گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******

عذرخواهی نایب رئیس مجلس از هیأت پارلمانی چین/ گستاخی جدید پادشاه بحرین علیه ایران/ ذره بین مسئولان روی قبض های آب و برق ادارات/ مقام آمریکایی:روحانی برجام را بزرگ‌نمایی کرد/ چه کسانی در انتخابات از تحریم‌ها کاسبی کردند/ خبر خوش دولت به کارمندان مناطق جنگ زدهکیهان

چه کسانی در انتخابات از تحریم‌ها کاسبی کردند

هاشمی رفسنجانی می‌گوید کسانی که قبلا تحریم‌ها را نعمت خدا می‌دانستند، تلاش می‌کنند که آن را برگردانند.

وی در دیدار با علیرضا محجوب، سهیلا جلودارزاده و برخی اعضای خانه کارگر، ضمن ارائه تحلیلی از علل رکود تولید و نقش تحریم‌ها در این مسیر، گفت:  متاسفانه بعضی از کسانی که قبلا در مقام مسئولان جمهوری اسلامی، تحریم‌ها را نعمت خدا می‌دانستند، وقتی در دو انتخابات نظر جامعه را دیدند، به جای اصلاح گفتار و رفتار خویش با کارشکنی سیاسی در کارهای دولت تلاش می‌کنند که تحریم‌ها را برگردانند.

هاشمی با بیان این جمله که «تحریم عامل گسترش فساد می‌شود»، به تلاش‌های یک عده محدود در تمام 8 سال گذشته برای سوءاستفاده از تحریم‌ها پرداخت و گفت: جانبداری از تحریم، تبلیغ قاچاق و سوءاستفاده از نیاز جوانان تحصیلکرده جامعه و خانواده‌ها به اشتغال است و متاسفانه شاهد بودیم که چگونه در دولت گذشته به جای توجه به تولید، جامعه را به واردات وابسته کرده بودند که وقتی تحریم گسترش یافت، رکود تورمی و فلاکت حاصل از آن جامعه را فراگیر گرفت.

بنابر گزارش دفتر هاشمی یکی از حضار در این ملاقات در میانه صحبت‌های هاشمی شعری با این مضمون خواند:

بار دگرم ندا ز رأفت کردی/ ما کارگران را به نزد خویش دعوت کردی/ ای یار باوفای امام و رهبری و حامی کارگران/شرمنده‌ایم که در تمام این سال‌ها به ما محبت کردی/ هر بار که آمدیم نزدت، کما فی‌السابق احسان به خوشرویی و خرسند به رسم عادت کردی).

هاشمی در این دیدار همچنین گفته است هر وقت چهره‌های شاداب و مصمم کارگران را می‌بینم روحیه می‌گیرم.

یادآور می‌شود وقوع پدیده‌هایی نظیر  اشرافیت و تجمل‌گرایی و تبعیض در دولت سازندگی رقم خورد که بیشترین دود آن در چشم اقشار پایین جامعه از جمله کارگران رفت. تورم در این دوره- بدون تحریم‌های فعلی - به رکورد بی‌سابقه و تکرار نشدنی 49 درصد در سال 74 افزایش یافت.

از سوی دیگر تعبیر «کسانی که قبلا تحریم‌ها را نعمت خدا می‌دانستند، تلاش می‌کنند آن را برگردانند» عجیب می‌نماید چه اینکه آقای مهدی هاشمی (مفسد اقتصادی و امنیتی نام آشنا) در جریان اقامت در خارج از کشور پیگیر تشدید تحریم‌ها در خارج از کشور بود که از سوی یار غار وی (نیک آهنگ کوثر) نیز مورد اذعان قرار گرفته است.

 همچنین روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز مهرماه 89 تصریح کرد نمایندگان رهبران جنبش سبز در دیدار با اعضای اپوزیسیون و مقامات آمریکایی و اروپایی گفتند تحریم‌ها باید تشدید شود اما نه به صورت تدریجی که مانند واکسن عمل کند بلکه باید به صورت آنی و فلج‌کننده باشد».

هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در سال 90 از تحریم‌های فلج‌کننده رونمایی کرد و همین فرصتی برای زبان درازی جریان آلوده و تجدیدنظرطلب و کاسبی‌های انتخاباتی بعدی از تحریم شد.

در حقیقت شادمان‌ترین طیف‌ها از تحریم‌ها، همان‌هایی هستند که از فشار دشمن برای فریب افکارعمومی و موج‌سواری‌های سیاسی و انتخاباتی بهره بردند و این در حالی بود که اگر این دستاویز نبود، هیچ کارنامه قابل ارائه‌ای به مردم جز اشرافیگری نداشتند همچنان که بعد از 3 سال نیز کارنامه‌ای جز ایراد خسارت‌های سنگین به کشور و گستاخ کردن آمریکا ندارند.

لااقل با مراجع رو راست باشید

رئیس‌جمهور، رئیس شورای عالی امنیت ملی است و وزیر کشور هم رئیس شورای امنیت و جانشین فرماندهی کل قوا در امور انتظامی است. اگر آقای روحانی واقعاً با گشت ارشاد مخالف است، کافیست چند خط در لزوم توقف آن بنویسد و به وزیر کشور ابلاغ کند. همچنین ایشان باید به نمایندگان دولت که به دیدار مراجع تقلید در قم می‌روند، دستور بدهد که صراحتاً موضع رسمی دولت در مخالفت با طرح‌هایی نظیر حمایت از آمران معروف و ناهیان از منکر را به گوش آنان برساند و اعلام کنند که مخالف برخورد با بدحجابی و بی‌حجابی در جامعه هستند.

سخنان اخیر رئیس‌جمهور درباره مسئله امنیت اخلاقی جامعه و کنایه‌های او به آغاز به کار پلیس امنیت اخلاقی به صورت نامحسوس، مجدداً باب این بحث را باز کرد که بالاخره رویکرد و اندیشه راهبردی دولت یازدهم در برابر مسئله حجاب و حیا در جامعه چیست و چرا حسن روحانی تکلیف همگان را روشن نمی‌کند؟

به گزارش رجانیوز، به نظر می‌رسد وقت آن رسیده که کمی صریح‌تر درباره نظر دولت و شخص رئیس‌جمهور درباره مسائل فرهنگی بحث شود تا هم رسانه‌ها و مردم تکلیفشان با مواضع دولت روشن شود و هم دولت بتواند راحت‌تر به پیاده‌سازی استراتژی‌های خود در جامعه بپردازد.

در مسئله امنیت اخلاقی، موضع دولت و شخص رئیس‌جمهور از دو حالت خارج نیست: یا موافق تأمین امنیت اخلاقی در جامعه با محوریت حجاب و عفاف است و یا مدعی است که در این زمینه، دولت و حکومت نباید وارد شوند و اجازه دهند مردم هرگونه که می‌خواهند رفتار کنند.

 اگر رویکرد نخست را موضع رسمی و حقیقی دولت بدانیم، پس سخنان اخیر رئیس‌جمهور در مخالفت با طرح امنیت اخلاقی پلیس را باید به پای مخالفت آقای روحانی با نحوه اجرای این قانون و نه اصل آن دانست.

پس در این زمینه باید از ایشان پرسید که چه طرح جایگزینی برای این مسئله مهم اجتماعی دارد؟ آیا پس از سه سال فعالیت دولت یازدهم، وقت آن نرسیده که طرح مناسبی از سوی رئیس‌جمهور به دستگاه‌های دولتی ابلاغ شود تا زمینه برای تأمین مسئله حجاب و عفاف در جامعه فراهم شود؟ اگر هم طرحی در این حوزه در دست دولت نیست، پس بهتر است به جای غر زدن به نیروی انتظامی و انتقاد از گشت ارشاد، کنار نشسته و نظاره‌گر انجام مسئولیت خود- که بر اساس قانون، دولت مکلف به انجام آن شده است- توسط یک نهاد دیگر باشد.

اما اگر نگاه دولت به این موضوع، از رویکرد دوم تبعیت می‌کند، چرا اقدام عملی در این زمینه و با توجه به اختیارات قانونی دولت و شخص رئیس‌جمهور صورت نمی‌گیرد؟ رئیس‌جمهور، رئیس شورای عالی امنیت ملی است و وزیر کشور هم رئیس شورای امنیت و جانشین فرماندهی کل قوا در امور انتظامی است. اگر آقای روحانی واقعاً با گشت ارشاد مخالف است، کافیست چند خط در لزوم توقف آن بنویسد و به وزیر کشور ابلاغ کند.

همچنین ایشان باید به نمایندگان دولت که به دیدار مراجع تقلید در قم می‌روند، دستور بدهد که صراحتاً موضع رسمی دولت در مخالفت با طرح‌هایی نظیر حمایت از آمران معروف و ناهیان از منکر را به گوش آنان برساند و اعلام کنند که مخالف برخورد با بدحجابی و بی‌حجابی در جامعه هستند.

ای کاش مشاوران آقای رئیس‌جمهور به ایشان تذکر بدهند که «بازی با الفاظ در توئیتر و فیس‌بوک» برازنده فعالان سیاسی پشت پرده و درجه چندم است؛ نه مقام ارشد اجرایی کشور.

اصلاح‌طلبان بدون دوقطبی‌سازی و با کارنامه برجام بازنده انتخابات 96 هستند

هزار روز پس از تشکیل دولت یازدهم، رکود اقتصادی و دستاورد تقریباً هیچ برجام پاشنه آشیل حسن روحانی است.

روزنامه اصلاح‌طلب هفت صبح با انتشار این تحلیل نوشت: اردیبهشت که تمام شود، هزار روز می‌شود که حسن روحانی، رئیس جمهور است. روحانی با وضعیت دشواری روبه‌رو است. در حوزه سیاست داخلی، کلیدش، قفلی را باز نکرده و نتوانسته در جهت حل آنچه بعد از انتخابات 1388 به وقوع پیوست کاری کند.

 در سیاست خارجی، اگرچه موفقیت برجام به دست آمده اما اجرای آن تبدیل به یک دغدغه روزمره برای دولت شده و آن چه که تاکنون دستمان راگرفته، به روایت رئیس کل بانک مرکزی، «تقریباً هیچ» بوده است.

این روزنامه تصریح کرد: در حوزه اقتصادی، تورم اگرچه کنترل شده اما برای کنترل آن، دست دولت روی گلوگاه تزریق نقدینگی به بازار است و در شرایطی هم که تقاضا در کمترین سطوح خود به سر می‌برد، رکود، بزرگترین مشکل کشور شده است.

به نظر می‌رسد استراتژی روحانی گذاشتن تمام تخم‌مرغ‌ها در سبد طبقه متوسط شهرنشین است.

هفت صبح خاطرنشان کرد: عدم توفیق احتمالی دولت در خروج از رکود وحشتناک اقتصادی این سال‌ها، پاشنه آشیل دولت او می‌تواند باشد. بهانه‌ای برای تجمیع اصولگرایان در انتخابات آینده و به میدان آوردن گروه‌هایی که در انتخابات 92 و 94 به اندازه کافی فعال نبودند. برخی رسانه‌های هوشمند اصولگرا تمام توان خود را روی چنین نقاط ضعفی متمرکز کرده‌اند.

در عدم رؤیت نتایج ملموس دیپلماتیک و اقتصادی از برجام و در نتیجه سیاست‌های دولت- چرا که برجام محور اصلی دولت روحانی است- گروه دیگری از اصولگرایان با تمرکز بر حوزه فرهنگ و اجتماع ناخواسته به آن دوقطبی دلخواه اعتدالیون دامن می‌زنند.

انتخابات 76 و 92 نشان داده که دو قطبی‌های اجتماعی می‌تواند طیف خاکستری طرفداران اصلاح‌طلبان را به میدان بیاورد... این روزنامه نوشت: به طور خلاصه پاشنه آشیل حسن روحانی، مسئله اقتصاد است و اینکه او نتواند کام طبقه متوسط را با نتایج برجام شیرین کند و از آن بدتر اینکه نتواند چرخ محرک اقتصاد شهرها، یعنی بازارها و صنایع خرد را، راه بیندازد.

 برگ برنده روحانی هم در این میان، فعالیت در حوزه سیاسی و عمل به وعده‌هایی است که او برای گشایش در سال 1392 داده بود. در این میان طرح‌های اجتماعی و انتظامی محرکی برای حضور دوباره طیف خاکستری طرفدار اصلاحات در فضای سیاسی کشور خواهد بود.

 اما فقط یادمان باشد که در آرام‌ترین سال‌های این کشور یعنی از سال 80 تا 84 و در فقدان حوادث برانگیزاننده و دوقطبی کننده طبقه متوسط، انتخابات 84 شکل گرفت. پیروزی مشخص جبهه اصولگرایی در انتخابات ریاست جمهوری.

رایزنی دو مقام امنیتی اسرائیل و آل‌سعود با میزبانی واشنگتن

رئیس سابق استخبارات عربستان با رئیس اداره امنیت داخلی رژیم صهیونیستی دیدار می‌کند.

به گزارش رسانه‌های صهیونیستی، دیدار «ترکی الفیصل» با ژنرال «یعقوب عمیدرور» ماه آینده (مه) در واشنگتن انجام می‌شود.

این دیدار 10 روز دیگر از سوی مرکز مطالعات خاورمیانه واشنگتن (WINEP) صورت می‌گیرد.

ترکی‌الفیصل به مدت 24 سال رئیس سازمان اطلاعات عربستان و از مسئولان ابتکار سازش عربی (برای عادی‌سازی روابط دولت‌های عربی با رژیم صهیونیستی) بود. ترکی‌الفیصل مدتی هم سفیر عربستان در آمریکا و انگلیس بود.

آمریکا با این غارتگری افق روابط را تاریک‌تر کرد

کارشناسان حقوق و روابط بین‌الملل نمی‌پذیرند که آمریکا اموال ایران را مصادره کند.

دویچه وله آلمان با بررسی توقیف 2 میلیارد دلار از دارایی‌های ایران توسط آمریکا از قول مهرداد عمادی مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا نوشت: این حکم می‌تواند بر روابط سیاسی ایران و آمریکا تاثیری منفی بگذارد.

من تردید ندارم که این افق (رابطه ایران و آمریکا) را بسیار تاریک خواهد کرد. کسی که کمترین آگاهی در مورد روابط بین‌الملل و سیستم حقوقی جهانی داشته باشد نمی‌تواند باور کند که کنگره یک قانونی بگذراند و از قبل به دادگاه‌ها بگوید که شما این کار را انجام دهید. در اینجا قوه مقننه دارد مستقیم در قوه‌قضاییه دخالت می‌کند و بعد قوه مجریه هم آن را تایید می‌کند. من تصور می‌کنم اگر ما یک تیم حقوقی خوب در تهران داشته باشیم، می‌توانیم این مسئله را به بالاتر از دادگاه‌های عالی آمریکا کشانده و در دادگاه‌های جهانی مطرح کنیم و این حکم را به چالش بکشیم.

مقام آمریکایی: ما مقصر نیستیم /روحانی برجام را بزرگ‌نمایی کرد

عضو تیم مذاکره کننده آمریکایی می‌گوید دولت روحانی چون می‌خواست توافق هسته‌ای را در داخل بفروشد، دچار بزرگ‌نمایی درباره انتظارات از توافق شد.

ریچارد نفیو مذاکره کننده ارشد و سابق آمریکا در امور تحریم در پاسخ این سؤال رادیو فردا که «شما به عنوان کسی که در مذاکرات حاضر بودید و مشخصاً در زمینه تحریم‌ها ایفای نقش کردید، آیا وضعیت کنونی را غیرمنتظره ارزیابی می‌کنید؟ در ایران سردرگمی در زمینه رفع تحریم‌ها وجود دارد، شرکت‌های بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری درنگ می‌کنند. آیا این وضع را پیش‌بینی می‌کردید؟» گفت: من اصلاً شگفت‌زده نیستم، این وضعیت قابل پیش‌بینی بود و من این را پیش‌بینی کرده بودم.
او ادامه داد: به نظرم اضطراب زیادی درباره موضوع بازگشت‌پذیر بودن تحریم‌ها وجود دارد یا اینکه ایران متهم به نقض تعهداتش در برجام شود.

معاون سابق هماهنگ کننده امور تحریم‌ها در وزارت خارجه آمریکا می‌گوید: اگر منفعتی که ایران به دنبال حصول آن از توافق بوده به دست نیاید، توافق در معرض خطر قرار می‌گیرد اما فکر می‌کنم بخشی از مشکل این است که انتظارها در ایران بزرگ‌نمایی شد و دولت روحانی در زمانی که می‌خواست این توافق را در داخل بفروشد از واقعیت‌ها و عقلانیت فراتر رفت.

وی افزود: مشکل اینجاست که این تصور ایجاد شد که پس از توافق همه چیز عالی می‌شود، و وقتی این اتفاق نیفتاد احساس یأس به وجود می‌آید.

او گفت: بخشی از این مشکل که انتقادها در ایران افزایش یافته، این است که برخی فکر می‌کردند که توافق درها را بسیار زودتر باز خواهد کرد. این وضعیت خطرناکی را به وجود آورده است.


عذرخواهی نایب رئیس مجلس از هیأت پارلمانی چین/ گستاخی جدید پادشاه بحرین علیه ایران/ ذره بین مسئولان روی قبض های آب و برق ادارات/ مقام آمریکایی:روحانی برجام را بزرگ‌نمایی کرد/ چه کسانی در انتخابات از تحریم‌ها کاسبی کردند/ خبر خوش دولت به کارمندان مناطق جنگ زدهخراسان

ذره بین مسئولان روی قبض های آب و برق ادارات

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مقام مسئول به تعدادی از دستگاه های اجرایی، از مسئولان مربوطه خواسته شده است با توجه به ضرورت مصرف بهینه تر آب و برق در شش ماه اول امسال و تاکیدات صورت گرفته برای افزایش نیافتن هزینه های این بخش، مسئولان مربوطه باید ضمن ارائه فهرستی از هزینه قبوض آب و برق ادارات زیرمجموعه در شش ماه اول سال گذشته، نسبت به ارائه دستورالعمل ها و تاکیدات لازم برای رعایت این موضوع از سوی مدیران میانی و کارکنان خدماتی اقدام عاجل را به عمل آورند.

خبر خوش دولت به کارمندان مناطق جنگ زده

بر اساس ابلاغیه جدید دولت به تعدادی از مدیران دستگاه های اجرایی در سراسر کشور، مقرر شده است با توجه به مفاد ماده 1 و ماده 2 مصوبه سال 1378 کابینه وقت بر اساس آیین نامه اجرایی ماده 2 قانون اشتغال در مناطق جنگی و جنگ زده، درصدی به حقوق کارکنان قراردادی مشمول قانون کار و مشاغل کارگری (بر اساس مزد مبنا یا مزد ثابت) این مناطق از ابتدای سال 1395 اضافه شود.


عذرخواهی نایب رئیس مجلس از هیأت پارلمانی چین/ گستاخی جدید پادشاه بحرین علیه ایران/ ذره بین مسئولان روی قبض های آب و برق ادارات/ مقام آمریکایی:روحانی برجام را بزرگ‌نمایی کرد/ چه کسانی در انتخابات از تحریم‌ها کاسبی کردند/ خبر خوش دولت به کارمندان مناطق جنگ زدهجمهوری اسلامی

حواشی فوتبال در اهواز قابل کنترل بود

حوادث تلخ و ناگواری که در جریان مسابقه فوتبال بین تیم‌های استقلال اهواز و پرسپولیس تهران در شهر اهواز بوجود آمد و بواسطه سنگ پرانی‌ها موجب زخمی شدن عده زیادی از تماشاگران گردید و می‌توانست تبدیل به فاجعه‌ای غیرقابل جبران شود به دلیل ضعف تدبیر آشکار مدیران ورزشی استان و مسئولان شهر اهواز اتفاق افتاد.

 انجام این مسابقه به جای برگزاری در ورزشگاه غدیر اهواز که گنجایش بیشتر و شرایط امنیتی بهتری داشت در ورزشگاه قدیمی و غیراستاندارد و کوچک تختی این شهر برگزار شد که بسیاری از کارشناسان وقوع این حوادث را پیش‌بینی می‌کردند.

 خبر اتفاقات این بازی انعکاس وسیعی در رسانه‌های کشور داشت. کلان شهر اهواز در ابعاد مختلف نظم شهری و امور عمرانی و اجتماعی از جمله حاشیه نشینی و دستفروشی نیز با مشکلات زیادی روبروست که بخشی از آن نتیجه بی‌تدبیری و بخش دیگر نتیجه پروازی بودن برخی مسئولان این شهر می‌باشد،‌ شایسته است وزارت کشور بازرسانی را برای بررسی اوضاع به اهواز اعزام نماید.

گستاخی جدید پادشاه بحرین علیه ایران

پادشاهان بحرین و مراکش در دیداری که در منامه با یکدیگر داشتند ایران را به مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه و حمایت از تروریسم متهم کردند.

 به گزارش خبرگزاری رسمی بحرین (بنا)، حمدبن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین روز دوشنبه در شهر منامه میزبان محمد ششم، همتای مراکشی خود بود. در این دیدار دو طرف ایران را به «مداخله» در امور داخلی بحرین و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و دیگر کشورهای عرب منطقه و نیز حمایت از «تروریسم» و «دخالت» در اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی متهم کردند.

رژیم بحرین، سالهاست که به سرکوب مردمی که با تظاهرات مسالمت آمیز خواستار اجرای قانون در این کشور هستند مشغول است و از هیچ جنایتی فروگذار نمی‌کند. شاه مراکش نیز روابط دوستانه‌ای با صهیونیست‌ها دارد.

آذربایجان از رژیم‌صهیونیستی سلاح خرید؟

رسانه‌ها از فرود 2 هواپیمای آذربایجانی در یکی از فرودگاه‌های فلسطین اشغالی خبر دادند.

براساس گزارش وبگاه «فلسطین‌الیوم»، این دو هواپیما دو هفته قبل در اوج تنش اخیر میان آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه «ناگورنو» در «قره باغ» در فرودگاه «عوفداه» فرود آمده‌اند.

اطلاعات ویژه فرودگاه‌ها نشان می‌دهد دو هواپیمای یاد شده از نوع «الیوشین 76» بوده‌اند. آذربایجان یکی از کشورهایی است که بیشترین نفت را به رژیم صهیونیستی می‌دهد و این رژیم نیز از بزرگترین تامین‌ کنندگان اسلحه آذربایجان است بطوری که آذربایجان در خلال چهار سال اخیر پنج میلیارد دلار اسلحه از رژیم صهیونیستی خریده است. موشه یعلون، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در سال 1393 به باکو رفت و درباره تقویت همکاری دو طرفه رایزنی کرد.

جزئیات دیدار مقام صهیونیست با شاهزاده سعودی

 یعقوب عمیدرور، رئیس شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی که پیش از این مشاور نتانیاهو بود، از دیدار خود با شاهزاده سعودی در روز 6 اردیبهشت در واشنگتن خبر داد.

 به گزارش رسانه‌های صهیونیستی یعقوب عمیدرور در مصاحبه با خبرنگار رادیو رژیم صهیونیستی اعلام کرد که وی و شاهزاده سعودی برای شرکت در کنفرانسی با محوریت امنیت و صلح در خاورمیانه که قرار است در واشنگتن برگزار شود، دعوت شده‌اند. این مقام صهیونیستی افزود: در جریان این کنفرانس وی با ترکی الفیصل شاهزاده سعودی نشستی را برگزار خواهد کرد.

ترکی الفیصل پیش از این به عنوان رئیس دستگاه اطلاعاتی (استخبارات) عربستان و سفیر این کشور در واشنگتن فعالیت می‌کرد و یکی از عناصر با نفوذ دربار پادشاهی سعودی است.


عذرخواهی نایب رئیس مجلس از هیأت پارلمانی چین/ گستاخی جدید پادشاه بحرین علیه ایران/ ذره بین مسئولان روی قبض های آب و برق ادارات/ مقام آمریکایی:روحانی برجام را بزرگ‌نمایی کرد/ چه کسانی در انتخابات از تحریم‌ها کاسبی کردند/ خبر خوش دولت به کارمندان مناطق جنگ زدهآرمان

کمیسیون برجام منحل شده است؟


عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: کمیسیون ویژه برجام طبق روال گذشته فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند.

 احمد بخشایش درباره سرنوشت کمیسیون ویژه برجام اظهار کرد: طبق قانون کمیسیونی که در مجلس شورای اسلامی با هر عنوانی شکل می‌گیرد از ابتدا تا انتهای مجلس اعتبار دارد از این رو کمیسیون ویژه برجام نیز طبق روال عادی به کار خود می‌پردازد.

 وی افزود: کارکرد اصلی این کمیسیون در دوره توافق برجام بود که اعضای این کمیسیون نقاط ضعف و قوت برجام را مورد بررسی قرار داده و آن را در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار دادند. وی خاطر نشان کرد: اگر روزی مجلس به کمیسیون برجام احتیاج داشته باشد بدون شک این کمیسیون وارد عمل خواهد شد. بخشایش تاکید کرد: در حال حاضر فعالیت‌های این کمیسیون به مانند گذشته گسترده نیست و سکوت در این کمیسیون حاکم است.

متکی و این روزهای سیاست خارجی

وزیر اسبق امور خارجه گفت: خط تبلیغاتی آمریکا بر اساس استراتژی دوم است که القا کنند ایران کماکان همان Bad Boy یعنی بچه نافرمان است که قابل کنترل نیست. منوچهر متکی اظهار داشت: آمریکایی‌ها در سال پایانی دولت گذشته ایران به این نکته رسیدند که پافشاری بر مواضعشان در رابطه با فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران دستاوردی برای آنان نخواهد داشت و جمهوری اسلامی تغییری در مواضع اصولی خود ایجاد نخواهد کرد که مذاکرات قزاقستان شاهدی بر این مدعاست.

 وی افزود: پس از نشست دوم هسته‌ای در آستانه، آمریکا و کشورهای غربی ترجیح دادند که مذاکرات هسته‌ای را به بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و روی کار آمدن دولت یازدهم موکول کنند. این تصمیم آمریکا با یک طراحی جامع عملیاتی شد.

متکی تصریح کرد: از نظر آمریکا دور جدید مذاکرات باید به یکی از دو نتیجه منجر شود یا از دل مذاکرات هسته‌ای تغییر در دیگر سیاست‌ها و مواضع جمهوری اسلامی به وجود آید و اصطلاحا بعد از برجام هسته‌ای برجام‌های دیگر و در نهایت تسلیم کامل جمهوری اسلامی ایران را در بر خواهد داشت به نحوی که یکی پس از دیگری مورد توافق قرار گیرد.

عدم توافق برای خرید آب سنگین از ایران

مسکو اعلام کرد که در حال بررسی قرارداد خرید ۴۰تن آب سنگین از ایران است. میخائیل اولیا نوف، رئیس دپارتمان کنترل وضع اشاعه تسلیحات وزارت امور خارجه روسیه گفت: تهران و مسکو هنوز به توافقی برای خرید ۴۰تن از آب سنگین تولید شده در فعالیت‌های هسته‌ای ایران دست نیافته‌اند و نیاز به مذاکرات وجود دارد.

وی افزود: هنوز توافقی بر سر این مساله حاصل نشده و در حال بازبینی موضوع هستیم. لازم است که از طریق مذاکرات شرایطی که از سوی هر دو طرف مورد پذیرش است، تعیین شود.

 به گزارش اسپوتنیک، حسین جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه گفت که تهران و مسکو در حال رایزنی بر سر فروش آب سنگین از ایران هستند و دیگر کشورهای عضو گروه ۱+۵ مایل به خرید آن هستند.

تصویب پنج قطعنامه در مجمع مجالس‌آسیایی

پنج قطعنامه در نشست نوبت بعدازظهر کمیته دائم امور اجتماعی فرهنگی مجمع مجالس آسیایی به تصویب رسید.

این کمیته قطعنامه‌ای در خصوص مجالس آسیایی و مبارزه علیه فساد، قطعنامه‌ای در رابطه با کمیته ویژه APA، نمایندگان زن در APA، قطعنامه درباره رایزنی در مورد ترویج گفت وگو میان ادیان و هماهنگی مذاهب دنیا، قطعنامه در خصوص همکاری‌های حقوقی و قانونگذاری در حوزه مبارزه با قاچاق اشیای فرهنگی در آسیا و قطعنامه‌ای در رابطه با همکاری‌های موثر در مبارزه با قاچاق و ترانزیت مواد مخدر در آسیا به تصویب رسیدند.

سه قطعنامه نیز در جلسه نوبت صبح این کمیته به تصویب رسیده بود و بناست قطعنامه‌ای در رابطه با حمایت و حفظ حقوق مهاجران کار در آسیا در نشست بعدی بررسی شود.

پیگیری اقدام دولت قبل در خرید اوراق بهادار

نایب رئیس خانه احزاب ایران با بیان اینكه عملكرد دولت قبل در خرید دو میلیارد دلار اوراق بهادار جای سوال دارد و باید پیگیری شود گفت: چگونه در دولت قبل بی‌احتیاطی می‌شود و با كشور متخاصمی ارتباط سرمایه‌ای برقرار می‌شود و این رویكرد جای سوال دارد.

قدرتعلی حشمتیان افزود: چرا در دولت گذشته این موضوع برای مردم گفته نشد؛ دولت فعلی نیز باید این موضوع را زودتر پیگیری می‌كرد. وی اظهار داشت: مقصر اصلی پرونده مسدود شدن ۲ میلیارد دلار دارایی‌های ایران دولت احمدی نژاد است و البته این دولت نیز باید اطلاع رسانی لازم را دو سال قبل انجام می‌داد؛ متاسفانه فسادهایی كه در دولت قبل شكل گرفته در تاریخ بی‌سابقه است و باید مورد توجه قرار گیرد.

تامين اجتماعي مال دولت نيست

نماينده مجلس گفت: تامين اجتماعي مال دولت نيست واين سازمان مربوط به صاحبان اموال آن يعني مستمري‌بگيران و بازنشستگان و بيمه شدگان اين سازمان هستند.

 حجت الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم افزود: سهامداران واقعي تامين اجتماعي كساني هستند كه با پول آنها اين منابع شكل گرفته و بايد از تحت قيموميت دولت خارج شود و به دست صاحبان اين منابع اداره شود.

وي تصريح كرد: براي اين موضوع مجلس شوراي اسلامي برنامه هايي دارد اما بايد پيگيري شود و اين موضوع خواسته به حق سهامداران سازمان تامين اجتماعي است.

خیز اصولگرایان برای تشکیل فراکسیون

سخنگوی کمیته هفت نفره ساماندهی اصولگرایان در مجلس دهم شورای اسلامی از برگزاری اولین نشست فراکسیونی با حضور منتخبان این طیف از سراسر کشور در هفته آینده خبر داد. تسنیم نوشت؛ سید حسین نقوی حسینی گفت: این نشست روزسه‌شنبه ۱۴اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

وی با بیان این که منتخبان مجلس دهم که خواهان عضویت در این فراکسیون هستند از سراسر کشور در این نشست حضور می‌یابند، ادامه داد: در این نشست اصلاح‌طلبان حضور ندارند. وی با تأکید بر این که در این نشست اعضای شورای مرکزی این فراکسیون انتخاب می‌شوند، تصریح کرد: با انتخاب اعضای شورای مرکزی کار کمیته موقت هفت نفره خاتمه می‌یابد.


عذرخواهی نایب رئیس مجلس از هیأت پارلمانی چین/ گستاخی جدید پادشاه بحرین علیه ایران/ ذره بین مسئولان روی قبض های آب و برق ادارات/ مقام آمریکایی:روحانی برجام را بزرگ‌نمایی کرد/ چه کسانی در انتخابات از تحریم‌ها کاسبی کردند/ خبر خوش دولت به کارمندان مناطق جنگ زدهایران

حکم چیت ساز، مازندرانی، اسدی و صفرزایی ابلاغ شد

دادگاه انقلاب رأی خود درباره چهار فعال رسانه‌ای متهم به اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت  و فعالیت تبلیغی علیه نظام را صادر کرد. به گزارش «ایران» آفرین چیت ساز به 10 سال، احسان مازندرانی به 7 سال و احسان صفرزایی و داوود اسدی نیز هر کدام به تحمل 5 سال حبس محکوم شدند.

