سخنگوی وزارت خارجه تلاش برای تنش آفرینی و درگیری در منطقه و تحمیل جنگ خونین به یمن و پیگیری سیاستهای به هم ریختن امنیت و ثبات منطقه را در تعداد قابل توجهی از کشورها را از دیگر اقدامات و سیاستهای عربستان برشمرد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد عربستان نه نتها منافع خود بلکه حیات خود را در ادامه این تنشها و درگیریها میداند و سعی میکند مجموعه مشکلات داخلی خود را از طریق فراکنی و صادر کردن آن به خارج از محیط عربستان حل کند.
جابرانصاری افزود: برخورد تند با خواستههای اصلاحی و آزادیخواهانه در داخل عربستان که آخرین مورد آن سخن گفتن با زبان اعدام و سرکوب و گردن زدن مخالفان داخلی عربستان از جمله شهید آیت الله باقر النمر هست و همه اینها حاکی از این است که عربستان در حالی که خود را در انواع بحرانهای داخلی و بیرونی میبیند، سیاستی مبتنی بر افزایش تنش و درگیری در منطقه را دنبال میکند.
وی با بیان اینکه موضوع اتفاقی که برای سفارت عربستان و نمایندگیهای عربستان افتاده اولین اتفاقی نیست که در دنیا در مورد نمایندگیهای دیپلماتیک میافتد، اظهار داشت: آنچه مهم است این است که دولت میزبان به تعهدات قانونی خود براساس کنوانسیونهای بینالمللی باید عمل کند و جمهوری اسلامی ایران به وظایف خودش در این زمینه برای کنترل امواج احساسات گسترده مردمی که وجود داشته اقدام کرده و متعهد به حفظ امنیت اماکن دیپلماتیک و دیپلماتها براساس کنوانسیونهای بینالمللی است. اما عربستان به دلیل اینکه حیات و منافع خود را در بحران آفرینی میبیند، از این موضوع به عنوان بهانهای برای افزایش تنش و درگیری استفاده کرده است.
جابرانصاری گفت: فکر میکنیم جامعه بین المللی، کشورهای منطقه و جهان با اتخاذ سیاستهای مناسب به عربستان اجازه نخواهند داد برای اینکه در ادامه تنش آفرینی و ایجاد درگیری در منطقه که باعث ناامنی و بی ثباتی در منطقه و جهان شده بتواند سیاستهای خود را پیش ببرد و به نتایج اسفناک بیش از آنچه تاکنون اتفاق افتاده برسد.
وی همچنین عنوان کرد که دیپلماتهای ایران هنوز از عربستان خارج نشدهاند.
جابرانصاری اضافه کرد: به دیپلماتهای نا 48 ساعت فرصت داده شده و در حال حاضر در حال انجام ترتیبات لازم برای انتقال محترمانه آنها به داخل کشور هستیم.