کد خبر 376467
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه سقوط قیمت نفت تاثیری در روند ساخت کالاهای نفتی در داخل ندارد با تاکید بر اینکه با ادامه کاهش قیمت‌ها طرح‌های جدید نفتی کشور تعطیل نخواهند شد.

به گزارش مشرق، رضا پديدار  درباره تبعات سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در طراحی و ساخت کالا و تجهیزات نفتی توسط سازندگان ایرانی در داخل کشور، گفت: از چند سال گذشته تاکنون و پس از افزایش فشار تحریم‌های غیر قانونی غرب محدوديت هاي مالي كشور، اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفت.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با اعلام اینکه با اجرای طرح اقتصاد مقاومتی سقوط قیمت جهانی نفت خام کمترین تاثیر را بر روند ساخت کالا و تجهیزات صنایع نفت و گاز کشور توسط سازندگان و صنعتگران داخلی دارد با اشاره به کاهش غير معمول و غير متعارف تفت در بازار جهانی، اظهار داشت: اين تغييرات قيمت در سهم درآمد كشورهايي كه مستقيما به درآمد نفت وابسته اند تعريف شده است.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه براي گذار از روند موجود سقوط قيمت نفت در بازار باید  راهكارهايي از جمله استفاده از ظرفيت هاي موجود، جلب مشاركت بخش خصوصي و تعريف راه هاي ديگري غير از كسب درآمد از نفت در دستور کار قرار بگیرد، اظهار داشت:  سهم نفت در لايحه بودجه سال آینده به 31 درصد سهم کاهش یافته و این در حالي كه اين رقم در سال جاری 46 درصد بوده است.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با بیان اینکه افزايش درآمدهاي مالياتي، عوارض، صادرات غير نفتي، توسعه محصولات پتروشيمي و براي اولين بار كسب درآمد از گردشگري جایگزین درآمدهای نفتی در بودجه سال اینده شده است، تاکید کرد: این طرح های می تواند منجر به کاهش تبعات کسری بودجه نفتی در کشور شود.

وی با تاکید بر اینکه كاهش قيمت نفت به طور سنتی نگراني هايي بوجود آورده اما معتقدم با اين روند كاهشي وابستگي کشور به نفت كم خواهد شد، تبیین کرد:  پیش بینی می شود کاهش قیمت نفت منجر به استفاده بهینه از درآمدهای نفتی خواهد شد.  

وي همچنين كاهش قيمت نفت را عاملي براي به فكر افتادن دست اندركاران دولت براي كم كردن تصدي گري دانست و خاطرنشان كرد: در حال حاضر 85 درصد هرم فعاليت هاي اقتصادي در دست دولت است كه كاهش قيمت نفت منجر به سپردن كار به بخش خصوصي همانند اقتصادهاي نوظهور همچون برزيل، تركيه و هندوستان مي شود.

پديدار با یادآوری اینکه كاهش قيمت نفت در روند ساخت تجهيزات نفتي به هيچ وجه تاثير نمي گذارد چراكه در بخش مربوط به تامين تجهيزات 70 درصد بومي سازي انجام گرفته است، گفت: واردات 30 درصد باقيمانده کالاهای نفتی هم عمدتا آلياژها و برخي كالاهاي پیشرفته هستند پول داريم از این رو در ساخت داخل تجهيزات نگراني بابت كاهش قيمت نفت وجود ندارد. 

این عضو هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران افزود: اگر دولت با همين منابع محدود پولي و ارزي شجاعانه برخورد كند به نحوي كه بطور مثال براي كساني كه كالا توليد كرده و يا سهم توليد خود را نسبت به سال قبل 10 تا 20 درصد افزايش داده اند، بخشودگي مالياتي، تخفيف بيمه و يا واگذاري زمين رايگان در نظر بگيرد، كاهش قيمت نفت در كشور محسوس نخواهد بود.

وی در پاسخ به اين سئوال كه با توجه به اينكه گفته مي شود با كاهش قيمت نفت پروژه هاي نفتي همچون سابق توجيه سرمايه گذاري نداشته و از رده خارج خواهند شد؟ توضیح داد: اين مسئله در بازار سازندگان چگونه خواهد بود، اظهار داشت: در صنعت نفت روندي سنتي دنبال مي كنيم كه كاهش قيمت ها بر آن تاثير گذار نيست.

پدیدار در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر جايگاه نفت در صنايع آمريكا رتبه هشتم، اروپا ششم، آسيا سوم و خاورميانه اول است بر این اساس با سقوط قیمت ها دچار محدوديت شده و بايد تغيير استراتژي داده و وابستگي به اين كالای استراتژیک به حداقل کاهش دهیم.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • بچه شیعه ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
    0 0
    با این واکنش نشون دادنا به هیچ جا نمیرسیم حرف آقا رو گوش کنید. تنها راه خلاص شدن از این وضعیت، اقتصاد مقاومتیه و بس
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۲
    0 0
    چرا پس بنزین ارزون نمیشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس