
"مسعود روشن روان" متخصص تغذيه در خصوص مقابله با اين عارضه در ماه رمضان به خبرنگار مشرق گفت: استفاده از چاي سبز و نوشيدن چاي کمرنگ در ساعات پس از افطار و سحر راهکاري براي رفع اين مشکل است چرا که بسياري از افراد به دليل نخوردن چاي مبتلا به سردرد مي شوند.
وي عادت به استعمال دخانيات و ترک يکباره آن را از ديگر دلايل بروز اين سر دردها دانست و تصريح کرد: از همين رو افراد سيگاري مي توانند با استفاده موقعيت به وجود آمده در ماه رمضان اين عادت بد خود را ترک کنند.
روشن روان برخورداري از استراحت کافي و رژيم صحيح غذايي را از ديگر راهکارهاي رفع سر درد در ماه رمضان عنوان کرد.
مصرف کم مايعات و کاهش استفاده از مواد غذايي فيبردار در ماه رمضان زمينه بروز مشکل يبوست در روزه داران مي شود "زهرا ابراهيمي" کارشناس تغذيه، استفاده از ميوه هاي تازه را بهترين اقدام براي رفع يبوست در اين ماه عنوان و تصريح کرد: مصرف ميوه هاي آبدار و تازه با پوست، استفاده از انجير و آلو، صرف سالاد با روغن زيتون و مصرف غلاتي نظير نان و بيسکويت هاي سبوس دار در اين زمينه راهگشاست.
سوء هاضمه از ديگر مشکلات روزه داران است که به علت استفاده از غذاهاي چرب، سرخ کردني و مصرف نوشيدني هاي گازدار ايجاد مي شود و راهکار مقابله با آن نيز اين است که افراد هنگام خوردن غذا از صرف نوشيدني خودداري کنند، استفاده از آب را جايگزين نوشابه هاي گازدار کرده و بامصرف ميوه هايي نظير آناناس و انبه به اين مشکل خود غلبه نمايند.
کاهش مصرف مايعات و نمک در ماه رمضان عامل بروز مشکلي با عنوان افت فشار خون در روزه داران مي شود که مهم ترين نشانه آن افزايش طپش قلب است لذا روزه داران بايد در طول روز با استفاده از بيسکوست هاي نمکي و مصرف حداقل 8 ليوان آب در فاصله افطار تا سحر به اين مشکل خود فائق آيند چرا که در غير اينصورت قادر به انجام فعاليت خود در طول روز نيستند و بايد تمام روز خود را به استراحت بپردازند.