به گزارش مشرق به نقل از فارس، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت خارجه كشورمان در ادامه نشست امروز (سهشنبه) با خبرنگاران، در پاسخ به سؤال خبرنگاري درباره اظهارات فرمانده كل سپاه مبني بر دستيابي به اطلاعات تازهاي درباره موج جديد ترورها در كشور و تلاش دشمنان براي اقدامات تروريستي و ايجاد ناامني در ايران، گفت: شرايط منطقه حساس است. انقلابهاي مردمي كه ناشي از بيداري اسلامي بوده به سمت جلو در حال حركت است و نويد حاكم شدن ملتها را به سرنوشت خودشان در كشورهاي مختلف ميدهد.
وي افزود: هر چقدر شاهد دولتهاي مستقل مردمي بيشتري در منطقه باشيم بدين معناست كه رژيم صهيونيستي وضعيت خود را بيشتر در مخاطره ميبيند. تصور آنها اين است كه وجود دولتهاي مستقل مقتدر در منطقه ميتواند كمك كند تا روابط جمهوري اسلامي ايران با آن كشورها به نقطه درخشاني برسد. بنابراين از همه اقدامات براي ناامن و بيثبات كردن منطقه و اقدامات تروريستي در كشورهاي منطقه از جمله جمهوري اسلامي ايران دفاع و حمايت ميكنند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي تصريح كرد: بايد هوشيار بود و با هوشياري كامل در مقابل اقدامات تروريستي رژيم صهيونيستي و حاميان آن ايستاد.
وي با بيان اينكه ماهيت اين رژيم دائما حمايت از اقدامات تروريستي و بر هم زدن امنيت منطقه است، گفت: فكر ميكنيم اين نشانگر وضعيت بدي است كه آنها پيدا كردهاند.
مهمانپرست درباره تشكيل كشور مستقل فلسطين و اظهارات وزير جنگ رژيم صهيونيستي مبني بر اينكه سونامي ديپلماتيك عليه اين رژيم در راه است، نيز اظهار داشت: بحث تشكيل دولت فلسطين در سرزمينهاي مرزهاي شناخته شده سال 1976 هر چند نميتواند همچنان تمام خواستههاي ملت فلسطين را برآورده كند، اما در همين ميزان از برآورده كردن حقوق ملت فلسطين، نيز شاهد مخالفت مقامات آمريكا و برخي از كشورهاي اروپايي هستيم و حاضر نيستند نسبت به تامين حقوق ملت فلسطين اقدام جدي صورت دهند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ادامه داد: آنها اين مطلب را به خوبي متوجه هستند كه موج بزرگي كه در بين ملتهاي جهان به حركت در آمده خواهان تامين حقوق ملت فلسطين و برگرداندن سرزمين اصلي آنها به آنهاست و نميتوانند در مقابل آن مقاومتي داشته باشند.
يكي از خبرنگاران به سفر دورهاي وزير خارجه كويت به منطقه و اخبار مطرح شده مبني بر اينكه دستور كار مذاكرات و گفتوگوهاي وزير خارجه كويت، نقش ايران در تحولات منطقه است اشاره كرد و نظر مهمانپرست را پرسيد كه وي با بيان اينكه بايد به مطالب معتبر و مستند بپردازيم، گفت: اينكه برخي رسانهها مطالبي را مطرح ميكنند براي ما قابل توجه نيست. به ويژه اينكه برخي از رسانهها در منطقه به دنبال پيگيري اهدافي هستند كه خواسته يا ناخواسته تفرقه بين كشورها را دامن ميزند و منافع رژيم صهيونيستي را دنبال ميكند.
وي تصريح كرد: ما نبايد به اخبار غيرموثق اعتنا كنيم. هر وقت مطلبي داشته باشيم براي رايزني به صورت مستقيم با مقامات كشورها مطرح ميكنيم، به اطلاع آنها ميرسانيم و راهكارهاي پيشنهادي را ارائه ميدهيم و براي حل مشكلاتي كه در كشورهاي مختلف ممكن است به وجود بيايد و خواستههايي كه ملتها دارند نقطهنظراتمان را به آنها اعلام ميكنيم.
مهمانپرست يادآور شد: سفري كه قبلا وزير خارجه كشورمان به كشورهاي منطقه از جمله كويت داشت، مؤيد اين است. اين سفرها و رايزنيها ميتواند كاملاً موثر باشد و به تثبيت وضعيت منطقه و ايجاد ثبات و امنيت آن كمك كند.
اظهارات جواد منصوري سفير سابق ايران در پكن درباره شرايط انتصاب صالحي از جمله موارد ديگري بود كه در نشست هفتگي سخنگوي دستگاه ديپلماسي مطرح شد و وي در اين باره گفت: چون اين مسائل از ديدگاه شخصي مطرح ميشود، خيلي جايي براي اعلام نظر رسمي ندارد.
اظهارات نماينده دائم آمريكا در شوراي حقوق بشر سازمان ملل مبني بر اينكه اگر ايران به احمد شهيد گزارشگر ويژه حقوق بشر اجازه ورود به ايران را ندهد اين فرد در خارج از ايران به تحقيقات خود در مورد نقض حقوق بشر ايران ادامه ميدهد و همچنين فشارها بر ايران افزايش مييابد، سؤال ديگري بود كه در اين نشست مطرح شد و مهمانپرست در اين باره اظهار داشت: در مورد بحث حقوق بشر فكر ميكنيم اين موضوع بايد با دقت زيادي دنبال شود و ارزشها و كرامت انساني را دنبال كند. نبايد از موضوع مهم حقوق بشر به عنوان ابزار سياسي استفاده كرد.
وي با بيان اينكه متأسفانه كشورهاي مدعي حقوق بشر در غرب اعتباري براي خود باقي نگذاشتهاند، پرسيد: چطور ميشود آنها مسائل را دوگانه ميبينند و چطور ميشود وقتي جنايات يك رژيم نامشروع را نسبت به ملت فلسطين و لبنان مشاهد ميكنند حاضر نيستند در محكوميت آن اقدامي كنند؟ چطور ميشود وقتي در انقلابها و حركتهاي مردمي در منطقه، مردم بيگناه سركوب ميشوند و از بين ميروند، سكوت ميكنند ولي هر جا منافع آنها ايجاب ميكند يك كشور را هدف قرار ميدهند؟
سخنگوي دستگاه ديپلماسي افزود: مقامات آمريكايي و كشورهاي غربي كه سعي ميكنند از نهادهاي بينالمللي و از موضوع حقوق بشر به عنوان يك ابزار سياسي استفاده كنند، آبروي خودشان را در اين راه از دست ميدهند. آنها متهم اصلي نقض حقوق بشر در دنيا هستند و صلاحيت اظهارنظر در اين موارد را ندارند.
وي گفت: ما در چارچوب اصول اعتقادي خود نسبت به كرامت انساني و رسيدگي به حقوق شهروندي نهايت تلاش را ميكنيم و به هيچ وجه با فشارهاي سياسي نميتوانيم مسائل اعتقادي و اصول مربوط به كشور خودمان را نقض كنيم.
مهمانپرست ادامه داد: در موضوعات مختلف همكاريهاي بسيار متنوعي را در زمينه حقوق بشر با نهادهاي مربوطه داشته و داريم و به آن ادامه خواهيم داد. در موضوعات مختلف تخصصي اين همكاريها ادامه دارد، ولي استفاده ابزاري و برخورد دوگانه با مسئله حقوق بشر را اقدامي زشت و غير اخلاقي ميدانيم.
اتهامات آمريكاييها مبني بر اينكه سپاه پاسداران سلاح و مهماتي را در اختيار گروههاي مسلح در افغانستان و عراق قرار داده تا خروج نيروهاي آمريكايي را از اين كشورها سرعت ببخشد، سؤال ديگري بود كه از مهمانپرست پرسيده شده و وي در اين باره اظهار داشت: مطالبي كه آمريكاييها مطرح و اتهاماتي را وارد ميكنند كه سپاه در عراق و افغانستان به گروههاي مختلف سلاح ميدهد و باعث ناامني ميشود، يك دروغ بزرگ است.
وي ادامه داد: به نظر ميآيد آمريكاييها وضعيت خوبي در عراق و افغانستان ندارند و تمام تلاششان اين است كه به هر قيمتي است به حضور خودشان در اين 2 كشور ادامه دهند و عليرغم اينكه با مخالفت و موج گسترده مخالفت مردمي، دولتي و احزاب در داخل عراق روبرو هستند بايد تا پايان سال 2011 اين كشور را ترك كنند و همين طور وضعيتي كه در افغانستان دارند و بايد تا پايان سال 2014 هم اين كشور را ترك كنند، دست به اينگونه فرافكنيها ميزنند تا وضعيت را دگرگون جلوه دهند و تلاش كنند تا راهي براي ادامه حضورشان بيابند.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: ملتهاي منطقه ديگر حضور نظامي اشغالگران را به هيچ وجه تحمل نخواهند كرد.
سفر علياكبر صالحي وزير خارجه كشورمان به برخي كشورهاي اروپايي و آفريقايي سؤال ديگري بود كه از سخنگو پرسيده شد و وي در پاسخ اظهار داشت: درباره سفرهاي آقاي صالحي به برخي كشورهاي اروپايي و ساير كشورها در مناطق ديگر قبل از انجام سفرها اطلاع رساني لازم صورت ميگيرد و جزئيات آن به اطلاع شما ميرسد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره وضعيت ونزوئلا بعد از سپري كردن دوره كسالت سؤال يكي ديگر از خبرنگاران بود كه مهمانپرست در اين خصوص گفت: ما از بازگشت چاوز به كشورش استقبال ميكنيم و براي ايشان آرزوي سلامتي داريم و اميدواريم با توجه به اراده جدي كه در آن كشور وجود دارد و روابط بسيار خوب 2 كشور، با حضور چاوز شاهد موفقيتهاي بيشتر ملت بزرگ ونزوئلا باشيم.
خبرنگاري هم درباره ارسال زيردرياييهاي كوچك توسط روسيه به ايران سؤال كرد كه مهمانپرست گفت: مذاكرات بين مقامات ايران و روسيه در زمينههاي مختلف ادامه دارد و طبيعي است در خيلي از زمينهها، روابط 2 جانبه پيگيري ميشود. درباره همكاريهاي اقتصادي و تجاري و بحثهاي مختلفي كه ميتواند در چارچوب روابط 2 كشور تعريف شود، در صورتي كه هر كدام از اين مذاكرات به نتيجه برسد و توافقاتي داشته باشيم در زمان مشخص خود اطلاع رساني ميشود.
وي يادآور شد: اينكه الان چنين تصميمي (ارسال زيردرياييهاي كوچك) گرفته شده باشد مطلب تأييد شدهاي ندارم.
بلوكه كردن داراييهاي ايران در كرواسي سؤال ديگري بود كه در اين نشست مطرح شد و سخنگوي وزارت خارجه گفت: آمريكاييها و برخي كشورهاي غربي تلاش زيادي ميكنند تا از طريق تحريمهاي غيرقانوني به ملت ما فشار وارد و آنها را تسليم كنند تا دست از خواستههاي مشروع خود بردارند.
مهمانپرست اعلام كرد: آنها اشتباه ميكنند. اين گونه اعمال فشارها هيچ گونه نتيجه و تأثيري در اراده ملت ما نخواهد داشت و كشورهاي مختلفي كه تحت فشار قرار ميدهند تنها آنها را متضرر ميكنند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي افزود: بعضي وقتها شركتهايي كه متعلق به كشورهاي مختلف هستند و يا بانكهايي كه در كشورهاي مختلف فعاليت ميكنند، اظهار ميكنند عليرغم ميلشان تحت فشارهاي سنگين سياسي مجبور ميشوند كه فعاليت خودشان را محدود كنند. در حقيقت بيشترين خسارت را آن شركتها و بانكها متحمل ميشوند.
خبر منتشر شده مبني بر استعلام سازمان دخانيات از وزارت خارجه براي واردات سيگار مالبرو به منظور مشخص شدن اينكه آيا اين شركت وابسته به رژيم صهيونيستي است، سؤال يكي ديگر از خبرنگاران بود كه مهمانپرست در اين باره اظهار داشت: اين مسئله را بررسي ميكنيم. تا الان خبري در اين باره ندارم كه استعلامي در اين زمينه باشد. اگر اين چنين باشد، به اطلاع شما خواهد رسيد.
يكي از خبرنگاران با بيان اينكه اخيراً وزير خارجه مصر اظهار داشته ما به شرطي با ايران روابطمان را ارتقا ميدهيم كه به كشورهاي حاشيه خليج فارس آسيبي نرسد، پرسيد "مگر دولت موقت مصر ام القراي منطقه شده و يا وكيل و وصي ساير كشورهاي عربي است؟ " كه سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ گفت: فكر ميكنم در ترجمه مطالب معمولاً دقت كافي صورت نميگيرد. آن چيزي كه گفته شده اين است كه روابط ايران و مصر به هيچ وجه به روابط با ساير كشورهاي خليج فارس و امنيت آنها ضرر نخواهد رساند.
وي گفت: همانطور كه قبلا اعلام كرديم، روابط خوب و مثبت دو كشور بزرگ ايران و مصر قطعاً هم به نفع دو ملت و هم ملتها و كشورهاي منطقه خواهد بود.
مهمانپرست افزود: سياست همگرايي و همكاري بين كشورهاي منطقه در اولويت سياست خارجي ما قرار دارد و تصور ميكنيم در شرايط حساسي كه در منطقه وجود دارد، هر نوع اختلاف و دامن زدن به اختلاف و جدايي كشورهاي منطقه از همديگر، جزو سياستهاي رژيم صهيونيستي و حاميان آنهاست و تلاش ميكنند پروژه اسلام هراسي و ايران هراسي را دنبال كنند.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: ما بدون توجه به ترفندها و توطئههايي كه كشورهاي فرامنطقهاي براي جدايي كشورهاي ما از همديگر دنبال ميكنند، در مسير ارتقاي روابط با همه كشورهاي منطقه، حل كردن مشكلات و مسائل موجود در منطقه، رسيدگي به مطالبات مشروع مردم و برنامههاي مشترك براي پيشرفت و توسعه منطقه و برقراري ثبات و امنيت آن حركت ميكنيم.
به گزارش خبرنگار فارس، رامين مهمانپرست در ابتداي اين نشست نيز اعياد شعبانيه، سالروز ميلاد سالار شهيدان و روز پاسدار، ميلاد حضرت اباالفضل العباس و روز جانباز و ميلاد امام سجاد (ع) را به ملت ايران، مسلمانان و شيعيان جهان تبريك گفت.
وي با اشاره به سالگرد حمله ددمنشانه نيروهاي نظامي آمريكا به هواپيماي مسافربري كشورمان كه بر اثر آن 290 نفر از اتباع بيگناه كشور به شهادت رسيدند و تقارن اين حادثه غيرانساني با تحريم هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران، اظهار داشت: اين اقدام مقامات آمريكايي نشانگر ادامه خصومت سه دهه گذشته آنها نسبت به ملت عزيزمان است و ما اين حادثه را محكوم ميكنيم و اميدواريم شاهد اينگونه جنايات وحشيانه و غيرانساني توسط آمريكاييها در آينده نباشيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ادعاي مقامات آمريكايي مبني بر تجهيز گروههاي مسلح عراقي و افغان توسط سپاه پاسداران را «دروغ بزرگ» آمريكاييها خواند.