاههاي استقلال و پرسپوليس به جاي بدهيهاي دولت به سازمانهاي مختلف واگذار ميشود تا يكي ديگر از ايرادات وارده به طرح فروش نقدي دو باشگاه نيز برطرف شود.
پس از مطرح شدن فروش نقدي باشگاههاي استقلال و پرسپوليس، موضوعي كه بلافاصله مورد نقد قرار گرفت ناشناخته بودن هويت خريداران بود، به گونهاي كه نميشد تضمين كرد خريداران استقلال و پرسپوليس چه تصميماتي خواهند گرفت كه گفته ميشود با اجراي طرح مذكور اين مسئله برطرف ميشود.
سايه اختلاف نظر مديران استقلال و پرسپوليس بالاي سر طرح واگذاري سهام دو باشگاه همچنان احساس ميشود.
علي فتح اللهزاده برخلاف كاشاني معتقد است بخشي از سهام دو باشگاه بايد به پيشكسوتان و هواداران آنها تعلق بگيرد.
سرپرست باشگاه استقلال در عين حال معتقد است دولت در بدترين زمان ممكن ميخواهد دو باشگاه را به بخش خصوصي واگذار كند:«از ما پرسيدند نحوه واگذاري بايد چطور باشد و من هم گفتم بايد يك بخش از سهام به هواداران، يك بخش به پيشكسوتان تيم و بخش ديگر به كساني كه ميخواهند سرمايهگذاري كنند واگذار شود. من در اين قضيه دوستاني كه متخصص ورزشي باشند، نميبينم و چون افراد متخصص در اين قضيه نيستند، چنين مشكلاتي را براي ما درست كردهاند. » مطرح شدن بحث واگذاري دو باشگاه بزرگ پايتخت به بخش خصوصي در حالي به قطع بودجه آنها منجر شده كه طبق ضربالاجل AFC و فدراسيون فوتبال تيمهايي مثل استقلال و پرسپوليس كه طراز مالي منفي دارند اگر تا يكماه ديگر بدهيهاي خود را پرداخت نكنند براي حضور در ليگ برتر با منع قانوني مواجه خواهند شد.
در چنين شرايطي كه خطر كنار گذاشتن از ليگ يازدهم حرفهاي دو تيم را تهديد ميكند، سرپرست باشگاه استقلال از رئيسجمهور ميخواهد شخصا در طرح واگذاري سريع سهام دو باشگاه ورود كند: «متاسفانه بدترين زمان را براي واگذاري در نظر گرفتهاند. واگذاري به بخش خصوصي پروسهاي دارد. الان دو باشگاه پرسپوليس و استقلال مثل مزرعهاي هستند كه روي آن زحمت كشيده ايم و منتظر جوانه زدن ريشهها هستيم اما مسئولان آب را به اين مزرعه بستهاند. حرف من اين است كه چرا ميخواهيد مزرعه را خشك كنيد و سپس بفروشيد؟ رئيسجمهور فرياد ميزند كه پرسپوليس و استقلال سرمايه ملي هستند اما زيرمجموعه دولت كارشكني ميكند و به حرف رئيسجمهوري اهميت نميدهد. من هشدار ميدهم اگر به غير از شخص رئيسجمهور كسي وارد قضيه پرسپوليس و استقلال نشود و تا 10، 15 روز ديگر پولي به دست ما نرسد، نميتوانيم در ليگ برتر شركت كنيم.» با اينكه دو باشگاه استقلال و پرسپوليس در راستاي كوتاه كردن دست دولت از ورزش و بر اساس ضرب الاجل AFC قرار است به بخش خصوصي واگذار شوند، به نظر ميرسد كليد واگذاري سهام دو باشگاه باز هم در دست دولت است. گويا دولت بيش از هر چيز به دنبال راهكاري است كه پس از واگذاري استقلال و پرسپوليس به بخش خصوص باز هم صاحب اصلي اين دوتيم باشد.