کد خبر 493627
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ماهواره بلوکه شده «مصباح» را از ایتالیا پس می گیریم، گفت: از بین دو ماهواره «مصباح» و «شریف ست» یکی را برای پرتاب به مدار زمین آماده خواهیم کرد.

به گزارش مشرق، محمود واعظی در مورد آخرین وضعیت ماهواره ایرانی «مصباح» که به علت تحریم ها، از ۳ سال گذشته تاکنون در مصادره ایتالیا قرار دارد اظهار داشت: پیش بینی می کنیم بعد از برجام، محدودیت های گذشته حل شود و بتوانیم ماهواره مصباح را از ایتالیا پس بگیریم.

وی با اشاره به اظهار آمادگی کشور ایتالیا برای مذاکره در جهت باز پس گیری ماهواره ایرانی مصباح، ادامه داد: اما موضوع این است که باید بررسی کنیم و ببینیم در حال حاضر نیازی به ماهواره مصباح خواهد بود یا خیر.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه صرفه اقتصادی پرتاب این ماهواره و تامین اهداف مورد نظر ما از جمله موضوعاتی است که باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد ادامه داد: پرتاب ماهواره، هزینه زیادی را بر کشور متحمل می کند و باید براساس نیازمندیهایمان نسبت به پرتاب ماهواره اقدام کنیم.

واعظی گفت: در این باره کمیته ای فنی در وزارت ارتباطات تشکیل شده است تا بر روی نیازمندی و یا عدم نیاز به ماهواره مصباح، کار کارشناسی و تبادل نظر صورت گیرد.

وی با تاکید براینکه به طور قطع پس از تحریم ها، ماهواره مصباح را به کشور بازمی گردانیم، افزود: این موضوع هزینه بر نیست اما پرتاب ماهواره هزینه بر است. براین اساس در حال بررسی و کار کارشناسی هستیم تا مشخص شود ماهواره مصباح در اولویت پرتاب قرار گیرد و یا ماهواره «شریف ست» را به فضا بفرستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هم اکنون ماهواره «شریف ست» دانشگاه شریف، بیش از ۹۰ درصد آمادگی پرتاب دارد و در این زمینه در حال بررسی هستیم که این ماهواره را به جای مصباح پرتاب کنیم.

واعظی خاطرنشان کرد: اینکه ماهواره شریف ست، با چه پرتابگری پرتاب شود هنوز معلوم نیست اما توانایی آن را خواهیم داشت که با پرتابگر داخلی و یا خارجی این مهم، اتفاق بیافتد اما ترجیح ما استفاده از پرتابگرهای داخلی است.

وی گفت: چنانچه شریف ست آماده پرتاب شود و پرتابگر هم در این مدت زمان آماده باشد امید می رود در دهه فجر امسال، پرتاب این ماهواره به فضا را داشته باشیم.

وزیر ارتباطات با تاکید بر توجه ویژه این وزارتخانه به بخش فضایی کشور از جمله سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران افزود: متاسفانه سال گذشته محدودیت بسیار زیاد ی در بودجه بخش فضایی کشور وجود داشت و ما تلاش داریم به عنوان یکی از سیاست های کلی وزارت ارتباطات، بودجه بخش فضایی کشور را از سایر بخش ها تامین کنیم.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
    0 0
    بودجه سازمان فضایی در زمانی که به وزارت ارتباطات منتقل نشده بود تا همین دو سال پیش سالی ده میلیارد تومن هم نبود که هزینه پرتاب یک سفیر(شهاب سه ارتفا یافته) در سال یا یه پرتاب زیر مداری زیستی(شهاب دو) بیشتر نمی شد..حالا جالبه این آقا که وزیر وزارت خانه ارتباطات هست که بودجه اون چند هزار میلیارد تومن در سال هست ادعا می کنه در تامین بودجه ده میلیارد تومنی مانده!!!!!!!! باید باور کنیم!!!؟
  • ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
    0 0
    محض اطلاع این آقای وزیر کمترین دستمزدی که هندی ها و چینی ها به عنوان ارزان ترین کشورهای فضایی دنیا برای پرتای به ماهواره ی سنجشی به چند کشور همسایه اایران که تازه تحریم هم نیستن پیشنهاد دادتن ده میلیون دلار یا حدود سی میلیارد تومن هست! حالا باید دید چه طور برای پرتاب یه میکرو ماهواره با یک میکرو ماهواره بر دو سه میلیون دلاری پول نیست ولی آقایون جیب پر پولی برای سفارش به برادران خارجی شون دارن!! این کشور با این مدیران اصلا نیازی به دشمن نداره...!
  • سهیل ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
    0 0
    خوب شما که دنبال بحث اقتصادیش هستید چرا سیمرغ و قائم رو چند ساله عملیاتی نمی کنید که با یک پرتاب چندتا ماهواره برای ده سال در فضا داشته باشیم!؟؟ سپاه که گفته حاضره رایگان برانون ماهواره ها رو پرتاب کنه!..از بس موشک داره .......دردتون چیه چه مرضی دارید قبول نمی کنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • محمد ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
    0 0
    تفکر ما نمیتوانیم در مدیران موج میزنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس