به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايرنا، يگان هاي ويژه ارتش ساعاتي پيش با حضور در محل وزارت مخابرات، کنترل اين وزارتخانه را در اختيار گرفتند و پليس هم بدون مقاومت(که از هماهنگي قبلي حکايت داشت) ساختمان را به ارتش تسليم کرد.
در عين حال شبکه المنار گزارش داد تنها 3 نفر از نيروهاي اطلاعات پليس از ساختمان خارج شده وساير آنها کماکان در محل حضور دارند.
از سوي ديگر 'ميشل عون' رييس حزب آزاد ملي لبنان که وزير مخابرات از وزراي منسوب به وي است، عصر جمعه در خلال يک کنفرانس مطبوعاتي در منزل خود در رابيه گفت: آنچه که در ساختمان وزارت مخابرات روي داد، بسيار خطرناک است و در حقيقت يک جنايت است که بايد هر چه سريع تر حل شود.
ميشل عون گفت: اين جنايت سرنوشت و آينده جامعه دموکراسي را به طور کامل تهديد کرده و باعث سوق دادن آن به سمت نتايج بد خواهد شد چرا که اين گونه اقدامات تمامي قوانين و اصول قانون اساسي را نقض مي کند.
رييس حزب آزاد ملي تصريح کرد: موضوع وزارت مخابرات بسيار مهم است و تمامي لبناني ها در حال حاضر مي دانند که از وزارت کشور چه مي خواهيم به خصوص اينکه عصيان و نافرماني فقط در يک ساعت شکل نگرفته بود بلکه اين امر زاده سال هاي 2008 و 2009 ميلادي است.
ميشل عون تأکيد کرد: من از 'ميشل سليمان 'رييس جمهور لبنان مي خواهم به عنوان فرمانده کل نيروهاي مسلح نسبت به حل موضوع وزارت مخابرات و اتخاذ تدابير مناسب در اين زمينه اقدام کند.
حزب الله نيز در بيانيه اي به اين اقدام پليس لبنان واکنش شديد اللحني نشان داد و اين اقدام را غير قانوني خوانده و محکوم کرد.
گفتني است بخش اطلاعات پليس لبنان ظهر روز پنجشنبه ساختمان وزارت مخابرات لبنان واقع در منطقه 'متحف' در بيروت را محاصره کرد و مانع ورود 'شربل نحاس' وزير مخابرات لبنان(مسيحي و عضو 8 مارس) به اين ساختمان شد.
به دنبال اين ماجرا زياد بارود وزير کشور به عنوان مسئول مستقيم نيروهاي انتظامي از رييس پليس لبنان خواست نيروهايش فورا ساختمان وزارت مخابرات را خالي کنند ولي پليس از فرمان وزير کشور سرپيچي کرد.
وزير مخابرات لبنان هم طي کنفرانس مطبوعاتي اين اقدام را نوعي کودتا در داخل لبنان خواند و از رييس جمهور خواست به ارتش دستور دهد در اين امر دخالت کند اما رييس جمهور نيز ترجيح داد سکوت اختيار کند.
وزير کشور لبنان نيز که به دليل موقت بودن دولت، سرپرستي اين وزارتخانه را برعهده داشت، عملا طي کنفرانسي مطبوعاتي از جايگاه خود کناره گرفت و اعلام کرد ديگر در محل کار خود حاضر نخواهد شد.
اما اصل اين ماجرا از آنجا آغاز شد که بعد از کشف يک شبکه ارتباطي مستقل در ساختمان وزارت مخابرات لبنان که به طور مستقل و خارج از سيطره وزير فعاليت مي کرد، شربل نحاس از 'عبد المنعم يوسف' مديرکل وزارت مخابرات لبنان خواسته بود تا نسبت به وجود اين شبکه ارتباطي خارج از مقررات دولت(اوجيرو) در محل ساختمان وزارت مخابرات اطلاعاتي را کسب کند که پاسخ منفي دريافت کرده بود.
اين امر باعث شد که وزير شخصا همراه مديران فني اين وزارتخانه با هدف اطلاع يافتن از نحوه کار اين شبکه، نسبت به تفکيک آن اقدام کنند ولي نيروهاي بخش اطلاعات پليس لبنان متشکل از بيست فرد، ظهر روز پنجشنبه مانع ورود وزير و همراهان به محل شبکه مخفي در ساختمان وزارت مخابرات شدند.
تلويزيون 'او.تي.وي ' وابسته به حزب آزاد ملي نيز در ادامه اين خبر گفت: شعبه اطلاعات پليس لبنان مانع ورود وزير مخابرات و ديگر مديران اين وزارت به دفتر کار خود شده است.
برخي رسانه هاي جريان 8 مارس امروز اعلام کردند، ماجراهاي اخير به ناآرامي هاي سوريه ارتباط دارد و لو رفتن شبکه تلفني اوجيرو پرده از نقش برخي افراد در ناآرامي هاي سوريه برخواهد داشت.
کد خبر 48668
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۹
- ۰ نظر
- چاپ
در پي فضاحت امنيتي جلوگيري پليس لبنان(نزديک به سعدحريري) از حضور وزير مخابرات در محل کارش و تخطي فرمانده پليس از دستور وزير کشور براي ترک محل اين وزارتخانه ارتش کنترل اين وزارتخانه را به دست گرفت.