ابلاغ حکم صبح دیروز در شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران و در حضور متهمان، وکلا و خانواده آنها انجام شد. پرونده فعالان رسانه‌ای البته 5 متهم دارد که رأی عیسی سحر خیز تا کنون اعلام نشده است.

ایمان میرزازاده وکیل  صفرزایی به «ایران» گفت که اعتراض خود به این رأی را  به صورت کتبی به دادگاه داده و در روزهای آینده و در مهلت قانونی(20 روز)  لایحه اعتراضی را  نیز تقدیم می‌کند تا پرونده در مرحله تجدیدنظرخواهی قرار گیرد.  محمود علیزاده طباطبایی، وکیل احسان مازندرانی و داوود اسدی نیز گفت که در فرصت قانونی به رأی صادره اعتراض خواهد کرد.

همراهی شورای همکاری خلیج فارس با امریکا دراجرای «برجام»

در پی برگزاری نشست سوم اردیبهشت «باراک اوباما» با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس کاخ سفید، «فکت شیت» (اطلاعیه رسمی از شرح یک واقعه مهم) خود را با عنوان «اجرای مشارکت راهبردی شورای همکاری خلیج فارس و امریکا» منتشر کرد.

به گزارش «خبرآنلاین»، در بخشی از این «فکت شیت» که به توافق‌ها و تفاهم‌های امریکا با شورای همکاری خلیج فارس در موضوعات مختلف اشاره دارد، در بخش مربوط به ایران آمده است: «کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در حمایت از برنامه جامع اقدام مشترک به امریکا پیوستند.

در «ریاض»، مقامات درباره چالش‌های ناشی از فعالیت‌های ایران در منطقه گفت‌وگو و بر اهمیت اتخاذ رویکردی جامع با هدف کاهش درگیری‌های منطقه‌ای تأکید کردند.»

ادعاهای دو پادشاه عرب علیه ایران

پادشاهان دو کشور بحرین و مراکش در دیداری که در منامه با یکدیگر داشتند ایران را به «مداخله» در امور داخلی بحرین، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، دیگر کشورهای عرب منطقه و حمایت از «تروریسم» و «دخالت» در اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی متهم کردند.

این در حالی است که شیخ خالد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین گفته است که این کشور خواهان روابط خوب با ایران است.

 به گزارش «باشگاه خبرنگاران»، این مقام بحرینی در بخشی از مصاحبه با شبکه ماهواره‌ای «الیوم» گفت: «دیداری با وزیر خارجه ایران نداشته‌ام؛ اما در صورت رویارویی با وی به او فقط سلام می‌کنم؛ نه بیشتر.» این ادعای وزیر خارجه بحرین در حالی مطرح می‌شود که وزیر خارجه کشورمان سال 92 در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با وی دیدار کرده بود.

عذرخواهی نایب رئیس مجلس از هیأت پارلمانی چین

نصب پرچم تبت، ماکائو و تایوان در بنر افتتاحیه کمیته دائم امور اجتماعی و فرهنگی مجالس آسیایی در محل هتل اسپیناس تهران، با اعتراض یکی از اعضای هیأت پارلمانی چین روبه‌رو شد که این اعتراض با  عذرخواهی حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی فرد، نایب رئیس اول مجلس همراه شد.

به گزارش ایرنا، ابوترابی فرد در این باره گفت: «این عکس‌ها به خطا در این بنر ثبت شده بود، این مناطق جزو سرزمین چین هستند. به همین دلیل دستور داده شد عکس این کشورها از بنر اجلاس حذف شود، لازم می‌دانم از اعضای هیأت پارلمانی چین عذرخواهی کنم.»

در ادامه دست‌اندرکاران برگزارکننده این اجلاس، برگه‌های سفیدرنگی روی عکس این پرچم‌ها نصب کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    با برجام مشکل آب خوردن مردم هم حل میشه
  • ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    کمی هم به فکر جوانان باشید
  • ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    اصلاح طلبان همیشه به دنبال ایجاد دودستگی بین مردم هستند
  • ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    رکود داره یه کم زیادی طولانی میشه
  • ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    توقع مردم رو بالا بردند
  • ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    جوانان خودشون به فکر خودشون باشن
  • ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    رکود رکورد زده!
  • ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    امان از سیاسی کاری
  • روح برجام ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    مردم منتظر لغو همه تحریمها بودند که محقق نشد مردم منتظر اثرات برجام هستند که...
  • محمد ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    بزرگنمای برجام از طریق دولت را دشمن فهیمده ولی ما متاسفانه هنوز برجام را یک افتخار می دانیم و کل کار دولت تدبیر و امید شده برجام و خلاصه در وزارت امور خارجه.
  • لابی ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
    0 0
    انشا..اله تا 30 سال دیگر غربی ها راضی به اجرای بر جام م م نافرجام می شوند...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس