
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، يک پروفسور زيست پزشکي در مطالعات خود دريافته است که انواع پيازهاي خوراکي، چاي سبز و عصاره برگ زيتون ميتوانند با چاقي و بيماريهاي ناشي از آن مانند بيماري قلبي، ديابت و کبد چرب مقابله کنند. اين خوردنيها حتي در صورتي که فرد يک رژيم غذايي پرچرب و پر از کربوهيدرات را داشته باشد، باز هم تاثيرگذار و مفيد هستند.
به گزارش شبکه خبري ايبيسي، پروفسور ليندسي براون، استاد دانشگا کوئينزلند جنوبي در بررسيهاي خود طيفي از خوراکيها را روي موشهاي آزمايشگاهي آزمايش کرده است که اين موشها رژيم غذايي ناسالم و مملو از قند و چربي داشتند.
روزنامه ديلي تلگراف نيز در گزارشي در اين باره آورده است: پروفسور براون متوجه شد غذاهاي خاصي وجود دارند که به جلوگيري از رشد سلولهاي ملتهب در ناحي شکم موشها، کمک ميکنند.
وي دريافت: سولهاي چربي در موشهايي که پياز، چاي سبز، عصاره برگ زيتون و هويج ارغواني مصرف ميکنند، کاهش پيدا ميکند و در پايان مطالعه اين موشها وزن قابل توجهي را از دست دادند.
وي نتيجه گرفت حتي وقتي موشها رژيم غذايي مناسبي هم نداشته باشند، اين ترکيبات و خوردنيها ميتوانند در جلوگيري از چاق شدن آنها موثر باشند.
پروفسور براون همچنين متوجه شد که در اين موشها عملکرد قلب و کبد تا حد زيادي بهبود پيدا ميکند.
وي تاکيد کرد: مهمترين نتيجه از اين مطالعه اين است که مردم براي حفظ وزن و تناسب اندام مناسب به جاي کمتر خوردن بايد صحيح خوردن را انتخاب کنند.
پياز و عصاره برگ زيتون حاوي نوعي فلاوونوئيد موسوم به «روتين» هستند که در سيب و چاي نيز يافت ميشود. اين فلاوونوئيد از تغييرات متابوليکي ناشي از مصرف غذاهاي ناسالم و پرچرب و شيرين جلوگيري کرده و يا عوارض اين تغييرات نامطلوب را برطرف ميسازد.
اين مطالعه در مجله «تغذيه و بيوتکنولوژي دارويي» منتشر شده است.