به گزارش مشرق،سعید حدادیان چهارشنبهشب در مراسم شبشعر میثاق با امام که در حسینیه هنر مشهد برگزار شد، بر لزوم سرودن اشعار حماسی توسط شاعران آیینی تأکید کرد و گفت: از شاعرانی که شعر آیینی میسرایند عاجزانه درخواست میکنم که با خودشان قصد و عهد و نذر کنند که اگر سوگنامهای دارند، هیچ سوگی بی حماسه نسرایند.
این مداح اهلبیت (ع) رعایت تعادل در سرودن اشعار آیینی را لازم دانست و افزود: از طرفی هم نباید با ژست روشنفکری، احساس بینیازی از گریه بر سیدالشهدا (ع) نماییم؛ یعنی آنقدر غرق در حماسه نشویم که از اشک و حزن و در مصائب ایشان غافل بمانیم.
وی اظهار کرد: بزرگمردی چون امام خمینی (ره) وقتی برای سیدالشهدا (ع) اشک میریخت، دستمال ویژهای داشت، یعنی دستمال معمولی ایشان از دستمال اشک بر سیدالشهدا (ع) جدا بود. ایشان بود که فرمود هرچه داریم از محرم و صفر است.
حدادیان با قدردانی از اشعار حماسی شاعران آیینی مشهد، شعر استاد بهمنی را از بهترین آثار حماسی عنوان کرد و گفت: با بضاعتی که من ندارم، اگر از من بپرسند بهترین شعری که در سوگ امام خمینی (ره) سروده شد کدام است، من میگویم شعر استاد محمدعلی بهمنی با این بیت آغازین: زندهتر از تو کسی نیست چرا گریه کنیم، مرگمان باد و مبادا که تو را گریه کنیم.
این مداح اهلبیت (ع) به نقل خاطرهای از رهبر معظم انقلاب پرداخت و افزود: سال 89 در محضر مقام معظم رهبری بودیم، ایام ولادت حضرت علی (ع) بود و شاعران آیینی حضور داشتند، حضرت آقا رسماً و اسماً از آقای مؤید تجلیل کردند چون ایشان در دوران جنگ مرتب غزلهای حماسی میسرود و این اشعار بر زبان همه ما جاری بود. در آن جلسه حضرت آقا فرمودند که ما دوست داریم این اتفاق تداوم داشته باشد و این سرایش مکرر و مرتب ادامه یابد. در اشعار شاعران بزرگ آیینی مشهد چون استاد مؤید و یا آقای سازگار عنصر حماسه در کنار ذکر مصیبت بهوضوح قابلمشاهده است.
وی مشهد را یکی از مهمترین علمداران شعر آیینی بهویژه شعر مربوط به اهلبیت (ع) دانست و اظهار کرد: اینکه در اینگونه شبشعرها شاعران آیینی اشعاری را در وصف اهلبیت (ع) و یا شهدا و مدافعان حرم میسرایند را سهل نگیرید، چراکه این سرمایه عظیمی است. این موهبت بزرگی است که نصیب شما شده است.
حاج سعید حدادیان با اشاره به دوران خفقان پیش از انقلاب اسلامی و دستاوردهای پس از آن گفت: دورانی بود که اگر مردم مسجد میساختند، آن را بهگونهای بنا میکردند که از بیرون مشخص نشود مسجد است. چون اگر برای نماز به مسجد میرفتند، میترسیدند که انگ به آنها زده شود. حال باید پرسید که دستاورد انقلاب چیست؟ باید پاسخ داد همینکه اعتکاف میشود، ماه رمضان میرسد و مردم میتوانند بهآسانی دینداری کنند. درحالیکه درگذشته اینچنین نبود.
این مداح اهلبیت (ع) کژتابی را آفت شعر آیینی دانست و افزود: یکی از مهمترین مسائلی که در شعر آیینی بهعنوان آفت و عیب به آن لطمه میزند و باعث میشود که نقض غرض شود، کژتابی در شعر است. کژتابی باعث میشود زحمت شاعر به هدررفته و حتی کار بهجایی برسد که بهتر باشد اصلاً شعری گفته نشود؛ بنابراین وقتی برای این بزرگواران شعری سروده میشود، باید خیلی مراقبت کرد و بایستی پیراستگی را در شعر اهلبیت (ع) رعایت نمود.