وی افزود: با کامل شدن بررسیها، هفته آینده آنها را تحویل هیئت رئیسه مجلس خواهیم داد و منتظر میمانیم تا نتیجه این پرونده در مجلس قرائت شود.
پورمختار درباره اینکه کفاشیان اعلام کرده فساد در فوتبال وجود ندارد، گفت: رئیس فدراسیون از نگاه خودش این موضوع را مطرح کرده اما خود ایشان در جلساتی که با ما داشتند به مواردی اشاره کرد.
وی درباره اینکه آیا او هم مثل دادکان معتقد است فساد در فوتبال نیست بلکه در آدمهای درون آن است، یادآور شد: به هر حال آدمهایی که در باشگاهها، فدراسیونها و میادین فوتبال هستند کل مجموعه فوتبال را تشکیل میدهند و اقدامات آنهاست که موجب فساد میشود.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در مورد اینکه پروندههای مربوط به تبانی در فوتبال وجود دارد یا نه، گفت: بله پروندههایی در خصوص تبانی داریم که گزارشهای آن به طور مستند به دست ما رسیده است. پرونده در مورد روابط مدیران با بازیکنان، پروندههای مربوط به عملکرد تیمها در بعضی مسابقات که باعث سقوط یا صعود تیم دیگر شدهاند و از این قبیل پروندهها وجود دارد که اسناد آن هم در پروندهها است.
پورمختار در پاسخ به این سوال که تحقیقات آنها به مراحل نهایی رسیده است، گفت: بله اطلاعات از پروندهها زیاد است و اکثر آنها به مرحله نهایی رسیده است. گزارشهای زیادی از اهالی فوتبال به دست ما رسید که آنها را با دقت بررسی کردیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا فدراسیون هم در این پروندهها نقش داشته است گفت: به هر حال فدراسیون نقش راهبردی دارد. در جاهایی بنا به دلایلی فدراسیون در پروندهها ورود داشته و حتی نقش مستقیم داشته است.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در پاسخ به این سوال که آیا بررسی پروندههای تبانی در کمیسیون اصل 90 مانند بررسی پرونده سفرهای خارجی کفاشیان بوده که اشتباه داشت، اظهار داشت: در خصوص پرونده سفر کفاشیان ما مدرکی معتبر داشتیم که اسناد آن هنوز موجود است. ما اعلام کردیم کفاشیان 188 سفر داشته و بعد از سوی خود او اعلام شد فقط 46 سفر داشته است، اما باید بگویم ما از سال 85 تا سال 93 سفرهای کفاشیان را بررسی کردیم که 188 سفر متعلق به او بود و 218 سفر نیز در این مدت متعلق به دبیرکل پیشین وی بود.
پورمختار گفت: پروندههای مربوط به تبانی با مستندات کامل تکمیل شده و این نیست که ما بدون سند حرفی را بزنیم. تمام مجموعه افرادی که روی این پروندهها کار میکنند در مورد مسائل مختلف مدرک مستند دارند.
وی در باره اینکه آیا این پروندهها اول به قوه قضاییه و بعد به مجلس میرود، گفت: پروندههایی که مربوط به مسائل مالی است را به قوه قضائیه میدهیم؛ پروندههایی که مربوط به سوءاستفاده افراد از منابع مالی که در اختیارشان بوده است، میشود.
پورمختار درباره سرفصلهای مربوط به پروندهها گفت: پروندهها در خصوص مسائل مالی، مربوط به فدراسیون و باشگاهها است همچنین نقش رسانهها در این پروندهها که در مورد آن هم تحقیقات لازم انجام شده است.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در خصوص نقش رسانهها در پروندههای مربوط به تبانی یادآور شد: به طور مثال بعضی رسانهها هستند که در بزرگ کردن یک بازیکن که از نظر فنی در سطح بسیار پایینی قرار دارد نقش داشتهاند. آنها این بازیکن را مطرح میکنند و قیمتهای آنها را بیجهت افزایش داده و حتی آنها را راهی باشگاههای بزرگ میکنند و در این زمینه با بعضی از مدیران و مربیان تعامل دارند.
پورمختار با تاکید بر اینکه مدیرانی که از سپاه و ارتش به کار گرفته میشوند افرادی هستند که سابقه مدیریتی خوبی دارند، گفت: اینطور نیست که بگوییم چنان فردی که ارتش و یا سپاه میآید مدیریتش خوب نیست بعضا برخی از آنها در مسئولیتهای خودشان را ثابت کردند. به عقیده من ما باید اول به دنبال مدیران سالم و درستکار باشیم و در درجه دوم افرادی را روی کار بیاوریم که شناخت کافی از فوتبال داشته باشند. مدیرانی که به کار آشنایی نداشته باشند قطعا سرشان کلاه خواهد رفت.