ما مثل قاسم سلیمانی ها کم نداریم؛ در صنایع دفاع تکنیسین ها و مدیران خوب کم نداریم این نوع مدیریت ها باید در دانشگاه ها تدریس شود. اقتصاد هم یک قاسم سلیمانی می خواهد تا با مدیریت جهادی به اهداف اقتصاد مقاومتی برسد.

گروه اقتصادی مشرق-دکتر ابراهیم رزاقی با هفته نامه پنجره درباره چگونگی رهایی اقتصاد از بند سیاست خارجی گفت و گویی کرده که خلاصه آن به انتخاب مشرق از نظزتان می گذرد:

*دیدگاه و تفکر تعدیل اقتصادی که آمریکا و اکثر قریب به اتفاق کشورهای غربی از آن تبعیت می کنند باعث شده تا از لحاظ اقتصادی مرزها برداشته شود و دنیا به سمت و سوی جهانی شدن به حرکت در آید اما از آنجایی که قطبی شدن جهان فقط به نفع آمریکا و چند کشور غربی است، تبعیت از چنین شیوه ای موجب شده تا ۱۸۰ کشور دنیا به این چند کشور وابسته شوند. یعنی عمده کشورهایی که تولیدکننده مواد خام، محصولات کشاورزی و دارنده ذخایر و منابع گاز، نفت و … هستند، زنجیره وار تحت فرمان این چند کشور در آمده اند.

* ایران به جای تکیه بر توان داخلی و بهره گیری از مزایا و منابع خدادادی، متاسفانه در تلاش است تا در قالب مذاکرات بتوانند منفذ ورود به جهانی شدن اقتصاد را پیدا کرده و با این رویکرد عملا دایره وابستگی خود را با دنیا گسترده کند، در حالی که برنامه ها باید به گونه ای طراحی شوند تا اقتصاد ایران مسیر پویایی را در پیش گیرد و با تفکر فاصله گیری از خام فروشی منابع، هم چنین تحرک بخشی تولید و نیز حرکت در راستای ساخت کالاهای نهایی با ارزش افزوده لازم، دنیا را وابسته به خود کند تا نه تنها اقتصاد کشور از هر جهت مصون ماند، بلکه بستر لازم برای اشتغال زایی و توسعه نیز در جای جای ایران اسلامی فراهم شود. با این روند رسیدن به این هدف سخت به نظر می رسد.

*در این که برداشته شدن سد تحریم ها و ارتباط با دنیا می تواند تاثیر خود را بر اقتصاد کشور به جا گذارد شکی نیست، اما به چه قیمتی؟ در حقیقت تلاش دولت و تیم مذاکره کننده آن طی یک سال و چند ماه این است که توافقاتی حاصل شود تا ایران با مجاب کردن آمریکا و غرب در خصوص رفع تحریم ها، پیروز میدان شود، بدون این که امتیازی را از دست دهد. اما چنین نیست چرا که تجربه ثابت کرده هر گاه آمریکا و هم پیمانانش می خواهند با هدف سرمایه گذاری مشترک یا روابط اقتصادی با کشورهای دنیا همکاری کنند، جز منافع خود به چیز دیگری فکر نمی کنند.

*ایران با تحمیل تحریم های بین المللی اکنون توفیقاتی را در صنایع دفاع به دست آورده که دنیا را متعجب کرده است، پس نباید گول خورد و از مقاومت دست کشید چون کشورهایی که تجربه وابستگی اقتصادی به سردمداران غرب و آمریکا را داشته اند هم پس از سال ها وابستگی اکنون به خود آمده تا به خودی خود بتوانند سهمی را در اقتصاد دنیا داشته باشند. حتی روسیه که بعد از فروپاشی شوروی، یک کشور تضعیف شده بود نیز هم اکنون به دنبال استقلال اقتصادی است. مسئولان این کشور با تکیه بر توان داخلی قصد دارند مستقل شوند و تاکنون به توفیقاتی نیز دست یافته اند.

*پیشرفت ها بی شک بدون بستر سازی مناسب برای تحرک تولید و توسعه صادرات امکان پذیر نیست که این موضوع با توجه به پتانسیل های موجود چون نیروی فراوان کار، وجود تکنیسین های مجرب فنی متخصص و مواد اولیه فوق العاده زیاد و کم نظیر که به راحتی در کشور قابل دسترسی است، می تواند مرتفع کنند مشکلات شود، کما این که خود شرکت های تولیدی و صادر کننده خارج از کشور نیز به اشکال مختلف (با ترفندهای خاص) حتی در شرایط تحریم، اقدام به داد و ستد با ایران می کنند.

* از آن جایی که ایران به خودی خود دارای مزیت و منابع غنی فراوان، مواد خام متنوع و متفاوت است، دنیا اکنون به شدت نیازمند کالا و محصولات ایرانی و مواد خام است. پس توجه به تولید داخل و اشتغال زایی می تواند نسبت به روابط دیپلماسی بهتر نمایان شود.

*از طرفی نباید تمام کمبودها، کاستی ها و عقب ماندگی ها را به گردن تحریم ها بیندازیم و با این تفکر غلط همه توانمان را برای رفع تحریم ها به کار بگیریم. خیلی ها تمام مشکلات را زاییده تحریم ها می دانند که البته چنین نیست. برای این که اقتصاد ما وابسته نباشد راهکارهای فراوانی وجود دارد؛ مثلا دولت باید سیاستگذاری را به سمتی ببرد که فروش فرآورده های نفتی مان بیشتر از فروش نفت خام باشد. دولت باید بخش خصوصی واقعی به خصوص بنگاه های تولیدی را دریابد و به جد مورد حمایت ویژه قرار دهد.

*اکنون بیشتر مسئولان بر این باورند که تحریم های بین المللی فقط ۲۰ درصد تاثیر منفی خود را بر روی اقتصاد کشور گذاشته است و ۸۰ درصد مشکلات اقتصادی ربطی به تحریم ها ندارد. همان طور که گفتم روحانی اکنون در بخش اقتصاد به دنبال پیاده کردن مدل سیاست تعدیل اقتصادی و تا حدودی پیروی از نظام سرمایه داری است و متاسفانه اصل موضوع که همانا اجرای نظام اقتصادی مطابق قانون اساسی کشور است، فراموش شده است.

اقتصاد یک قاسم سلیمانی می خواهد

*در قانون آمده که اقتصاد ایران مبتنی بر سه بخش مهم خصوصی، تعاون و دولتی است و دولت گویا تعاون و بخش خصوصی را فراموش کرده است. اگر به بخش خصوصی نگاه شود خواهیم دید که این بخش نتوانسته به خوبی ظاهر شود و بیشتر مسیر دلالی و سفته بازی را می پیماید که بخشی از آن ها وارد کنندگان هستند که آشکار و نهان در اختیار دولتند. بخش تعاونی نیز که عمدا در خواب عمیقی فرو رفته و فعالیت های آن در حال حذف شدن است. با وجود این تنها بخش دولتی است که به فعالیت های اقتصادی پرداخته که متاسفانه بازدهی چندانی را نیز به بار نمی آورد.

*آمریکا بیش از ۳۰ سال است که با سخت ترین تحریم ها و تهدیدها سعی می کند ایران را تسلیم خواسته های خود کند اما اراده ایرانیان نه تنها باعث شده این تهدیدها به فرصتی مناسب برای توسعه و خودکفایی تبیدل شود بلکه به پیشرفت های قابل توجهی نیز در بخش های مختلف به خصوص بخش مختلف صنایع دفاعی نائل آمده و در مسیر خودکفایی گام های بلندی برداشته است. اگر به سیاست های استعماری آمریکا نگاه شود خواهیم دید که اکنون این کشور نیازمند مواد معدنی خام است و چنانچه کشوری از سیاست های او پیروی نکند، آن کشور را تهدید به عدم خرید مواد خام می کند. این شرایط را ما در اوایل انقلاب تجربه کردیم.

*زمانی که قیمت نفت در ایران ۴۰ دلار بود، آمریکا قیمت نفت ایران را به حدود هفت تا هشت دلار رساند. اما این محدودیت ها هیچ گاه باعث نشد که ایران تسلیم زور شود و از ارزش های انقلابی خود بکاهد و قدمی عقب بگذارد. از لحاظ اقتصادی نیز ما برای واردات کالا در چند سال گذشته ۱۲ میلیارد دلار نیاز داشتیم که در سال ۹۰ این رقم به ۱۲۰ میلیارد دلار رسید در حالی که ۸۰  درصد همین کالاهای وارداتی، کالاهای مصرفی بودند که می توانستیم بخش عمده ای از آن را در کشور تولید کنیم. از طرف دیگر بزرگ ترین بحران را بانک ها طی دو سه سال اخیر بر کشور تحمیل کردند چرا که آن ها پول مردم را جمع کرده و به آن ها سود ۲۰ درصدی پرداخت کردند در حالی که نرخ تورم ۴۰ درصد بود. بانک ها با این پول چه کردند؟ آیا این پول ها در جهت رشد و آبادانی کشور و رونق اقتصادی هزینه شد؟ قطعا خیر. آن ها پول‌های مردم را برای تامین بنگاه های اقتصادی خود استفاده کردند تا سود کلانی از آن ببرند و هیچ توجهی به اقتصاد تولیدمحور نداشتند. به هر حال اگر قانون اساسی در کشور به خوبی رعایت می شد و اصل ۴۴ نیز طی سال های گذشته به صورت واقعی شکل اجرایی به خود می گرفت، هیچ گاه اقتصاد کشور با محدودیت مواجه نمی شد و نیازی به مذاکره و … نداشتیم.

*فعالان اقتصاد اگر خواهان کسب ثروت مشورع و توسعه کشور هستند، ثروت را باید به مزارع و صنایع ببرند نه این که در بازارهای سوداگری جولان بدهند و برای کشور فاجعه به بار بیاورند. ما الان ۱۵ میلیون بیکار در کشور داریم. ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور زیر خط فقر زندگی می کنند اما چون استواری، عشق و عاطفه به میهن وجود دارد، خانواده فقیر ترجیح می دهد در سخت ترین شرایط زندگی کند اما هیچ گاه زیر بار استعمار غرب به خصوص آمریکا نرود.

*به طور مثال طی سه سال گذشته که تحریم برای ایران آشکار شد و آمریکا و غرب دست به تحریم بنزین ایران زدند، این محدودیت باعث شد تا صنایع پتروشیمی ما اقدام به ساخت بنزین در واحد های تولیدی کنند اما متاسفانه این اتفاق بزرگ یعنی خودکفایی در تولید بنزین با نگاه چپ دولت یازدهم مواجه شد. دولت با خودتحریمی یا به نوعی گل زنی به خود، اقدام به واردات این کالا از سایر کشورها کرد تا رسما تولید ملی و خودکفایی را زیر سوال ببرد و ثروت ملی را به جیب بیگانگان بریزد. حالا تصور کنید این دولت می خواهد برای اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی کند!

 *این موضوع برای همه آشکار بود که نماینده ایران در اوپک نتوانست در رفتار دیپلماسی خود موفق عمل کند تا جایی که تصمیم گیری ها موجب شد تا ایران با محدودیت منابع در بودجه مواجه شود. روسیه، عربستان و ایران که وزنه های سنگین اوپک هستند متاسفانه هیچ کدام مخالفتی با تصمیم افزایش تولید نفت خام نداشتند.

*اکنون ۲۹ میلیون بشکه ظرفیت تعیین شده تولید نفت برای اعضای اوپک است اما ۳۰ میلیون بشکه در روز تولید می شود؛ یعنی یک میلیون بشکه نفت خام مازاد بر تولید نفت خام، با قیمت غیرواقعی به بازارهای جهانی عرضه می شود. این رفتار دیپلماسی نفتی نیز مانند رفتار مسئولان دیپلماسی خارجی نتوانست به نفع ایران تمام شود. گویا روحانی و تیم دیپلماسی مذاکره کننده اش در فراسوی مرزها به خوبی دشمن خود را نمی شناسد.

*دولت اکنون با مشکل جدی تعیین قیمت نفت در بودجه سال آینده رو به روست و باید برای کسب سایر درآمدها جز فروش نفت خام چاره اندیشی کند. فاصله گرفتن از خام فروشی به نفع کشور و حرکت در در مسیر توسعه و پیشرفت است. این را باید گفت که نباید در میادین بین المللی چشم انتظار تصمیم گیری دیگران بود. علاوه بر این موضوع، سایر مدیران اجرایی نیز برای اداره امور کشور برنامه خاصی ندارند و علمکرد معمول دارند. ما در مقطعی ۶۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم اما با آن چه کردیم؟

*دولت به جای چانه زنی های بین المللی باید به سمت پویا کردن اقتصاد برود و با تلاش وافر و کارشناسانه، صنایع و مراکز تولید را رونق بخشیده و بخش کشاورزی را توسعه دهد و فکری اصولی به حال تولید بکند نه این که به امید توافق در مذاکرات دست روی دست گذاشته، بنشیند و کاری را به پیش نبرد.

*اکنون ۶۲۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در کشور وجود دارد که برای نابودی اقتصاد هر روز سر از بازاری در می آورد. باید بخش خصوصی واقعی را به میدان عمل آورد و با کسانی که مالیات نمی دهند به شدت برخورد کرد یا کسانی را که فرار مالیاتی دارند شناسایی کرد. ما الان ۷۰۰ یا ۸۰۰ واحد صنعتی بزرگ در کشور داریم که متاسفانه در حالتی نیمه تعطیل یا تعطیل قرار دارند. این صنایع را باید فعال کرد. دولت و ملت اکنون نیازمند مدیرانی فعال، کاربلد متخصص، دلسوز و بی توقع است. مگر سردار قاسم سلیمانی چه می کند جز این که دلسوزانه برای خدا و خدمت به مردم کار می کند و مایه افتخار است در حالی که وامدار کسی هم نیست، این فرد وظیفه خدایی دارد. ما مثل قاسم سلیمانی ها کم نداریم؛ در صنایع دفاع تکنیسین ها و مدیران خوب کم نداریم این نوع مدیریت ها باید در دانشگاه ها تدریس شود. اقتصاد هم یک قاسم سلیمانی می خواهد تا با مدیریت جهادی به اهداف اقتصاد مقاومتی برسد.

*به نظر من آقای روحانی مسائل سیاسی را بیش را حد در اقتصاد دخالت می دهد در حالی که باید اقتصاد تفکری مستقل از سیاست داشته باشد. مثلا اقای رئیس جمهور معتقد است که سرک کشیدن به حاسب افراد توهین است در حالی که توان این کار را ندارد. هم اکنون اقتصاد ما بر محور دلالی و کار چاق کنی شکل گرفته در حالی که باید بر محور تولید و حمایت از تولیدکنندگان حرکت کند. در حال حاضر میلیاردها میلیارد کالا وارد ایران می شود؛ کالاهایی که توان تولید آن را داریم اما کسی پاسخگو نیست. ما ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داریم اما دست افرادی که حقوق ضعفا را تضییع می کنند کوتاه نمی شود.

*ما در کشورمان نیروهای مخلص بسیاری داریم که جهادگونه کار می کنند و به فردگرایی و برنامه لیبرالی اعتقاد ندارند. افرادی داریم که هم تخصص و تجربه کافی دارند و جمع گرا هستند و می توانند اقتصاد ایران را به سمت استقلال ببرند. امیدواریم دولت بتواند با استفاده از این افراد اشتباهات را جبران و حساب اقتصاد را از سیاست و مذاکره جدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 62
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 23
  • ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    فرمایشات آقای دکتر صحیح اما امام خمینی به این مضمون فرمود: با قرض الحسنه نمیشه مملکت اداره کرد
  • منوچهر ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    شجاعت و صداقت دکتر ستودنیه دکتر مچکریم
  • ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    شهرهایی مثل تهران تبدیل شده به جولانگاه اندیشه های سرمایه داری از اون نوعی که حتی در خود غرب هم مخالفان زیادی داره و همیشه حتی در هالیوود هم فیلمهای زیادی تولید میشه که جنبه های زشت و پول پرستانه این تفکرات نشون داده میشه. تو خیابون که راه میرم یهو با یک بنر بزرگ روبرو میشم که عکس چند شخص غربی یا شرق آسیایی روشه که توسط شرکتهایی به ایران با کلی هزینه دعوت شدن که به مدیران روشهای جدید hard selling فروش زوری رو یاد بدن، چطوری در مردم نیازهای کاذب برای محصولات و خدمات غیر ضروری ایجاد کنن. در و دیوارهای شهر تبدیل شده به آگهی های بازاریابی. من به عنوان یه بیکار مطلق هیچوقت حاضر نیستم برای این شرکتا کار کنم. از جو این شرکتها متنفرم. کلاس هایی رو برای بازاریاباشون میذارن که بحث هایی مطرح میشه که انسان از انسان بودن خودت خجالت میکشی از اینکه در ایرانی که با خون عزیزانمون سرپاست افرادی هستند که به شکل بیمارگونه ای فقط به فکر انباشت هرچه بیشتر پول هستند. پول پول پول.... بماند که از نظر اخلاقی خیلی از این شرکتها (نه همشون) تو چه کثافتی دست و پا میزنن
  • ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    "اقتصاد یک قاسم سلیمانی می خواهد! " کاملا موافقم و امیدی به این دوستان همچون دوستان گذشته نیست
  • مهدوی ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    شما پپسی کولا خوردی . امام کی همچین مطلبی را فرمودند . ادرس بده
  • ۱۸:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    فرمایشات آقای دکتر به هیچ وجه صحیح نیست اقتصاد داخلی کشور با جنگ و مبارزه علیه تروریست اصلا نباید مقایسه کرد الیته همه مردم ایران و عراق قدران زحمات جناب سردار سلیمانی هستند
  • ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    با مردان بزرگ میشود کارهای بزرگ انجام داد
  • ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    همه چیز را با جنگ وخونریزی نباید قاطی کرد اقتصاد اقتصاد ان بزرگ و دانا می خواهد.
  • ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    کو گوش شنوا، (خیلی وقت به این نتیجه رسیدم که ما مردم به خاطر از شکم به پایین حاضریم عزتشان رابفروشیم و حتی امام زمانشان را تنها بگذاریم به همین علته که اقا ظهور نمیکنه)
  • ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    ای کاش همچین بحث خوبی در رسانه ملی انجام میشد که مخاطب زیادی داره
  • حقگو ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    اقتصاد حکم اب به ماهی واکسیژن به انسان را دارد که اگر کمتر برسد مریض واگر نرسد می میرد.وبا یک نفر و100نفر همدرست نمشود بلکه باصداقت و وجدان کاری وخردوفعالیت بدون تبعیض جمعی وازاد امکان پذیر است.پدر من در سال 1340 نوشابه را در مکه1 ریال خریده وبنده هم در سال 92 همان 1ریال خریدم.اقتصاد یعنی این؟؟
  • حمید ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    هستند اما خانه نشین! با شستوی ذهن مردم با کلمه (آزادی) فعلا کلید داران اقتصاد را بدست گرفته اند!
  • مهدی ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    چی میگی قاسم سلیمانی!!!!!؟؟؟؟اینجا آیت الله خلخالی میخواد!خلخالی وار باید باانسانهای فاسد مثل دکترهای فاسدی که خون مردم رو توشیشه کردن برخورد کرد،سلیمانی در عرصه نظامیه نه اقتصاد خدا رحمت کنه خلخالی رو
  • حسین ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    اولاً ایشان به عنوان یک پرفسور اقتصاد کجای حرفشون اداره مملکت با قرض الحسنه را میرساند و معنی میده؟ ثانیاً کی و کجا امام خمینی(ره) همچون جمله ای فرمودند و اگر هم گفتند ارتباطش با صحبتهای دکتر رزاقی چی هست؟
  • منوری ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    دورود برجناب دکتر رزاقی بابصیرت وبا انصاف
  • ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    اقتصاد علم است نباید سیاسی .جهادی .مذهبی شود
  • امیرعلی ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    "جانا سخن از زبان ما می گویی " از روزی که وزیر نفت فعلی گفت بنزین ما کیفیت خوبی نداره و ما باید از بنزین وارداتی استفاده کنیم من هم فاتحه ی خودکفایی در زمینه ی محصولات نفتی رو خوندم.بابا شما اکه مرد هستین و بنزین ما مشکل داره شما مشکلش رو برطرف کن نه این که ریشه اش رو بزن و همه ی زحمات شبانه روزی جوانان این ملت رو به باد بدی. آخه جوانانی که در زمینه ی هسته ای می توننن اینقدر سربلند باشند حالا در زمینه ی تولیدات نفتی نمیتونند خودکفا باشند!
  • حبیبی ۲۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    متاسفانه خیلی ازافراد دلسوز که سالها غبار جنگ خوردند بوسیله برخی افراد فرصت طلب منزوی شده اند.
  • ALI ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    شما که اقتصاد خواندی کجای کاری شما شو سلیمانی
  • علی ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    ای کاش مدیران ما همه حاج قاسم سلیمانی بودند
  • یوسی ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    و فساد اقتصادی هم یکی مانند خلخالی...
  • ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    یه دفعه اعتراف کنید یکی مثل احمدی نژاد باید باشد
  • صمد آقا ۲۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    تنها اقتصاد نیازمند قاسم سلیمانی نیست، صنعت ، کشاورزی ، امور اداری ، دولت ، مجلس و همه جا باید قاسم سلیمانی وجود داشته باشد. چرا همه ما یک قاسم سلیمانی نباشیم؟
  • ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    فاصله فقیر و غنی بیداد می کند یکی به داد مردم برسد
  • ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۳
    0 0
    خخخخخخخ
  • ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    فقط درودبه حاج قاسم عزیز،این سرباز شجاع ودلیرومتفکر جهان اسلام وایران عزیز،یاحسین
  • فری جون ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    آخه دکتر عزیز حاج قاسم با این آدم های متزور و فریبکار نمیتونه کار کنه.او مرد صداقت و مردانگی و شاگرد مکتب خمینی کبیر و خامنه ای عزیز هست
  • صبوحی ۰۴:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    دوره شعار وادعاهای توخالی گذشت و این قائله مرد عمل ميخواد.زنده باد حاج قاسم سلیمانی مرد عمل وافتخارایران واسلام
  • ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    حاج قاسم سلیمانی بعدازجنگ پای برنیروی قدس گذاشتند.قبل ازایشان گمنامانی بستررابرای کاردراینده کاملا مهیا کرده بودند!گاهی درمجموعه های نیروی قدس زمان جنگ،به تعدادانگشتان یک دست خدمت شبانه روزی میکردند!
  • رضا ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    تو کشور ما هر که کارش داشته باشن و بهش امکانات بدن کارش انجام میده سلیمانی نظامیه اطلاعی از اقتصاد نداره
  • احمد ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    قاسم سلیمانی کارکوچک میندنباید میگذاشت کار عراق بهاینجا بکشدسیاست چرچیل را میخواهد
  • سعيد ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    قاسم سليماني هاي اقتصاد ما به فرار مغزها پيوسته اند
  • احسان ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    اقتصاد اقتصاددان میخواهد سیاست سیاست مدارمی خواهد یک جنگجو جایش درمیدان جنگ است
  • سعید ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    این حرفی که شما میزنی بیشتر شبیه حرفهای جناب پدرخواندست...
  • جاوید ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    مشکل اینجاست که امثالِ سردار سلیمانی وارد اقتصاد سیاسی نمیشن چون میدونن فساد توش زیاده و نزدیکترین راه به جهنمه.مشکلات ما بعد از جنگ نهالش کاشته شد که الان نمیتونن اون تنه رو قطع کنن چون ریشه اش تا عمق زمین فرو رفته و دوباره رشد میکنه. مافیای فساد نمیذارن حاج قاسمها وارد بشن و زود تخریبش میکنن. ما بهترین مردم دنیا رو داریم ولی بدترین مسئولان رو.
  • شیرزاد ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    محسن رضایی میتونه این نقش رو داشته باشه
  • مجید ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    مجید جان دلبندم، شما فحوای کلام را بچسب کی گفته قراره جنگ و مبارزه انجام بدیم البته از نوع آرپی جی 7.
  • مجید ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    36 ساله که همین حرفو میزنند و هر روز یه گندی میزنه بیرون، کار اقتصادی قبلش داشتن فرهنگ اقتصادی می خواد، داشتن جهاد اقتصادی می خواد خود باوری می خواد وگرنه میشه ایران خودرو یا سایپا
  • ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    اما خب کی گوش میده ؟
  • ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    منظور ایشون قالب مدیریتی حاج قاسم بود یعنی مدیریت واحد روحیه جهادی و شناخت دقیق دشمن
  • ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    چرا جمع می بندی ؟
  • ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    اونوقت دولت اعتدال پوست از کله رسانه می کند با این وضعیت بودجه ..
  • ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    البته خودشون میگن ژنرال
  • ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    با این نبایدها شدیم این
  • گمنام ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    مسئولین دنبال چی هستند؟ اگه دنبال پرکردن جیب خودشون هستند مطمئن باشن که بخاطر کم کاری و کوته فکری اینها اگر مملکت آسیبی ببینه دودش اول میره چشم خودشون
  • ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    هرچی به خود فشار می آورم نمی دانم قیصه سردارسلیمانی چیه که همه ازش صحبت می کنن.ولا همه بسیج وسپا سردار بودند وجانفشانی کردند.اگه همه خوبیها وتخصصها را دریک فرد جمع کنی بازکوچکترین گرهی از کار ها باز نمی شه .دشمنان به این قضاوتهای سروران می خندد.بازچطور متوجه نمی شوند نمی دانم.
  • ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    دوست عزيز! يعني تو فكر ميكني دشمنان اين ملت يعني آمريكا و صهيونستها و ساير دول نامرد غربي با تحت فشار گذاشتن كشور وملت ما دارن محبت و دوستي مهربوني خودشون رو نثار ما مي كنن!؟ مگر جنگ فقط با تفنگ و تانك و موشكه؟ تازه تروريستهاي جنايتكار وهابي را هم همين بي پدر وادرهاي غربي مسلح كرده به جان مردم منطقه انداخته اند تا به هر شكل ممكن از ملت ايران انتقام بگيرند . جنگ ابعاد و اشكال گوناگون و متفاوتي دارد.گاه به شكل نظامي است. گاهي فرهنگي ,زماني اقتصادي و .... هر آوردگاه جنگي هم افسران كار آزموده و كاربلد و ازجان گذشته مخصوص به آن جنگ را مي طلبد.
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    دقیقا در اقتصاد هم در جنگ با اقلیت اشراف و تروریست های اقتصاد یهستیم
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    کارنامه اقتصاد دان های مثلا بزرگ و توانا را هم دیده ایم شما حتی معنی بدیهی جمله دکتر رزاقی را هم متوجه نشده اید و اظهار نظر میکنید
  • ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    آخه نادون اقتصاد یعنی عربستان؟ واقعا ذهنت همین قدر میکشه؟ دقیقا عربستان مریض ترین و داغون ترین سیستم اقتصادی دنیاست که درآمدهای سرشار نفتی جلوی فهم و نمایش این سیستم داغون رو میگیره
  • ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    دقیقا بر عکس اقتصاد سیاست است و سیاسی ترین افراد با این ادعا که اقتصاد علم است سیاسی ترین رفتارها رو در اقتصاد سامان میدن
  • ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    بابا دکتر نگفته قاسم سلیمانی رو بیارین تو اقتصاد یه تست هوشی چیزی بدین بد نیست
  • ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    منظورت اینه که باید مثل چرچیل باید کشورشو وارد دو تا جنگ جهانی میکرد؟
  • ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    این همه اقتصاد دان و سیاستمدار مدعی این همه سال هم مملکت دربست در اختیارشان بوده. کارنامه شان هم همین چیزی ست که جلوی چشم همه ما ست
  • زمانی ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    0 0
    دولت باید بسترفعالیتهای تولیدرادر همه زمینه های اقتصادفراهم کندوبایک فراخوان عمومی خواهد دیدانبوهی ازاین امت با تفکر حاج قاسم سلیمانی درصحنه فعالیت حاضرخواهند شد.بسم الله
  • ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    0 0
    خیلی جاهای دیگه هم قاسم سلیمانی می خواهد . صنعت . کشاورزی و غیره
  • ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    0 0
    داداش منظورش اینه که یه آدم قاطع و وارد و کارآزموده و جدی و غیره می خواهد نه یک نظامی
  • زهرا ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    0 0
    خب مسئله همینه دیگه سپاه یکی مثل سلیمانی داشته و استفاده کرده اقتصاد داره اما نمیزارن بیاد رو کار ..تو ایران ده نفر هست نه تا باهوش یکی ....حالا دقیقا اون یکی میشه سر گروه و از این چیزا !
  • ناشناس ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    اتفاقا اقتصاد به یک دکتر هاشمی نیاز داره اونم از مشهد وخراسان .دکتر هاشمی ثابت کرد که کار نشد نداره منتها اگه کسی به فکر بدبختی مردم باشه . اون جنگه که به قاسم سلیمانی نیاز داره مجید...
  • علی ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    احسنت بر شما امام بزرگوارفرمودن نظامیان نباید در سیاست دخالت کنند
  • ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    چرا؟؟! جواب:: برای اینکه فاتحه اقتصاد زودتر خونده بشه و مردم بدبختر بشن از اینی که هس
  • فدایی عشق ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
    0 0
    کاملا موافقم پویایی و نجات اقتصاد ما به غیرت و شرافت ایرانی نیاز دارد.مرگ بر امریکای اسراییل انگلیس ما فقط در خیابانها اثر نمی کند .عربستان وهابی را ببینید چطور از منابع نفت مشترک نفتی ما یکجانبه برداشت می کند و بشکن میزند؟؟؟؟فقط به دلیل نا توانی ما در سرما یه گذاری .ان وهابی ها به کمک امریکا و اسراییل ان همه برداشت می کنند و باید هم بگویند حال ما از این بهتر نمی شود .شما قضاوت کنید ایا اقتصاد ما نیاز به غیرت و شرف سردار سلیمانی دارد یا ندارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟فساد های شرکتی و اداری و بانکی و سیاسی چه؟؟؟؟؟؟؟؟جوانان مظلوم و جویای کار و زندگی چه؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس