کد خبر 439633
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۹

آل اسحاق از خطر هجمه کالای وارداتی به کشور پس از رفع تحریم خبرداد و گفت: ۱۰۸ میلیارد دلار پول بلوکه شده در خارج وجود دارد که در صورت عدم مدیریت صحیح، خطر تورم در پی دارد.

 به گزارش مشرق، یحیی آل اسحاق در پاسخ به اینکه برخی صاحبنظران در مورد قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر انتقاداتی دارند، نقطه نظرات خود را این گونه بیان کرد که به هر حال این قانون پس از کار کارشناسی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و اصلاحاتی بعد از اجرا نیاز دارد و نباید آن را کلا منفی دید.

ضرورت بازنگری در بند تسهیلات بانکی و استمهال وام در قانون رفع موانع تولید

وی تصریح کرد: اگر این قانون اجرا شود، یک سری مشکلاتی را حل می کند، ولی برخی موارد مانند ماده 16 آن که در مورد تسهیلات بانکی، نحوه تسویه و استمهال بدهی‌هاست، باید در عمل مشکلاتش حل و فصل شود.

خطر هجمه واردات کالای خارجی پس از تحریم در بازار کشور

وی در پاسخ به اینکه در صورت تغییر وضعیت تحریم چه خطراتی ممکن است اقتصاد کشور را تهدید کند، گفت: این مسائل حتما باید مدیریت شود، و گرنه با وضعیت قیمت تمام شده‌ تولید کنندگان و محدودیت واردات مواد اولیه و مشکلات ناشی از تحریم از آن طرف ممکن است هجمه ای از  واردات کالاهای خارجی بر بازار وارد شود.

رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران پیشنهاد داد، تا در صورت باز شدن قفلها، واردات برای تولید در جهت صادرات انجام شود و در کنار آن باید مسائل متعدد بر سر راه صادرات را هم حل کرد.

*وجود ۱۰۸ میلیارد دلار پول بلوکه شده در خارج کشور

آل اسحاق به تبعات آزادشدن پول‌های بلوکه شده کشور اشاره کرد و گفت: 108 میلیارد دلار ارز بلوکه شده ارز خارج کشور داریم که دولت هم به آن نیاز دارد و اگر این پول به درستی مدیریت نشود، قاعدتاً این پول تبدیل به ریال می‌شود که حاصلی جز تورم در پی ندارد و خطر افزایش واردات محصولات ساخته وجود دارد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر نوع تولید و اینکه سرمایه گذاری در چه بخش هایی مورد نیاز است هم باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که در این بخش زنجیره سرمایه گذاری ناقص است، مثلاً در کاشی و سرامیک سرمایه گذاری مفصل داریم، ولی در برخی بخش‌ها کمبود است.

ضرورت تجدید نظر در ساختار بانکی کشور/ فاصله 10 ساله با شیوه بانکی دنیا

وی ضعف در نظام بانکی کشور را از دیگر نکاتی برشمرد که بای برای پس از تحریم به آن توجه ویژه کرد و گفت: نظام بانکی ما در بخش ساختار و دستورالعمل ها با دنیا 10 سال اختلاف دارد که باد تجدید نظر جدی در داخل انجام شود.

دولت فکری برای حمایت از صنایع کوچک و متوسط کند

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران وی به جهت گیری دولت برای خروج از رکود هم‌ اشاره‌ای کرد و افزود: جهت‌گیری دولت برای پیشران‌ها بیشتر روی واحدهای بزرگ تولیدی مانند خودروسازی و فولاد بوده است و عملاً می‌بینیم که مشکلات تولید در کف کارگاه تولید حل نشده است.

وی افزود: صنایع کوچک و متوسط با مشکل عدیده ای مواجهند که جهت حمایت باید به این سمت تغییر کند.

آل اسحاق در پاسخ به اینکه با ورود ارزهای جدید حاصل از سرمایه گذاری خارجی یا ارزهای بلوکه شده چقدر احتمال تک نرخی شدن نرخ ارز وجود دارد، گفت: اگر واردات مدیریت نشد، تقاضای ارز‌ی بالا می‌رود و اگر دولت ارز حاصل از سرمایه‌گذاری خارجی یا ارزهای آزاد شده را درست مدیریت کند، احتمال تک نرخی شدن نرخ ارز هم وجود دارد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس