کارشناسان و صاحبنظران امور منطقه و عراق با استناد به تحولات و رخ دادهای سیاسی و امنیتی جاری در این کشور تاکید می کنند که آمریکا بیش از هر زمان دیگری برای اجرای طرح تقسیم عراق خیز برداشته است.

 گروه بین‌الملل مشرق - روز 14 آذر ماه گذشته دفتر «حیدر العبادی»، نخست وزیر عراق در بیانیه ای اعلام کرد که یک یگان زرهی از نیروهای نظامی ترکیه، بدون درخواست دولت مرکزی و موافقت عراق به بهانه آموزش گروه های مسلح عراقی همراه تعدادی تانک و توپ وارد استان نینوا شده اند.

نخست وزیر عراق با تاکید بر اینکه این اقدام ترکیه نقض خطرناک حاکمیت ملی عراق است، خواستار خروج این نیروها از اراضی عراق شده و صراحتا بیان کرده بود که این اقدام ترکیه متناسب با روابط عراق و ترکیه و حسن همجواری نیست.

افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

در این راستا، سخنگوی یک گروه مسلح در شمال عراق به نام «تشکیلات ملی» وابسته به جماعت «اسامه النجیفی»، معاون سابق رئیس جمهوری عراق، گفت: این یگان نظامی ترکیه با تمام تجهیزات، نیروها، خودروهای زرهی و تانک و توپخانه وارد منطقه «زیلکان» در شهرستان «شیخان»، واقع در شمال موصل شده تا در عملیات آزاد سازی موصل شرکت کند.

درپی آن «محمود السورجی»، از عضای حزب «دموکرات کردستان» عراق اظهار کرد که سه گروه نظامی ترکیه با هدف ارائه آموزش های لازم نظامی به گروه مسلح تشکیلات ملی وارد یکی از پایگاه نظامی این گروه شده اند که قرار است، در عملیات آزادی سازی موصل مشارکت داشته باشد.

اعتقاد بر این است که برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و در راس آنها عربستان سعودی و قطر، در کنار ترکیه و برخی رهبران کرد شمال عراق در تشکیل گروه مسلح سنی تشکیلات ملی به رهبری اسامه النجیفی و برادرش «اثیل النجیفی» نقش داشته و درصدد موازی سازی گروه های مسلح عرب سنی همسو با خود با تشکیلات داوطلب مردمی معروف به «الحشد الشعبی» تحت امر نخست وزیر عراق هستند.

منابع امنیتی ترکیه نیز به تبع آن اعلام کردند، دست‌کم صدها نظامی ارتش این کشور برای ارائه آموزش در منطقه موصل در شمال عراق اعزام شده اند و کشورهای عضو ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش به رهبری آمریکا در جریان این امر قرار داشته اند.

رسانه های جمعی نیز ضمن درج این خبر، اعلام کردند که یک هنگ از ارتش ترکیه به همراه 12 تانک و خودرو مین روب وارد شهر نینوا عراق شدند تا به این ترتیب واکنش دولت عراق نسبت به ورود نیروهای بیگانه به این کشور را بیازماید.

افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

درخواست خروج نظامیان ترکیه، امتناع آنکارا، ورود نظامیان آمریکایی

پس از اعلام خبر ورود نظامیان ترکیه به شمال عراق، بغداد از آنکارا خواست هرچه سریع تر نظامیان خود را از شمال عراق خارج کند. وزارت خارجه ترکیه نیز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که نظامیان این کشور درحال خروج از پایگاه نظامی «بعشیقه» در نزدیکی موصل هستند.

اما دفتر نخست وزیری عراق ضمن تکذیب این بیانیه تاکید کرد که هیچگونه عقب نشینی از سوی نظامیان ترکیه از شمال عراق صورت نگرفته است.

درحالی که موضوع ورود نظامیان ترکیه شمال عراق و امتناع ترکیه از خارج کردن نظامیانش از خاک عراق نقل محافل خبری بود، خبرگزاری ها از اقدام واشنگتن مبنی بر ارسال نیروهای ویژه اش به عراق در چارچوب ائتلاف بین المللی مبارزه با تروریسم به رهبری آمریکا خبر دادند.

ارسال این نیروها درحالی صورت می گرفت که نیروهای بسیج مردمی و مقاومت اسلامی عراق مخالفت خود را با این اقدام آمریکایی ها اعلام کرده بودند، اما وزارت دفاع آمریکا – پنتاگون – مدعی شد که این نیروها با هماهنگی با دولت فدرال عراق وارد استان «الانبار» در غرب عراق شده اند، استانی که مهمترین پایگاه داعش در این کشور به شمار می آید و این روزها شاهد عملیات گسترده ارتش و نیروی مسلح و بسیج مردمی عراق برای آزادسازی و پاکسازی مناطق و شهرهای مختلف آن از گروه تروریستی تکفیری داعش است.


افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستانترکیه به چه قیمت نیروهای نظامی خود را عازم عراق کرد

کارشناسان بر این باورند، عراق هم اکنون بیش از هر زمان دیگری در آستانه اجرای طرح تقسیم آمریکاست. سه استان کُردنشین شمال عراق با اختصاص 17 درصد از بودجه عمومی عراق و احراز 33 درصد از مناصب سیاسی دستگاه های حکومتی و رسمی دولت مرکزی توسط نمایندگانش در عمل از بغداد جدا شده است.

از سوی دیگر، تشکیل نیرویی از اهل سنت به موازات نیروی بسیج مردمی شیعیان، به رهبری برادران «نجیفی» در حوالی موصل و گارد ملی با هدف ایجاد نیروی مترادف پیشمرگه از اهل سنت و جلوگیری از مشارکت نیروهای بسیج مردمی شیعیان در عملیات های آزادسازی مناطق سنی نشین تحت تصرف داعش همه با هدف فراهم کردن زمینه تشکیل منطقه سنی نشین همانند کردستان عراق صورت می گرفت.

در این بین اهداف ترکیه از اعزام نظامیان این کشور به شمال عراق را می توان در موارد زیر ملاحظه کرد:
- جدا کردن بخش هایی از خاک سوریه و عراق و ملحق کردن آنها به ترکیه به بهانه جمعیت ترکمن ساکن این مناطق بر اساس توافقات صورت گرفته با آمریکا و طرح های ریخته شده برای تشکیل «کرد ستان» و «سنی ستان»
- تشکیل دولتی سنی که در آن همه نیروهای مرتبط با طرح آمریکا در منطقه به نام «العروبه» و «التسنن» گرد آمده باشند
- گشودن راهی ارتباطی بین ترکیه و اردن و از آنجا به عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و فلسطین اشغالی برای صادرات محصولات و کالاهای ترکیه
- قطع ارتباط جغرافیایی دو حلقه مهم محور مقاومت یعنی عراق و سوریه
- افزایش پایگاه های نظامی آمریکایی و غربی در منطقه و افزایش فشار بر محور مقاومت
- مقابله با گسترش و توسعه نفوذ ایران و تشییع در منطقه
- مقابله با حضور روسیه در منطقه


ابراز نگرانی کارشناسان عراقی

کارشناسان و صاحبنظران عراقی با اشاره به شرایط بسیار حساس سیاسی و امنیتی که عراق در آن به سر می برد، اقدام بدون مجوز ترکیه در ارسال نیروی نظامی به داخل اراضی عراق و به موازات آن اقدام آمریکا در اعزام نیروی نظامی ویژه اش به استان الانبار را خطرناک توصیف کرده و این اقدام آنکارا و واشنگتن را باعث پیچیده تر شدن اوضاع امنیتی و نظامی این کشور در آستانه تدارک برای عملیات آزاد سازی موصل و پایان بخشیدن به موضوع تروریسم و ادامه روند سیاسی در عراق دانستند.

به اعتقاد این کارشناسان ورود نیروهای نظامی ترکیه بیش از اینکه به منظور مبارزه با تروریسم و آزاد سازی موصل باشد، در راستای سیاست های تجزیه طلبانه عراق و سوریه و تضعیف دولت های مرکزی بغداد و دمشق صورت گرفته است.

وزارت خارجه عراق با صدور بیانیه ای از حضور نیروهای ترکیه در شمال این کشور به عنوان یک یورش نام برد و انجام هر گونه عملیات نظامی بدون هماهنگی با دولت فدرال در بغداد را مردود دانست.

به گفته این کارشناسان ورود نیروهای ویژه آمریکایی به استان الانبار را تنها باید به چالش کشیدن خواست و اراده مردم عراق و اظهارات دولت العبادی دانست که دو هفته پیش اعلام کرده بود، عراق نیازمند نیروی پیاده نظام برای مبارزه با داعش و حضور در عملیات نظامی ارتش و نیروهای مسلح عراق نیست.

این تناقض در اظهارات نخست وزیر عراق و ائتلاف بین المللی در خصوص ورود نیروهای ویژه آمریکایی به استان الانبار از یک سو و بیانیه های صادر شده آنکارا مبنی بر خارج کردن نظامیانش از شمال عراق و بیانیه های بغداد مبنی بر تکذیب خروج این نیروها از این کشور، سوالات بسیاری درباره حقایق جاری در عرصه های امنیتی و سیاسی عراق مطرح می کند.

افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

تلاش های آمریکا برای حضور نظامی مجدد در عراق

«اسامة السعيدي»، استاد علوم سیاسی دانشگاه نهرین عراق در توضیح شرایط حاکم بر این کشور تصریح می کند که بغداد از یک سو در سال 2008 میلادی توافقنامه امنیتی را با آمریکا امضا می کند و از سوی دیگر، با سقوط موصل و تصرف آن توسط داعش بند هفتم سازمان ملل قرار می گیرد و به نظر می رسد، آمریکایی ها در اعزام نیروی نظامی به عراق به بهانه مبارزه با داعش به این بند استناد جسته اند.

اگرچه این کارشناس امور سیاسی عراق تاکید می کند که دور از انتظار نیست، هدف آمریکایی ها از این اقدام خودسرانه و عدم گرفتن اجازه از بغداد، تلاش دارند، بغداد را بی کفایت و ناتوان از اداره امور و اعمال حاکمیت بر تمام مناطق عراق جلوه دهند.

السعیدی بر این باور است که ورود روسیه به عرصه میدانی سوریه تمام معادلات و محاسبات منطقه ای آمریکایی را نقش بر آب کرد، چون هدف واشنگتن ابقای داعش برای سال های متوالی در منطقه از جمله در عراق و سوریه بود تا امتیازات سیاسی و امنیتی بیشتری را از حضور آن در عراق و منطقه به دست آورد و مهمترین امتیاز گرفته شده از سوی آمریکایی طی چند سالی که از حضور و فعالیت داعش در منطقه می گذرد، فروش هرچه بیشتر تسلیحات و تجهیزات نظامی کارخانه ها و سرکت های اسلحه سازی آمریکایی و آزمایش سلاح های جدید در منطقه بوده است، اما همان طور که گفته شد، ورود روسیه به عرصه میدانی معادلات آمریکایی ها را بهم ریخت و آنها را وادار به ورود به عرصه میدانی منطقه همچون روسیه کرد.

این کارشناس امور سیاسی عراق ورود نظامیان آمریکایی به استان الانبار و نظامیان ترکیه به شمال عراق را در راستای تغییر معادلات حاکم بر منطقه ملاحظه و تاکید کرد، ورود نظامیان ترکیه به شمال عراق بدون تردید با چراغ سبز و اطلاع کاخ سفید همراه بوده و آمریکا تلاش دارد، با تشدید اوضاع میدانی و سیاسی عراق، بغداد را بیش از پیش تحت فشار قرار داده و وادار به درخواست کمک از واشنگتن کند تا نظامیان آمریکایی در قالب باز گردندان امنیت و برقراری ثبات در عراق بار دیگر وارد این کشور شوند.

از جهت دیگر، به نظر می رسد، اقدام آمریکا در اعزام نیروهای نظامی خود به عراق با هدف ضعیف و ناتوان جلوه دادن ارتش و نیروهای مسلح عراق بوده تا زمینه حضور نظامی خود در عراق را برای سال های آتی نیز فراهم کند.


افشاگری مطبوعات آمریکایی و غربی

همزمان با ورود نظامیان آمریکایی به استان الانبار عراق، مطبوعات آمریکایی و غربی گزارش هایی منتشر کردند که افشا می کرد، ارسال نیروهای ویژه آمریکایی به استان الانبار در غرب عراق در چارچوب طرح جامع سیاسی صورت می گیرد که کاخ سفید آن را برای عراق تدارک دیده است.

به موجب این طرح، نیروهای ویژه آمریکایی که هم اکنون وارد عراق شده اند، هسته نیروهای نظامی خواهند بود که از اعلام تشکیل اقلیم سنی در عراق پس از آزادسازی شهر «رمادی» و تدارک برای آزادسازی شهر موصل از سیطره داعش حمایت و دفاع خواهند کرد.

به نوشته این مطبوعات پایه و اساس نیروهای شرکت کننده در آزادسازی مناطق و شهرهای مختلف استان الانبار و از جمله شهر موصل در استان نینوا را نیروهای محلی و بومی تشکیل می دهند که اسامه و اثیل النجیفی در آنها نفوذ بسیار دارند و از بازماندگان پلیس موصل به شمار می آیند و مشاوران نظامی ارتش ترکیه بر آموزش آنها اشراف و نظارت داشته اند.

افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق

منابع آگاه در بغداد و امان تاکید می کنند، عرصه سیاسی و امنیتی مناطق سنی نشین عراق روزهای بسیار سخت و حساسی را سپری می کند و احزاب، گروه ها و جریان های فعال در این مناطق تلاش گسترده ای را برای جذب حمایت های مالی و نظامی بین المللی و نیروی انسانی از افراد بومی و محلی برای تشکیل گروه های مسلح آغاز کرده اند تا به محض غلبه بر داعش، وارد عرصه سیاسی و میدانی مناطق آزاد شده شوند.

این تحرکات موجب شده تا سایه منازعات و درگیری های طایفه ای بر این مناطق سایه بیفکند که در صورت محقق شدن تلاش های دولت مرکزی برای بازسازی این مناطق از جمله زیر ساخت های آن با شکست مواجه و راه را برای ورود بیگانگان به داخل کشور هموار خواهد کرد.

در این راستا منابع محلی در استان های سنی نشین عراق افشا کردند که قطر به تازگی 500 میلیون دلار کمک مالی به کمیته عالی هماهنگی شش استان سنی نشین عراق که مجری سیاست های دوحه در این مناطق شمرده می شوند، طی دیدار شیخ «محمد بن عبد الرحمن آل ثانی»، معاون وزیر خارجه قطر با «رافع العیساوی»، وزیر سابق و تحت پیگرد دارایی عراق در دوحه پرداخت کرده است.

از سوی دیگر، شیخ «ضاری الدلیمی»، فعال سیاسی عراقی در صفحه فیس بوک خود نامه ای خطاب به «خمیس خنجر»، بازرگان و تاجر عراقی که به حمایت از تروریسم و گروه های تروریستی در عراق معروف است، منتشر کرد و در آن خواستار توضیح از وی درباره نشستی شد که هفته های اخیر بین حاکمان امارات و شماری از شیوخ استان الانبار عراق در دبی برگزار شده بود.

در همین راستا «خالد الاسدی»، نماینده پارلمان عراق از فراکسیون «ائتلاف دولت قانون» از اقدام «یوسف قرضاوی» و دولت ترکیه جهت اجرای طرح تشکیل منطقه سنی نشین در عراق به ریاست «طارق الهاشمی»، معاون سابق و تحت پیگرد رئیس جمهوری عراق پرده برداشت و خاطر نشان کرد: آنکارا تلاش دارد با کمک حامیان تروریسم در عراق و منطقه زمینه تاسیس چنین منطقه ای را در عراق فراهم کند.

از سوی دیگر، «محمد العبودی»، روزنامه نگار عراقی از نزاع بر سر مناصب و پست ها میان نیروها و محافل اهل سنت عراق سخن می گوید.


ماموریت نیروهای ویژه آمریکایی در عراق

به موازات این افشاگری ها، مقاومت اسلامی در عراق گزارش هایی منتشر کرده است که تاکید می کند، حضور این نیروها در عراق ارتباطی با مبارزه با داعش و تروریسم در عراق ندارد، چون داعش زاییده و دست پرورده آمریکا و مهمترین هم پیمان واشنگتن در سوریه و عراق است و ممکن نیست، آمریکایی ها با آن مبارزه کنند.

افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

این گزارش ها برای این نیروها آمریکایی دو هدف اصلی متصور است:
یک: هدف گیری گروه های مقاومت و بسیج مردمی عراق و فرماندهان میدانی آنها
دو: حمایت و دفاع از تشکیل اقلیم سنی در عراق با همکاری نظامیان ترکیه و نیروهای پیشمرگه کردستان عراق، پس از عملیات آزادسازی شهر موصل

پافشاری واشنگتن جهت اعزام این نیروها به عراق در زمانی صورت می گیرد که طرح آمریکا با مشارکت عربستان سعودی و قطر و ترکیه و اردن در حمایت از گروه های تروریستی مسلح در سوریه در پی ورود مستقیم روسیه به عرصه میدانی سوریه معادلات راهبردی حاکم بر میدان را به سود ملت، دولت و ارتش سوریه تغییر داد و طرح تقسیم سوریه را با شکست مواجه کرد.

«آشتون کارتر»، وزیر دفاع آمریکا پیشتر طی تصریحاتی درباره این نیروها توضیح داده بود که این نیروهای ویژه آمریکایی تحت عنوان «نیروهای واکنش سریع» به عراق اعزام خواهند شد و زبده ترین و متخصص ترین نیروهای یگان ویژه «دلتا» یا همان «سل تیم 6» هستند.

گزارش های منابع آگاه آمریکایی و نزدیک به پنتاگون تاکید می کند که این نیرو دست کم 200 نظامی نخبه آمریکایی را در بر خواهد گرفت که مهارت های ویژه ای در ترور و ربودن افراد دارند.
بنابر تاکید این گزارش ها نیمی از این نیروی 200 نفره را کماندوهایی تشکیل می دهند که دوره های نظامی خاص و آموزش های ویژه ای را در زمینه یورش به خانه ها، کشتن افراد و به اسارت گرفتن آنها دیده اند و اعزام آنها از سوی آمریکا اعتراف ضمنی کاخ سفید به ناتوانی در غلبه بر داعش در عراق شمرده می شود.


افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

آنچه به حساسیت و پیچیدگی اوضاع امنیتی و سیاسی عراق دامن می زند، تحرکات سران اقلیم کردستان است. منابع کُرد در این خصوص از تحرکات «مسعود بارزانی»، رئیس اقلیم کردستان سخن می گویند که در تلاش برای ائتلاف و هم پیمانی با ترکیه و عربستان و دیگر شیوخ عرب حاشیه خلیج فارس از جمله امارات متحده و قطر بر علیه دولت مرکزی در بغداد و حزب ائتلاف ملی کردستان و احزاب شیعی مانند مجلس اعلی و جریان صدر است.

به گفته این منابع محلی حکومت فدرال کردستان شهر اربیل را به پایگاه دستگاه های اطلاعاتی کشورهای خارجی از جمله رژیم صهیونیستی و ترکیه و قطر و عربستان سعودی درآورده و سازمان سیا در این منطقه فعالیت گسترده ای دارد.

این منابع همچنین از حضور صدها نفر از بازماندگان رژیم سابق بعث عراق و وفاداران به صدام حسین، دیکتاتور معدوم این کشور در اقلیم کردستان سخن می گویند و مسئولیت مخفی نگه داشتن فعالیت نظامیان آمریکایی در شمال عراق متوجه بارزانی است که در طول این مدت همواره نیازهای این نظامیان را تامین می کرده و زمینه ساز ورود نظامیان ترکیه به منطقه «بعشیقه» در نزدیکی شهر موصل بود.


افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستانحضور افسران دستگاه های اطلاعاتی و ارتش عربستان

این منابع آگاه محلی همچنین نسبت به حضور عناصر نظامی کشورهای دیگر منطقه در اقلیم کردستان هشدار داده و با بیان اینکه منطقه کردستان هم اکنون به عرصه رقابت منطقه ای و بین المللی تبدیل شده، افشا کردند که اطلاعات دقیق و موثقی در دست است که تاکید می کند، صرف نظر از نظامیان آمریکایی و ترکیه ای، افسرانی از دستگاه اطلاعات و امنیت و ارتش عربستان سعودی نیز در اربیل حضور و فعالیت دارند.


به گفته این منابع آگاه ماموریت این افسران نظامی و اطلاعاتی سعودی مشارکت در اتاق عملیات نظامی ویژه آزادسازی موصل در کنار افسران ترکیه و منطقه کردستان و افسران بازمانده رژیم سابق بعث و شماری از سیاستمداران اهل سنت عراق مانند اسامه و اثیل النجیفی است که فعالیت های آنها زیر نظر و تحت اشراف ژنرال اوستون، فرمانده نیروی مرکزی ارتش آمریکاست.

منابع مذکور تاکید می کنند که حضور افسران اطلاعاتی و نظامی سعودی در اربیل و مشارکت آنها در اتاق عملیات آزادسازی موصل، بیانگر گرایش این اقلیم به سمت ریاض و سیاست های ضد شیعی آن در منطقه است.

این منابع با خطرناک خواندن روند تحولات در منطقه کردستان، این تحولات را از نتایج سفر بارزانی به ریاض دانستند و در این خصوص گزارش های موثقی وجود دارد که تاکید می کند، اربیل به درخواست ریاض مبنی بر گشودن درب های کردستان به روی عناصر گروهک منحله تروریستی منافقین گشوده و هم اکنون عناصری از این گروهک تروریستی در کردستان عراق حضور و فعالیت دارند.

به گفته این منابع هدف بارزانی از روی آوردن به هم پیمانی با عربستان و قطر و ترکیه تحت رویای تشکیل کشور مستقل کردستان است، تاکید کردند: سیاست های اخیر بارزانی در قبال بغداد و کشورهای مختلف منطقه نه تنها برای بغداد که برای خود کُردها نیز تنش زا است و به این ترتیب دور از انتظار نیست که کُردها وارد منازعات مسلحانه و خطرناک منطقه ای شود.

افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

تقسیم عراق در پوشش دادن امتیازات بیشتر به کردها و سنی ها

حدود ده سال پیش «جو بایدن»، نماینده سابق کنگره آمریکا و معاون کنونی رئیس جمهوری این کشور طرح تقسیم عراق به سه کشور کردنشین، سنی نشین و شیعه نشین ارائه داد که به تصویب کنگره آمریکا نیز رسید، در طول این سال ها آمریکا تلاش بسیاری کرد تا این طرح را در عراق پیاده کند که نتیجه ای جز ناکامی و شکست به همراه نداشت.

شکست و ناکامی آمریکایی ها در اجرای طرح بایدن، آنها را وادار به ارائه شکل و قالب نوینی از این طرح کرد که در طرحی نمود پیدا کرد که «مک تورنبر»، رئیس کمیته نظامی مجلس سنا آن را ارائه داد و در آن از بغداد خواست به اهل سنت و کُردهای عراق نقش مهم تر بزرگتری در عرصه سیاسی و دستگاه های حکومتی به ویژه در حوزه مبارزه با داعش شد.

اولین رهاورد اجرای این طرح نقشه ای بود که به «عراق جدید» معروف شد تا به موجب آن آمریکایی ها نقشه پرواز ممنوع در آسمان عراق پس از اشغال این کشور توسط آمریکا و اعلام آغاز روند سیاسی را ترسیم کردند، نقشه ای که در آن ساختار و ترکیب سیاسی عراق براساس سهم بندی میان طوایف و اقلیت ها و حذف مفهوم شهروندی ترسیم شده بود.

در این راستا و در طول این سال ها آمریکایی ها برنامه نابودی و فروپاشی هدفمند و برنامه ریزی شده حکومت و دولت و انحلال و تضعیف ارتش و نیروهای مسلح عراق و قلع و قمح عراقی های معارض اشغالگری نظامی آمریکا و تحریک و تشدید روح انتقام گیری و احساس حقد و کینه میان طوایف مختلف عراق را پیاده کردند و در مقابل تمام این هرج و مرج و آشوب خلاق در عراق واشنگتن نه تنها سکوت اختیار کرد، بلکه «دونالد رامسفلد»، وزیر وقت دفاع آمریکا آن را برداشتن گام های اولیه جامعه عراق به سمت دموکراسی توصیف کرد.

افسران امنیتی آل‌سعود در عراق چه می‌کنند/ سایه جنگ سنی – سنی بر مناطق سنی نشین عراق/ تحرکات مشکوک سران اقلیم کردستان

در ادامه برای تسریع در اجرای طرح عراق جدید، سنای آمریکا کمک های نظامی آمریکا به عراق را منوط به افزایش مشارکت اهل سنت و کردها در عراق کرد و خواستار تدوین قانون گارد ملی عراق شد و تهدید کرد، در صورت عدم اقدام بغداد، کنگره آمریکا کمک های خود را به صورت مستقیم برای اقلیت های عراقی ارسال خواهد کرد.

کنگره آمریکا صراحتا اعلام می کند که 25 درصد کمک های نظامی این کشور به اقلیت های عراقی اختصاص خواهد یافت تا در ادامه خاطر نشان کند که 60 درصد از کمک های اختصاص یافته به اقلیت های عراق مستقیما به کردها و اهل سنت داده خواهد شد.


نکته خطرناک نهفته در این تصمیم گیری ها آن بود که این تصمیمات بیانگر خواست و میل کاخ سفید در تعامل با نیروهای پیشمرگه و مبارزان عشایر اهل سنت به عنوان دو کیان و موجودیت جدا و مستقل از ارتش و نیروهای مسلح عراق بود تا آمریکا بتواند به صورت مستقیم و بدون نیاز به کسب موافقت دولت مرکزی به کردها و اهل سنت کمک کند که در واقع هدف از آن فراهم کردن زمینه اجرای طرح بایدن در عراق است، به ویژه آنکه به این نیروها وظیفه تامین امنیت مناطق اشان نیز داده می شد تا بار دیگر ثابت شود، آمریکایی ها همچنان درپی تقسیم عراق هستند که طرح آن از سال 1990 میلادی داده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 13
  • ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    بارزانی ها از آبشخ.ر آمریکا آب می خورند و یکبار کردستان عراق را به عزا نشاندند بازهم دست برنمی دارند مردم مظلوم کردستان عراق
  • تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    20ملیون نفر در اربعین حسینی در کربلای معلی اجتماع میکنند آن وقت ترکیه پیزوری شمال عراق را اشغال میکند و آمریکای الدنگ نیروهایش را به استان الانبار میفرستد وآب از آب تکان نمیخورد
  • ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    تقسیم بشه خوب که بصره تا نجف و کربلا هم خودی میشوند
  • ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    روسیه در یک هشدار که بی سابقه هم خواهد بود باید به ترکیه وعربستان بگوید فوراً نیروهای نظامی خود را از خاک عراق بیرون کند چنانکه به این هشدار توجه ننمودند بدون اطلاع قبلی کشورشان مورد هجوم نظامی قرار خواهد گرفت وبا موشکهای دور برد حقشان را کف دستشان خواهند گذاشت .
  • ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    به نظر من بریم برای گرفتن یکی از 3 کشور عراق قسمت شیعه نشینو مال خودمون کنیم نفت هم داره
  • ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    وقتی نمیفهمی چی میگی پس لطفاً Shot up البته به زبون اصلی نظر دادم که بقیه بفهمن
  • ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    خاك بر سر مسئولين عراقي كه زير بار فشار آمريكا حشد الشعبي را در آ‍زاد سازي رمادي كنار گذاشتند.
  • ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    کربلا و نجف و کاظمین و سامرا و کوفه رو بدن دست شیعه ها بعدش هر غلطی میکنن بکنن
  • ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    به این شغالان و روبهان اجازه دست یازی نمی دهیم ، خدا شرشان را به خودشان بر می گرداند
  • ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    اونوقت اسرائیل میاد بغل گوشت!!
  • مهدی 90085 ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    با دادن سلاح های سنگین امریکایی به کردستان عراق چند سال آینده باید منتظر یک جنگ خانگی جدید بود ..
  • ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    مشرق جان : من شخصا به نخست وزير وفرمانده كل قواي عراق حيدر العبادي شديدا مشكوكم ونميدونم ايا مقامات سياسي ونظامي كشور هم به اين باور رسيده اند ؟! اون ادعاي اردوغان خبيث كه در ابتداي روشدن حضور نظاميان تركيه كه گفت ما سال گذشته به درخواست العبادي به عراق آمده ايم ، را نميتوان ادعايي صرف از طرف اردوغان دانست ! همهء نيروهاي نظامي وسياسي عراق از نورچشمي امت اسلام سردار سليماني تقدير وتشكر كردند ولي حيدر العبادي چيزي نگفت ! نظاميان بزرگ عراق اظهار داشتند اگر سردار سليماني نبود بغداد سقوط كرده بود !
  • ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    ما خیلی وقته که خبر داریم ( از طریق رسانه های خارجی ) ، اما سیمای ایران هنوز درخبرهایش از حشد الشعبی در الرمادی می گوید !!!
  • ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    بابا زبان اصلی ! تو که بلد نیستی چرا نظر میدی ؟ shut up درسته دلبندم !!!
  • بابی ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    هر بلایی سر کشور از خیانت داخلیهاست تو عراق هم داخلیها دارن خیانت میکنن و به خاطر پول کشور و مردمشونو دارن میفروشن تو ایران هم همینگونه خواهد بود در ایران هم خیلی وقته سرمایه گذاری کردن و دارن تفرقه میندازن بین قومیت ها.مردم خودشون باید آگاه باشن و مواظبت کنن
  • هوشنگ حاجی زاده ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    هدف آمریکا تقسیم عراق به کشور شیعه،سنی وکرد می باشد از سوی دیگر بخش ترکمان هم به ترکیه می رسد و بخش کردنشین ترکیه به کشور کردستان یکپارچه میرسد شاید خود ترکیه از آن ناآگاه ویا فکر کند بعدا از آن شانه خالی می کند بهر حال در آینده معلوم خواهد شد البته هدف آمریکا بخش کردنشین ایران هم هست منتهی باید نخست کردستان عراق تشکیل شود سپس بخش کردنشین ایران و با یاری و تحریک کردهای عراق این کار انجام شود
  • محسن از اصفهان ۱۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    بی بصیرتی و خواب زدگی سیاسیون عراقی بسیار قابل مشاهده است. در زمانی که همه ی دنیا و حتی خود سردمداران عراق از حمایت همه جانبه ی آمریکا از داعش مطلع هستند، دولت عراق به کمکهای آمریکا برای نابودی داعش دل بسته است. کمک هایی که طبق قرار داد امضا شده بین دوکشور باید ارائه می گردید ولی آمریکا به بهانه های مختلف از آن سر باز زد و حتی از تحویل سلاح های خریداری شده عراق نیز اجتناب ورزید. حال اینکه چرا هنوز دولت مردان عراقی به آمریکا دلبسته هستند جای سوال دارد. تنها راه حل برون رفت عراق از این مشکلات اتحاد است که باید بزرگان شیعه و سنی مانند حکم جهادی که باعث بسیج نیروهای مردمی گردید و جلوی پیشروی داعش را گرفت، برای ایجاد آن اقدام کنند و به صورت کاملاً آشکار در صحنه های عمومی بر این اتحاد و برادری تأکید ورزند.
  • ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    فکر کنم عمدا با O نوشته که نظرش یک مخالف هم داشته باشه
  • ناشناس آذری ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    آهای تازه مسلمان نروژی مقیم ایران ..!! لحنت خیلی آشناس؟! نه عمو جون، تو نه تازه مسلمانی و نه نروژی ! تو یک ... سوخته نفوذی و اطلاعاتی هستی.
  • مدیون خمینی ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    خدمت مشرق و تمام خوانندگانش عرض میشه که مطلب فوق بسیار عالی و مفیدبود واقعیت اینه که بارزانی و اردوغان دارند زمینه خروج شبصیانی رو فراهم میکنند . طبق اخادیث معتبر بعد از شبصیانی سر و کله آخرین دشمن یعنی سفیانی حرومزاده پیدا خواهد شد که ان شاالله با دعای شیعیان شر همه این عین نجاسات با امریکا و اسرائیل و ابلیس به خودشون بر خواهدگشت " انتظار فرج از نیمه خرداد کشم" روح الله الموسوی الخمینی
  • ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    ترکیه به خاک عراق تجاوز کرده و الان آزمایش می کنن که بغداد چه می کند متاسفانه ترسو بودن و ماست بازی دولت عراق به ترکیه ثابت می کنه که بعله تهش 4 تا بلوفه اگر دیدید ارتش ترکیه به درون خاک عراق گسیل شد و موصل رو خاک ترکیه اعلام کرد و یک رفراندوم نمایشی پیوستن هم برگزار کرد اصلا تعجب نکنید واضحه که شل بجنبی سفت می خوری ، بلای دومی که ترکیه صهیون و بعضی سران کرد خائن وابسته دارن می یارن قوی کردن اقتصاد کردستان عراق ، تجهیز و گسترش فرودگاه ها ، انبار کردن انواع تسلیحات در زرادخانه ها و سازماندهی یک ارتش آموزش دیدس که بتونن اعلام کنن که کردستان عراق مستقل شد ، خطر سوم داعشه و اساسا داعش یک پردست که پشتش نقشه های اصلی در حال اجراست ، اگر بغداد خودش واکنش نظامی نشون داد و ضربه شصت نشون داد یا گروه های مقاومت در عراق که هیچی والا که کار تمومه .
  • نواب ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    بارزانی خیلی وقت پیش طمع حکمرانی بسرش زده است بارزانی بعلت نیات خطرناکش که پی آمد آن جنگ ودرگیری میشود که حد اقل سالها در جنگ بسیاری از مردم کرد عراق را بکشتن خواهد داد ایشان بعلت اینکه به هر قیمتی بحکومت برسد کشور عراق یک پارچه را جولان گاه بیگانگان کرده است .یک روز دست به دامان اسرائیل ویک روز بدامن آمریکا وروز بعد دست به دامان ترکیه میشود تا به خواسته خودبرسد که این اعمال ایشان آخر وعاقبت خوبی ندارد
  • حسین ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    سلام دولت عراق باید روسیه را وارد عمل برخورد با تروریستها بکند تا امریکا ومخصوصا ترکیه در این کشور شکست بخورند بدلیل اینکه امریکا بدنبال برخورد نظامی با روسیه نیست واز طرفی رهبران کرد هیمشه از مردم کرد بعنوان سپر بلای خواسته های نامشروع خود استفاده کردندبا ایران از نفوذ خود در میان رهبرا ن کرد استفاده کند
  • مراد ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    حیدر العبادی بر خلاف نوری المالکی گرایش شدید به آمریکا دارد .منتها آمریکا ظاهرا بنا بدلایلی روی خوش نمیدهد. آمریکا بارها برخلاف میل شیعیان خودسرانه به عراق نیرو آورد . گاها نیروهای عراق را آشکارا و عمدی بمب باران کرد ازطریق هواپیما بداعش سلاح تجهیزات رساند. ودر مورد نیروهای مردمی عراق به حیدرالعبادی فشار می آورد وایشان هم حرف آمریکا را قبول میکند . با این همه کارشکنی آمریکا حیدر العبادی یک بار به کارهای خلاف آمریکاراعتراض نکرده است
  • ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    البته آمریکا حتما مخالفت میکنه و در این صورت نزدیک کانون درگیری میشیم به نظر من کشور گشایی کار خوبی نیست تو این وضعیت ولی اگه جنگ بیاد سراغمون چاره ای جز مقاومت نداریم و گرفتن بخش شیعه عراق کاریه که میشه روش فکر کرد
  • پسر ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    مردم کردستان عراق اگر با بارزانی همراه باشید پس منتظر نکبت و بدبختی باشین
  • مهگانه ۲۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    دوست گرامی تا زمانی که حیدر عبادی حاضر نیست از روسیه کمک بخواهد چنین کاری مستمسک لازم را به آمریکا می دهد تا برنامه های خودش را با دست بازتری در منطقه پیاده کند
  • ناصر ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    ضمن احترام و ارادت به همه کردهای میهن در پاسخ به تجزیه طلبان کرد یا ضد انقلاب یا هرچی: خلق کرد منهای ایران کیه ؟ هویتش چیه ؟ مگه جمهوری آذربایجان که صد و اندی سال از ایران جدا شده کی شده ؟ چی شده ؟ بعضی ها دست بردارن از این اصلاح جعلی خلق کرد خلق کرد
  • ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    درستش هم همینه جاهای دیگر عراق از ما تبعیت نمی کنند ولشون کنیم بره
  • ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    0 0
    اینکه 1مانات اذربایجان 3000تومن پول ایران میشه
  • ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۶
    0 0
    خودتونو نکشید و تحت تأثیر یک مقاله و یا نظر قرار نگیرید. اخبار را اگه دقیق بخونید متوجه میشین آمریکا را دولت قانونی عراق دعوت کرده و بارها به روشنی از نیروهای آمریکایی و اعتلاف دفاع کرده و در ضمن این دولت زیاد به حشدالشعبی اطمینان نداره و با احتیاط ازشون دفاع میکنه. بنابراین آرام باشید و منتظر زمان.
  • رحمن ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۶
    0 0
    الآن زمان حرکت علما عراق است که ریختن خون سربازان آمریکایی را مباح اعلام کنند و همچنین ترکیه وگرنه براحتی عراق را سه پاره خواهند کرد
  • ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۶
    0 0
    آذربایجان به شدت پیشرفت کرده و داره خودشو به اروپا میرسونه
  • ناصر ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
    0 0
    در پاسخ به 2ناشناس محترم: اون ارزش پولی مانات و اون پیشرفتی که گفتین همه به یک مو بنده به یک مو که از طریق باج دادن به آمریکا و اسراییل و انگلیس به دست اومده اگه الهام علیف تونست فقط یک موضع مستقل جلوی غربیها بگیره و پیشرفت رو ادامه بده حرف شما رو قبول داشتم اصلا عددی نیست این ....
  • ۰۲:۴۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
    0 0
    عراق با یوگسلاوی هیچ فرقی نداره بعد از تجزیه روی ارامش رو به خودش می بینه
  • ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۸
    0 0
    عراق با یوگسلاوی فرقی نداره وقتی تجزیه بشه روی ارامش رو به خودش میبینه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس