کد خبر 357327
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶

سرپرست وزارت علوم با تشریح نتیجه بررسی وضعیت بورسیه‌های سال‌های گذشته گفت: برای تعیین تکلیف سرپرست دانشگاه تهران ابتدا باید تکلیف نیلی مشخص شود. انشاالله رای اعتماد بگیرد و خودش رئیس دانشگاه تهران را معرفی کند.

به گزارش مشرق، محمد علی نجفی سرپرست وزارت علوم در نشست خبری صبح امروز یک شنبه 4 آبان 93 با تشریح نتیجه بررسی وضعیت بورسیه‌های سال‌های گذشته گفت: برای تعیین تکلیف سرپرست دانشگاه تهران ابتدا باید تکلیف نیلی مشخص شود. انشاالله رای اعتماد بگیردو خودش رئیس دانشگاه تهران را معرفی کند.

وی ادامه داد: روند بررسی بورسیه ها را قانون مشخص کرده و اگر براساس قانون انجام شود، مشکلی پیش نمی‌آید.

نجفی تاکید کرد: وزارت علوم از چه چیزی عذرخواهی کند؟! حداقل 840 نفر شرایط استفاده از بورس را نداشته اند ولی استفاده کردند. حالا باید عذرخواهی هم بکنیم؟

سرپرست وزارت علوم اضافه کرد: در ارتباط با مدیران و مسئولان متخلف پرونده بسته نیست و از 3 مرجع تخلفات را بررسی می‌کنیم.

نجفی ضمن اشاره به معرفی وزیر پیشنهادی دولت به مجلس گفت: روحانی خواست تا مرا برای این سمت به مجلس معرفی کند ولی خودم بنابر دلایلی سر باز زدم.

وی ادامه داد: نیلی استاد برجسته‌ای است و نمایندگان مجلس نمی‌توانند از نظر علمی خدشه‌ای به وی وارد کنند. البته وی هیچ نقطه ضعف سیاسی هم ندارد.

سرپرست وزارت علوم در این نشست خبری تاکید کرد: به نیلی گفتم پس از رای اعتماد برای ریاست دانشگاه تهران به عارف پیشنهاد دهد و اگر عارف قبول کند کار بزرگی در آموزش عالی است.

نجفی در رابطه با روند بررسی بورسیه‌ها گفت: روند بورسیه‌ها را قانون مشخص کرده است و باید آزمون صورت بگیرد که اگر قانون را رعایت کنیم مشکلی به وجود نمی‌آید.

وی افزود: امسال هم در آزمون دوره دکترا افرادی خواستند شرکت کنند و تقاضا دادند که 115 نفر را انتخاب کردیم و همه از رتبه‌های یک تا چهار ورودی کنکور هستند و در رشته‌های اولویت‌دار از نظر نقشه جامع علمی کشور هستند.

نجفی اظهار داشت: در سال‌های گذشته در رشته‌های بورس خارج از کشور دادند که نه تنها شرایط بورسیه را نداشته‌اند بلکه تا حدودی طنز به شمار می‌رود، مثلاً در رشته‌های فقه و اصول، نهج‌البلاغه یا زبان فارسی افراد را بورسیه کرده‌اند که البته پس از آن این افراد تبدیل به داخل شده‌اند یعنی آزمون دکترا را دور زدند تا فرد وارد دانشگاه شود.

سرپرست وزارت علوم عنوان کرد: می‌گویند آزمون حذف شده و به جای آن مصاحبه علمی برگزار کردیم، هرچند از نظر دیوان عدالت نمی‌توان مصاحبه علمی را جایگزین آزمون کرد ولی حتی با فرض اینکه مصاحبه علمی جایگزین شود هم برخی پرونده‌ها تخلف بوده‌ است.

نجفی گفت: مثلاً در یک پرونده هر سه نفر ناظر اعلام کرده‌اند که فرد صلاحیت ندارد ولی بورسیه شده است یعنی نه تنها آزمون برگزار نشده بلکه در مصاحبه علمی و از نظر همان اساتید انتخاب شده خودشان هم خلاف صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه اگر به قانون بازگردیم و بر اساس ضوابط کارها را انجام دهیم این اتفاقات رخ نمی‌دهد، گفت:‌ داستان بورسیه‌ها مقداری پیچیده و سیاسی شده است، برخوردی که با بیانیه وزارت علوم شد هم بیشتر سیاسی بود تا منطقی و آکادمیک، وزارت علوم به طور کامل و شفاف جریان را توضیح داده است ولی نمی‌دانم برخوردهای سیاسی از چه جهت صورت گرفت.

نجفی اضافه کرد: ورود به این قضیه از طریق دستگاه نظارتی بوده و وزارت علوم در ابتدا موضوعی را مطرح نکرد بلکه دستگاه‌های نظارتی به وزیر وقت برای بررسی موضوع نامه نوشتند.

سرپرست وزارت علوم تصریح کرد: وزارت علوم اعلام کرد که در ارتباط با موضوع بورسیه در هشت سال گذشته به خصوص در دولت دهم تخلفاتی بوده است که باید بررسی شود و هیچ مسئولی از این وزارتخانه نگفته که 3هزار و 700 نفر به طور کامل تخلف کرده‌اند بلکه گفته‌اند بخشی از آنها تخلف است.

نجفی گفت: بنابراین اینکه می‌گویند افراد را بدنام کرده‌ایم از طریق وزارت علوم نبوده است و اگر سایتی حرفی را مطرح کرده برداشت نویسندگان بوده و در مورد افراد هم اسم هیچ شخصی توسط مسئولان وزارت علوم اعلام نشده است.

نجفی گفت: لیست بلندبالایی دارم از افرادی که با مسئولان وقت ارتباط دارند و بورس گرفته‌اند که تخلف هم نبوده است و لیستی که ارتباط هم نداشتند ولی به طور کلی اسمی را اعلام نمی‌کنیم.

تخلف صورت گرفته حالا عذرخواهی هم بکنیم؟

سرپرست وزارت علوم در پاسخ به این سؤال که آیا وزارت علوم از افرادیکه تخلف نداشته‌اند عذرخواهی می‌کند یا خیر، گفت: حداقل 840نفر شرایط استفاده از بورس را نداشته‌اند ولی استفاده کردند حالا عذرخواهی هم بکنیم؟ وزارت علوم از چه چیزی عذرخواهی کند؟ چند سال تحصیل بدون آزمون کرده‌اند و حتی قرار بوده عضو هیأت علمی هم بشوند که این امتیازات از هزینه کشور بوده است.

وی افزود: می‌گویند فقط 36 نفر اشکال داشته است در حالیکه ما اعلام کردیم 36نفر در فرم‌های خودشان مطالب نادرست وارد کردند. مثلاً معدل 11 را معدل 14.5 اعلام کردند یا 210 واحد برای قبول شدن در دوره کارشناسی گذرانده‌اند.

سرپرست وزارت علوم ادامه داد: 36 نفر را به طور کلی اخراج کردیم، 840 نفر را که شرایط بورسیه را نداشتند می‌توانستیم اخراج کنیم ولی این کار نکردیم و اجازه دادیم ادامه تحصیل دهند به شرط اینکه هزینه را برگردانند زیرا این افراد سه سال تحصیل کردند و ظرفیتی از دانشگاه‌ها گرفته شده است.

سرپرست وزارت علوم گفت: امسال بیش از 20هزار نفر از دارندگان مدرک دکترا در فراخوان جذب شرکت کردند. این افراد که به آنها اجازه تحصیل دادیم هم می‌توانند مدرک خود را دریافت کرده و سپس مانند بقیه در فراخوان جذب شرکت کنند و از آن طریق عضو هیأت علمی شوند که این کار را هم به دلیل تسامح انجام دادیم زیرا معتقدیم این افراد خودشان در تخلف دخیل نبودند.

نجفی در پاسخ به این سؤال که چرا وزارت علوم افراد متخلف را به طور کلی از ادامه تحصیل محروم نکرد، گفت: شما سه مطلب را باید تفکیک کنید، یکی دستورالعمل‌ها و ایراداتی که از نظر قانونی وارد بوده است، مانند مسئله آزمون که به طور کلی در آن زمان نادیده گرفته شد و در دستورالعمل‌ها از سال 85 بندی اضافه شده که کسانی که دارای سوابق فرهنگی هستند هم بتوانند بورسیه شوند در حالیکه این سوابق اصلاً مشخص نشده است و عده‌ای به استناد این بند و با معرفی یک ارگان از بورس استفاده کردند.

وی افزود: بنابراین در بخشی از کار به آئین‌نامه‌ها ایراد وارد است و کسانی که تصویب کردند باید جوابگو باشند و ما هم پیگیری می‌کنیم زیرا عدالت آموزشی و برابری فرصت‌ها از بین رفته است.

نجفی عنوان کرد: بحث دوم فرآیند بررسی پرونده‌هاست. مثلاً مصاحبه علمی ولی با وجود اینکه صلاحیت نبوده است باز هم تأئید شده است در این صورت هم افرادی که پای برگه‌ها را امضاء کردند باید پاسخ دهند که چرا با وجود مغایرت تأئید کرده‌اند، موضوع سوم بورسیه‌ها هستند که نمی‌توانیم بگوییم همه آنها مقصرند.

سرپرست وزارت علوم اظهار داشت: 750نفر از مجموع 3هزار و 700نفر را یک نفر از مسئولان وقت وزارت علوم معرفی کرده است و 90نفر هم از سوی یکی از رؤسای دانشگاه‌های وقت معرفی شدند.

وی افزود: برخی افراد هم خودشان اطلاعات غلط داده‌اند که سرمایه‌ای از کشور تلف شده ولی اگر همه را محروم می‌کردیم مجازات سنگینی بود و دولت اعلام کرد که تسامح به خرج دهیم و با هزینه خودشان بتوانند تحصیل کنند.

نجفی گفت: بخشی از موارد هم به رساله‌های فروشی بر می‌گردد که برای آموزش عالی مایه تأسف است و برنامه‌ریزی کردیم که جلوی آن هم گرفته شود.



منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
    0 0
    840شرایط بورس را داشته اند هم معدل/هم سن/ و...اما بخاطر تحریم های اقتصادی و عدم تامین ارز آنها براساس مصوبه مقامات دولتی تبدیل به داخل شده اند. دولت باید آن مصوبه را لغو کند نه بورسیه این افراد را و اگر هم آن مصوبه لغو شود عطف بماسبق هم نمی شود.این دانشجویان می توانند در دیوان عدالت اداری از این تصمیم غیرقانونی شکایت کنند.
  • ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
    0 0
    اونایی که با پول بیت المال و غیر قانونی از چند سال قبل تحصیل میکنن خجالت بکشن و بذارن تایید صلاحیت اشخاص براساس علم باشه نه رابطه و خودی و غیر خودی بودن.
  • ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
    0 0
    افرین مرد
  • ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
    0 0
    750 نفر و فقط یک نفر معرفی کرده؟آفرین آفرین چه میلی هم داشته به معرفی
  • ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
    0 0
    چند سال پیش مثلا؟ 8؟ 16؟ 24؟ کار ناپسند همیشه ناپسنده
  • ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
    0 0
    قبول کنید بورس شما غیر عادلانه است و همین که بزارن تو بهترین دانشگاههها در س بخونید بستونه این همه نخبه داشتیم اونوقت ......اما مشکل شما نیستین اونایی هستن که این آیین نامه مزخرفو نوشتن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس