کد خبر 532610
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۹

فعالان زیست‌محیطی با انتقاد از سکوت مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در برابر پنهان‌کاری‌ها و گفته‌های ضد و نقیض، به صداقت گزارش کالبدگشایی پلنگ تندوره، خوش‌بین نیستند.

 به گزارش مشرق، غروب سیزدهم بهمن ماه، ذوالفقار سلحشور رئیس اداره محیط زیست شهرستان درگز از انتقال لاشه ماده پلنگی که آذر ماه سال جاری، در راستای اجرای پروژه تحقیقاتی یک دانشجوی دوره دکتری جانورشناسی، در پارک ملی تندوره زنده گیری و به گردنبند ردیاب ماهواره ای مجهز شده بود به تهران خبر داد و بدون اعلام زمان کشف این لاشه گفت: به تازگی با لاشه ماده پلنگی سه ساله به نام ایران‌ که به قلاده ردیاب ماهواره‌ای مجهز شده بود روبه‌رو شدیم که آثار کشمکش و ضرب و جرح دو پلنگ بر سر بقاء، که بر لاشه این پلنگ هویدا بود، گواه بر خفه شدگی و گازگرفتگی توسط پلنگی قوی تر بود و لذا تحقیقات برای علت این نزاع آغاز شد و  با مشاهده بقایای لاشه یک رأس قوچ وحشی که تا فاصله 50 متری از لاشه ماده پلنگ جابه‌جا شده بود محرز شد نزاع بر سر شکار بوده و براساس آنچه در بین گربه سانانی چون پلنگ وجود دارد، تجاوز به قلمروی پلنگ دیگر به این نزاع و مرگ ماده پلنگ انجامیده است.

محمدالله قلی، فعال محیط زیست با اشاره به اینکه بلافاصله بعد از کشف لاشه، قلاده، بدون هماهنگى از گردن پلنگ باز شده و سپس لاشه به تهران فرستاده شده است می‌گوید: ساعتی پس از انتقال لاشه پلنگ به تهران، رادیوگرافی در دانشکده دامپزشکی حاکی از شکستگی مهره های گردن جانور بود.

این در حالیست که ایمان معماریان، دامپزشکی که نصب قلاده ردیاب بر گردن ماده پلنگ تندوره را عهده دار بود، یک روز پس از انتقال حیوان به تهران اعلام کرد: "این پلنگ، روز گذشته تلف شد. دلیل اصلی مرگ، چرخش گردن و شکستگی مهره های گردن در هنگام شکار ناشیانه قوچ توسط این پلنگ کم تجربه و جوان بوده که نمونه های مشابه در سایر گربه سانان هم گزارش شده است. گزارش رسمی کالبدگشایی این پلنگ در روز 16 بهمن را متعاقبا اعلام خواهم کرد."

اما فعالان زیست محیطی با انتقاد از سکوت مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست در برابر پنهان‌کاری ها و گفته های ضد و نقیض، به صداقت گزارش کالبدگشایی پلنگ تندوره، خوشبین نیستند.

سید جاوید آل داود، عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه، کالبدگشایی در حیطه اختیارات گروه پاتولوژی دانشکده دامپزشکی تهران است می گوید: به نظر می رسد سازمان حفاظت محیط زیست، حیات وحش را به عده خاصی واگذار کرده است و خود حتی در مقام پاسخگویی به سوالات هم برنمی آید.

وی ادامه داد: هرچند این لاشه پس از گذشت روزها، جابجایی های مکرر و نگهداری در شرایط نامناسب فاقد ارزش کالبدگشایی است اما اینکه لاشه از دانشکده دامپزشکی خارج شده تا کالبدگشایی توسط دامپزشکی انجام شود که نصب گردنبد را به عهده داشته منطقی به نظر نمی رسد، آن هم در حالی که دانشکده دامپزشکی از اساتید متخصص و صاحب‌نظر در این رشته برخوردار است.

وی با بیان اینکه قطعا گردنبند در شکستگی مهره های گردن و خفگی پلنگ تاثیری به سزا داشته افزود: احتمالا طی حادثه ای به گردنبند آسیب وارد شده و به همین دلیل در مبدا پیش از انتقال به تهران آن را از لاشه جدا کرده اند.

تصاویر، مربوط به مراحل زنده گیری، نصب گردنبند ردیاب و رهاسازی ماده پلنگ تندوره در آذرماه سال جاری توسط اعضای تیم پروژه تحقیقاتی یک دانشجوی دوره دکتری جانورشناسی، تحت عنوان  «بوم شناسی پلنگ ایرانی در شمال شرقی ایران» است اما از لاشه و گردنبند ردیاب هنوز عکسی منتشر نشده است.

 

 
 

تنها عکسی که از لاشه پلنگ به دستمان رسیده است:

 

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    0 0
    بابا این چه گردنبندیه مگه طرف ارتروز داره این گردنبند بزرگ رو گذاشتین براش خوبه زنده مونده و تونسته غذا شکار کنه
  • ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    0 0
    گردنبند بود یا وبال گردن. پلنگه با مردنش راحت شد.
  • ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    0 0
    کار تحقیقاتی لازمه حیات وحش ایرانه . مشرق جان بهانه گیری نکن . بهانه خوبی برای ابتکار پیدا کن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس