مشرق- هنگامي که ريچارد رورتي، فيلسوف ارشد پراگماتيست آمريکايي درسال 86 به ايران آمد و از محافل دانشجويي و آکادميک ايران ديدن کرد؛ پس از ديدار خود مصاحبه اي را با روزنامه کوريره دلاسراي ايتاليا داشت که در آن مصاحبه ملي گرايي را تنها پاد زهر در مقابل اسلام گرايي در ايران دانسته و معتقد بود اشراق گرايي اسلامي به زودي در ايران پا خواهد گرفت.
به گفته اين فيلسوف فقيد آمريکايي، «نيروهاي سکولار ايران چاره اي به جز جستجوي مخرج مشترک هاي ديگري بر پايه ملي گرايي ندارند.»
وي اين مطلب را اينگونه توضيح مي دهد که : "در کشورهايي چون جمهوري اسلامي ايران که حکومت در اختيار مذهبي ها قرار دارد، نيروهاي سکولار براي مقابله با کساني که سعي دارند مذهب را به وجه مشترک جامعه تبديل کنند، چاره اي به جز جستجوي مخرج مشترک هاي ديگري بر پايه ملي گرايي ندارند، زيرا نسبت گرايي و گذشت از ريشه هاي ملي هرگز نخواهند توانست در مقابل مذهب گرايي قد علم کنند."
سخني که اين فيلسوف آمريکايي در سال 1386 گفت، در فتنه 88 تبديل به شعار "جمهوري ايراني" در جريان فتنه گشت. اما پس از گذر از فتنه 88 با اظهار نظر يکي از اعضاي دولت احمدي نژاد در خصوص مکتب ايراني فاز ديگر اين شعار رقم خورد.
"مکتب ايراني" در حالي مطرح شد که دو ماه پيش از آن فيلم "شاهزاده ايراني" با يک رستم دستاني يهودي و تهمينه اي انگليسي، توسط کمپاني ديزني آمريکا به صحنه رفته بود.
اندکي پس از آن، انگليسي که حتي پيش از انقلاب هرگز حاضر نشد منشور کوروش را به شاه ايران بدهد؛ تنها در شرايطي که خاورميانه آبستن موج بيداري اسلامي بود حاضر شد آنرا به ايران بفرستد تا ايران اسلامي با رنگ باستان گرايانه آميخته شود؛ چرا که در طول جريان فتنه 88 تمام تلاش غرب بر آن بود که مدل جمهوري اسلامي ايران را در نزد مسمانان جهان اسلامي بدنام نمايد و در اين ترويج "مکتب باستانگرايانه ايراني" نيز تلاش مي کرد به بحث عرب و عجم دامن بزند تا مسلمانان در مسير الگو برداري از مدل جمهوري اسلامي ايران قدم نگذارند.
واقعيت آنست که مطرح شدن "مکتب ايراني" در سال 1389 ، چيزي جز يک انحراف از اصول اسلام و ايران نبوده است. از زمان مطرح شدن اين موضوع، فضاي ضد ايراني در ميان جهان عرب افزايش يافت. از جمله موضع گيري هاي ضد ايراني مسئولين امارات و همچنين موضع گيري سفير عربستان در مصر که گفته بود ايراني ها روياي امپراطوري پارس را در سر مي پرورانند.
مکتب ايراني در داخل با اسلام مبارزه مي کند و در خارج با جمهوري اسلامي ايران. مورد استفاده دشمنان اسلام و ايران قرار مي گيرد. اين موضوعي است که مطرح کنندگان آن بايد در آينده نزديک نسبت به آن پاسخگو باشند.
کد خبر 46630
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۶
- ۱ نظر
- چاپ
ريچارد رورتي، فيلسوف ارشد آمريکايي، در مصاحبه با روزنامه کوريره دلاسراي ايتاليا ملي گرايي را تنها پاد زهر در مقابل اسلام گرايي در ايران دانسته و گفته بود اشراق گرايي اسلامي به زودي در ايران پا خواهد گرفت...