از اواسط سال 1392، سیاست‌های کنترل مصرف بنزین یکی پس از دیگری کنار گذاشته شد و واردات بنزین در سال جاری با رسیدن به رکورد 12 میلیون لیتر در روز در حال بازگشت به رکورد قبل از سال 1389 است.

بازگشت به دوران طلایی واردات بنزین /واردات بنزین پس از 6 سال دوباره دورقمی شد +نمودارگروه اقتصادی مشرق - از سال 1389 تاکنون، واردات بنزین به زیر 10 میلیون لیتر در روز نزول کرده بود اما با تصمیات دولت یازدهم  مجددا واردات بنزین به رکوردشکنی روی آورده است.

از اواسط سال 1392 با روی کار آمدن دولت یازدهم، سیاست‌های کنترل مصرف بنزین یکی پس از دیگری کنار گذاشته شد و به همین دلیل، واردات بنزین رو به افزایش گذاشت.

واردات بنزین در سال 1389 با اجرای سهمیه‌بندی بنزین و هدفمندی یارانه‌ها نسبت به سال 1388 تقریبا نصف شد و از 21 میلیون لیتر در روز در سال 1388 به 10.3 میلیون لیتر کاهش یافت.

روند نزولی واردات بنزین در سال‌های 1390 و 1391 نیز ادامه یافت و واردات بنزین در این دو سال به ترتیب به 6.3 و 1.8 میلیون لیتر در روز کاهش یافت.

با تغییر دولت در سال 1392، روند نزولی واردات بنزین متوقف و کاملا معکوس شد به طوری که واردات در پایان سال 1392 به 3.5 میلیون لیتر در روز، در سال 1393 به 4.7 میلیون لیتر در روز و در سال 1394 به 9.5 میلیون لیتر در روز افزایش یافت.

بازگشت به دوران طلایی واردات بنزین /واردات بنزین پس از 6 سال دوباره دورقمی شد

در سال 1395 نیز بنابر اعلام مسئولان وزارت نفت، تاکنون واردات بنزین کشور به طور متوسط 12 میلیون لیتر در روز بوده است. بر این اساس، واردات بنزین دوباره از مرز 2 رقمی عبور کرده است.

بازگشت به دوران طلایی واردات بنزین /واردات بنزین پس از 6 سال دوباره دورقمی شد +نمودار

در سال پایانی فعالیت دولت دهم حجم واردات بنزین بین ۱.۵ تا ۲ میلیون لیتر بود و پیش بینی‌ها نشان می داد که با بهره برداری از طرح‌های جدید بنزین‌سازی همچون ساخت و تکمیل طرح‌های بنزین سازی پالایشگاه نفت بندرعباس، واردات بنزین متوقف خواهد شد اما عملا این طرح بنزینی با وجود پیشرفت بالای ۹۰ درصدی در سال پایانی دولت دهم، در طول سه سال فعالیت دولت یازدهم پیشرفت بسیار کمی داشته است.

خودکفایی در تولید بنزین و توقف واردات آن، از مصادیق اقتصاد مقاومتی است که متاسفانه به آن بی‌توجهی شده است.

مهمترین دلایل افزایش مصرف بنزین در دولت یازدهم، کنار گذاشتن سهمیه‌بندی بنزین و تک‌نرخی شدن این فرآورده نفتی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا ۰۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    در دوران دولت دهم یادم است ما در قضیه بنزین خودکفا شدیم
  • دکتر حسین محبی ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    بنزین ماده خوبی است و ماشین ها و موتورها به این سوخت نیاز دارند
  • ناشناس ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    تدبیر و امیدی که میگفتن این بود ؟!!
  • ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    هر کاری دولت قبل انجام داد، آقایان بر عکسش را دارند انجام می دهند !!
  • ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    مردم باید کم تر مصرف کنن که نیاز به واردات نداشته باشیم
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    واردات بنزین پس از شش سال دوباره دورقمی شد؟
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    دوران طلایی‌ بنزین‌سوزی
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    جالب بود
  • امير ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    اقاى عزيز مشرق ،دوبرابر شدن وارد ات بنزين مهم نيست ،مهم اين هست تاثيرى در هواى كشور كذاشته اين واردات ،بايد ياد بكيرى تحقيق كنى اكر دشمن كشور نيستى ،و داراى تخصص رسانه اى هستى ،ما در كشور امكان توليد بنزين بدون الودكى را زياد نداريم ،خوب از انجا كه مردم از بنزين الوده داخلى استفاده كنند و مريض شوند و هزينه زيادى را روى دست انها بكذارد و خسارات هاى ديكر ،جه بهتر هست بنزين كم ضرر به مردم و طبيعت وارد شود ،اين عيبى ندارد و منفى بافى نكن ولى إشكالات واقعى و بدون تعصب بيان كن كه ما در بودن دعا مى كنيم و سعى كن از افراد متخصص در تمام ضمينه ها در رسانه خود استفاده كنيد قبل از كذاشتن مقاله اى
  • ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۹
    0 0
    اره البته بنزینی که به جای پالایشگاه تو پتروشیمی تولید میشد و اصلا کیفیت نداشت! یادمون نرفته که تو زمستون کلان شهر ها مدام به دلیل الودگی ناشی از گوگرد بنزین های بی کیفیت تعطیل میشدن!
  • رضوی ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
    0 0
    میگن یه شیرداشته از سرچشمه اب میخورده یک بزمیاد ازپایاب اون یعنی اضافه شروع میکنه به خوردن شیرمیگه چراموقع اومدن گردو خاک کردی بزمیگه زمین که برفه کدوم خاک بعد میگه خوب چرااب رو گل الود کردی بزمیگه بابا میخوای بخوری مارو بیا بخوردیگه حالا شروع کردید به بنزین ولی انتظاراینه مشرق مخالف گران شدن بنزین باشه قیمت 400تومان رو 1000تومان کردن این بی تدبیرها بسه دیگه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس