کد خبر 432251
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۰

در بحارالانوار نقل شده که حضرت زهرا(سلام الله علیها) در آداب روزه‌داری فرمودند: روزه‌داری که زبان، گوش، چشم و جوارح خود را حفظ نکرده است، روزه‌هایش به چه کارش خواهد آمد؟

 به گزارش مشرق، در سیره ائمه (علیهم السلام) بیان شده که فلسفه روزه تنها به امساک از خوردن و آشامیدن نیست بلکه باید تعهد انسان در برابر مسئولیت‌هایش را نیز افزایش دهد و اعضا و جوارح انسان نیز روزه‌‌دار باشد.

از بحارالانوار نقل شده که حضرت زهرا (سلام الله علیها) سید زنان عالم در آداب روزه‌داری فرمودند: «ما یصنع الصائم بصیامه اذا لم یصن لسانه و سمعه و بصره و جوارحه: روزه‏‌دارى که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده روزه‌ه‏ایش به چه کارش خواهد آمد؟»

جعفر بن محمد(علیه السلام) از آباء گرامی‌اش از حضرت فاطمه(سلام الله علیها) روایت می‌کند که حضرت فرمود: صائم با روزه خویش کارى نکرده (یعنى حق روزه را ادا نکرده) هرگاه زبان و گوش و چشم و جوارحش را از (آنچه که بر آنها حرام است) حفظ نکرده باشد.

بر اساس این روایت روزه یک انسان فقط به حفظ شکم از خوردنی‌ها، نوشیدنی‌ها و مبطلات نیست، بلکه اجتناب از گناهان و معصیت و پرهیز از تمامی محرمات روزه واقعی محسوب می‌شود.

در کتاب «دعائم» از حضرت على‌(علیه السلام) روایت شده است که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) دهه آخر ماه مبارک رمضان رختخواب خود را جمع مى‏‌کرد و کمرش را براى عبادت محکم مى‏‌بست و زمانی که شب بیست و سوم فرا مى‏‌رسید، اهل بیت خود را بیدار نگه مى‏‌داشت و به صورت هر کدام که خواب بر او غلبه می‌کرد آب مى‏‌زد که خوابش نگیرد. همین‌طور حضرت زهرا (سلام الله علیها)، هیچ یک از اهل خانه خود را نمى‏‌گذاشت که در آن شب بخوابند، و براى این که خوابشان نبرد، غذاى کمترى به آنان مى‏‌داد و از روز، خود را براى شب‌‏زنده‌دارى آماده مى‏‌کرد و مى‏‌فرمود: محروم است کسى که از خیر این شب بی‌بهره بماند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس