کد خبر 429819
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰

در حالی که زنگ هشدار مصرف الکل در مدارس به صدا در آمده است.به تازگی، مسئول برنامه سند الکل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هشدار داد که معضل مصرف الکل به دبیرستان‌ها و مدارس نیز کشیده شده و دانش‌آموزان نیز از این آسیب دور نمانده‌اند. 

زنگ خطر اعتیاد به الکل در مدارس
به گزارش مشرق، در حالی که زنگ هشدار مصرف الکل در مدارس به صدا در آمده است.به تازگی، مسئول برنامه سند الکل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هشدار داد که معضل مصرف الکل به دبیرستان‌ها و مدارس نیز کشیده شده و دانش‌آموزان نیز از این آسیب دور نمانده‌اند. 

علی محمدی با بیان اینکه برنامه‌ریزی جهت مقابله و کاهش مصرف الکل در جامعه نیاز به تشکیل یک بانک اطلاعاتی دارد، گفته: در همین راستا جلساتی را در ابتدای سال جاری با استانداری و دستگاه‌ها و نهادهای دولتی داشتیم.

 او تصریح کرده: در این جلسات فرمت‌هایی که از دو سال قبل طراحی شده در اختیار تمامی نهادها و ادارات مربوطه قرار داده شد تا با تکمیل آنها بتوان بانک اطلاعاتی را در زمینه مصرف، کشفیات، تولیدات غیرمجاز و قاچاق الکل در استان تشکیل داد.

 مسئول برنامه سند الکل دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه مصرف و خرید و فروش الکل در جامعه واقعیتی است که نمی‌توان آن را انکار کرد، گفته: باید هر چه سریعتر بانک اطلاعاتی در این زمینه تشکیل شود تا بتوان با برنامه‌ریزی درست در زمینه مقابله با این پدیده شوم برخورد کرد.

این در حالی است که هنوز از یادها نرفته است که سال 91، در آماری که فرمانده نیروی انتظامی کشوراعلام کرد، از وجود 200هزار معتاد به الکل در کشور خبر داد و این همزمان با شکایت هایی بود که مسئولان وزارت بهداشت از مصرف بالای الکل در جامعه مطرح کرده بودند.

در آن زمان باقر لاریجانی قائم‌مقام وزیر بهداشت وقت مصرف الکل را نگران کننده دانسته و گفته بود: «گزارش هایی درباره رواج مصرف الکل در مناطق جنوب تهران که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند نشان می دهد که به مرز نگرانی رسیده است.»

او از الکل های صنعتی جدیدی صحبت کرده بود که حتی در سوپرمارکت ها با طعم های مختلف و با قابلیت صد در صد خوراکی به فروش می رسند.

همین مساله اما باعث شد تا چهارم شهریور سال 92 مجوز پایلوت مرکز ترک اعتیاد به الکل برای جمعیت خیریه تولد صادر شود. بر اساس اخبار سازمان بهزیستی کل کشور این مجوز را صادر کرده بود و مدت اعتبار این مجوز یک سال بود.این اتفاق اما رخ نداد تا ماجرا به سال 93 موکول شود.

در همان روزها مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره صدور این مجوز را بسیار مهم دانست و معتقد بود، تابویی شکسته شده است.

بعد از آن اما آمارهای جدید منتشره از سوی سازمان بهداشت جهانی نشان می‌داد مصرف مشروبات الکلی در میان ملل مسلمان به‌دلیل حرمت شرعی آن،‌ پایین‌تر از متوسط جهانی است.

این درحالی است که سالانه میلیون‌ها نفر در جهان به‌دلیل مصرف الکل جان خود را از دست می‌دهند. به نقل از روزنامه آمریکایی «یو اس ای تودی» بر اساس آمار جدیدی که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است (آمار متعلق به سال‌های 2011-2010 است) کشور ایران در رده‌بندی جهانی میزان مصرف الکل در رده 166 قرار دارد.

آنچه مسلم است، مصرف الکل آن زمان بحرانی خواهد شد که به دلیل حرام بودن مصرف مشروبات الکلی برخی مسئولان با پنهان کاری سعی در پاک کردن صورت مسئله را داشته باشند اما واقعیت این است که عدم مطرح کردن چنین مسائلی می‌تواند عمق فاجعه را بیشتر کرده و راه حل چنین موضوعاتی را پیچیده تر کند.به این ترتیب می توان گفت، بازگشایی مراکز ترک اعتیاد الکل و تابویی که شکسته شد می تواند اولین قدم مثبت برای حل این معضل اجتماعی باشد و باید دید دولتی ها در این خصوص چگونه عمل خواهند کرد.

منبع: خبرایرانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس