
خبرنگار حوزه سلامت مشرق براي تشريح ضرورت وعده سحري گفت و گويي با "سعيد روشن روان" متخصص تغذيه انجام داده است که مشروح آن در ذيل منعکس مي شود.
وي بي توجهي به سحري در خانواده ها را يکي از عوامل مشکل زا در ماه رمضان دانست و گفت: بسياري از خانواده ها بر اين باتورند که خوردن شام پرکالري به روزه داري آنها در روز بعد کمک مي کند اما غافل از اين مطلب مهم هستند که اين پرخوري مضرات بسياري براي متابوليسم بدن دارد که اثرات آن به مرور زمان پديدار مي شود.
روش روان شيوع مشکلات گوارشي را از جمله عوارض بي توجهي به خوردن سحري ذکر کرد و افزود: عدم توفيق تداوم روزه داري و کاهش قابل ملاحظه توان فکري ـ جسمي در ساعات واپسين روز از جمله مشکلاتي است که حذف سحري براي روزه داران ـ به ويژه نوجوانان و جوانان ـ ايجاد مي کند.
اين متخصص تغذيه درباره غذاهاي مفيد براي اين وعده به خبرنگار مشرق تصريح کرد: هنگام سحر از خوردن غذاهايي نظير کوکوها، کتلت و گوشت هاي سرخ شده مثل کباب، جوجه کباب و ماهي خودداري کنيد چرا که ادويه به کار رفته در اين غذاها باعث عطش و ترشي معده مي شود.
وي تأکيد کرد: استفاده از ليمو ترش، ماست و سبزي خوردن در کنار غذاهاي مورد استفاده در وعده سحري بسيار سودمند است و به نشاط فرد روزه دار کمک شاياني مي کند.
روشن روان در بخش ديگري از سخنانش اظهار کرد: روزه داران در سحر نيز همانند وعده افطار بايد از مصرف زياد غذاهاي شيرين و چرب مانند زولبيا و باميا، سس مايونز، خامه، سوسيس و کالباس پرهيز کنند زيرا باعث بروز ناراحتي هاي گوارشي ـ که شايع ترين آنها ترش کردن معده است ـ مي شود.
به گفته اين متخصص تغذيه، بر خلاف باور عموم مصرف فراوان آب، نوشيدني هاي گازدار و آب ميوه هاي قندي در هنگام سحر هيچ کمکي به رفع تشنگي روزانه نمي کند لذا روزه داران بايد با نوشيدني مانند چاي عطش خود در ايام روزه داري را کاهش دهند.
روشن روان در پايان مصرف ميوه را مهم ترين عامل براي رهايي از تشنگي در طول روز دانست و گفت: البته استفاده از غذاهاي مناسب در وعده افطار نيز مي تواند کمک زيادي به روزه داري در روزهاي ديگر اين ماه کند لذا مصرف سوپ و آش رقيق ـ که حبوبات کمي داشته باشد ـ براي وعده سحر توصيه مي شود.