
به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايرنا، يعقوب انتصاري رييس شرکت سازنده اظهار داشت: اولين هواپيماي فوق سبک نانوکامپوزيتي ايران قادر است تا ارتفاع 12 هزار پا، برد 900 کيلومتر را با سرعت 250 تا 300 کيلومتر را پيمايد.
وي گفت که هواپيماهاي فوق سبک (شامل وزن هواپيماهايي تاسقف 450 کيلوگرم) بيشتر از کشورهاي اروپايي به ايران وارد مي شود و خاطرنشان کرد: اين هواپيما با قيمت ارزان در مقايسه با مشابه هاي اروپايي و خارجي است و هدف اين شرکت تامين بازار داخل و بازار اروپا است.
انتصاري گفت که هواپيماهاي سنگين و فوق سبک و اسپرت همگي از کشورهاي خارجي وارد ايران مي شود و افزود: جمهوري اسلامي ايران سومين کشور جهان است که توانسته هواپيماي فوق سبک و اسپرت را مطابق با استاندارد صنعت هوايي آمريکا - ASTM- توليد کند.
وي افزود: ديگر هواپيماهاي ساخته شده در جهان نتوانسته اند تا استاندارد ASTMآمريکا را تامين کند.
انتصاري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تاسيس اتحاديه صنايع هوافضاي ايران خاطرنشان کرد: بعد ازپيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي هيچ اتحاديه در کشور وجود نداشت که بتواند در عرصه هوا ابراز وجود کند و براي اولين بار ظرف دو سال گذشته اتحاديه صنايع هوافضاي ايران با 130 شرکت بعد از 33 سال موجوديت خود را اعلام کرده است.
وي خاطرنشان کرد: اين اتحاديه داراي شش هزار کارمند در زمينه هاي مختلف هوانوردي و هوافضايي فعاليت مي کنند و در حقيقت توليد هواپيماي تمام نانوکامپوزيتي در راستاي تشکيل اين اتحاديه انجام شده است.
انتصاري با بيان اينکه متاسفانه زيرساخت هاي لازم براي بازاريابي چنين هواپيماهايي در کشور وجود ندارد گفت: اميد است تا دستور رييس جمهور مبني بر گسترش هوانوردي عمومي چنين هواپيماهايي نيز جاي خود را در بازار کشور بازکند.
وي گفت که ظرف پنج سال آينده ايران سه هزار و 500 هواپيماي سبک و فوق سبک وارد ناوگان هوانوردي عمومي کشور مي شود و در اين صورت چنين هواپيماهايي در کشور بازار فروش خود را خواهند يافت.
انتصاري در خصوص نحوه استقبال از هواپيماهاي شرکت هاي خصوصي در مراکز آموزشي گفت که در بخش هواپيماهاي سبک و فوق سبک دو نوع هواپيما وجود دارد و خاطرنشان کرد: هواپيماهاي استاندارد که تمام اجزاء آن استاندارد هستند و هواپيماهايي که بخشي از اجزاء آنها استانداردند.
انتصاري اظهار داشت هواپيماهايي که موفق شوند استاندارد بگيرند بايد ضمانتهاي مختلف امنيتي بدهند و چون مراکز آموزشي به دنبال هواپيماهايي هستند که استانداردهاي لازم را داشته باشند به همين دليل استقبال از هواپيماهاي ساخت شرکت هاي خصوصي که داراي اين استاندارد است بسيار زياد است.