کد خبر 551451
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷

برخی ماهواره‌های دانشجویی که از سال ۹۲ آماده پرتاب هستند در سال ۹۴ هم پرتاب نشدند تا کارشناسان هوافضا ناامیدانه وضعیت این ماهواره‌ها را دنبال کنند.

به گزارش مشرق، وضعیت ماهواره‌های دانشجویی و آماده بودن و پرتاب نشدن این ماهواره‌ها که حاصل دسترنج و زحمات صدها دانشجو و استاد برتر کشورمان هستند در دولت یازدهم آنقدر تکرار شد و با سکوت مسئولان روبه رو شد که دیگر کارشناسان هوافضا هم امیدی برای دنبال کردن وضعیت این ماهواره‌ها ندارند.

برنامه‌ریزی برای بخش هوافضا در دولت یازدهم به شکلی انجام شد که چند مرکز مسئول ماهواره‌ها هستند و در عمل هیچکس مسئولیتی نمی‌پذیرد.

به طوریکه هر گاه در رابطه با ماهواره‌های دانشجویی از مسئولان مختلف سوال می‌شود خود را ناآگاه می‌دانند و جواب سوال را به مسئول دیگری ارجاع می‌دهند.

ماهواره‌هایی که با تلاش استعدادهای برتر کشورمان در بهترین دانشگاه‌های ایران آماده شدند ولی از ابتدای دولت یازدهم خبری از پرتاب این ماهواره‌ها نیست.

در دولت گذشته حوزه فضایی به عنوان یک سازمان زیر نظر ریاست جمهوری قرار گرفته بود تا با تاکید بیشتری به این حوزه پرداخته شود ولی در دوره جدید پس از بحث‌ها و حواشی ایجاد شده، حوزه فضایی از زیرمجموعه ریاست جمهوری خارج شد و به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتقل شد، به طوریکه مباحث فضایی به چند نهاد سپرده شد و این امر دست مسئولان را برای ارائه پاسخ‌های مبهم و پاس دادن وظایف به نهاد دیگر به میزان زیادی باز گذارده است.

از طرفی مرکزی به نام مرکز ملی فضایی تشکیل شده که می‌گویند مسئولیت تشکیلات شورایعالی فضایی و سیاستگذاری‌ها را دارد، از طرف دیگر سازمان فضایی در زیرمجموعه وزارت ارتباطات و اطلاعات قرار گرفته و مجری طرح‌های فضایی به شمار می‌رود، از یک طرف هم پژوهشگاهی به نام پژوهشگاه هوافضا زیر نظر وزارت علوم قرار دارد که شاید آنجا هم امور پژوهشی در حوزه فضایی انجام می‌شود.

یک شورایعالی فضایی هم هست که به گفته رئیس سازمان فضایی با تلاطم در دو سال گذشته روبه رو بوده و جلساتش برگزار نشده است.

این قضیه باعث شده تا هر گاه از مسئولان هر کدام از این نهادها پیرامون ماهواره‌های بر زمین مانده سوال می‌کنیم جریان را به دیگری واگذار می‌کنند.

روسای دانشگاه که یا از تحویل ماهواره به سازمان فضایی می‌گویند یا دم از کمبود بودجه می‌زنند.

مسئولان مرکز ملی فضایی و سازمان فضایی نیز یا سکوت می‌کنند یا وظیفه را به یکدیگر محول می‌کنند.

منوچهر منطقی نیز در تنها نشست خبری سال 94 در پاسخ به سوالی در رابطه با ماهواره‌های دانشجویی گفت: برنامه‌هایی که قبلا تدوین شده بود منابع زیادی نیاز داشت و ما با محدودیت منابع مواجه‌ایم و حالا مرکز ملی فضایی ایجاد شده که با توجه به بودجه اولویت‌ها را شناسایی کنیم و بر این اساس برنامه‌ها تدوین می‌شود.

خبرنگاران در نشست خبری پایان سال محمد فرهادی وزیر علوم نیز این سوال را پرسیدند ولی وزیر علوم هم اظهار بی اطلاعی کرد زیرا وضعیت ماهواره‌ها از نظارت وزارت علوم خارج است.

و اینگونه یک سال دیگر هم گذشت و دانشگاهیان در انتظار تحقق وعده سورنا ستاری معاون علمی رئیس جمهور هستند که چندی پیش از خبرهای خوش ماهواره‌ای در سال 95 خبر داد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    لطفا هزینه این کارها را از جیب حقوق کارکنان سایت مشرق بدهید نه از بیت المال
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    دیگه یه ماهواره تحقیقاتی رو صد بار که پرتاب نمیکنن از پول مردم باید یه پیشرفتی تو کار حاصل بشه یا نه؟دیگه دوران سیاه بازی تموم شده
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    شما اگر فکر میکنی سرمایه گذاری در قناوریهای پیشرفته برای تسلظ بر علم و دانش باید مثل خرید دلار و سکه و خونه و ماشین برگشت بده در اشتباهی.
  • حسن ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    آخه آدم ناعقل این چه حرفیه. مشکل ایران خوی خیانت زدگی است. ما اگر ماهواره داشته باشیم مخابرات ارزران داریم اینترنت ارزان و اینترنت ملی داریم جی پی اس ملی داریم که سربزگاه نمی لنگه هزاران کاربرد دیگه در اتوماسیون اداری مملکت داریم دولت الکترونیک می تونیم داشته باشیم از لحاظ نظامی و جنگ الکترورنیک خودکفا می شویم هزاران زمینه شغلی در داخل و خارج پیدا می شود. شبکه های ماهواره ای تشکیل میدیم و میفروشیم به کشورهای دیگه. آخه هرچی بدبختی این مملکت داره سر یک سری آدم نفهم و خائن است. کاش از دوران قاجار درس یگرفتیم
  • محمدرضا ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    از بیت المال باید بدن . من که افتخار می کنم ماهواره داشته باشیم .
  • ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    شما مطمئنی که همون ماهواره است؟ مثلا هر چیزی که گرده گردو بهش میگند؟ مغلطه نکنید!
  • ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    حسن جان: بهترین را نفوذ تقویت و میدان دادن به جماعت خائن و نفهم است. افرادی که پای ماهواره مینشنند و خود را دکتر در همه چیز میدانند.
  • ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    یعنی شعور در حد جلبک!
  • مهماندار هواپیما ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    وطن فروشان همیشه مخالف پیشرفت کشور بودن
  • شکارچی ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    وعده که زیاد شنیدیم اگه عملی بشن خوشحال میشیم.
  • ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    منظور شما از سیاه بازی برجام است که قرار بود همه مشکلات رو یک شبه حل کند ولی بعد از سیمان گرفتن دسترنج جواتهای مملکت هنوز سویفت هم باز نشده؟ برو خودتو سیاه کن!
  • ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    پرتاب 10 میلیارد تومنی یه میکرو ماهواره هزینه داره ولی خرید هواپیمای کاملا لوکس 1500 هزار میلیارد تومنی خیلی هم خوبه!!...این هست منطق اصلاح طلبان به بن بست برجام یک طرفه رسیده
  • ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    پیشرفت علمی با پول بیت المال بسیار هم درسته و خود امریکا 20 درصد پول بیت المالش در بخش علمی هزینه میشه
  • ناصر ۲۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۴
    0 0
    بله خرید هواپیمای لوکسی که حتی در ایران نمی تونه فرود بیاد به قیمت 1500 میلیارد تومن برای هر فروند خیلی هم خوب هست ولی پرتاب 10 میلیارد تومنی یه میکرو ماهواره خیلی بده برای بیت المال...
  • دکتر ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۳
    0 0
    عزیز من هر کشوری درصدی از بودجه خودشو صرف تحقیقات نظری و عملی علمی می کنه تازه ایران نسبت به اکثر کشورها بسیار کمه حالا ایران مزیتش همین فضایی هست ما که دره سیلیکون یا ایرباس نداریم که!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس