کد خبر 34936
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۶

هند در رقابت براي پيوستن به گروهي از قدرتهاي بين المللي به نقطه عطف ديگري رسيده است و هم اکنون بزرگترين واردکننده تسليحات در جهان به شمار مي رود.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، يکي از موسسات مطالعاتي سوئد که بر فروش اسلحه در جهان نظارت دارد، روز دوشنبه اعلام کرد همزمان با ادامه طرحهاي هند براي مدرن سازي ارتش، مقابله با نفوذ چين و کسب قدرت بين المللي ، واردات اسلحه اين کشور از چين پيشي گرفته است.

رائول بدي، تحليلگر مسايل جنوب آسيا در موسسه جينز ديفنس ويکلي مستقر در لندن، در اين باره مي گويد: هند بلند پروازيهايي براي تبديل شدن به يکي از قدرتهاي منطقه دارد.

بنا به اعلام موسسه پژوهشي صلح بين المللي استکهلم، هند 9 درصد کل واردات اسلحه بين المللي را در دوره اي بين سال 2006 تا 2010 به خود اختصاص داد و پيش بيني مي شود اين جايگاه را در آينده نه چندان دور حفظ کند.

سيتانشو کار، سخنگوي وزارت دفاع هند از اظهارنظر درباره گزارش اين موسسه خودداري کرد.

سيمون وزمن، از مسئولان بلندپايه اين موسسه گفت: چين در حالي که برخلاف هند به تقويت صنعت داخلي اسلحه سازي خود ادامه مي دهد، با شش درصد واردات اسلحه در دوره مزبور، دومين واردکننده بزرگ اسلحه در جهان بود.

به موجب گزارش موسسه پژوهشي صلح بين المللي استکهلم، امريکا در اين دوره پنج ساله بزرگترين صادرکننده اسلحه بوده است و روسيه و آلمان به ترتيب پس از آن قرار داشتند.

سرمايه گذاري هند در بخش واردات اسلحه همزمان با نگرانيهاي روز افزون اين کشور از قدرت منطقه اي چين و نقشه هاي آن در خصوص اقيانوس هند صورت مي گيرد.

اين در حالي است که هند مسيرهاي کشتيراني مهم اقيانوس هند را بخشي از حوزه نفوذ خود مي داند.

هند ميلياردها دلار براي خريد جتهاي جنگنده و ناوهاي هواپيمابر به منظور مدرن سازي نيروي دريايي و هوايي خود هزينه مي کند.

تنشها بر سر مسايل حل نشده مرزي بين اين کشور با چين نيز که سال 1962 منجر به جنگ شد، همچنان ادامه دارد.

هند همچنين با همسايه خود پاکستان که سه بار درگير جنگ با يکديگر شده اند، رويارويي ديرينه دارد.

اين کشور با توجه به شکوفايي و رونق اقتصادي و قدرت روز افزون خود، براي ايفاي نقش پررنگتر در عرصه بين المللي از جمله عضويت دائم شوراي امنيت سازمان ملل تلاش مي کند.
رائول بدي، تحليلگر مسايل جنوب آسيا در موسسه جينز ديفنس ويکلي معتقد است ارتش مدرن سازي شده هند بايد در عمليات جهاني بيشتري شرکت کند و به کشورهايي که دچار بلاياي طبيعي مي شوند کمک کند و در ماموريتهاي صلحباني شرکت کند.

بودجه دفاعي هند براي سال آينده 32 ميليارد و 500 ميليون دلار است که نسبت به دو سال پيش 40 درصد افزايش يافته است.

اين کشور بيش از 70 درصد تسليحات خود را از کشورهاي ديگر وارد مي کند.

به موجب گزارش موسسه پژوهشي صلح بين المللي استکهلم ، بخش عمده اين واردات يعني 82 درصد آن،‌از روسيه وارد مي شود که سالهاست تامين کننده سلاح براي هند بوده است.

اما کشورهاي ديگر نيز تلاش کرده اند در اين بازار پرسود نيز سهمي داشته باشند به طوري که سران کشورهاي قدرتمند جهان ماههاي اخير از جمله براي انعقاد توافقنامه هاي دفاعي به اين کشور سفر کردند. هند و انگليس در سفر ماه ژوييه ديويد کامرون، نخست وزير انگليس به دهلي نو، انعقاد توافقنامه اي به ارزش حدود يک ميليارد و يکصد ميليون دلار را در زمينه خريد 57 جت پيشرفته آموزشي هوکHawk اعلام کردند در سفر ماه نوامبر باراک اوباما، رييس جمهور امريکا به هند نيز انعقاد قرارداد فروش 10 هواپيماي باري سي- 17 به ارزش چهار ميليارد و صد ميليون دلار اعلام شد.

در سفر ماه دسامبر نيکلا سارکوزي، رييس جمهور فرانسه به هند نيز دو کشور به نهايي کردن توافقنامه اي دو ميليارد و صد ميليون دلاري براي ارتقاي هواپيماي جنگنده ميراژ 2000 نزديکتر شدند.

چند هفته پس از سفر سارکوزي نيز، دميتري مدوف، رييس جمهور روسيه به هند سفر کرد و دو کشوردر زمينه توسعه مشترک يک جنگنده نسل پنجم به توافق رسيدند.

هند در حالي در انتظار دريافت يک ناو هواپيما بر بازسازي شده به قيمت دو ميليارد و سيصد ميليون دلار از روسيه به سر مي برد که خود نيز مشغول ساخت يک ناو هواپيمابر ديگر است.

اين کشور همچنين سفارش ساخت شش زيردريايي به ارزش چهار ميليارد و 500 ميليون دلار به فرانسه داده است. اين در حالي است که پيش بيني مي شود هند طي دهه آينده بالغ بر 80 ميليارد دلار صرف ارتقاي بنيه نظامي خود کند. هند قرار است به موجب توافقنامه اي به ارزش 11 ميليارد دلار126 جت جنگنده، و به موجب توافقنامه ديگري که ارزش آن به چهار ميليارد دلار مي رسد، 200 بالگرد خريداري کند.

اين کشور همچنين قصد دارد چند فروند کشتي بزرگ آبي- خاکي که ارزش هر يک از آنها بين 300 تا 500 ميليون دلار است خريداري کند.

هند مشغول تبادل نظر درباره سفارش خريد زيردريايي به ارزش 10 ميليارد دلار نيز هست.

به گفته رائول بدي، تحليلگر مسايل جنوب آسيا در موسسه جينز ديفنس ويکلي، هيچ يک از کشورهاي جهان مانند هند تجهيزات نظامي با اين همه تنوع و تعدد خريداري نمي کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس