برای این طرح دو فوریتی که در 9 ماده و دو تبصره ارائه شده است هیچ نامی مناسب‌تر از «کلیات ابوالبقاء»! نمی‌توان یافت و تعجب‌آور و تأسف‌بار است که چگونه امضای 75 تن از نمایندگان مجلس را با خود دارد!

به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری در سرمقاله امروز کیهان به موضوع قرائت گزارش کمیسیون ویژه بررسی برجام پرداخت و نوشت:
1- «داش غلام» را خدا رحمت کند، راننده اتوبوس بود، لوطی بود و با معرفت. با اتوبوس بنز 302 خود که اتاق درب و داغونی داشت و موتورش هم چندان تعریفی نداشت در یکی از شرکت‌های مسافربری کار می‌کرد. داش غلام روی شیشه عقب اتوبوسش با خط درشت نوشته بود «بگو ماشاءالله» و بر و بچه‌های محل تعجب می‌کردند که داش غلام از کدام چشم زخم نگران است؟! چه کسی ممکن است به ماشینی که غیر از بوقش، همه جایش صدا می‌دهد، چشم زخم بزند؟! داش غلام بعدها پول و پله مختصری دست و پا کرد و اتاق اتوبوسش را رنگ زد و دستی هم به روکش صندلی‌ها کشید و بعد، با خط درشت روی شیشه عقب اتوبوس نوشت «حالا بگو ماشاءالله»، اتوبوس اما همان اتوبوس قراضه قبلی بود!
2- دیروز گزارش کمیسیون ویژه بررسی برجام که اعضای آن را نمایندگان مجلس برگزیده بودند، در صحن علنی قرائت شد. این گزارش همانگونه که در مقدمه آن آمده است و مردم نیز در بسیاری از موارد، بی‌واسطه شاهد بوده‌اند «طی بیش از 40 روز با برگزاری جلسات متعدد با تیم‌های مذاکره‌کننده هسته‌ای، مقام‌های مسئول عالی‌رتبه کشوری و لشکری، استادان دانشگاه و کارشناسان مختلف ... مسئولان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی، تائیدکنندگان و نقادان مرتبط و متخصصین و اندیشمندان ... بازدید میدانی از مراکز هسته‌ای و...» تهیه شده است. در گزارش کمیسیون ویژه ضمن اشاره به برخی از نکات مثبت برجام و قدردانی از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای، نمونه‌های فراوانی از نقاط منفی برجام و قطعنامه 2231 فهرست شده است که در صورت اجرا و عملیاتی شدن توافق وین می‌تواند برای آینده اقتصادی، امنیتی و علمی کشورمان فاجعه‌آفرین باشد. این نقاط منفی با نگاهی کارشناسانه فهرست شده و پی‌آمدهای فاجعه‌آفرین آن نیز به وضوح قابل فهم و درک است. اگرچه به‌نظر می‌رسد برخی از موارد، از جمله دست‌اندازی حریف به صنایع موشکی ایران و شماری از واژه‌های چند پهلو و تعریف نشده نیاز به بررسی بیشتری داشت.  ولی آنچه با قاطعیت می‌توان گفت، این که گزارش کمیسیون ویژه تقریبا تمامی نقاط آسیب‌پذیر و فاجعه‌آفرین برجام را به گونه‌ای مستند برشمرده و معرفی کرده است.
3- با توجه به نقاط خطر‌آفرینی که در متن برجام و قطعنامه 2231 آمده است، به‌وضوح می‌توان نتیجه گرفت اجرای توافق وین و ملحقات آن، جمهوری اسلامی ایران را در بسیاری از عرصه‌ها مخصوصا؛ اقتصادی، امنیتی و علمی با فاجعه‌ای بزرگ روبرو خواهد کرد، بنابراین تنها دو گروه می‌توانند با اجرای بی‌قیدو شرط برجام موافق باشند.
اول؛ کسانی که برای آینده نظام و مردم و فاجعه‌ای که در انتظار آنها خواهد بود، ارزش و اهمیتی قائل نباشند! بدیهی است در میان جریانات سیاسی کشور، غیر از اصحاب وطن‌فروش فتنه آمریکایی- اسرائیلی 88، گروه دیگری را نمی‌توان با این مشخصات آدرس داد.
دوم؛ کسانی که از محتوای توافق وین و پی‌آمدهای خطرآفرین آن برداشت و شناخت دقیقی ندارند و با توجه به چالش 12 ساله هسته‌ای و هزینه‌های جانبی آن برای کشور که تحریم‌های اقتصادی از با اهمیت‌ترین آنها بوده است، در این تصور- بخوانید خیال خام- به سر می‌برند که اجرای توافق وین و ملحقات آن می‌تواند ضمن پایان دادن به چالش 12 ساله، برداشته شدن تحریم‌ها و عادی شدن شرایط را  نیز به دنبال داشته باشد. انگیزه‌های این گروه برای موافقت با برجام، مصلحت‌اندیشانه است ولی به دلیل کم‌اطلاعی از ماجرا، به این واقعیت تلخ توجه ندارند که اجرای برجام آنگونه که تدوین شده است، نه فقط خواسته‌های آنان را تحقق نمی‌بخشد، بلکه ده‌ها مشکل فاجعه‌آمیز دیگر هم بر آن می‌افزاید.
افرادی  از این گروه را می‌توان در دولت محترم و برخی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی مشاهده کرد.
در این نوشته با گروه اول یعنی اصحاب فتنه آمریکایی - اسرائیلی 88  سخنی در میان نیست، چرا که سابقه وطن‌فروشی و خیانت آنها - چه به صورت مستقیم و با حضور موثر در فتنه و چه به علت همراهی و حمایت از فتنه‌گران -  جای کمترین انتظاری از آنان باقی نمی‌گذارد، اگرچه متاسفانه برخی از این طیف در دولت کنونی نفوذ کرده و یا از نفوذ بیرونی برخوردارند.
4- و اما گروه دوم، یعنی دولتمردان و برخی از نمایندگان مجلس برای موافقت خود با برجام بایستی ابتدا به این پرسش منطقی و قانونی پاسخ بدهند که نظر آنان درباره نقاط منفی و خطرآفرین برجام که در گزارش مستند و کارشناسانه کمیسیون ویژه آمده است چیست؟ اگر وجود این نقاط فاجعه‌آفرین در برجام را تائید می‌کنند، چه توجیه و توضیحی برای موافقت با آن دارند؟ و چنانچه فاجعه‌آفرینی موارد فنی و حقوقی تاکید شده در گزارش کمیسیون ویژه را نمی‌پذیرند، چه دلیل قابل قبولی برای اثبات نظر خویش دارند؟ بدیهی است که در پاسخ به این پرسش  نمی‌توان به کلیات شعارگونه نظیر فتح‌الفتوح بودن توافق وین، تسلیم قدرت‌های بزرگ در مقابل خواست ملت ایران و... امثال آن متوسل شد. بلکه به قول ملای رومی، «دلایل قوی باید و منطقی... نه رگ‌های گردن به حجت قوی».
 البته گفتنی است دیروز در صحن علنی مجلس روی این نکته تاکید شد که هیچیک از نمایندگان با اجرای مطلق برجام موافق نیستند و تقریبا تمامی آنان براین باورند که این سند بدون شماری از قیدها و شرط‌ها نباید پذیرفته شده و به تصویب برسد که دراین‌باره گفتنی است؛ اولا؛ برجام یک معاهده دو جانبه است و براساس قوانین شناخته شده بین‌المللی - کنوانسیون 1969 وین- معاهده دوجانبه قید و شرط‌پذیر نیست و فقط می‌تواند به طور کامل پذیرفته و یا رد شود. بنابراین چنانچه قیدها و شرط‌ها، متن سند را تغییر بدهد به معنای رد آن است که با توجه به متن خسارت‌بار برجام، امید است چنین باشد. ثانیا؛ قید و شرط‌ها نباید از نوع کلیات غیرقابل اندازه‌گیری و توصیه‌های اخلاقی باشد! بخوانید.
5- دیروز بلافاصله بعد از قرائت گزارش کمیسیون ویژه‌ بررسی برجام در صحن علنی مجلس، یک طرح دو فوریتی با امضای 75 تن از نمایندگان مجلس تحت عنوان  «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» ارائه شد که هر چند درباره آن گفتنی‌ها و پرسش‌های بی‌پاسخی هست ولی پرداختن به این ابهامات بیرون از محدوده نوشته پیش‌روی است و به فرصتی دیگر می‌گذاریم.
 و اما، برای این طرح دو فوریتی که در 9 ماده و  دو تبصره ارائه شده است هیچ نامی مناسب‌تر از «کلیات ابوالبقاء»!  نمی‌توان یافت و تعجب‌آور و تأسف‌بار است که چگونه امضای 75 تن از نمایندگان مجلس را با خود دارد! مروری گذرا بر مفاد این طرح نشان می‌دهد که «طرح دو فوریتی الزام دولت به اجرای بی‌قیدوشرط برجام»! نام مناسب‌تری برای آن است. به چند نمونه از مواد 9 گانه این طرح توجه کنید؛
در ماده یک آمده است؛ «براساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ دولتی در ایران حق تولید و به‌کارگیری سلاح کشتار جمعی را ندارد»!  این که از سوی ایران پذیرفته شده است و آرزوی دشمن نیز هست.  در ادامه همین ماده تاکید شده است که ایران بایستی برای ایجاد منطقه عاری از سلاح کشتارجمعی تلاش کند! خب! این ماده و توصیه اخلاقی چه ربطی به برجام دارد؟! در ماده 2 آمده است: پایه و مبنای برجام به همکاری و احترام متقابل است و هر اقدامی مبتنی بر فشار و تهدید موجب تجدیدنظر در این همکاری خواهد شد! که باید  پرسید؛ مثلا اگر 9700 کیلوگرم اورانیوم غنی شده را خارج کردیم، سامانه سانتریفیوژها را برهم زدیم، راکتور آب سنگین اراک را بتون‌ریزی کردیم و... اما، طرف مقابل به تعهداتش پایبند نبود، قرار است چه کنیم؟! یعنی این 75 نماینده محترم نمی‌دانند که چیدمان سانتریفیوژها با چیدمان جعبه‌های میوه در یک میوه‌فروشی فرق دارد و مانند فلان میوه فروش که هر شب جعبه‌ها را جمع می‌کند و صبح فردا دوباره می‌چیند نمی‌توان سانتریفیوژها را جمع کرده و دوباره چید؟!
در مواد دیگر بر ضرورت برخورد با عدم پایبندی طرف مقابل به تعهدات خود تاکید شده که باید گفت؛ اولا مگر حریف دیوانه است که برجام را نقض کند؟! و ... بقیه مواد این طرح نیز حال و هوای مشابهی دارند و در یک کلمه اجرای بی‌قیدوشرط برجام را توصیه می‌کنند.
6- نه فقط هیچیک از مواد 9‌گانه طرح یاد شده کمترین مغایرتی با متن فاجعه‌آفرین برجام ندارد و از این جهت بی‌تردید به نفع حریف تدوین شده است بلکه تمامی مصوبات قبلی مجلس برای الزام‌ دولت‌ها به حفظ دستاوردهای هسته‌ای را نیز لغو می‌کند!
 ... قانون الزام دولت به تعلیق اقدامات داوطلبانه مصوب آذرماه 84، قانون الزام دولت به تجدیدنظر در همکاری با آژانس مصوب دی‌ماه 85، قانون صیانت از دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای مصوب تیرماه 89، قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای مصوب تیرماه 94 همه این موانع قانونی در طرح پیشنهادی 75 نماینده از پیش‌پای دشمن برداشته شده است.
7- در تمامی 9 ماده طرح مزبور، هیچ اختیار و اجازه تصمیم‌گیری - تاکید می‌شود که هیچ اختیاری - به مجلس داده نشده است بلکه در تمامی موارد، بر نظر شورای عالی امنیت ملی به عنوان محل ارجاع و تصمیم‌گیری تاکید شده است، و این بدون کمترین تردیدی به معنا و مفهوم خلع ید مجلس است، آنهم از سوی 75 نماینده مجلس! از این روی طرح مورد اشاره اولا؛ نقض آشکار قانون‌اساسی، ثانیا؛ حذف مجلس از چرخه تصمیم‌گیری و... فاعتبروا یا اولی‌الابصار.
و بالاخره باید گفت، روح مرحوم داش غلام شاد که اتوبوس خودش را بزک می‌کرد و نه یک سند ضدملی و فاجعه‌آفرین برای مردم این مرز و بوم نظیر توافق وین را ...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 47
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 46
  • ارغوان ۰۱:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    ای نمایندگان مجلس ای دولتمردان ایران ای اصحاب رسانه ای مشرق نیوز ای رسانه ملی ای ملت انقلابی ایران عالم محضر خداست و خدا حاضر و ناظر است بترسید از شب اول قبر بترسید از نکیر و منکر
  • ۰۲:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    حاج حسین شریعتمداری خدا عمرت رو زیاد کنه شیر مادر حلال حلالت باشه ان شا الله
  • سعید ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    بگو ماشاالله:
  • ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    لطفاً اسامی این 75 نماینده را منتشر کنید تا مردم که خقشان است بدانند از ایشان بخواهند تا جواب بدهند.
  • رها ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    سلام بر سردار قلم مثل همیشه پر مغز و پخته عاشقتم
  • گمنام ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    سلام بزرگوار به همان دلیل که بدیهیات ذلت بار این توافق را بسیاری دیگر هم نمی بینند ، شگفتا از این روزگار
  • ۰۸:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    درود خدا بر حاج حسین آقا سردار قلم باز هم برای تنبه و بیداری برخی از نمایندگان دست به قلم شد. قطعا این تحلیل کاملا منطبق بر واقع ایشان، مورد اعتراض برخی دولتمردان و وکیل الدوله ها قرار خواهد گرفت اما سردار قلم به دست هیچ گاه در گفتن حقیقت مصلحت اندیشی مسامحه گرایانه نداشت و نخواهد داشت!
  • ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    برادر شریعتمداری فکر می کنید چه چیز باعث شده که بعضی نمایندگان ملت چشم بر روی واقعیات ببندند؟؟؟
  • حمید ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    جام زهر برجام توسط نمایندگانی که پادو دولت بنفش هستند به کام ملت و خورانده خواهد شد و این همان تدبیری است که... به دنبال آن است و لابی نمایندگان وکیل الدوله در پی تحقق آن !
  • جواد ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    آقایان علی لاریجانی و حسن روحانی سالیان سال است که دوستی و رفاقت بسیار صمیمی و نزدیک دارند
  • مهدي ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    كيف انگليسي
  • ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    فقط توافق بشه مهم نیست چی میشه !!! این همان خواست وادادهای زمانه ماست که چشم خود را بر فرمایشات رهبری در باره خطر نفوذ دشمن در توافق برجام را نادیده و سرسری میگیرند و روزی با لگد دشمن از خواب بیدار میشوند !!!
  • صابر ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    با این اوضاع پس این همه تلاش کمیسیون بررسی برجام که از تمام سلایق در مجلس هست هیچ شده واگر هم مجلس تاکید میشود واگر مجلس تصویب کند خدا را شکر از دید شورای نگهبان نمی تواند رد شود و این شورای نگهبان یکی از شاهکارهای امام بزرگوار این امت بود و تمام مقالات و سخنرانیهای آقای شریتمداری در تاریخ خواهد ماند که ایشان چقدر واقع بین بودند و مثل بعضی ها همه را بیسواد دنیا ندیده ویا اینکه حواله دادن به جهنم ویا دنیا به قدرت ایران سر فرود آورد مسئله را ماس مالی نمیکنند
  • ايراني ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    من سال سوم دبيرستان درس را ول كردم و رفتم جبهه . خوب پدر آمرزيده اگر قرار به رابطه با آمريكا و دست دادن با شيطان و از اين قبيل كارها بود چرا وقت ما را گرفتيد
  • ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    درود و رحمت خدا بر حاج حسین شریعتمداری خدا به خیر کنه!
  • شاهین ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    سلام به سردار قلم و زبان گویای روز همچون میثم تمار که همواره از آینده خبر صحیح میداد.
  • ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    بعضی نمایندگان خوابند برادر عزیر سعی کن با حقایق تلخ اونها را از خواب بیدار نکنی !!! در منظر آنها عالم محضر کدخداست و نه خدا !!!
  • ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    امان از مصلحت اندیشی و نگرش جناحی که بعضی نمایندگان را گرفتار و اسیر آن کرده و از خدا دور شده اند ...
  • ناشناس ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    درود بر حاج حسین شریعتمداری سردار قلم .
  • ناشناس ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    انشاءالله خداوند به این 75 نماینده هم بصیرت عنایت فرماید تا نقاط ضعف برجام رو ببینند و این توافق ذلت بار رو رد کنند .
  • مسعود ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    در طول سالهاي پس از جنگ بيشتر ضربه ها و خساراتي كه مردم ايران متحمل شده اند نه از ناحيه دشمنان بلكه از ناحيه همين باند بازيها و جناح بازيها و زدوبندهاي پس و پيش پرده و منافع شخص و گروهخ و باند و كوفت و زهر مار حضرات سياست زده عشق قدرت و شهرات و ثروت دنيايي بوده و هست. وقتي مسئولين و يران و دست اندركاران كشور اهل زدو بند و باندبازي و حفظ قدرت به هر طريق ممكن باشند , رهبر جامعه اگر مولا علي و يا امام حسن مجتبي عليهما السلام هم باشند ,تنها و مظلوم خوهند ماند و هرچه هشدار و انذار بدهند و فرياد وااسلاما و وا امّتا سر دهند باز هم كارساز نخواهد بود.
  • افشین ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    عالی بود. باید به مربی خوب تیم بسکتبال ایران مدال داد. لعنت بر فوتبال
  • ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    در آیه 73 سوره توبه خداوند به پیامبر دستور شدت عمل در برابر کفار و منافقین را داده و می فرماید: «ای پیامبر با کافران و منافقان جهاد کن و در برابر آنها روش سخت و خشن در پیش گیر». «یا ایّها النّبی جاهد الکفّار و المنافقین واغلظ علیهم» البته طرز جهاد در برابر کفار جهاد همه جانبه و مخصوصاً جهاد مسلحانه است و منظور از جهاد با منافقان انواع و اشکال دیگر مبارزه، غیر از مبارزه مسلحانه است مانند مذمت،توبیخ، تهدید و رسوا ساختن. خداوند علاوه بر آنکه به پیامبرش فرمان جهاد می دهد، یکی از وظایف او را تشویق و ترغیب مسلمانان و مؤمنین به جهاد بر می شمارد و می فرماید: «یا ایّها النّبی حرّض المؤمنین علی القتال ؛ ای پیامبر مؤمنان را به جنگ با دشمن تشویق کن» آیه فوق بیانگر اهمیت تقویت هرچه بیشتر روحیه سربازان می باشد و نیز یک دستور اسلامی به رهبر جامعه اسلامی است. خداوند در ادامه برای تشویق مسلمانان، خود نیز وعده نصرت و یاری داده، می فرماید: «اگر از شما بیست نفر سرباز با استقامت باشند بر دویست نفر غلبه خواهند کرد و اگر از شما صدنفر باشند بر هزار نفر از کافران غلبه می کنند» به این ترتیب مسلمانان نباید منتظر این باشند که از نظر نفرات جنگی با دشمن در یک سطح مساوی قرار گیرند بلکه حتی اگر عدد آنها یک دهم دشمن باشد باز وظیفه جهاد بر آنها فرض است. اما به دنبال دستور سنگین فوق خداوند آنرا چند درجه تخفیف می دهد و می گوید: «هم اکنون خداوند به شما تخفیف داد و دانست در میان شما افرادی ضعیف و سست هستند، در این حال اگر از شما صد نفر سرباز با استقامت باشد بر دویست نفر غلبه می کنند و اگر هزار نفر باشند بر دوهزار نفر به فرمان خدا پیروز می شوند.» یعنی هنگامی که مسلمانان گرفتار ضعف و سستی شوند و در میان آنها افراد تازه کار و ناآزموده باشند مقیاس سنجش همان نسبت دو برابر است. واقعیت این است که در هیچ کدام از جنگهای صدر اسلام عدّه و تجهیزات مسلمین برتری بر عده و تجهیزات کفار نداشت و عامل پیروزی آنها، اعتقاد و عزم راسخ مسلمین و نصرت خداوند بود. و این مسأله در مورد جنگ عراق با ایران نیز صادق بود و ایرانیان در حالی 8 سال در برابر عراق و تجاوز او ایستادند که تمام ابرقدرتها و دنیا پشت سر عراق بود و نیروی ایمان و امداد الهی بود که ایرانیان را در آخر سربلند کرد. این همان وعده خداوند است که می فرماید:«یا ایّها الّذین آمنوا ان تنصروا اللّه ینصرکم و یثبّت اقدامکم ؛ ای کسانی که ایمان آورده اید، اگر خدا را یاری کنید، شما را یاری می کند و گامهایتان را استوار می سازد.» و این است وعده نصرت خداوند. م 1- بنظرم می آید اگر مسلمانان مورد خطاب قرآن - در هر زمانی - از جنس افرادی با صلابت و مومنانی واقعی و قوی باشند، حتی در صورتیکه تعداد آنها یک دهم دشمن باشد جهاد بر آنها واجب است. 2- بنظرم می آید اگر در میان مسلمانان مورد خطاب قرآن – در هر زمانی - افرادی ضعیف و سست باشند و در میان آنها افراد تازه کار و ناآزموده باشند ولی غالب مردم، با ایمان و با صلابت باشند، حتی در صورتیکه تعداد آنها نصف دشمن باشد جهاد بر آنها واجب است. 3- بنظرم می آید با توجه به تغییر مولفه های جهاد در صدر اسلام و عصر حاضر، باید تجهیزات مدرن جنگی، اقتصاد، رسانه و افکار عمومی و ملاحظات دیگری را به "تعداد رزمندگان" اضافه نمائیم. 4- بنظرم می آید اگر مسلمانان مورد خطاب قرآن - در هر زمانی - مانند افراد بند (1) و بند (2) نباشند و تعداد افراد با ایمان قوی و با صلابت اکثریت قریب باتفاق مردم را تشکیل ندهند و مولفه های بند (3) نیز در جبهه ی اسلام ضعیف باشد و نفرات مجاهدان واقعی نیز بسیار کمتر از جبهه ی دشمن باشند(یعنی: "کمتر از یک دهم" و "کمتر از نصف")، وجوب جهاد محل اشکال است. و حاکمیت می تواند با توجه به جمیع موارد، صلح با دشمن را البته عزتمندانه بپذیرد. درست است که چنین صلحی سخت است ولی چاره ای جز آن نیست و باید دردمندانه آنرا بپذیریم. نمونه ی ملموس آن پذیرش قطعنامه ی 598 از سوی حضرت امام است که معظم له فرمودند "جام زهر" را نوشیدم ولی بهرحال صلح را پذیرفتند. حال با عنایت باینکه عدم حرکت دیپلماتیکی مانند برجام، کشور ما را در جنگ اقتصادی که با آن دست وپنجه نرم می کند به شدت نگه می دارد و احتمال ورود در جنگ نظامی نیز محتمل است، به نظر عزیزان چه باید کرد؟ از منتقدان دلسوز که برجام را به ضرر کشور می دانند خواهش می کنم نظر خود را در خصوص موارد فوق و راهکار مناسبی که مسئولین ارشد کشور در این مقطع حساس از زمان باید انجام دهند، بیان نمایند. واقعا حاکمیت با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی، وضعیت منطقه ای، افکار عمومی و جمیع موارد دیگر چه باید بکند؟ وظیفه اش چیست؟ وظیفه ی متناسب با واقع نگری حاکمیت چیست؟ لطفا بدور از تعصب نظراتتان را بیان نمائید.
  • ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    امان از مصلحت اندیشی و نگرش جناحی که بعضی نمایندگان را گرفتار و اسیر آن کرده و از خدا دور شده اند ...
  • امیر پاشا ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    عشق منی داش حسین یه مرد یعنی واقعا یه مررررررررررررد از دولت بیاد با آقای شریعتمداری مناظره ای داشته باشن توی تلوزیون اون هم فقط و فقط مبتنی بر متن برجام نه کلی گویی اون وقت میبینیم کی شیره کی روباه
  • مسعود ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    در طول سالهاي پس از جنگ بيشتر ضربه ها و خساراتي كه مردم ايران متحمل شده اند نه از ناحيه دشمنان بلكه از ناحيه همين باند بازيها و جناح بازيها و زدوبندهاي پس و پيش پرده و منافع شخص و گروهخ و باند و كوفت و زهر مار حضرات سياست زده عشق قدرت و شهرات و ثروت دنيايي بوده و هست. وقتي مسئولين و يران و دست اندركاران كشور اهل زدو بند و باندبازي و حفظ قدرت به هر طريق ممكن باشند , رهبر جامعه اگر مولا علي و يا امام حسن مجتبي عليهما السلام هم باشند ,تنها و مظلوم خوهند ماند و هرچه هشدار و انذار بدهند و فرياد وااسلاما و وا امّتا سر دهند باز هم كارساز نخواهد بود.
  • ناشناس ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    حاج حسین مچکریمممم .
  • احسان ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    حاج حسین انصافا که عالی گفتی.... خدا خیرت بده و اون نماینده های مجلس ر هدایت کنهه ....معمولا ت میدونی هاشمی بازی کرده و می کنه؟؟؟!؟!!
  • صبح ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    سلام بر حسین شهید. من چهل مرتبه گفتم باز هم میگویم...... گرچه میدانم منتشر نخواهد شد
  • ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    لابی
  • ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    ترس از رای در دور بعدی
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    توجه به دنیا و مقام و ...
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    حب میز
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    خشن بودن دولتی ها
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    ترس از مرگ
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    داشتن گزک دست حرف
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    پرونده داشتن
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    وزارت اطلاعات
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    تو گونی رفتن
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    کله پا شدن
  • ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    صحبت هاي نايب رئيس كميسون امنيت ملي خيلي جالبه كه براي كميسون برجام فقط نقش گزارش دهنده قائل شده و گفته كه عمر برجام تمام شد
  • ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    اسم نماينده ها و حوزه انتخابيه لطفا
  • ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهاي هسته اي نيز دو پهلو بود و اجازه ابراز مخالفت با ان در صحن مجلس داده نشد
  • ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    نفست گرم باد حاجی ، از دیروز منتظر بودم این که چه کسی به این طرح عجیب و غیر عادی اعتراض می کند نفر اول بودی
  • سید ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۳
    0 0
    لایک داری حاج حسین...
  • خرزوخان ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۴
    0 0
    واقعا متأسفم برات مشرق
  • خرزوخان ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۵
    0 0
    عشق منی داش حسین. عاشقتم بخدا. ولی کاش زمان احمدی نژاد هم هشدار میدادی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس