احساسات در شبکه‌های اجتماعی به اوج خود رسیده است. یکی از فیش‌های مدیران بی‌کفایت می‌گوید و عده‌ای هم از سرمایه‌گذاری غلط دولت در آسمان‌ها و قربانی‌شدن مردم در زمین. گروه دیگری برای عقده‌گشایی همواره منتظر فرصت هستند.

سرویس جامعه مشرق - سقوط یک دستگاه اتوبوس حامل سربازان پادگان 05 کرمان به دره و کشته‌شدن تعدادی از آنان، خبری بود که روز چهارشنبه کام همه را تلخ کرد. البته این تنها حادثه آن روز نبود؛ دو اتوبوس دیگر نیز در همان روز دچار سانحه شدند که خوشبختانه کشته نداشت اما ده‌ها نفر مجروح شدند.

ماجرا از این قرار است که یک دستگاه اتوبوس که شبانه از کرمان به سمت شیراز در حرکت بود، بدلیل عدم مهارت راننده از مسیر منحرف و به دره سقوط می‌کند. در این حادثه 19 مسافر اتوبوس کشته و 29 نفر دیگر مجروح می‌شوند. ظاهرا اتوبوس حادثه‌دیده بیش از ظرفیت مجاز اقدام به مسافرگیری کرده و اجناس قاچاق هم حمل می‌کرده که با عدم مهارت راننده و ترمزهای پیاپی در شیب گردنه لایزر، ترمزها از کار می‌افتد و اتوبوس به دره سقوط می‌کند. پلیس راهور نیز انحراف و عدم مهارت را علت حادثه اعلام می‌کند.

از دعوت به روشن‌کردن شمع در پارک‌ها در شب‌های قدر

این حادثه به سرعت در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی بازتاب پیدا می‌کند و چهره‌ها و شخصیت‌های مختلف سیاسی، نظامی و فرهنگی کشور نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. کمپین 19 سرباز به سرعت شکل می‌گیرد و همه با خانواده‌های این جان بر کفان وطن ابراز همدردی می‌کنند. در گوشه و کنار این همدردی و تسلیت همگانی، عده‌ای همانند گذشته که به هر بهانه‌ای (چه درگذشت یک هنرمند باشد یا بازگشت غواصان دلاور کربلای چهار) سوار بر موج عواطف و احساسات پاک مردم، عقده‌های فروخورده از نظام اسلامی را می‌گشایند، بازهم دست به کار شدند و اشک‌ها بر گونه‌های تمساح‌گون‌شان جاری شد؛ گویی این اولین بار است که در یک حادثه چندین کشته و مجروح می‌دهیم! این جماعت همان‌هایی هستند که همین سربازان جان بر کف را در خیابان‌های تهران در روزهای تابستان و پاییز 88 با هرچیزی که داشتند و به دستشان می‌رسید مورد نوازش و محبت قرار می‌دادند؛ این‌ها که روزی برای قربانیان 11 سپتامبر شمع روشن می‌کردند و روزی در مقابل سفارت فرانسه شمع به دست به سوگ می‌نشستند (البته هیچ‌گاه حتی یک کبریت هم برای کودکان یمن و عراق و سوریه و لبنان و ... روشن نکردند!) در اولین شب از شب‌های قدر، اعلامیه‌هایی را برای جمع‌شدن در پارک‌های شهرهای مختلف برای روشن‌کردن شمع منتشر کردند! در این میان هر کدام از این گروه‌ها یک بخش را هدف میگیرد؛ یک کمپین علیه اعزام مدافعان حرم به سوریه و عراق تشکیل می‌شود و کمپین دیگر به سردار سرافراز اسلام که امروز در شام و عراق هم به او می‌بالند خرده می‌گیرد. دولت قبل را هم طبق عادتی سه‌ ساله می‌زنند و تقصیرها گردن قبلی‌هاست.

واکنش‌ها به 19 سرباز

ضمن یادآوری این که در جاده‌های کشور سالانه نزدیک به 19 هزار کشته و همین تعداد معلول برجای می‌ماند، چند نکته هم درباره این حادثه برای عموم قابل توجه و برای مسؤولان قابل پیگیری است:

- نکته اول آمار اشتباهی است که به سرعت منتشر شد. آمار اولیه از کشته‌شدن 19 سرباز حکایت داشت اما بنابر اعلام رسمی در این حادثه تلخ 13 سرباز جان خود را از دست‌ داده‌اند.

- به گفته وزیر بهداشت و همچنین فرمانده نیروی زمینی ارتش، گرچه این اتوبوس از مبدأ با ظرفیت مجاز سفر را آغاز کرده است اما در بین راه هم مسافر اضافه از اتباع خارجی و هم بار قاچاق سوار کرده است که همین وزن بیش از حد، مهار اتوبوس را مشکل ساخته است.

- اعزام شبانه و دسته‌جمعی سربازان با اتوبوس‌هایی که به ادعای مسؤولان نظامی برگه‌های تأییدیه فنی داشته اما به گفته پلیس راهور، بدلیل قدیمی بودن اتوبوس، سیستم ترمزها از کار افتاده است. این اتفاق در ساعت یک و نیم بامداد رخ داده است و به گفته مصدومان این حادثه، بدلیل خلوت بودن مسیر در آن ساعت کسی خبردار نشده و اولین تیم امدادی پس از سه ساعت به صحنه وقوع حادثه رسیده است.

واکنش‌ها به 19 سرباز

- متاسفانه راننده اتوبوس بدلیل عدم مهارت و احتمالا ترس و آگاهی از تخلف مرتکب‌شده، پیش از سقوط خود را به بیرون پرتاب می‌کند. فرمانده نیروی زمینی هم از اقامه دعوی علیه شرکت تعاونی میهن تور خبر داده است.

- مقامات کشور از جمله رئیس جمهور و وزرای بهداشت و دفاع به سرعت درباره این حادثه دستورات لازم را برای پیگیری صادر کرده‌اند. همچنین نیروهای مسلح نیز تدابیر ویژه‌ای را هم برای درمان مصدومان و هم خانواده‌های جان باختگان اتخاذ کرده‌اند که این جای تقدیر دارد.

- سردار کمالی وعده داده است خانواده‌های سربازان درگذشته، از تسهیلات مادام‌العمر برخوردار خواهند شد و برای سربازان مجروح نیز معافیت‌هایی در نظر گرفته شده است.

- و در نهایت گروهی بازهم سوار بر موج احساسات عمومی کمپین‌های تخریبی علیه مقامات و نظام را راه‌اندازی می‌کنند که البته عموم جامعه نسبت به نیت پلید اینان آگاه بوده و اقبال آنان چیزی بیش از همان تعداد انگشت‌شمار شمع به دست در مقابل سفارت فرانسه نیست!!

مقامات، دستگاه‌ها و نهادهای مختلف کشور هم پیام‌های تسلیت صادر کردند:

حسن روحانی رییس جمهوری در پیامی با تسلیت درگذشت تعدادی از سربازان وظیفه در سانحه جاده‌ای، تصریح کرد: ضروری است همه دستگاه‌های دولتی مرتبط و بویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین وزارت دفاع امکانات خود را برای رسیدگی به وضعیت حادثه دیدگان و کاهش آلام خانواده های این عزیزان به کار گیرند. خسارت بزرگ فقدان این جوانان پاک‌نهاد و فرزندان غیور ملت که لباس پاسداری از میهن پوشیده و بعد از دوران آموزشی و در آستانه لیالی مبارک قدر عازم دیدار خانواده خود بودند؛ بار دیگر ضرورت توجه به ایمنی حوزه حمل و نقل را به عنوان اولویتی ملی خاطر نشان ساخت.

همچنین سردار دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طی ابلاغیه‌ای، به جانشین و رئیس بازرسی این وزارتخانه مأموریت داد برای رسیدگی به وضعیت سربازان حادثه دیده و کاهش آلام بازماندگان به منطقه عزیمت و اقدامات لازم را به عمل آورند.

ستاد کل نیروهای مسلح هم در پیامی حادثه تصادف در منطقه نی‌ریز استان فارس که منجر به کشته و زخمی شدن جمعی از سربازان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران شد را تسلیت گفت و با خانواده‌های داغدار ابراز همدردی کرد.

از دعوت به روشن‌کردن شمع در پارک‌ها در شب‌های قدرسرتیپ احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش هم این مصیبت جانکاه را به محضر بقیه الله الاعظم ارواحنا له الفدا، مقام عظمای ولایت و فرماندهی معظم کل قوا (حفظه اله تعالی) و به خانواده‌های داغدار صمیمنانه تسلیت و تعزیت گفت.

دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش هم این حادثه را به جدا شدن 19 نگین زیبا از سرزمین اسلامی‌مان که زینت کشور بودند تعبیر کرده و آن را به محضر امام زمان و فرماندهی معظم کل قوا و خانواده های مصیبت زده و داغدار این عزیزان و همه همرزمان آنان تسلیت گفت.


اوج‌گیری احساسات در فضای مجازی

اما حکایت شبکه‌های اجتماعی در برخورد با حوادث همواره متفاوت از فضای رسمی رسانه‌هاست. مدت‌هاست که این شبکه‌ها و گروه‌ها به لطف ضریب نفوذ چشمگیر بویژه در میان جوانان و موبایلی‌شدن آن‌ها، چند قدم جلوتر از فضای رسمی رسانه‌های کشور حرکت می‌کنند.  همین حرکت سریع هم موجب آفت‌هایی چون انتشار اخبار نادرست و غیردقیق و ایجاد فضای غیرواقعی و غلوشده در برخورد با رویدادهاست.

در حادثه اخیر نیز برخی از این موارد از قبیل طرح شایعه خرابکارانه و تروریستی بودن این حادثه و یا بزرگ‌نمایی درباره تعداد سربازان کشته‌شده بودیم که بیش از پیش غلبه فضای احساسی بر مطالبات منطقی را باعث می‌شود.

اما جدا از بخش نه چندان روشن شبکه‌های اجتماعی در اطلاع‌رسانی‌های غیردقیق، در فضای احساسی بوجود آمده پس از اعلام کشته‌شدن تعدادی از سربازان، شخصیت‌ها و چهره‌های بسیاری این حادثه را تسلیت گفتند.

 علی کریمی، فوتبالیست سرشناس کشورمان در پشت اینستاگرامی خود به این حادثه واکنش نشان داد و آن را تسلیت گفت.

از دعوت به روشن‌کردن شمع در پارک‌ها در شب‌های قدر

برزو ارجمند، بازیگر هم این واقعه را در اینستاگرامش تسلیت گفت. بهاره رهنما، دیگر بازیگر کشورمان هم با انتشار متنی به این حادثه واکنش نشان داد، او در اینستاگرامش نوشت: « «برای سربازان عزیز کشورم عرض تسلیت دارم حادثه تصادف اتوبوس حامل سربازان جوان کشورم و فوت نوزده جوان ایرانی که شاید هر کدام برای اینده کشورم سرمایه‌ای بودند، قلب همه ما رو به درد آورد»

از دعوت به روشن‌کردن شمع در پارک‌ها در شب‌های قدر
 
عادل فردوسی پور هم هنگام گزارش دیدار پرتغال-مجارستان، از آنتن شبکه سوم سیما استفاده کرد و از مردم خواست تا فاتحه‌ای برای سربازان شهیدی که امروز در سانحه رانندگی جان به جان آفرین تسلیم کردند، قرائت کنند.
 
رامبد جوان هم در اینستاگرامش این واقعه را تسلیت گفت و پرویز پرستویی هم در اینستاگرامش با اشاره به این حادثه نوشت: « نوزده سرباز و بیست و نه زخمی در یک روز در دو سانحه رانندگی می‌میرند. اگر این اتفاق در هر جای دیگر رخ میداد رسانه‌هایشان اینقدر بی‌تفاوت نبودند و این فاجعه به یک تیتر حوادث تبدیل نمی‌شد‌. واقعا چه کسی پاسخگوی این وسیله نقلیه‌های اسقاطی است؟ اما سرباز مگر چه ارزشی دارد؟ فیش حقوقی شاهد است که سرباز ماهیانه هفتادهزار تومان می‌ارزد، هفتاد هزار تومان...

خدا حافظ برادر سربازم اینجا کسی ککش هم نمیگزد ،جز خانواده داغدارت جز رفیق بی‌برادر شده‌ات جز دخترکی که رخت بخت سفیدش سیاه شد.»
 
حسین جابری انصاری، معاون عربی و آفربقایی وزیر امور خارجه هم با انتشار متنی در اینستاگرامش به این حادثه واکنش نشان داد:« بنام خدای صابران یاد و خاطره سربازان پادگان صفر پنج ارتش در کرمان گرامی باد که بامداد چهارشنبه دوم تیر نود و پنج در حادثه واژگونی اتوبوس حامل آنها، مرگی سرخ را تجربه کردند تا بار دیگر غیر ایمن بودن جاده ها و وسائل حمل و نقل و نحوه رانندگی ما را یادآوری کنند. خداوندا این قربانیان خونین بال را متنعم به نعمات بهشت خود و خانواده های عزادارشان را صبری در اندازه این مصیبت بزرگ عنایت فرما. بمنک و کرمک»

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در اینستاگرامش نوشت: «سرباز مقدس‌ترین واژه در ادبیات دفاع از وطن و دین و ارزشهاست کما اینکه علی بن ابیطالب را سرباز وفادار اسلام می نامیم. متاسفانه در اخبار دیدم که نوزده تن از سربازان ایران اسلامی در یک سانحه رانندگی از میان ما رفتند. در این ماه پر از رحمت الهی از همه ملت وفادار ایران می خواهم با یکدیگر برای آنها فاتحه‌ای همراه با طلب مغفرت از درگاه الهی داشته باشیم و از مسئولان می‌خواهم عوامل این حادثه را شناسایی و مجازات کنند.»

گروهی از کاربران شبکه های اجتماعی هم عکس پروفایل خود را تغییر داده‌اند.

اما اصلاح ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و از رده‌ خارج کردن اتوبوس‌ها و وسایط نقلیه فرسوده از دیگر مطالبات کاربران شبکه‌های اجتماعی و شخصیت‌هایی بود که به این حادثه واکنش نشان دادند.

این گروه از فعالان فضای مجازی معتقدند که دولت به جای صرف هزینه‌های میلیارد دلاری برای خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس، باید این هزینه را صرف نوسازی اتوبوس‌های فرسوده و به طور کل ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و توسعه ظرفیت ریلی کشور کند که جامعه آماری بسیار بیشتری با آن سروکار دارند:

یاسر جبرائیلی در این باره نوشت: روا نیست دولت 52 میلیارد دلار یعنی حدود 18 برابر اعتبار مورد نیاز برای حوزه راهداری کشور را صرف خرید هواپیما از بوئینگ و ایرباس کند و ما شاهد مرگ سالانه 27 هزار نفر از هموطنان عزیزمان در جاده ها باشیم. تجدید نظر در این قراردادها و قرار گرفتن حوزه 90 درصدی حمل و نقل کشور در اولویت، بلاتردید خشنودی و رضایتمندی مردم از دولت یازدهم را در پی خواهد داشت.

از دعوت به روشن‌کردن شمع در پارک‌ها در شب‌های قدر

حامد طالبی، خبرنگار و فعال فضای مجازی هم در پستی نوشت: دولت روحانی به جای خرید هواپیماهای تشریفاتی و میلیارد دلاری بوئینگ و ایرباس که فقط مخصوص سفر به اروپا و آمریکاست، چرا ناوگان فرسوده اتوبوس ها و نیز جاده های بحران آفرین را اصلاح نمی کند که حوادث تلخی مثل ماجرای جانباختن 19 سرباز ارتشی به وجود نیاید.

رهبر انقلاب در دیدار اخیر مسئولان نظام: «فرض کنید ناوگان هوایی ما نوسازی بشود؛ خب، خیلی کار مهم و لازمی است امّا اولویّت است؟ آیا این اولویّت کشور است؟ فرض کنیم مثلاً سیصد هواپیما بخریم؛ این معلوم نیست اولویّت باشد».


از دعوت به روشن‌کردن شمع در پارک‌ها در شب‌های قدر

دکتر رضا سراج کارشناس مسائل سیاسی و رسانه نوشت: پر کشیدن 20 سرباز جوان، حادثه ای غمبار بود که عواطف عمومی را جریحه دار کرد. این حادثه بار دیگر اولویت حمل و نقل جاده ای و مطالبه آن از دولت را مورد توجه قرار می دهد.

ایران با 800/000 تصادف جاده ای در سال ( 1/5برابر میانگین جهانی) از حیث آمار در رتبه اول مرگبارترین حوادث جاده‌ای در جهان قرار دارد. تلفات سالیانه حوادث جاده ای ایران با یک جنگ تمام عیار برابری می کند. میانگین  تلفات سالیانه جاده ای در ایران معادل تلفات سقوط 60 هواپیمای مسافربری با 300 سرنشین ( بیش از 18000 نفر ) است. هزینه‌های اقتصادی و اجتماعی تصادفات رانندگی در ایران حدود 8% تولید ناخالص داخلی است. هزینه مورد نظر تنها در سال 1390 در حدود 51/910 میلیارد تومان بوده است. البته هزینه درمانی سالانه 1/100 میلیارد تومانی افرادی که بر اثر تصادف مصدوم شده‌اند و هزینه 180 میلیون تومانی هر فرد کشته شده در تصادفات و هزینه 280 میلیون تومانی هر معلول بر اثر تصادف‌ های جاده‌ای هم باید در این آمارها محاسبه کرد.

با این توضیحات به نظر می رسد که وزارت راه دولت یازدهم در اولویت گذاری، دچار خطای بزرگ شده است و به جای اولویت دادن به سیستم حمل و نقل زمینی، با 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری، همه توجه خود را به ناوگان هوایی معطوف ساخته است. در این ارتباط کارنامه دولت یازدهم و وزیر میلیاردر راه باید مورد پرسمان و مطالبه عمومی قرار گیرد.

احسان تقدسی دیگر فعال رسانه‌ای نوشت: اگر مدیرانی از جنس صفدر حسینی نباشند نیاز نیست برای انتقال سربازان از اتوبوس های زمان شاه استفاده کرد تا اینگونه حافظان کشور به مسلخ ناکارامدی مدیران بروند.

***

مقصر این حادثه هرکه باشد (از آن راننده مرحوم که بار اضافه بر اتوبوس فرسوده‌اش زد تا شرکت تعاونی و سایر نهادها) و هر مجازاتی هم در نظر گرفته شود، این جاده‌ها همچنان سالانه چندده هزار قربانی، معلول و نقص عضو می‌گیرد؛ هزاران خانواده را عزادار و چندین هزار میلیارد هزینه را بر کشور تحمیل می‌کند. این سربازان وطن هم جزئی از 19 هزار قربانی هرساله جاده‌های کشور هستند که حالا تلنگری به همه مسؤولان زده‌اند تا با کنار گذاشتن آمارها و گزارش‌های کاغذی، تدبیری کنند، تا مردم ناامید نشده‌اند...

روح سربازان وطن شاد.

از دعوت به روشن‌کردن شمع در پارک‌ها در شب‌های قدر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 46
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 44
  • ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    برای خود سربازها خوشحالم. راحت شدند دردسر های بعد از آن نظیر اشتغال و ازدواج و غیره. خدا چنین مرگی را نصیب سایر جوانان بیچاره ایرانی هم بکند که مجبور به خودکشی نشوند.
  • ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    بایستی بمناسبت درگذشت این عزیزان حداقل یک روز عزای عمومی اعلام می شد مگر در ایران انسانها با یکدیگر تفاوت دارند؟
  • بی نام ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    آی آدما،آی انسانهائی که بی تفاوت نشسته ایدو نظاره گر هستید ومانند عابری بی تفاوت فقط نگاه میکنید مسولین محترم تورا به هرچه می پرستید وقبول دارید فکری کنید به حال این جاده ها وماشین ها یعنی جون آدما اینقدر بی ارزشه درود میفرستیم به روح بزرگ تک تک سربازان عزیزی که دراین سانحه براثر بی مبالاتی وسهل انگاری جان خود را ازدست دادندویادی کنیم ازاین عزیزان لیالی قدرروحتان شاد یادتان گرامی
  • ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    وقتی بجای توجه به وظایف وزارت راه در اصلاح نقاط حادثه خیز - پلیس راه کشور با قبض جریمه بدنبال کاهش تصادفات بوده و هست نتیجه این طور غمبار ورق می خورد
  • ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    چیزی که مملکت ما رو عقب نگه داشته تخریب های رگباری جناحیه ، رییس جمهور سابق را جناح مقابل تخریب می کرد رییس جمهور فعلی را اونیکی جناح ، نمی شود که کلا سفر با هواپیما را تعطیل کرد این هواپیماها هم طبیعتا مادالعمر نیستن اگر بشود در فضایی خرید باید بخریم تا خیال کشور حداقل برای 2 دهه راحت شود ، خرید هر هواپیما : باعث توسعه سخت افزاری نرم افزاری فرودگاه ها می شه باعث اشتغال ده ها نفر جدید در امورات فرودگاه و امورات هواپیما می شه هواپیمای جدید میزان هزینه فرودگاه ها و ایرلاین ها را به شدت کاهش خواهد داد ایران پهناور با موقعیت استراتژیک را هاب بین المللی منطقه و جهان خواهد کرد فعلا این نقش دست داهات قطر و شهرستان اماراته و ... بسه لطفا فرصت طلبانه نشینید منتظر فرصت که باز حمله و تخریب کنید باید یاد بگیریم مثل ممالک پیشرفته تا قبل انتخابات صحبت کنیم بعدش رییس جمهور انتخاب شد همه اشخاص و جناح ها کمکش کنند ، متاسفانه افرادی از هر دو جناح کارشان به نفع کشور نیست ، امروز از قضیه جانباختن سربازان برای تخریب استفاده شد .
  • ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    خیلی ... و عقده ای تشریف داری مشرق ... .... ...
  • ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    روحشان شاد واقعا در این چند روز حوداث تلخی برای استانهای جنوبی اتفاق افتاده سربازان -محیط بانان
  • ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    اگر مشکل از بی لیاقتی مسئولان چه در گذشته و چه در حال نیست، پس از کیست؟ اینکه تلفات جاده ای ما پس از روسیه در مقام دوم جهان است هم تقصیر استکبار جهانی و اسراییل هست؟
  • ناشناس ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    حقوق آنچنانی را بگیم یا خرید هواپیما برای 8درصد از ما بهترون؟؟؟!!!! خدا ازیشون نگذره .
  • اسماعیل ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    خوب به این میگن صدای ملت و به هیچ عنوان فضا سازی نیست هر کی در فضای مجازی داره حرف دلش رو میزنه که قبلا این فضا نبود الان هست و با سرعت زیادی داره اطلاع رسانی میکنه به نظر من بجای مقصر کردن این و آن به صدای ملت گوش بدهیم.
  • ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    الهی آمین!
  • مرد باش ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    از همه جالبتر اطلاعیه استانداری تهران است که اشک مردم را درآورده من که خیلی دلم برای استاندار سوخت ! استاندار گفته به خدا من فقط 17میلیون می گیرم استاندار محترم با این حقوق ناچیز هر ماه می تواند یک خودرو پراید بخرد من ده سال است پول پس انداز می کنم یک پراید دست دوم بخرم موفق نشده ام؟؟!!!!استاندار محترم تهران خیلی راحت می گوید من فقیر بیچاره فقط 17 میلیون می گیرم بعدش گریه هم می کنند که به خدا من حق ماموریت واضافه کار از وزارت کشور نگرفته ام ...
  • یک شهروند ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    اگر این حادثه در فرانسه یا یک کشور دیگر غربی اتفاق می افتاد موجی از قبول مسئولیت ها واستعفاها را به دنبال می داشت اما در این مملکت 20 جوان مظلوم که حتماًاز طبقات متوسط وپایین هستند جان خود را از دست می دهند وکسی استعفا نمی دهد وقبول مسئولیت نمی کند در نهایت اگر بر فرض اینکه بررسی هم شود فقط راننده مقصر شناخته می شود . وامصیتا از مدیران در این مملکت
  • بانام ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    ابتدا بايد فكري كرد براي انسانيت برخي از مردم . چرا كه اگر انسان نباشيم قطعا فرهنگ پذير هم نيستيم . امروز علت عدم هارموني با فرهنگ همين عدم انسانيت است . راننده اي كه مسافر اضافي سوار مي كنه ، ارتشي كه نظارت نداره بر تردد نيروهاش ، قاچاقي كه با اين خودرو در چند مرحله جابجا ميشه بازم مشكل جاده هست . نه مشكل خود ما آدما هستيم كه هنوز انسان نشديم .
  • مهدی ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    واقعأ متاسفم . خدا رحمتشون کنه همشون معلومه بچه های قشر فقیر جامعه هستن و گرنه کدوم آقازادی میره خدمت سربازی و سوار این اتوبوس ها میشه
  • ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    بالا جواب دادم بخون بيسواد
  • مهدی ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    برای خودت دعا کن
  • محسن ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    مدت زیادی بود که با اتوبوس سفر نکرده بودم(ازترس).یک سفر ناچار برایم پیش آمد و حقیقتا فهمیدم در این بخش ضعف های زیادی وجود دارد؛انواع بی مسؤولیتی ها،از مکان های توقف وراننده ونحوه رانندگی واتوبوس به شاگرد دادن و بی احترامی و.... نظرم بسیار عوض شد وهروقت اتوبوسی برای دانشجویان و یا هر محلی بخواهند ودر جریان باشم به شدت فردی را مأمور نظارت سر سختانه بر آنها می کنم.
  • رضوی ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    چرادرزمانی که عواطف بشری کم رنگ شده یه خورده مردم همدردی میکنن ناراحت میشید البته که اینهاازطبقه پایین هستن این سربازها چون اونایی که مایه دارن میخرن و سربازی نمیرن
  • ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    حالا بنویسند با بوئینگ فلان قرار داد رو بستیم و بهمان خدایشان رحمت کند.تسلیت به خانواده ی بزرگ ایران. الفاتحه
  • ناشناس ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    مشرق موقعی که افرادی از تفکر شما می ایند می گویند چون سربازی مقدس است نباید به سرباز پول داد دولت چکار کند؟اگه مجلس قانونی برای حقوق سربازان تعیین کند دوستان شما آن را تایید می کنند؟
  • محمد ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    بنظرمنبهتراستبجای چسبیدنبه آمریکاه و اسرائئیل گشور خودمونوبسازیم ومانندبرخیگشورها بی طرف باشیم
  • ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    حالا اگه به هواپیما افتاده بود و 100 نفر میمردن همه میگفتن دولت عرضه خرید هواپیما نداشت.
  • ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    آقا ، اگه قراره اجاره به شرط تملیک بخرن ، پول طیاره رو 10-15 ساله بدن ، جنجالتون بی مورده به نظرم
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    کی میگه از ما بهترون سوار هواپیما میشن . برو ببین اکثرا مردم عادی هستند.
  • محمد ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    تنها شیطانه که نا امیدی را القا میکنه کسی که اعتقاد به وجد خدا داشته باشه در بن بست های زندگی هم نجات پیدا میکنه همانطوری که بنی اسرائیل از دریا عبور داده شدن
  • ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    مهم ترین شخصی که باید پاسخگو باشد وزیر راه و شهرسازی است که متاسفانه هیچ خبری از وی نیست . تنها کار شاخص ایشان در 3 سال گذشته زیر سوال بردن مسکن مهر و تفاخر به تفاهم نامه های خرید هواپیماست که آنهم معلوم نیست کی اجرا شود.
  • ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    چیزی که مملکت را عقب انداخته تشخیص غلط اولویتهاست. دلسوزانه کار نکردن مسئولان است چرا باید یک راننده اتوبوس با 70سال سن هنوز در جاده ها رانندگی کنه چرا باید اتوبوس فرسوده و از رده خارج هنوز در جاده باشه. ایا جز اینست که این مملکت اهم ومهمی صورت نمیگیره . چند نفر درسال از طریق جاده رفت و آمد میکنند؟ وچند نفر درسال پرواز خارج سوار میشوند؟ در مم
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    خیلی نامردی. رییس جمهور سابق هرگز اسلاف خود را تخریب نکرد. فقط کارنامه خودش را با آنها مقایسه می کرد!
  • علی ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    راست گفتی زندگی فقط و فقط به کام ویژه خواراست صدای ما هم به هیچ جا نمی رسه ای کاش منم تو همون دوران سربازی مرده بودم حداقل خانوادم یه پولی می گرفتن
  • جلیل ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    خداوکیلی خودت در سال 88 این کار را کردی ، یعنی تمکین به رای مردم.
  • ساسان ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    کودکان یمن،عراق،سوریه،فلسطین حق زندگی کردن ندارند،چه برسه به گریه کردن برای اینها،همشون بایدنابودشن
  • میثم ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    برو گمشو مردک عوضی
  • ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    ؟؟؟؟؟؟ ما سالانه 16 هزار کشته داریم باید 16 هزار روز هم عزای عمومی باشه؟؟
  • امیر ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    اگر دولت دولت قبل هواپیما خریده بود بزرگترین دستاورد بود ولی این دولت هواپیما مستقیم از خود کارخونه خریده هنوز هیچ اتفاقیم نیوفتاده من نمیفهمم چرا اینقد بهش حمله می کنید مشکلات جاده و خودروهای نا امنو بد بختیه سربازا و جوونا مال امروز نیست که برای سوء مدیریت در دهه های اخیره برای دیدگاه غیر منطقی در مدیریت کشوره بعد هر مزخرفیو شما باز تاب نکنید هواپیما مخصوص سفر به اروپا و آمریکاست!!! این دوستمون که این حرفو زده تا حالا با شتر میرفتن مشهدو کربلا ومکه و مدینه؟؟؟ و برای هزارومین بار این هواپیماها اجاره به شرط تملیکن تمام پولشون یکجا پرداخت نمیشه 15 درصد نقد بقیه در اقساط 10 تا 15 ساله ،هواپیما مثله جاده و وسایل حمل و نقل عمومی زیر ساخته کشوره اینقد بر علیه این قرارداد حرفا و دلایل دو ریالی نزنید بعد راه حل اراعه بدید کشور داغ داره درست، جاده های نا امنن درست هر کسی داره از این نمد برای خودش کلاهی میبافه درست ولی راه حلش چیه این که به دولت حمله کنید دردی دوا میکنه؟ اصلا همین فاجعه در اثر عدم واردات اتوبوس مناسب به کشور رخ داد اتوبوس های جدید انواع و اقسام سیستم های ایمنی از ریتاردر ،ترمز موتور، ترمز گیربگس absو... دارن آیا این لگن که فاجعه آفرید داشت؟ کی باعث تحریم شد که تو چهار پنج سال اخیر یه دونه اتوبوس پیشرفته وارد کشور نشد؟؟؟ دولت جدید فقط یه طی دستش بود داشت کثافت کاری پاک میکرد ختم کلام سیاست زدگی ایرانو داره نابود میکنه شما دیگه آتیش بیا معرکه نباشید و اینقد تنها به قاضی نرید
  • کیان ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    من همه نظرات رو خوندم...وهمه هم از دید و نوع تفکر و نگرش خودشون به واقعه. واین حادثه دلخراش نگاه کردن ..هیچ چیز در این دنیا قطعی نیست و همه چیز نسبی است. به همین خاطر هیچ وقت نباید یک علت را دلیل تامه و علت صد در صد یک حادثه و رویداد دانست. در این حادثه دلخراش . به نوعی همه ما مقصریم .از راننده تا شرکت حمل ونقل .وزرات راه. پلیس راه. صادر کننده گواهینامه .شاگرد اتوبوس . فرمانده پادگان. مسول اعزام سربازان.راهداری. و سیستم نظارت بر اتوبوسرانی. و...و..چرا تمام تقصیر را به گردن یک نفر بیاندازیم بیایید یک دقیقه.از روی تعقل و منطق بیندیشیم نه احساسات انی و زود گذر و جهت دار.به امید روزی که جاده ها امن . ومشکلات برطرف شوند. ومردم به انچه حق مسلم انها .(امنیت .اسایش و رفاه عمومی) هست برسن. انشاالله.
  • ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    یه مسافرت می ری راه به راه عوارض می گیرند با این پولها چه کار می کنند ؟عارضه نمی گیرند؟
  • ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    متاسفم که باب بحث هواپیما اتوبوس باز شده. مشکل این ها نیست مشکل خود سربازی است چرا نمی فهمید؟ دو سال مجانی کار کردن در کجای اسلام اومده؟ سربازی اجباری در کجای اسلام اومده؟
  • ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    انسانیت را برو در یک آرمانشهر جست و جو کن مثلا در کشورهای غربی که آمار کشته های جاده ای کم شده انسانیت موج میزنه نه برادر اول قانون و مجازات بعد هم توسعه زیرساختهای استاندارد و وسایط نقلیه ایمن بگذریم که پایه این توسعه هم با چپاول باقی دنیا گذاشته شده
  • ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    این ادعای بی اعتبار چه ربطی به این حادثه داشت
  • ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    اگر میخواستی درک کنی تا حالا برایت روشن شده بود بی طرفی در این دنیا بی معناست
  • ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    خب آخه عقل کلها. اگه سیستم هواپیمایی هم به روز نشه پس فردا زبونم لال یه عده دیگه با هواپیما سقوط میکنن و کشته میشن. اونوقت خود شماها نمییاد بگید دولت باید هزینه نوسازی ناوگان مسافربری کشور رو خرج هواپیمایی میکرد؟؟؟
  • ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    کی باعث تحریم شد؟؟؟ سران فتنه اول با ادعای تقلب بعد هم با مشاوره به آمریکا مشکل این دولت هم فراموشی چرخ روزگار بوده و هست که بالاخره باید جوابگوی تخریبهای دامنه دارش باشه آن هم بر اساس قانون ساده عمل و عکس العمل غیر از آن اولویتها در این دولت فدای تبلیغات برای مرفهین شده
  • ۲۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۵
    0 0
    بحث سر اولویتهاست، ابر عقل کل
  • ناشناس ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۶
    0 0
    دولت قبل ناوگان هوایی کشور را با 112 فروند هواپیما در سال 84 تحویل گرفت و به 224 فروند هواپیما در سال 91 رساند .
  • ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۶
    0 0
    در جواب با سواد:یکمی از امواج انسانیت در ایران بگو...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس