
به گزارش مشرق به نقل از برنا، آلرژي، واکنش افراطي سيستم ايمني بدن نسبت به عوامل مختلف است. کساني که دچار حساسيت هستند، داراي سيستم ايمني فوق هوشيار هستند که نسبت به مواد ظاهرا بي آزار موجود در محل زندگيشان، واکنشي بيش از حد معمول نشان ميدهند.
با توجه به شروع فصل بهار و آغاز گرده افشاني گياهان و همچنين خوردن برخي خوراکي ها مثل شکلات و آجيل در ايام عيد که بيشتر ممکن است کودکان در خوردن آن ها افراط کنند، ميزان بروز آلرژي هم در افراد حساس بسيار شايع مي شود که تقريباً از هر 10 نفر، 2 نفر به نوعي از آن مبتلا هستند.
دکتر فريدون بهنيا، متخصص پوست و مو و زيبايي در اين باره به خبرنگار سرويس دانش و فناوري برنا مي گويد: آلرژي گونه هاي مختلفي دارد و هر فردي مي تواند به يک چيز آلرژي داشته باشد. آلرژيهاي غذايي دسته مهمي از اينگونه عوارض و اختلالات را شامل ميشوند که نبايد ناديده گرفته شوند. آلرژي و عدم تحمل نسبت به يک ماده غذايي 2 عارضه متفاوت از هم هستند. گاهي به دنبال استفاده نکردن طولاني از يک ماده غذايي مانند شير، دستگاه گوارش فرد قادر به تحمل آن ماده غذايي نيست و يا آنزيم لازم براي هضم آن ماده را از دست ميدهد که اين عارضه با راهکارهاي لازم بهبود مييابد.
بهنيا ادامه مي دهد: علت بروز آلرژي در انسان هنوز به طور صد در صد مشخص نشده است، اما در مطالعات متعدد نشان داده شده است که بعضي افراد به دنبال يک استرس شديد دچار انواع آلرژي ميشوند به طوري که اين افراد بايد سعي کنند تا حد امکان از عوامل عصبي و استرس زا دوري کنند.
وي مي افزايد: براي درمان عدم تحمل دستگاه گوارش نسبت به يک ماده غذايي در ابتدا بايد آن ماده غذايي را به مقدار بسيار کم وارد برنامه غذايي کرد و به تدريج بر مقدار آن افزود. چنانچه بدن نسبت به آن ماده تحمل نداشته باشد اين عدم تحمل به تدريج برطرف ميشود.
اين متخصص پوست و مو و زيبايي مي گويد: در صورتي که مواد غذايي آلرژي زا در بدن ايجاد واکنش هايي از جمله بروز خارش و کهير کند براي درمان آن ابتدا بايد همه آن مواد را از برنامه غذايي حذف و با تجويز داروهاي ضد خارش و ضد حساسيت علائم بيمار را کم کنيم. براي تشخيص دقيق نوع ماده غذايي آلرژي زا، هريک از اجزاي آن ماده غذايي را به تنهايي به ترکيبات غذايي اضافه و واکنش بدن نسبت به آن را مشاهده کنيد. در نهايت آن موادي را که نسبت به آن ها آلرژي داريد از برنامه غذايي حذف کنيد.
وجود آلرژي به يک ماده غذايي خاص هميشگي و ماندگار نيست و ممکن است يک ماه تا چند سال طول بکشد ولي در هر صورت بعد از مدتي برطرف ميشود. بروز آلرژي در کودکان با خطرات زيادي ميتواند همراه باشد و والدين بايد توجه داشته باشند که در صورت بروز هر گونه آلرژي در کودکان بايد به پزشک متخصص مراجعه کنند.