کد خبر 39680
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۳

بارش باران درسالجاري وضعيت مطلوبي داشت و ساکنان منطقه غرب و جنوب را به تاخير در ايجاد پديده گرد و غبار اميدوار مي کرد اما بايد گفت اين اميدواري تداوم چنداني نداشت و ريزگردهاي عربي با شدت بيشتر وارد کشور شدند

به گزارش مشرق، مهر نوشت؛ در حاليکه بارش باران در سال جاري وضعيت مطلوبي داشت و ساکنان منطقه غرب و جنوب را به تاخير در ايجاد پديده گرد و غبار اميدوار مي کرد اما بايد گفت اين اميدواري تداوم چنداني نداشت و امروز صبح با ورود ريزگردهاي عربي به کشور موجي از نگراني در بين شهروندان ايجاد شد.

نگراني که بيش از چهار سال است که با گرم شدن هوا در منطقه غرب و جنوب کشور به ويژه در استانهاي لرستان، کرمانشاه، ايلام، کردستان و خوزستان شاهد هستيم به گونه اي که ساکنان اين شهرها با هر بار بروز اين پديده به هر طريق از مسئولان مي خواهند تا در جهت رفع آن اقدام کنند.

مردم استانهاي مذکور طي اين سالها روزهاي بسياري سلامتشان را با آمدن ريزگردهاي عربي در خطر ديدند، به طوري که در سال ?? بيش از ?? روز از سال را مردم لرستان به جاي اکسيژن، خاک استنشاق کردند.

ورود ريزگردهاي عربي به داخل کشور علاوه بر آلودگي هوا باعث بروز اختلال در شبکه هاي مخابراتي، رفت و آمد، کاهش ديد رانندگان، کاهش توليد عسل و محصولات کشاورزي، تعطيلي مکرر مدارس و ادارات، تحميل هزينه هاي سنگين به سازمانها و ... نيز شده است و بارها مسئولان قول رسيدگي و حل ريشه اي اين مشکل را دادند اما از آنجا که تنها بخش کمي از اين مشکل را مي توان در داخل کشور رفع کرد و براي چاره انديشي اساسي در خصوص اين مسئله نياز به همکاري و اقدامات عملي از سوي مسئولان کشورهاي همسايه است، هنوز کار اجرايي در اين مدت انجام نشده و هر روز بر شدت ورود گردو غبار به داخل کشور افزوده مي شود.

زماني که موج ريزگردهاي عربي به استانهاي غربي و جنوبي مي رسد، سالمندان و کودکان در خانه ها حبس شده و ساير افراد خانواده نيز در ميان ماندن در منزل و رفتن به مدرسه و محل کار سرگردان مي شوند.

در اين مواقع است که پدر و مادرها علاوه بر استرس و ناراحتي که از شدت آلودگي هوا و تاثير آن در روند زندگي فعلي و آينده شان دارند، درد عدم اطلاع رساني صحيح و به موقع نيز را تحمل مي کنند.

سال گذشته زماني که تعداد روزهاي آلوده در کرمانشاه افزايش يافت خبرنگار مهر گزارشي را در خصوص تصميم شهروندان براي مهاجرت به ساير شهرها و به ويژه شهرهاي منطقه مرکزي کشور تهيه کرد که اين موضوع بسيار جاي تامل و تفکر داشت و ضرورت سرعت بخشيدن در روند تصميم گيري از سوي مسئولان را آشکار مي کرد.

زيرا آلودگي ? برابر حد استاندارد در مناطق غرب و شمال غرب و جنوب کشور مسئله اي نيست که به توان به سادگي از کنار آن گذشت.

هم اکنون ميزان ذرات معلق در هوا در شهرهاي اين منطقه هزار و ?? ميکروگرم تا هزار و ??? ميکروگرم بر مترمکعب گزارش شده است در حالي که استاندارد ذرات معلق در هوا را ??? ميکروگرم بر مترمکعب اعلام کرده اند.

در روزهاي هجوم ريزگردها به کشور بسياري از مردم به دليل تنگي نفس به بيمارستانها مراجعه مي کنند تا تحت درمان قرار گيرند و بسياري ديگر از بيماريهاي مرتبط با آلودگي هوا نيز افزايش مي يابد و اين تنها قسمتي از ضرر و زياني است که به هر شهروندان مي رسد و قابل رويت است زيرا تبعات روحي و رواني اين امر را در حال حاضر نمي توان اندازه گيري کرد.

از آنجا که به گفته مسئولان هواشناسي مناطق غرب کشور، روند ورود ريزگردهاي عربي هر ساله شدت يافته است و مناطق وسيع تري از کشورمان با مشکل گردو غبار مواجه مي شوند، مي طلبد که قبل از اينکه تمامي شهرها و مردم با اين مشکل درگير شوند با تعاملي جدي و عزمي راسخ با کشورهاي عربي اين مشکل را حل کرد.

مديرکل هواشناسي استان کردستان در اين خصوص اظهار داشت: بر اساس نقشه هاي هواشناسي موج آلودگي از استان خوزستان آغاز و تا استان آذربايجان غربي ادامه دارد و با ميزان کم و زياد اين محدوده از کشور را در بر گرفته که بيشترين ميزان آن مربوط به دو استان خوزستان و کردستان است و در ساير استانهاي غرب و شمال غربي کشور نيز اين آلودگي وجود دارد.

محمدطالب حيدري يادآور شد: با توجه به تغييرات جوي کشور پيش بيني مي شود که وضعيت آلودگي هوا در استان کردستان تا بعد از ظهر ادامه داشته باشد و پس از آن با تغيير جهت باد از شدت ميزان آلودگي کاسته شود که تا آن زمان بايد مسائل بهداشتي و ايمني را رعايت کرد.

حيدري افزود: با گذشت زمان اين موج آلودگي به مناطق مرکزي کشور نيز مي رسد و از شدت آن در مناطق غرب و جنوب غربي کاسته خواهد شد.

با اين اوصاف تصميمات براي رفع اين چالش زيست محيطي بايد در سطح بين المللي و با رايزني هاي مختلف از طريق نهادهاي مرتبط پيگيري شود و تصميمات در اين زمينه بايد در قالب برنامه هاي بلندمدت و با همکاري و ورود نهاد بين المللي و ابزارهاي قانوني در دست اين نهادها صورت گيرد چرا که در حال حاضر کشور ايران به عنوان محور بحران تنها کشوري است که مردمانش از اين وضعيت رنج مي برند و اين موضوع شايد از نظر اهميت براي کشورهاي منشا بحران چندان مورد اعتنا نباشد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس