این، یک جنگ فرسایشی است که در آن آمریکا نیاز دارد تا اختلافات نیروهای واگرای حاضر در ائتلاف را مدیریت کند تا بدین ترتیب هیچ یک از اعضای ائتلاف نتوانند در صورت دستیابی به هر نوع پیروزی در میدان، سرنوشت جنگ را نهایی کنند.

برای مقابله با جنگ فرسایشی آمریکا چه باید کرد؟/
گروه بین‌الملل مشرق - بعد از کنفرانس پاریس که به بهانه مبارزه با تروریسم در عراق برگزار شد، روند طرح باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا با عنوان جنگ بین‌المللی بر ضد تروریسم مشخص‌تر شد. جنگی که قرار است به سرکردگی آمریکا برگزار شود و ائتلافی بین‌المللی را ایجاد کند تا بعد از گذشت ربع قرن از تشکیل ائتلاف جهانی به رهبری این کشور برای آزاد سازی کویت، موقعیت برجسته آمریکا را به وی برگرداند.

نقشه مواضع بین‌المللی بیش از پیش به واضح‌تر شدن این طرح کمک می‌کند، چرا که آمریکا لحن گفتمان وحدت بخش خود را بیشتر کرده تا بتواند کسانی که در پیوستن به این ائتلاف تردید دارند را نیز با خود همراه کند.

وزیر جنگ آمریکا در این راستا تاکید کرد که آمریکا به دنبال ایجاد ائتلاف گسترده جهانی برای مقابله با تهدیدات داعش است، ائتلافی که در اصل ساخت آمریکاست و می خواهد پل ورود مجدد این کشور به منطقه باشد. وزیر جنگ آمریکا در دیدار با رئیس ستاد ارتش این کشور روش‌های این طرح در منطقه بویژه سوریه را تشریح کرده و گفت که حملات هوایی آمریکا در این کشور متعدد و مستمر خواهد بود و بر اساس روش غافلگیری و ترس نیست.

پیش از اینها اوباما نیز در تشریح این جنگ گفته بود که این جنگ با جنگنده‌های آمریکایی از عراق آغاز خواهد شد و بعد به سوریه منتقل می‌شود، این جنگ دست کم سه سال زمان نیاز دارد و آمریکا می‌تواند در سال 2017 به آن پایان دهد. وی گفت که گمان می‌کند در دوره ریاست جمهوری وی این جنگ به پایان برسد.

حطیط روزنامه لبنانی البناء در مقاله‌ای به قلم امین حطیط تحلیلگر مسایل راهبردی منطقه نوشت که آمریکا در موضع گیری های اخیر خود بار دیگر صحنه‌ای را ترسیم کرده که سوالات زیادی را ایجاد کرده است. این سوالات در مورد ماهیت جنگ مورد نظر آنها در منطقه و اهداف واقعی آن و نقش ائتلاف بین‌المللی در کشیده شدن به این جنگ است، بویژه اینکه آمریکا در سه دهه اخیر سعی کرده دیدگاه ائتلاف بین‌المللی برای آغاز جنگ‌ها را دنبال کند. درست است که آمریکا با این ائتلاف‌ها بخشی از اهداف خود را تامین کرده، اما در نهایت نتوانسته به هدف بزرگتر خود که ایجاد نظم نوین جهانی به رهبری خود است، دست پیدا کند. این همان چیزی است که الان واشنگتن را مجبور کرده برای جلوگیری از فروپاشی موقعیت خود در معادلات راهبردی جهان به تکاپو بیفتد.

در سایه اوضاع استراتژیکی که آمریکا بر اساس تقسیم بندی های نظامی خود ایجاد کرده و با وجود ناامیدی های آمریکا و ناتوانی از تکرار اتفاقات افغانستان و بعد از اینکه پروژه‌های این کشور در سوریه بعد از چهار سال درگیری شکست خورد، آمریکا سعی دارد سیاست انتقام جویی را از منطقه در پیش بگیرد. به همین علت است که این کشور نیازمند ائتلاف بین‌المللی است که برنامه‌های این راهبرد را که تفاوت‌های زیادی با سالهای قبل داشته است، دنبال کند.

برای مقابله با جنگ فرسایشی آمریکا چه باید کرد؟/

این در حالی است که آمریکا تصمیم گرفته وزنه نظامی خود را به صورت آرام از خاورمیانه به سمت آسیای شرقی منتقل کند تا بتواند در برابر نفوذ روز افزون چین بایستد. از سوی دیگر این کشور می‌ترسد دولت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ضد آمریکایی ائتلاف رو به توسعه خود را در برابر این کشور تقویت کنند و بتوانند خلأهای ناشی از خروج آمریکا از خاورمیانه را پر کنند و بر این منطقه مسلط شده و خاورمیانه را برای اهالی آن روی ویرانه‌های رویاهای آمریکا بنا کنند.

از ماهیت این جنگ و تجلی افکار و دیدگاه های آمریکایی‌ها مشخص است که برنامه آمریکا ایجاد جنگ فرسایشی طولانی مدتی است که مدیریت آن بر عهده این کشور باشد و بتواند آن را به صورت محدود در راستای اهداف خود قرار دهد.
البته به شرطی که در این جنگ قبری برای نظامیان خود حفر نکند و ناوگان گسترده نظامی خود را به منطقه نفرستد و جبهه‌ای طولانی مدت ایجاد نکند که خون نظامیان آمریکایی بر خاک گرم خاورمیانه ریخته شود. به همین علت است که مهلت سه ساله و ده ساله از سوی این کشور مطرح شده و مهلت‌گیری‌های نامحدود دیگری نیز وجود دارد.

این جنگ فرسایشی از دیدگاه ها و مواضع رئیس ستاد ارتش کاملا مشهود است، وی به امکان اعزام نیروهای زمینی آمریکا به عراق برای از بین بردن داعش اشاره کرده و در عین حال می‌گوید که آن‌ها نمی‌خواهند داعش را در سوریه از بین ببرند، بلکه می‌خواهند به آن ضربه بزنند.
این در حالی است که آنها می‌دانند که داعش عراق و سوریه را جبهه واحدی می‌داند و از بین بردن داعش مستلزم این است که آنها در هر دو کشور با هماهنگی حاکمان و سران این کشورها داعش را از بین ببرند. اما آمریکا به دنبال این اقدامات در سوریه نیست، بلکه می خواهد داعش در منطقه باقی بماند تا جنگ فرسایشی ادامه داشته باشد.

این یک جنگ فرسایشی است که در آن آمریکا نیاز دارد تا اختلافات نیروهای واگرای حاضر در ائتلاف را مدیریت کند تا به این ترتیب هیچ یک از اعضای ائتلاف نتوانند در صورت هر پیروزی در میدان، سرنوشت جنگ را نهایی کنند. همچنین این روند باعث می‌شود تا اجازه بهره‌برداری از پیروزی‌ها به دست نیاید، مگر اینکه این بهره برداریها در راستای ادامه درگیری‌ها و جنگ در منطقه باشد و مانع از تسلیم شدن یکی از طرف‌ها و پایان منازعه گردد.

به همین علت آمریکا همواره به دنبال تامین نیازهای جنگ فرسایشی در منطقه است تا بتواند این آتش را به صورت دائمی روشن نگه دارد، به همین علت است که آمریکا ائتلاف جهانی را ایجاد کرده تا بتواند از اموال سعودی ها استفاده کند و برخی دولت‌های دیگر حاشیه خلیج فارس نیز به تروریست‌ها پناه دهند و مطالبات جنگ روانی را دنبال کنند. آمریکا نیز با جنگنده‌های خود در این میدان حضور خواهد داشت تا حملات هوایی را دنبال کند و تنور این جنگ را همواره داغ نگه دارد. به همین علت ما اعتقاد داریم دخالت هوایی آمریکا نیز تنها یک هدف اساسی دارد و آن هم حفاظت از خط آتش در میدان جنگ منطقه‌ای در راستای ادامه جنگ فرسایشی است.

برای مقابله با جنگ فرسایشی آمریکا چه باید کرد؟/آماده انتشار

راهکار مقابله با توطئه جدید آمریکا در منطقه

بعد از اینکه ماهیت طرح‌های آمریکا برای منطقه معلوم شد، الان باید به دنبال یک طرح دفاعی مناسب بود تا در برابر تجاوز طلبی‌های آمریکا ایستادگی کرد، طرح‌هایی که اگر در اهداف خود موفق شود، منطقه و محور مقاومت را از بهره برداری از پیروزی‌های اخیر خود در برابر پروژه صهیو-آمریکایی باز خواهد داشت. به همین علت طعمه‌های طرح تجاوز طلبانه جدید آمریکا نیاز به اجرای راهکارهای زیر دارند.

-    ادامه مقابله سخت و تلاش در مسیر دو برنامه همزمان که در مرحله اول دوری از افراط در واکنش نشان دادن و عدم پناه بردن به قدرت افراطی است که انرژیها را در غیر از مکان مناسب آن به هدر دهد و در موضوع دوم نیز باید از بی توجهی و کم اهمیت نشان دادن خطرات مرحله کنونی خودداری کرد.

-      باید از قربانی شدن و افتادن در دام جنگ روانی تروریسم جلوگیری کرد و همواره به یاد داشت که آمریکا در دو راستا کار می‌کند؛ اول اینکه نمی‌خواهد روند کلی اوضاع به سمت انفجار برود و دوم اینکه آتش درگیری‌ها خاموش نشود تا دشمن نتواند دستاورد میدانی داشته باشد. به همین علت است که انتظار نداریم که آمریکا با ارتش عربی سوریه یا هم پیمانان آن به صورت مستقیم وارد جنگ شود.

-    مدیریت خود و محیط اجتماعی و انرژی‌ها و برنامه‌ریزی کامل متناسب با جنگ فرسایشی. این موضوع مرا به یاد تمرکز تلاش رسانه‌های غربی در راستای اطلاع یافتن از توان ارتش سوریه در جنگ فرسایشی می اندازد.

-    ساختار جامعه و موسسات آن باید به گونه‌ای باشند که اولا بازدارندگی لازم را در برابر جنگ روانی ایجاد کنند و در ثانی بتوانند در سایه جنگ فراگیر و فرسایشی فعالیت کنند. چرا که جامعه تجزیه شده و اقتصاد منزوی فشار مضاعفی را بر تصمیم سازان کشور وارد می‌کند و دشمن را به سمت تحقق اهداف خود از جنگ فرسایشی به صورت کلی یا جزئی پیش می‌برد.

برای مقابله با جنگ فرسایشی آمریکا چه باید کرد؟/آماده انتشار

سرنوشت آمریکا در جنگ جدید بهتر از قبل نیست

در یک نگاه کلی می‌بینیم که بسیاری از ساختارهای موفقیت در برابر جنگ فرسایشی آمریکا در منطقه موجود است، شرایط منطقه‌ مانند یک دهه قبل به نفع آمریکا نیست و ائتلاف بین‌المللی که این کشور به دنبال ایجاد آن است، به سادگی محقق نخواهد شد. شرایط جهانی نیز به نفع این کشور نیست و به همین علت مقدمات واقعی کار برای ایجاد جنگ فرسایشی بر اساس منافع آمریکا وجود ندارد. تمام اینها ما را به این سمت می‌برد که بگوییم این جنگ نمی‌تواند سرنوشتی بهتر از تلاش‌های شکست خورده قبلی این کشور داشته باشد. البته نباید از هزینه‌های سنگینی که ممکن است ما در مقابله با این توطئه‌ها مجبور به پرداخت آن شویم، غفلت کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سلاله ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    نمی دونم چرا در دوره و زمونی که آدم از پس خرج بچه خودش بر نمیاد آمریکا دائی عزیزتر از مادر می شه. بابا ولکن تورو جدت برو به زندگیت برس با مردم دیگه چیکار داری که حی سرت تو یقی این اون ااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااه
  • ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    صهیو-آمریکایی هم واژه جدیده؟
  • ۰۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    بهترین راهکار بستن تنگه هرمز و اقیانوس ارامه اگر این دو تا رو ببندیم دماغشانو بگیریم نفسشان قطع میشه امریکایی ها رو
  • ۰۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    هیچ وقت آمریکا کاری به نفع اسلام و مسلمین نمیکنه و نخواهد کرد اگه کاری انجام داد این ظاهرشه باید ببینیم پشت پردش چیه.
  • دکتر ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    صنایع نظامی در غرب که فقط در امریکا یک کارتل چند تریلیون دلاری هستن نیاز به بازاری برای فروش دارند و میدانی برای استفاده وگرنه افکار عمومی در داخل اون کشورها به این همه هزینه معترض میشند از اون طرف هم فروش نفت خاورمیانه با قیمت 25 دلار توسط تروریست ها برای غرب بسیار بهتر هست تا 100 دلار امثال ایران! اگر در دنیا جنگی نباشه چرا امریکا باید سالی 600 میلیارد دلار بودجه نظامی داشته باشه که دو سوم کل بودجه نظامی دنیا هست!؟ یا 3 تریلیون دلار بودجه برای باز سازی تسلیحات اتمی در 20 سال آینده برای امریکا برای چی هست؟ چه چیز بهتر از کشورهای عقب مانده جهان سوم خاورمیانه و غرب آسیا و افریقا و امریکای جنوبی برای این بازار به بهانه های وجود نا امنی تهدید امنیت ملی جهان و.... شما ببینید اگر همین جنگ عراق و افغانستان و لیبی و حالا عراق و سوریه نبود چه تعداد از پروژه های نظامی اصلا به مرحله سفارش و تولید انبوه برای طرف متحدین عرب ترک اسراییلی و ...غرب اصلا نمی رسید همین دانشگاه هاروارد در امریکا چقدر پروژه و پنت مشترک داره با وزارت دفاع امریکا بوئینگ لاکهید مارتین و.. غرب سالهاست از ایجاد نامنی و بازاری که در دنیا برای مقابله با آن ناامنی ایجاد می شه و از آن بزرگتر بازاری که برای شرکت های غربی بعد از تبدیل شدن کشور هدف به یک زمین سوخته درست میشه که این خودش صدها میلیارد دلار سفارش برای چند دهه رو برای شرکت های نفتی گازی مسکن و ساخت ساز زیر ساخت صنایع معادن انرژی و...غرب ایجاد هست متاسفانه اگر شرق و بخصوص آسیا قاره کهن از خواب بیدار نشه و با هم متحد نشن و ائتلافی مانند ناتو در آسیا تشکیل ندن غرب به خاطر منافع خودش تمام رقبای خودش رو از دم تیغ خواهد گذراند و حتی پس از آن به همدیگر هم رحم نخواهند کرد همانگونه که در جنگ جهانی اول و دوم خود غربی ها به جان هم افتادن
  • ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    قطعا هدف از تشکیل ائتلاف بین المللی با حضور 40 کشور از بین بردن چند نفر پاپتی داعشی نیستند و هدف بزرگتری مد نظر است به خصوص اینکه رسما اعلام شده که این اقدام چندین سال طول خواهد کشید
  • ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    سلام. در ابتدا یک ناو به گِل نشسته را نشان دادید. و دولت یک درصد امریکا نمیتواند یک شکست تاریخی را در اسمان یا خاک یا اب را باری دیگر تکرار کند. هیهات من ذلة. التماس دعا یاعلی(ع)
  • ۱۱:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    ه قایق بخر برو برو ببند ،شعار نده.با شعار چیزی درست نمیشه.
  • جواد ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    با یک بررسی میشه فهمید که وجود این جنگ چه اثرات مطلوبی برای آمریکا دارد: 1- از بین رفتن وجهه اسلام در بین ملت های غربی و متوقف کردن اسلام گرایی. مسلما با توجه به محاسبات عقلی به این نتیجه رسیده بودند که با وضع موجود در چند دهه آینده اسلام گرایی بسیار افزایش خواهد یافت و با معرفی اسلام به عنوان مکتبی خشن جلوی این حرکت گرفته شد. 2- دین زدگی در میان مسلمانان. افراط گرایی مسیحیان در قرون وسطا نیز باعث کنار گذاشته شدن دین توسط مسیحیان شد. 3- تربیت نسلی افراط گراتر توسط افراد قبلی عضو گروه تروریستی برای اجرای نقشه های پلیدتر و وسیعتر. 4- عقب ماندگی بیش از پیش مسلمانان با توجه به مدت زمان مورد نیاز برای بازسازی و مشکلات روحی و روانی مردم علی الخصوص بچه های جنگ 5- درس عبرت برای حکومت های عرب و پیرو آمریکا به طوری که حکومتی جرات همپیمانی با ایران را نداشته باشد. 6- خارج کردن همپیمانان بالقوه ایران از دایره ی بازی. در صورت بروز جنگ میان ایران و رژیم صهیونیستی عملا سوریه واکنش جدی نمیتواند نشان دهد. 7- همواره وجود آرامش باعث می شود که کشور ها حتی اگر در مسیر غلطی هم حرکت میکنند کم کم بهبود یافته و پیشرفت کنند. مثل سطل آب گلی که آرامش باعث ته نشین شدن گل و شفاف شدن آب میشود. اگر هر چند دهه یکبار حکومت ها تغییر کند یا جنگ ها بوجود بیاید این گل هرگز ته نشین نشده و مسیر صحیح شفاف نمیشود.
  • نصیر ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    دلیل حضور امریکا در آسیا و اشغال بعضی از این کشورها هم همینه مثلا الآن دنبال این هستن که افغانستان رو عضو ناتو کنن تا پیمان شانگهای دچار اختلال بشه
  • رحمن ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    آمریکا بنا ندارد داعش را از بین ببرد چون هزینه زیادی برای ایجادش خرج کرده است پس دارد چه می کند کاری که آمریکا سعی در انجامش دارد جدا کردن بخش میانه رو داعش از بخش تندروی آن است که با تصفیه داعش بتواند این نیرو را با نامی دیگر به سوریه برگرداند.و کار نا تمام از بین بردن حکومت اسد را به انجام برساند آمریکا کاملا در جریان سوریه رسوا شده و دیگر پنهانکاری نمی کند در ضمن آمریکا قبل از حمله به مواضع داعش در سوریه و عراق قبلا آنها را آگاه می کند که محل را ترک کند و علتش هم واضح است به این نیروها را نیاز دارد و می خواهد درون گروهی آن را تصفیه نماید لذا این بمبارانها در واقع زیر ساختهای سوریه را هدف قرار داده است تا نیروهای اسد در مناطق در مضیقه قرار گیرند.بزودی این بمبارانها به مرز لبنان هم خواهد رسید تا موانع جلوی تروریستها به داخل لبنان را هم از بین ببرد.گرگ دیگر امیدی به روباهان خود ندارد و خود می خواهد وارد گود شود.تا دیر نشده باید تمام منافع غرب در منطقه و جهان نابود شود تا هر جا پا گذاشتند به نان شب محتاج شوند.دولت عراق نباید آمریکا را از حمله های تروریستی آگاه کند بگذارید این جنگی که برای مردم منطقه فراهم کرده اند قسمتیش در خاک آمریکا باشد.باید به هر کس که به آمریکا در خاک آمریکا صدمه می زند جایزه داد.بگذار از نانی که پخته اند خودشان هم بخورند ثواب دارد.بد بختها فکر می کنند کمبودهای وحشتناک مردم غرب و آمریکا با درست کردن جنگ در مناطق دنیا می توانند فرار به جلو کنند.امروز و فردا باشد که همه مردم آمریکا یقه سرمایه داران خون آشام آمریکا و غرب را بگیرند و حق خود بستانند.
  • ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    آره با منتظر بودیم شما دستور بدی تا به آمریکا حمله کنیم
  • علی ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    0 0
    می تونی برو ببند...
  • علی ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    0 0
    این در مورد ما هم صرق می کنه... ما هم برا منفعت و قدرت خودمون در صحنه ی سیاسی فعال هستیم... جنگ جنگ قدرت... سیاست یعنی علم قدرت...
  • ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    0 0
    اون f16 رو دیدید مال ما بودا اگه نمیگفتن اسباب بازیه اگه همین اسباب بازیا نبودن ما چطور میتونستیم تو عملیات کمان 99 نیروی هوایی عراق رو زمین گیر کنیم یا توی حمله به h3 مرکز استراتژیک قتل و عام ایرانیارو نابود کنیم
  • احسان ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    0 0
    به نظر بنده حقیقت حمله آمریکا به سوریه نفت است . قیمت جهانی بازار نفت دنیا در دست کمپانیهای عظیم آمریکاست . نفت 12 تا 25 دلاری بازار جهانی را دچار خدشه و بی نظمی میکرد و سود چند صد ملیاردی غرب و آمریکا را از آن دچار تزلزل و خطر . به همین خاطر است که آمریکا تاسیسات نفتی سوریه را در اولین مرحله بمباران کرد .
  • حزب الله ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۸
    0 0
    آمریکا غلط کرده .. هیچ غلطی نمیتونن بکنن..جواب امریکا یک روز تو قدس بهشون خواهیم داد نگران نباشید... لبیک یا اباصالح المهدی......
  • ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
    0 0
    بهترین جنگ با افراطیون همین است و سیاست کدام کشورها هست که تمام انهارا یک جا جمع کرده اند به عنوان داعش واینجور زودتر میشود انهارا شکست داد تا اینکه انهادر همه دنیا پراکنده باشندو الان جمهوری اسلامی ایران عزیز میتواند بهخدمت انها برسد با سردار قاسم سلیمانی عزیز۰

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس