کد خبر 407393
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۲

فارغ التحصیلان رشته های مالی و مدیریتی شانس بیشتری برای استخدام شدن در بانک ها دارند. تسهیلات بالا، حقوق مناسب، مزایای متنوع و پرستیژ اجتماعی باعث محبوبیت این شغل شده است.

 به گزارش مشرق، سال جدید با آگهی های جدید استخدام آغاز شده است. در بین آنها بانک های آگهی های پرطرفداری دارند. تا یک بانک آگهی استخدامش را منتشر می کند، چند هزار نفر برای آزمون و مصاحبه نام نویسی می کنند. تصور همه از بانک ها تسهیلات جذاب آنهاست. همه از حقوق بالای بانکی حرف می زنند و تسهیلاتی که پشت سر هم تکرار می شوند.

جوانانی که به دنبال ماشین شخصی و خانه ای برای خود هستند، در آرزوی بانکی شدن در تمام آزمون های استخدامی آنها شرکت می کنند اما باز هم ناامید نمی شوند و در آزمون بعدی ثبت نام می کنند.

از قدیم و ندیم بانکی شدن و به استخدام وزارت نفت درآمدن از لوکس ترین شغل های دولتی و رسمی در ایران به حساب می آیند. پدر و مادرها برای فرزندانشان همیشه آرزوی استخدام در یکی از این دو نهاد را می کنند.

تا ۱۵-۱۰ سال پیش که هنوز بانک های خصوصی وارد سیستم بانکی نشده بودند در هر رشته ای که درس می خواندی می توانستی در آزمون شرکت کنی و با سفارش این و آن و داشتن یکی، دو آشنا در مصاحبه قبول شوی. افراد با لیسانس آزمایشگاه در بانک به عنوان بانکدار پذیرفته می شدند اما از زمانی که بانک های خصوصی یکی پس از دیگری واردشدند، بیشتر آنهایی که در رشته های مرتبط با اقتصاد، حقوق و مدیریت تحصیل کرده اند می توانند در آزمون شرکت کنند.

آغاز موج تازه استخدام در بانک ها

البته رشته های مهندسی هم می توانند استخدام شدن در بانک ها را به عنوان یکی از گزینه های کاریابی شان در لیست خود داشته باشند. بانک ها نیاز فراوانی به فارغ التحصیلان رشته های مخابرات، کامپیوتر و IT دارند. متخصصانی که باید برای جذب شدن به نرم افزارهای تخصصی مسلط باشند به این شکل می شود پایه حقوق یک میلیون و ۳۰۰-۲۰۰ هزار تومانی به علاوه تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن و وام ۳۰ میلیون تومانی ضروری را انتظار بکشید.

قانون درباره شرایط استخدام بانک ها چه می گوید؟

تنها کسانی جذب سیستم بانکی کشور می شوند که حداقل ۱۸ ساله و حداکثر ۴۰ سال باشند. براساس قانون، استخدام اشخاص در بانک تنها از طریق آزمون و مصاحبه انجام می شود. داوطلبلانی که در مسابقه و مصاحبه قبول شده اند یک دوره آزمایشی را طی خواهند کرد که حداقل شش ماه و حداکثر دوس ال خواهد بود.

حکم استخدام قطعی افرادی که در دوره آزمایشی، کاردانی و علاقه به کار از خود نشان دهند، در پایان دوره آزمایشی صادر خواهدشد و در این صورت دوره آزمایشی جزو دوران خدمت آنها محسوب می شود.

تعداد روزهایی که کارمندان بانک ها حق دارند در سال مرخصی بروند یک ماه است. برای خانم ها شاید مهم باشد که بدانند مرخصی زایمان تا سه فرزند برای مادرانی که فرزند خود را شیر می دهند، چهار ماه است. بانک ها برای اینکه نیروهای ماهرتری استخدام کنند، برای دارندگان مدارک تحصیلی بالاتر مقداری افزایش حقوق در نظر می گیرند. کسانی که دارای مدرک لیسانس به بالا هستند تا ۳۰ درصد حقوق شان افزایش می یابد.

همه به دنبال وام ۱۰۰ میلیون تومانی مسکن بانک ها

همه بانک ها، چه خصوصی و چه دولتی پس از استخدام کارمند جدید، بعد از مدت مشخصی وام های قابل توجهی به کارمندان خود پرداخت می کنند. در بانک های دولتی و چند بانک خصوصی معمولا سه سال پس از استخدام، فرد می تواند وام مسکن خود را دریافت کند. این مدت زمان در برخی بانک های خصوصی همان سه سال و در برخی دیگر خیلی کمتر و حتی سه ماه است.

به صورت قانونی آنچه تعریف شده آن است که سقف وام خرید مسکن بانک های دولتی برای کارکنان این بانک ها ۱۸ میلیون تومان و در بانک های خصوصی نیز این رقم تا ۸۴ برابر حقوق و مزایا و حداکثر تا ۸۰ میلیون تومان است. براساس این دستور، رقم تسهیلات خرید مسکن برای کارکنان بانک کارآفرین تا ۸۴ برابر حقوق و مزایا و حداکثر ۷۰ میلیون تومان، کارکنان بانک ملت ۷۰ برابر حقوق و مزایا، حداقل ۳۰ و حداکثر ۵۰ میلیون تومان است.

تسهیلات خرید مسکن کارکنان بانک صادرات ۷۰ برابر حقوق و مزایا، حداقل ۳۰ و حداکثر ۵۰ میلیون تومان، بانک تجارت نیز حداقل ۳۰ و حداکثر ۵۰ میلیون تومان و تسهیلات جعاله تعمیر مسکن نیز در بانک تجارت ۱۰ میلیون تومان است.

در بانک سامان این تسهیلات تا سقف ۱۱۰ الی ۱۲۰ میلیون تعیین شده است. علاوه بر این تسهیلات، یک وام ضروری نیز در کلیه بانک ها به کارکنان ارائه می شد که معروف به «وام ضروری» است. این وام برخلاف وام خودرو مقدار معینی ندارد و بستگی به شایستگی ها و نیاز آن کارمندان دارد.

دریافت این وام منوط به داشتن شرایطی مانند اقدام به ازدواج، بیماری خاص و ... است. این وام حداکثر تا ۳۰ میلیون تومان پرداخت می شود که آن هم کارمزد بالایی ندارد و حدود هفت درصد است. اگر بخواهیم کل وام ها و تسهیلاتی که کارکنان بانک ها طی سال های خدمت خود دریافت می کنند را روی هم بگذاریم، حدود ۱۵۰ میلوین تومان می شود.

روایت یک شکست در آزمون های بانکی

یک شرکت کننده در گفتگوبا هفت صبح به حقوق خوب و تسهیلات پروپیمان بانک ها اشاره می کند. حبیب از دو بار شرکت خود در آزمون یک بانک دولتی و یک بانک خصوصی و تجربه شکست خود در هر دو آزمون روایت می کند. او بیان می کند که آن بانک خصوصی حقوق آنچنانی پرداخت نمی کرد اما تسهیلات مناسبی داشت.

این فارغ التحصیل رشته اقتصاد با اشاره به اینکه در مورد بانک خصوصی با توجه به معدل بالای ۱۸ من نیازی به آزمون نبود، ادامه می دهد: «در مصاحبه سوالات متنوع شخصی و علمی پرسیدند اما با توجه به اینکه پنج نفر بیشتر نمی خواستند، قبول نشدم. در بانک دولتی پشت سیستم کامپیوتر یک آزمون دادم و بعد به صورت حضوری به سوالات رفتارشناسی یک روانشناس پاسخ دادم اما اینجا هم با اینکه سیزدهم شدم چون هفت نفر می خواستند قبول نشدم.»

از او می پرسم که چرا با توجه به رتشه ات، کار حسابداری نمی کنی؟ حبیب پاسخ می دهد که باید سابقه کار می داشتم و چون نداشتم فعلا ادامه تحصیل می دهم.

داستان یک استخدام بدون پارتی و آشنا

ندا کارمند یک بانک نیمه دولتی است. او که مهندسی کامپیوتر خوانده می گوید من در بدترین شرایط ممکن به استخدام بانک درآمدم. این کارمند بانک ادامه می دهد: «من بدون پارتی و در فردای فوت مادرم در آزمون مصاحبه شرکت کردم و خدا را شکر قبول شدم.»

ندا که شش سال است به عنوان کارمند بانک فعالیت می کند می گوید: «من پیش ازت بانکی شدن، در یک شرکت خصوصی کار می کردم. حتی آن موقع حقوق بیشتری می گرفتم اما باید اعتراف کرد فشار کار در شرکت های خصوصی بیشتر از بخش انفورماتیک یک بانک است.»

او با اشاره به تسهیلات بالای بانک ها معتقد است یک جوان در بخش خصوصی سال ها باید تلاش کند اما باز هم موفق به خرید مسکن نمی شود. ندا می گوید که بانک ها درصدی از حقوق ماهانه کارمندشان را کسر کرده و پس انداز می کنند. به این ترتیب بعد از مدتی یک وام سنگین نزدیک ۱۰۰ میلیون تومانی به کارمند خود می پردازند که کمک بسیار بزرگی برای خانه دار شدن آنهاست.

تسهیلات بانکی به روایت یک کارمند بانک

سحر چند سال پیش وارد یک بانک دولتی شده است. او که با کش و قوس های تحصیلی بسیار توانسته استخدام بشود، از تسهیلات بانک خود توانسته خانه بخرد. این کارمند بانک می گوید: «وقتی به استخدام بانک درمی آیی تا دو سال به صورت آزمایشی فعالیت می کنی که البته در این مدت مانند کارمند معمولی حقوق می گیری. بعد از دو سال که این فرد رسمی می شود، اولین وام تعاونی یا همان وام معروف ضروری را دریافت می کند.»

او مبلغ این وام را در حال حاضر ۴۰ برابر ردیف اول فیش حقوقی کارمند تازه استخدام شده ذکر می کند و می گوید که این وام دوس ال به دو سال تکرار می شود.

سحر با اشاره به اینکه با گذشته سه سال از استخدام، کارمند بانک می تواند وام مسکن خود را دریافت کند، اضافه می کند که این وام در بانک ما ۵۰ میلیون تومان است که علاوه بر آن یک وام جعاله نیز پرداخت می شود که آن هم ۱۶ میلیون تومان است.

منبع:هفت صبح

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • دلتنگ كربلا ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۴
    2 1
    وام رو به ما ميدن با بهره زياد ولي براي كارمندان خودشون بدون بهره..خونشون رنگين تره..خيرش نبينن الهيييييييييييييييييييييييييييييييي
  • دلتنگ كربلا ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۴
    3 1
    وام رو به ما ميدن با بهره زياد ولي براي كارمندان خودشون بدون بهره..خونشون رنگين تره..خيرش نبينن الهيييييييييييييييييييييييييييييييي

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس