ایران که طی سالهای اخیر جزو ۲۰ اقتصاد بزرگ دنیا قرار داشته، برای تبدیل شدن به دوازدهمین اقتصاد بزرگ دنیا باید تولید ناخالص داخلی خود را ۶۰ درصد افزایش دهد و ۶ کشور ایتالیا، کره جنوبی، عربستان، کانادا، اسپانیا و ترکیه را پشت سر بگذارد.

 به گزارش مشرق، آمارهای منتشر شده از سوی نهادهای بین المللی نشان می‌دهد ایران در بسیاری از شاخص‌های قدرت ملی مثل جمعیت، سرزمین، منابع و تولید میان 20 کشور نخست دنیا قرار دارد.

ایران هجدهمین کشور پرجمعیت جهان‌ و هفدهمین کشور پهناور جهان شناخته شده است. ایران از نظر مجموع منابع نفت و گاز در رتبه نخست دنیا قرار دارد و از نظر تولید ناخالص داخلی بر اساس شاخص قدرت خرید نیز طی سالهای اخیر همواره جزو 20 کشور نخست جهان قرار داشته است.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی صندوق بین المللی پول ایران پیش از وضع تحریم‌های غرب در رده بندی اقتصادهای بزرگ دنیا در رتبه 18 قرار داشته و با وجود تحریم‌ها توانسته این رتبه را حفظ کند.

تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال 2014 بالغ بر 1.334 تریلیون دلار بوده که تنها از 17 کشور جهان کمتر بوده است.

چنانچه ایران بخواهد به جایگاه دوازدهم در رده بندی اقتصادهای بزرگ دنیا صعود کند باید 6 کشور را پشت سر بگذارد و تولید ناخالص داخلی خود را 60 درصد برابر با 810 میلیارد دلار افزایش دهد.

در سال 2014 کشور ایتالیا با تولید ناخالص داخلی 2.14 تریلیون دلاری در رتبه 12 جهان قرار داشته است. علاوه بر این کشور ایران باید کشورهای کره جنوبی، عربستان، کانادا، اسپانیا و ترکیه را نیز پشت سر بگذارد.

ترکیه با تولید ناخالص داخلی 1.508 تریلیون دلاری یک پله بالاتر از ایران و در رتبه 17 جهان قرار گرفته است. پیش از این کشور،‌ اسپانیا با تولید ناخالص داخلی 1.566 تریلیون دلاری، کانادا با تولید ناخالص داخلی 1.591 تریلیون دلاری، عربستان با تولید ناخالص داخلی 1.605 تریلیون دلاری، کره جنوبی با تولید ناخالص داخلی 1.778 تریلیون دلاری و ایتالیا با تولید ناخالص داخلی 2.14 تریلیون دلاری قرار گرفته‌اند.

در این سال برای نخستین بار چین توانسته آمریکا را به‌عنوان بزرگترین اقتصاد بزرگ دنیا کنار بزند و در جایگاه نخست دنیا از این نظر قرار گیرد. چین با اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی و طی 35 سال گذشته توانسته 9 قدرت بزرگ اقتصادی جهان یعنی آمریکا، ژاپن، آلمان، ایتالیا، فرانسه، برزیل، انگلیس، مکزیک و هند را پشت سر بگذارد و در جایگاه بزرگترین اقتصاد بزرگ دنیا قرار گیرد.

این کشور در سال 1980 با تولید ناخالص داخلی 298 میلیارد دلاری دهمین اقتصاد بزرگ دنیا شناخته می‌شد اما در سال 2014 تولید ناخالص داخلی خود را به 17 تریلیون و 617 میلیارد دلار رسانده است.

بامام خامنه‌ای شب گذشته در دیدار مسئولان نظام جایگاه اقتصادی کشور را یکی از ظرفیت‌ها برای نیل به اقتصاد مقاومتی برشمردند و افزودند: براساس آمارهای جهانی، جمهوری اسلامی ایران دارای رتبه بیستم در اقتصاد دنیا است که در صورت بهره برداری از ظرفیت‌های استفاده نشده، امکان رسیدن به رتبه دوازدهم اقتصاد دنیا وجود دارد.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۴
    0 0
    سلام خدا بر امام خامنه ای کاملا درست فرموده اند ولی امان از این دولت!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس