کد خبر 396342
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۷

مشاور فرهنگی ریس جمهور خواستار پرداخت حق پخش مسابقات داخلی به فدراسیون ها شد.

به گزارش مشرق، حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در نشست مدیران کل ستادی و استان‌های کشور در خصوص بحث هویت و ورزش گفت: امروز مربیان پیامبران دنیای مدرن هستند ورزشکاران تیم‌ها همانند سرداران جنگ‌های صلیبی حرکت می‌کنند و ورزش‌ها امروز هویت‌ساز هستند.

وی افزود: استقلالی، پرسپولیسی، سپاهانی و تراکتور‌سازی بودن به هویت شهر و قومیت‌ها معنا می‌دهد. سیاست هویتی در ورزش یعنی به ورزش اجازه داده نشود به جای هویت‌های اصلی بنشیند بلکه باید جایگاهش را شناخته و در اختیار هویت‌های بنیادی باشد.

مشاور رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست‌های فرهنگی ورزش اظهار داشت: دومین حوزه حیات فرهنگی است یعنی این عنصر فرهنگی در زندگی روزمره ما چقدر تاثیر دارد. ما در ورزش از رونق ورزشی صحبت می‌کنیم که در آن اقتصاد ورزشی مطرح می‌شود. حالا سوال این است آیا ورزش آن چیزی است که باید در آن هزینه کنیم؟ آیا نگاه به ورزش می‌تواند عدالتی باشد؟ آیا می‌توان تعادلی بین بخش هزینه‌ای و درآمدی ورزش به وجود آورد؟ نقش دولت چیست؟

آشنا با اشاره به اینکه باشگاه‌هایی که از منابع عمومی استفاده می‌کنند آیا نباید حساب پس بدهند تصریح کرد: این حالت دوگانه‌سوزی که در میان رفتار برخی از مربیان، ورزشکاران، باشگاه‌ها و رسانه‌ها می‌بینید باید خاتمه یابد. بحث دسترسی عادلانه به ورزش بحث کمی نیست. سوال بعدی من این است اینکه وزارت ورزش را تبدیل به وزارت مسکن و شهرسازی دوم بکنیم هنر است؟ صدها کلنگ زده شده در حالی که ورزشگاهی ساخته نشده. آیا این به معنای خلق فرصت‌های برابر در دسترسی به ورزش است؟

مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور در ادامه صحبت‌هایش به عامل نفوذ فرهنگی اشاره کرد و گفت: ورزش عامل نفوذ فرهنگی یک کشور در کشورهای دیگر است. اگر ما در حوزه ورزش بانوان فعالیت می‌کنیم یا به ورزش معلولان توجه ویژه‌ای داریم اینها جزوی از سیاست‌های ملی است که وجهه بین‌المللی دارد. وقتی جهان، بانوان ورزش ایران را می‌بیند آنها را با رفتار داعش با زنان مقایسه می‌کند. جهان باید تصمیم بگیرد کدام اسلام را ترجیح می‌دهد. اسلام شیعه ایران یا اسلام متحجر دیگران.

آشنا در ادامه این صحبت‌ها به نکته مهم حق پخش تلویزیونی اشاره و تاکید کرد: ایران به واسطه سیاست‌های صدا و سیما یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای دنیا در برنامه‌های ورزشی به ویژه فوتبال جهان است. شبکه 3 سیما به علت پخش مستقیم فوتبال اروپایی در پخش ماهواره‌ای دچار مشکل شد و آنها مجبور شدند رمز‌گذاری کنند تا کشورهای منطقه از این پخش فوتبال استفاده نکنند. رقم‌های زیادی به فوتبال خارجی برای پخش مسابقات پرداخت می‌شود. ما چطور می‌توانیم مقابل خارجی‌ها سر خم کنیم اما در مقابل تولید داخلی حق پخش نداریم. آیا فدراسیون‌های ما این حق را ندارند؟ اگر صدا و سیما می‌تواند در میان دو نیمه فوتبال خارجی آگهی‌هایی به نرخ کهکشانی دریافت کند در مسابقات فوتبال ایرانی هم می‌تواند مبالغ این آگهی‌ها را به فدراسیون‌های داخلی بدهد.

حسام‌الدین آشنا در خصوص بحث فرهنگسازی در ورزش اظهار داشت: کشوری که توانسته با نوآوری امکانی را فراهم کند که بانوان ما در میادین بین‌المللی حضور پیدا کنند حتما می‌تواند تدابیری را اتخاذ کند که با رعایت موازین اسلامی روی صندلی‌ ورزشگاه‌ها بنشینند.

وی گفت: حوزه ورزش نیاز به تعادل بودجه دارد. نمی‌توان با کاهش بودجه توقع افزایش کیفیت داشت. آیا بودجه مورد نیاز ورزش تماما باید از منابع دولتی تامین شود یا روش‌های متنوعی هم می‌توان فراهم کرد.

مشاور فرهنگی رئیس‌‌جمهور عنوان کرد: با تدابیری که وزیر ورزش با همکاری مجلس شورای اسلامی اتخاذ خواهد کرد این تنوع‌بخشی‌ها در بخش بودجه فراهم خواهد شد.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس