به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاين، کانونهاي گرد و غبار در عراق، سوريه و عربستان شناسايي شدهاند که هر کدام آنها حدود 50 هزار هکتار وسعت دارند.
ورود موج جديد گرد و غبار از روز جمعه به کشور وارد ميشود و احتمال ميرود، مناطق غربي کشور جمعه و شنبه تحت تاثير گرد و غبار موجود در منطقه قرار بگيرند.
مهندس محسن جباري مديرکل هواشناسي استان تهران با اشاره به ورود موج جديد گرد و غبار از روز جمعه به کشور، گفت: از فردا بارندگي کشور محدود به استانهاي يزد، کرمان، شرق هرمزگان، خراسان جنوبي و سيستان و بلوچستان خواهد بود.
البته در برخي از بخشهاي مرکزي کشور شاهد بارش جزئي باران خواهيم بود و از روز شنبه با ورود سامانه جديد بارشي از سمت نوار غربي کشور استانهاي اين منطقه تحت تاثير بارندگي قرار خواهند گرفت.
وي با بيان اينکه هم اکنون 14 کانون منشاء اصلي پديده گر و غبار هستند، گفت: اين کانونها که در عراق، سوريه و عربستان شناسايي شدهاند هر کدام آنها حدود 50 هزار هکتار وسعت دارند.
وي تصريح کرد: گرد و غباري که از جنوب و از طريق کانونهاي عربستان وارد کشور ميشود به دليل آنکه ذرات گرد و غبار آنها درشتتر و از جنس 'سيتيس' ميباشد از شدت کمتري برخوردار بوده و مدت پايداري آنها در آسمان کمتر است، اما گرد و غبارهاي جديد که منشاء آنها شمال و مرکز عراق و سوريه است به دليل تشکيل شدن از ذرات رس از آلودگي بيشتري برخوردار بوده و مدت زمان بيشتري در جو باقي ميمانند.
وي در ادامه با اعلام اينکه پديده گرد و غبار براي سازمان هواشناسي يک پديده تازه و ناشناخته نيست، علل اصلي شکلگيري اين پديده را موقعيت و وضعيت جغرافيايي منطقه از نظر وجود مناطق کويري خشک و وسيع، توپوگرافي (شکل زمين)، شکلگيري جريان شديد و ناگهاني وزش باد روز کانونهاي گرد و غبار، کاهش نزولات جوي و وقوع خشکساليهاي مداوم عنوان کرد.
جباري با بيان اينکه هم اکنون يک سوم کشور عراق و نيمي از سوريه به کانونهاي گرد و غبار تبديل شدهاند، گفت: به خاطر افزايش همين کانونهاست که با وزش کمترين باد روي اين کانونها شاهد ايجاد پديده گرد و غبار هستيم و به خاطر اينکه اين جريانات عمدتا از سطوح غرب شکل ميگيرد اولين استانهاي درگير اين پديده کرمانشاه، ايلام و کردستان هستند.