در صورت طولانی شدن جنگ، عربستان قادر نیست امنیت مرزهای گسترده خود با یمن را حفظ کند، زیرا خطر در این نقاط فقط به حملات حوثی‌ها محدود نمی‌ماند بلکه از سوی گروههای مسلحی است که در مناطق جنوبی در حال رشد هستند.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟گروه بین‌الملل مشرق - هم‌زمان با شکست مذاکرات شش‌روزه گروه‌های متخاصم یمنی و سعودی در سوییس،‌ شیب تحولات میدانی و سیاسی در یمن افزایش یافته است. مذاکرات سوئیس گرچه با تلاش های برخی طرف های بین‌المللی سعی داشت راه حلی نهایی برای بحران یمن ارائه کند، اما این اقدامات با مانع تراشی سعودی ها به در بسته خورد.

حوثی ها در روند مذاکرات به دنبال آتش بس دائم بوده و آماده آزادی تمام بازداشت شدگان از جمله پنج نفری هستند که متجاوزان آتش بس را در برابر آزادی آنان مطرح کرده است، اما منطق حاکم بر طرف سعودی این است که آتش بس باید به کنار رفتن دولت انقلابی و مردمی در یمن و بازگشت حاکمیت گذشته به این کشور منتهی شود.

به این ترتیب به نظر می‌رسد هیچ ابزاری برای آتش بس در یمن وجود ندارد و کمیته نظامی که برای نظارت بر آتش بس تشکیل شد، فقط در ثبت موارد نقض و تماس با طرف های یمنی برای اعلام این موارد محدود شده و در سایه فقدان حمایت بین‌المللی هیچ نقش موثری  در توقف نقض مکرر آتش بس از سوی رژیم سعودی و مزدوران آن نداشت.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟

منافع عربستان در توقف جنگ یمن

لجاجت عربستان برای تحمیل شروط خود به طرفهای مقابل در حالی است که به دلایل زیادی نفع عربستان در این است که این جنگ را متوقف کند:

اول:
در صورت طولانی شدن مدت جنگ عربستان قادر نیست امنیت مرزهای خود با یمن که مساحت زیادی دارد، حفظ کند، زیرا خطر در این نقاط فقط به حملات حوثی‌ها محدود نمی‌ماند بلکه از آن فراتر بوده و از سوی گروههای مسلحی است که در مناطق جنوبی در حال رشد هستند.

دوم: صرف نظر از خطرات امنیتی برای عربستان، هزینه های جنگ ذخایر مالی سعودی را تحت فشار قرار داده است، زیرا میلیاردها دلار را برای جنگ علیه یمن هزینه کرد و برای جبران این هزینه ها و سایر بحران هایی که عربستان خود را گرفتار آن کرده است، میزان تولید نفت خود را به میزان بی سابقه ای افزایش داد.

از همین رو است که کشورهای ابرقدرت جهان به دنبال متوقف کردن جنگ در یمن هستند، زیرا آمریکا که پرونده یمن را برای مدت ها کنار گذاشته بود، بار دیگر فعالیت خود را در منطقه از سرگرفته و از رشد تروریسم در آن بیم دارد.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟

تحولات میدانی یمن

حملات موشکی و توپ‌خانه‌ای ارتش یمن و کمیته‌های مردمی دیروز مواضع نظامی سعودی ها در منطقه المعطن و ملحمة و الخشل و الجبوح وجحفان والرميح و غرب فرودگاه الممعود را هدف قرار داد. همچنین سه تن از نظامیان سعودی هدف اصابت گلوله تک‌تیراندازان قرار گرفتند.


در جیزان نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی مواضع المعطن و الخوبه و مرکز نظامی جلاح را هدف قرار دادند که این حملات تلفاتی در میان دشمن به جای گذاشت. همچنین نیروهای مقاومت در زمان تجمع نظامیان سعودی در مجتمع دولتی در منطقه الربوعه آن را با دهها موشک هدف قرار دادند. زبنه در ظهران نیز با 20 موشک هدف قرار گرفت. همچنین 80 قبضه گلوله کاتیوشا به سمت منطقه الخورمه شلیک شد که خسارت های مالی زیادی در منطقه ظهران عسیر بر جای گذاشت.

در نجران نیز ارتش و کمیته‌های مردمی استحکامات منطقه و پایگاه الصیان و مرکز تجمع خودرویی در غرب الشرفه و همچنین موقعیت المخروق را با دهها موشک هدف قرار دادند.

ارتش و کمیته‌های مردمی هم چنین محل تجمع عناصر سازمان تروریستی القاعده و شبه نظامیان منصورهادی و نظامیان مزدور سعودی در قصر ریاست جمهوری در شهر مأرب را با دهها موشک هدف قرار دادند.
پایگاه خبری صعده نیوز به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد که در پی این حمله موشکی ده ها نفر از اعضای ائتلاف کشته شدند. آنها همچنین موفق شدند تلاش ارتش عربستان برای پیشروی به سمت شرق گمرک الحرض را ناکام گذاشته و 4 خودروی زرهی سعودی از جمله یک خودرو در استان حجه را به غنیمت بگیرند.

در تعز نیز نیروهای مردمی و ارتش یمن موفق شدند کنترل بلندی‌های استراتژیک کوه الشوکة را در اختیار بگیرند. 

نیروهای ارتش یمن و کمیته های مردمی در همین راستا اقدام به ورود به خاک عربستان در منطقه الحرث از توابع استان جیزان کردند و توانستند چند مرکز نظامی را به کنترل خود درآورده و انبارهای سلاح را نابود نمایند.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟

در منطقه الرمضه واقع در جیزان نیز، نیروهای یمنی، یک انبار سلاح را منهدم کردند و چند دستگاه خودروی نظامی عربستانی را به آتش کشیدند.

نیروهای ارتش یمن و کمیته های مردمی وابسته به انصارالله دیروز به مواضع عناصر طرفدار «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن در منطقه مجزر استان مأرب حمله کردند. یک منبع یمنی در این ارتباط گزارش داد که نیروهای ارتش با این حمله، مانع لشکرکشی عناصر هادی تحت حمایت عربستان به سمت منطقه مجزر شدند و خسارت جانی سنگینی را متحمل آنها کردند.

پایگاه خبری مصادرنت به نقل از یک منبع یمنی گزارش داد که در این حمله تعدادی از عناصر  مزدور ائتلاف عربستان از جمله چهار نظامی سودانی کشته و سه خودروی نظامی آنها منهدم شدند. خبرگزاری سبأ نت نیز گزارش داد که نیروهای ارتش یمن موفق شدند مواضع مزدوران سعودی در کوهستان صلب مشرف بر منطقه «جدعان» استان مارب را پاکسازی کنند.

عربستان سعودی برای جبران شکست‌های زمینی خود ده‌ها حمله هوایی به مناطق مختلف یمن داشته و از جمله منطقه کیل المیر در استان حجه و مناطق مختلفی از مناطق کتاف و باقم آل الزماح و آل قرادر در استان صعده، منطقه الشریة در استان صنعا و تعدادی از مناطق دیگر در المعافر واقع در استان تعز و بیحان واقع در استان شبوه را موشک باران کرد.

سعودی ها همچنین حملات خمپاره‌ای گسترده‌ای را بر ضد مناطق حرض در استان حجه و منطقه شداء دنبال کردند که در نتیجه این حملات تعدادی از یمنی ها کشته و زخمی شدند.


پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟

مواضع حوثی ها و ارتش یمن در ادامه مبارزات آزادیبخش یمن

«عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن در سخنانی به مناسبت میلاد رسول گرامی اسلام(ص) اعلام کرد: اگر جاهلیت دیروز کشتن با شمشیر و خنجر بود، جاهلیت امروز کشنده ترین سلاح ها را برای کشتن هزاران تن از انسان‌ها به کار می برد.  امروز عربستان، آمریکا و امارات با استفاده از سلاح های خود هزاران زن و کودک را می کشند. اسلام حقیقی با شیوه عربستان و آمریکا متفاوت است.

وی با اشاره به اهداف پشت پرده آمریکا در یمن گفت: این کشور خواهان این است که جنگ در یمن ادامه داشته باشد؛ زیرا آمریکا با تمامی آزادگان جهان دشمنی می‌کند. اما رزمندگان یمنی در هر شرایطی مبارزه را تا آزادی آخرین وجب از خاک این کشور ادامه خواهند داد.

از سوی دیگر، سخنگوی ارتش یمن بر ادامه تشدید عملیات نظامی ارتش و کمیته های مردمی این کشور علیه متجاوزان تا پایان تجاوز و محاصره تاکید کرد. «سرتیپ شرف غالب لقمان» اعلام کرد، مرحله اول تشدید عملیات نظامی در راستای اجرای گزینه های استراتژیک علیه تجاوز سعودی ها از ابتدای ماه جاری میلادی وارد فاز اجرایی شده و در خلال آن ارتش و کمیته های مردمی با موفقیت 95 درصدی ماموریت‌های دفاعی و هجومی خود را انجام دادند.

سخنگوی ارتش یمن همچنین از سران کشورهای ائتلاف متجاوز سعودی و مزدوران آنها خواست که از جنایات خود که فقط مردم عادی و بیگناه و زیرساخت های حیاتی و منافع عمومی مردم را هدف قرار داده است دست بردارند.


پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟آمادگی 50 هزار یمنی  برای حمله به عربستان

در حالی که نیروهای مشترک یمنی در پاسخ به تجاوزات عربستان، با شلیک یک موشک بالستیک دیگر از نوع قاهر، پایگاه نظامی الفیصل واقع در خمیس مشیط در منطقه عسیر در جنوب عربستان را هدف قرار دادند، یک منبع نظامی یمن تاکید کرد، 50 هزار نیروی این کشور، آماده حمله به مواضع عربستانی و آزادسازی بزرگترین شهرها در منطقه جیزان و عسیر این کشور در چارچوب مرحله اول گزینه های استراتژیک هستند.


دیده‌بان حقوق بشر: تجاوز سعودی در یمن از بزرگترین جنایات ضد بشری است

سازمان دیده بان حقوق بشر جنایات ائتلاف نظامی سعودی در یمن را یکی از بزرگترین جنایات ضدبشری توصیف کرد که سازمان های حقوق بشر در سال ۲۰۱۵ ثبت کرده‌اند.

احمد بن شمسی مدیر روابط عمومی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان علیه یمن یکی از بزرگترین جنایات ضد بشری در سال ۲۰۱۵ است، به ویژه اینکه این ائتلاف از بمب‌های خوشه‌ای نیز در یمن استفاده کرده است.

بن شمسی افزود: گزارش‌های این سازمان از نقض حقوق بشر توسط ائتلاف نظامی سعودی در یمن حکایت دارد که یکی از آنها استفاده از بمب های خوشه ای علیه غیرنظامیان است.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟

آمار کلی از تلفات و خسارات تجاوز 9 ماهه سعودی ها به یمن

پایگاه المنار لبنان نیز دیروز گزارش مرکز حقوقی قانون و توسعۀ یمن را منتشر کرد. این گزارش به خسارت‌های جانی و مالی هنگفت ناشی از تجاوز 9 ماهه عربستان و ائتلاف عربی - آمریکایی به یمن پرداخته است.

براساس این گزارش، از ابتدای تجاوز ائتلاف به سرکردگی عربستان به یمن، تعداد شهروندان شهید یمنی به 7411 نفر رسید که 1729 نفر از این شهدا، کودک و 1309 نفر زن و 4347 نفر نیز مرد بوده اند. تعداد مجروحان تجاوز عربستان و ائتلاف عربی - آمریکایی نیز 13846 یمنی رسیده که 1492 نفر از آنها کودک، 1326 نفر زن و 11028 نفر نیز مرد هستند.

خسارات وارد آمده به زیرساخت های یمن شامل تخریب 450 پل و جاده، 146 شبکه آب رسانی و 122 ایستگاه و مولد برق می شود. علاوه بر این 140 شبکه مخابراتی، 14 فرودگاه و 10 بندرگاه نیز در این مدت هدف حمله قرار گرفتند.

در بخش آسیب‌های اجتماعی، 319 هزار و 957 واحد مسکونی تخریب یا آسیب دیده و بیش از 900 هزار نفر آواره شدند. همچنین 506 مسجد در حملات سعودی ها دچار آسیب شد و 3750 مدرسه، 36 دانشگاه، 229 بیمارستان و واحد بهداشتی و 16 مؤسسه رسانه ای یمنی نیز از ادامه فعالیت بازمانده‌اند.

در بخش تولیدی، 922 مؤسسۀ دولتی به علاوه 514 انبار مواد غذایی، 389 تانکر حمل مواد غذایی، 344 بازار، 226 پمپ بنزین و 156 نفت کش زیان دیده‌اند. متجاوزان سعودی 168 کارخانه، 115 مرغداری، 51 اثر باستانی، 101 مکان گردشگری، 31 ورزشگاه و 7 سیلوی غلات را آماج حملات و بمب های خود قرار داده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۰۱:۲۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
    0 0
    حداکثر ذخایر معدنی عربستان تو استان عسیره بتونن که عسیر نجران جیزان رو بگیرن که فبها والا قطعا این توانو دارن که چریکی بریزن تو خاک عربستان پالایشگاه ها و خطوط نفت پل ها نیروگاه های برق تاسیسات آبی مراکز اقتصادی سیاسی فرودگاه ها و ... رو بفرستن هوا ، این عملیات ها عربستان رو به غلط کردم می ندازه حالا قضیه پاکستانه یا چی که حملات خردکننده در عمق خاک عربستان انجام نمی شه الله و اعلم .
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۰۱:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
    0 0
    مرگ بر ال سعود غاش و خائن و غاشم و سفاک
  • ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
    0 0
    کجایی بیام تو رو ببینم تازه نروژی؟؟؟
  • ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
    0 0
    به سود مشرق نیوز
  • ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
    0 0
    به سود مشرق نیوز

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس