کد خبر 56312
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۷

در سال های اخیر آمریکا تلاش زیادی کرده تا با سیاست های خود مانع از استفاده رقبایی چون ایران و چین از این فضا شود. در تازه ترین اظهار نظر مقامات امریکایی در این ارتباط راجر نوریگا از اعضای موسسه تحقیقاتی اینترپرایز که از کارشناسان نزدیک به کاخ سفید در دوره های مختلف است به شدت نسبت به افزایش نفوذ ایران و حزب الله در امریکای لاتین هشدار داد.

به گزارش مشرق، ایران دیپلماتیک نوشت: نوریگا از معدود کارشناسان امریکایی است که صرفا بر مسائل و فعالیت های مرتبط با ایران در آمریکای لاتین تحقیق و بررسی می کند.

وی در سخنان خود در کمیته امنیت ملی مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به رابطه حزب الله لبنان با ایران ادعا کرد: معتقدم که حضور ایران و حزب الله در آمریکای لاتین یک تهدید آشکار علیه امنیت ملی آمریکا محسوب می شود. وی در سخنرانی خود به صراحت مدعی هم مرز شدن ایران و آمریکا به واسطه گسترش نفوذ تهران در آمریکای لاتین شد.

وی که در میان کارشناسان آمریکایی از کارشناسان نزدیک به محافل نومحافظه کار و شخص جرج بوش رئیس جمهوری سابق آمریکا محسوب می شود، در ادامه گفت: آنها ( ایران و حزب الله ) انگیزه لازم برای ایجاد تهدید علیه آمریکا را دارند و اکنون در حال افزایش توانائیهای خود برای انجام این کار هستند.

تکرار ادعاها

نشست کمیته امنیت ملی مجلس نمایندگان آمریکا با سخنرانی پاتریک میهان از جمهوریخواهان مجلس نمایندگان ادامه یافت. وی هم در سخنان خود مدعی شد: نباید از یاد ببریم که پیش از وقوع حملات 11 سپتامبر توسط القاعده، این حزب الله بود که بیشترین حملات را به مواضع آمریکا انجام می داد.

جانیس کپهارت از مرکز مطالعات مهاجرتی نیز در ادامه این اظهارات مدعی شد: حزب الله فقط در لبنان نیست، اعضای این گروه هم اکنون در آمریکای لاتین حضور دارند و البته حضور آنها در منطقه مربوط به ده ها سال قبل است.

داگلاس فراح از کارشناسان مرکز استراتژی و برآورد بین المللی نیز در ادامه مدعی شد : حزب الله در حال گسترش ریشه های خود در آمریکای لاتین بوده و ارتباطاتی با گروه های تروریستی در این منطقه دارد.

نظر مخالف

اما در این میان جکی اسپایر از جمهوریخواهان مجلس نمایندگان نظر دیگری در خصوص حزب الله و ایران داشت، وی پس از ادعاهای این افراد گفت : گمان نمی کنم که یک مثلث متشکل از ایران، حزب الله و یک کشور آمریکای لاتین همچون ونزوئلا درصدد ضربه زدن به آمریکا باشند. ما هنوز این نکته را نمی دانیم که آیا فعالیت حزب الله در آمریکای لاتین بویژه ونزوئلا با کمک های ایران انجام می شود یا خیر.

جیمز بوسوورث از کارشناسان مسائل خاورمیانه نیز در این جلسه گفت : حضور حزب الله در آمریکا لاتین تا حدی نیست که کنگره بخواهد توجه اصلی خود را روی آن متمرکز کند. در آمریکای لاتین مسائل مهمتری وجود دارند.

پایگاه خبری آنتی وار هم در تحلیلی با اشاره به جلسه مجلس نمایندگان امریکا درباره بررسی نقش ایران و حزب الله در امریکای لاتین، اظهارات شرکت کنندگان در این نشست را غیر واقعی خواند.

سابقه های یک وحشت


اسفندماه سال گذشته در میان اسناد ویکی لیکس سندی منتشر شد که درآن به وحشت آمریکا و اسرائیل از نفوذ ایران در آمریکای لاتین اشاره شده بود. بر اساس اسناد ویکی لیکس اسرائیل تلاش فراوانی برای جاسوسی از سفارت ایران در شیلی انجام داده و همزمان دیپلمات های آمریکایی و اسرائیلی در امریکای لاتین به شدت نسبت به تحرکات دیپلمات های ایرانی حساس شده اند.

برای جاسوسی ازسفارت ایران در شیلی از نگرانی آمریکا و اسرائیل درباره روابط رو به گسترش ونزوئلا و ایران و نفوذ تهران در آمریکای لاتین خبر داد. بر اساس این تلگرام منتشر شده توسط ویکی لیکس، رژیم صهیونیستی درباره فعالیت های رو به گسترش ایران در آمریکای لاتین ابراز نگرانی کرده و ادعا کرده است که 50 ایرانی در کلمبیا گذرنامه دیپلماتیک دریافت کرده اند.پیش از آن هم هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، نگرانی خود را نسبت به موفقیت‌های ایران و چین در آمریکای لاتین ابراز داشته و آن را بسیار نگران کننده خوانده بود. وزیر امور خارجه آمریکا همچنین گفته بود که تلاش‌های دولت جورج بوش برای منزوی کردن رهبران آمریکای لاتین شکست خورده است و ایالات متحده باید سعی کند تا تلاش‌های چین، ایران و روسیه را برای افزایش نفوذ در این کشورها، خنثی کند.

درخواست اتحاد بر ضد آمریکا

درست در همان روزی که جلسه نمایندگان آمریکا درباره نقش و نفوذ ایران و حزب الله در آمریکای لاتین بود، اوو مورالس رییس جمهور بولیوی خواستار اتحاد و همبستگی بیشتر بین مردم آمریکای لاتین و کارائیب مقابل سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا در این منطقه شد. اوو مورالس رییس جمهور بولیوی یادآور شد که اتحاد تنها راهی است که به محکم کردن و تقویت روند "انقلاب کشورهای برادر " به سرپرستی هوگو چاوز کمک می کند. وی با اشاره به این که برخی کشورهای سلطه گر و زورگو می خواهند ثروت های ملت های جهان را مانند سالیان گذشته، چپاول کنند، تصریح کرد: جهان امروز دیگر حاضر به پذیرش این تفکرات برپایه زور نیست و هیچ کشوری نمی تواند حقوق دیگران را نادیده بگیرد. رییس جمهور بولیوی در پایان همبستگی بین ملت های آمریکای لاتین را گام بزرگی برای رسیدن به عدالت واقعی و استقلال خواند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس