سخنگوی دولت گفت:نمایندگان جمهوری اسلامی ایران از سوی ملت در برابر ۶ قدرت جهانی در حال نبرد تن به تن هستند و این برای اولین بار است که یک کشور در برابر شش قدرت بزرگ گفتگو می‌کند.

به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور امروز در سخنانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران به تشریح سیاست‌های دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی پرداخت و با طرح این سوال که اساساً چرا اقتصاد ما باید مقاومتی باشد و دستاوردهای آنها چه خواهد بود گفت: پس از پایان جنگ جهانی دوم دنیا جمعاً دو جنگ 10 ساله را تجربه کرد در این دو جنگ دنیای به اصطلاح متمدن به ویژه اروپا بیش از 185 میلیون نفر را پاره پاره و مفقودالاثر کردند.

وی افزود: در نیمه دوم قرن بیستم جهان به این نتیجه رسید که رویکرد جدیدی را باید برای تقسیم غنائم در پیش بگیرند تا در قالب پیمان‌های جهانی این غنائم را تقسیم بندی کنند که از دل این سیاست سازمان تجارت جهانی تأسیس شد. و قرار بود هر کشوری که از این نظم خارج می‌شود مورد تحریم قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ادامه داد: پس از پیروزی بزرگ انقلاب اسلامی ایران که وقتی تصمیم گرفت از این سیستم تحمیلی اقتصادی خارج شود تحریم‌هایی را علیه او اعمال کردند که در این راستا از سال 1979 تا 2012، 36 بار جمهوری اسلامی ایران را به شکل‌های مختلف تحریم کردند. حتی شورای امنیت سازمان ملل با قطعنامه‌های 1737، 1747، و 1803 تحریم‌های ظالمانه‌ای را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کردند.

نوبخت گفت: ما در یک شرایطی هستیم که یک نبرد تمام عیار اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و قدرت‌های بزرگ بوجود آمده است و در چنین شرایط انتظاری به جا از یک رهبر اگاه، فهیم و نکته سنج همین است امت خود و مسئولین دولتی را راهنمایی و راهبری کنند تا مشخص شود با چه سازوکاری از این گردنه در برابر تحریم‌های خاص خارج شوند.

وی با بیان اینکه به عنوان کمترین فرد در دولت از رهبر انقلاب اسلامی ایران تشکر می‌کنم که به درستی دولت را برای خروج از این تحریم راهنمایی کردند به 24 بند ابلاغی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: این راه‌ها برای خروج از این گردنه سخت است و از ظرفیت‌های داخلی خود برای پیشرفت کشور استفاده کنیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: رهبر انقلاب این سیاست‌ها را به هر سه قوه به ویژه دولت ابلاغ کرده است. تا علاوه براینکه سهم سالانه صندوق توسعه را افزایش می‌دهیم اقداماتی در راستای پیشگیری و مقابله با فساد نیز صورت گیرد. این سیاست‌ها در 29 بهمن سال 92 به همه سران قوا ابلاغ شد و رئیس جمهور نیز در تاریخ یکم اسفندماه به معاون اول ابلاغ و معاون اول هم از سازمان برنامه ریزی خواستار تدوین سیاست‌های ابلاغی سیاست اقتصاد مقاومتی شدند.

نوبخت اضافه کرد:برهمین راستا ما هربند از 24 بند سیاست‌های ابلاغی را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کردیم و از آنان خواستیم برنامه ‌های مدونی را برای اجرای این سیاست‌ها ارائه دهند. لذا ما برنامه‌های آنان را دریافت و اصلاحات را انجام دادیم و سپس به آنها پس دادیم تا آنها اجرایی شوند.

وی در ادامه با بیان این مطلب که سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی برای بلند مدت است و ما یک سال از این سیاست‌ها را در دولت اجرایی کرده‌ایم به ارائه گزارش عملکرد برخی وزارتخانه‌ها دراین زمینه پرداخت و گفت: وزارت نفت در این مدت با توجه به تأسی از این سیاست‌ها موفقیت شد صادرات محصولات پتروشیمی را به 23.5 درصد افزایش دهد. همچنین شش ردیف پالایشی پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی را همراه با 3 سکوی تولیدی راه اندازی کرده است. 4 ردیف پالایشی پالایشگاه‌های فاز 15 و 16 پارس جنوبی را و دو سکوی تولیدی دریایی را نیز به بهره برداری رسانده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اضافه کرد: همچنین وزارت نقت میعانات گازی را به 466 هزار بشکه در روز رسانده است که این هم در جهت افزایش تولید وصادراتی است که مقام معظم رهبری تأکید داشتند. تکمیل خط ششم با اولویت صادرات گاز طبیعی به عراق در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت و آن را به انجام رساند همچنین این وزارتخانه توانسته است تکمیل پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس را با ظرفیت 360 هزار بشکه در روز داشته باشد. همچنین این وزارتخانه موفق شد 8.2 درصد پیشرفت فیزیکی در این پالایشگاه کند.

نوبخت افزایش جایگاه CNG به دو هزار و 360 جایگاه را از دیگر اقدامات وزارت نفت دانست و گفت: به تأکید مقام معظم رهبری تولیدات محصولات پتروشیمی تا مرز 8 درصد نیز افزایش یافت.

وی به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در زمینه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: در یک سال اخیر رشد تولیدات کشاورزی به 6.6 درصد افزایش یافته است همچنین محصولات شیلاتی نیز به 7.8 درصد افزایش یافته است ما همچنین وظیفه داریم کالاهای استراتژیک از جمله گندم را ذخیره کنیم که موفق شدیم میزان ذخیره گندم را به 6 ماه افزایش دهیم تا در برابر دولت مردان زورگوی غربی اقداماتی در جهت تأمین آذوقه در کشور داشته باشیم.

سخنگوی دولت همچنین میزان صادرات برق به کشورهای همسایه را بیش از 7 هزار و 610میلیون کیلووات در ساعت عنوان کرد و گفت: براین اساس 727 میلیون دلار درآمد کسب شده است.

نوبخت همچنین به ارائه گزارشی در زمینه ترانزیت کالا اشاره کرد و افزود: ما در زمینه راه آهن 61 درصد رشد داشته‌ایم همچنین در مسیرهای دریایی افزایش ترانزیت را به 117 درصد رشد رسانده‌ایم. همچنین وزارت راه موفق شده است 53 درصد از پروازهایی که از آسمان ایران عبور می‌کنند را افزایش دهد در وزارت صنعت نیز موفق شد طبقات تعرفه‌ ای را از 14 طبقه به 10طبقه کاهش دهد. همچنین صادرات غیرنفتی 13 درصد رشد داشته است که این آمار همراه با میعانات گازی 19 درصد رشد داشته است.

وی افزود: رشد صادرات بخش صنعت از 13.3 میلیارد دلار به 13.6 میلیارد دلار رسید و 2.3 درصد رشد داشته که البته معتقدیم این رقم در شأن ملت بزرگ ایران نیست اما باید بدانیم که در محاصره و تحریم هستیم و با وجود اینکه نفتمان را می فروشیم پولش را نمی‌توانیم داخل بیاوریم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تصریح کرد: ما در برابر جهانی که ما را تحریم کرده و پا را روی پایش گذاشته و تماشا می‌کند تا دستمان را بالا ببریم هیچ وقت دستمان را بالا نخواهیم برد و اندک اندک جلو خواهیم رفت. رهبرمان ما را مقاوم، شجاع و با مدیریت جهادتی تربیت و سفارش کرده است.

نوبخت با اشاره به رشد اقتصادی 3 درصد در سال جاری اظهار داشت: این رشد با همکاری تنگاتنگ بین سه قوه بوجود امده هرچند این عدد در شأن ملت ایران نیست و تأثیر خود را در سفره‌های مردم نشان نمی‌دهد لذا تلاش می‌کنیم  و هدف این است که رشد را به 6 درصد، 8 درصد و 10 درصد برسانیم که اینها می‌توانند رفاه ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه در یک سال گذشته رشد منفی سرمایه گذاری به یک رشد مثبت تبدیل شده و در 9 ماهه 93 بیش از 13.8 درصد در این زمینه رشد داشته‌ایم تصریح کرد: البته که اینها به معنای ارزان کردن نیست اما تورم را از 40 درصد به زیر 15 درصد رسانده‌ایم و رشد افزاینده گرانی را متوقف کردیم. تنها همت ما در این شرایط تحریم این بود که این رشد گرانی را تقلیل دهیم و انشاءالله به آن هدف نهایی در این زمینه خواهیم رسید.

به گفته سخنگوی دولت  دولت موفق شده است در شرایط تحریم 32 درصد وابستگی خود به نفت را کاهش دهد.

نوبخت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ابلاغ سیاست‌های برنامه ششم توسعه اظهار داشت: قطعاً بهبود شرایط نیاز به برنامه ریزی دارد و باز هم جا دارد که از رهبر انقلاب که راه را در این زمینه با ابلاغ سیاست‌های برنامه ششم توسعه نشان دادند تشکر کنیم و به رغم بدخواهی‌هایی که علیه دولت و ملت ایران در خارج از کشور وجود دارد ما انشاءالله کشور را به سمت جلو پیش خواهیم برد.

وی همچنین با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 1+5 گفت: نمایندگان جمهوری اسلامی ایران از سوی ملت در برابر 6 قدرت جهانی در حال نبرد تن به تن هستند و این برای اولین بار است که یک کشور در برابر شش قدرت بزرگ گفت‌وگو می‌کند. بدون آنکه آنها بتوانند تحمیلی برما داشته باشند. اینکه این مذاکرات طول کشیده است برای این بوده که ما در برابر آنان مقاومت می‌کنیم. ما در برابر همه زورگویان خواهیم ایستاد و نمایندگان غیور، شجاع و مورد اعتماد به دنبال سرافرازی ملت ایران هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت: وقتی رئیس جمهور برنامه ششم توسعه را به بنده حقیر ابلاغ کردند لرزه بر اندام من افتاد که چگونه باید این مسیر را طی کنم و در این راه قطعاً از حمایت‌های ملت ایران و کمک همه نخبگان برای پیشرفت کشور به نقطه مطلوب استفاده خواهم کرد.

نوبخت تأکید کرد: ما از همه ملت ایران می‌خواهیم که ما را دعا کنند از منتقدین نیز تشکر می‌کنم ولی همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند انتقاد آسان تر از عمل است قبول داریم که نقصان‌هایی است ولی انشاءالله خداوند به منتقدین ما هم انصاف خواهد داد و ما را دعا خواهند کرد.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    جناب نوبخت این اولین بار نیست که با شش کشور بزرگ داریم مذاکره میکنیم ، این مذاکره از سال 2003 تا بحال است یعنی سه تا دولت درگیر این مذاکره هستند
  • ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    ما هم براشون دعا میکنیم ان شاالله جلو گرگ ها موفق بشن
  • مهدی ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    خدا قوت به تیم مذاکره کننده ان شا الله این زحماتشون با بد عهدی این امریکایی ها مثل سری های قبل از بین نره
  • ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    مرگ بر امریکا
  • مریم ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    مقاومت تنها راه پیروز
  • مش قاسم ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    راست هم میگه وا .. نبرد تن به تن ! آنهم در حاشیه پیاده روهای پارکهای زیبا
  • احمد خواجوند ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    تن به تن خوش بحالشان کور چی میخواهد همون تن بتن .پس برای همینه هرروز میروند تا جنگ تن به تن انجام دهند
  • ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    کتاب «گزارش ناخوانده از سرانجام یک مسیر»: "همان‌گونه که اشاره شد از نظر قانونی آمریکا تمام توان تقنینی خود را برای وضع گسترده‌ترین تحریم‌ها بر تجارت طلا به کار برده است و امکان تحریم بیشتر در حوزه طلا وجود ندارد. در کنار آن آمریکا با استفاده از توان اقتصادی و دیپلماتیک خود تلاش فراوانی کرد که صادرات هرگونه طلا به ایران را به صفر برساند. اما همانطور که اندیشکده‌ها و رسانه‌های غربی نیز اذعان داشتند، تحریم طلا موثر واقع نشده بود و حتی یک حفره طلایی در اختیار ایران باقی مانده بود که بر اساس آن بتواند سایر تحریم‌ها – مثلا تحریم‌های مالی یا بلوکه اموال – را دور بزند. در عمل نیز با توجه به این که معادلات طلا، دارای ماهیت غیررسمی و قابلیت حمل چمدانی است، امکان تحریم جدی آن وجود ندارد. آنچه در توافقنامه ژنو به عنوان امتیاز تعلیق تحریم طلا مطرح شد، با توجه به قیود بسیاری که برای آن گذاشته شد، امکان رسیدن کشور به فایده‌ای هر چند اندک در این حوزه را باقی نگذاشت. به عنوان نمونه طبق اسناد توافق ژنو تأکید شده است که ایران حق ندارد از درآمدهای مسدود شده صادرات خود (مثلا صادرات نفت) که به صورت غیرقانونی توسط آمریکا مصادره شده است، برای تجارت طلا استفاده کند. تنها به ایران اجازه داده شده است که از محل همان ماهی ۷۰۰ میلیون دلار پول آزاد شده خود اقدام به خرید طلا کند و این در حالی است که ایران از معاملات طلا برای دستیابی به پول‌های بلوکه شده استفاده می‌کرد، بنابراین استفاده از پول آزاد شده برای خرید طلا به نوعی نقض غرض محسوب می‌شود! در واقع در این حوزه، آمریکایی‌ها در «توافق ژنو» چیزی را به عنوان امتیاز به ایران دادند که استفاده ایران از آن بدین صورت (با شروط درهم تنیده‌ای که در جزئیات توافق ژنو ذکر شده)، هیچ فایده‌ای نمی‌توانست داشته باشد و در عمل نیز ایران نتوانست از این تعلیق استفاده‌ای ببرد. آمارهای مربوط به پیش از توافق ژنو کاملا این موضوع را تأیید می‌کند که واردات طلا به صورت مستمر تا دقیقا ماه انعقاد توافق ژنو ادامه پیدا کرده بود و مدتی پس از آن متوقف شد. در واقع مسیر توافق ژنو که قرار بود روند تحریم‌ها را متوقف کند، در حوزه طلا و فلزات گران‌بها نه تنها به چنین موفقیتی نرسید،‌ بلکه در مقایسه با تحریم‌های آمریکا، اثر بسیار بزرگ‌تری در توقف واردات طلا و تحریم عملی ایران در این حوزه بر جای گذاشت. این امر می‌تواند ناشی از فعالیت‌های غیررسمی مسیر اعتمادسازی باشد."
  • ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    دقیقا کدوم نبرد؟
  • ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    0 0
    دقیقا میخواستم همین را بگویم
  • ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳
    0 0
    "تن" به "تن"؟ الان فکر کردن این یعنی چی؟ تن به تن اونجایی بود که پنج نفر از دانشمندان ما تن به تن شهید شدند و فعلا "تُن" به "تُن" اورانیومها و میله های سوخت داره اکسید و نابود میشه! یا اینو فرمودن که بگن اونا خیلی قدرت جهانی محسوب میشن؟!
  • ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳
    0 0
    نتیجه مهم است تلاش وظیفه است.
  • ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳
    0 0
    نتیجه مهم است تلاش وظیفه است.
  • ۰۱:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳
    0 0
    دوازده ساله مردم دارن ایستادگی می کنن و این در برابر ایستادگی مردم چیزی نیست. و به زبان اوردن این مسائل فقط با اهداف خاصی دنبال می شه و ما هم خوب رصد می کنیم.
  • ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳
    0 0
    اقاي نوبخت مردم جنوب كشور هم با غول كم ابي و خشكسالي در حال نبرد هستند. فكري براي تهيه اب شيرين كن هاي صنعتي براي ابهاي خليج فارس و ارسال ان ابها به شهرهاي جنوبي كنيد.
  • ناشناس ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳
    0 0
    وضع اوضاع کار واشتغال جوانان چی شد جناب نوبخت ؟؟؟
  • ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۳
    0 0
    اقا نوبخت خبری از یارانه ها نداری؟
  • ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۴
    0 0
    جناب مش قاسم تو عقل و شعورت در حد درک این مسائل نیست !! همون باغچه ات رو بیل بزن سنگین تری!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس