
به گزارش مشرق به نقل از فارس، زلزله حدود 9 ريشتري روز جمعه 11 مارس ژاپن علاوه بر تغييرات روي پوسته زمين، باعث کاهش زمان 24 ساعته شبانهروز شده است.
ريچارد کراس ژئو فيزيکدان ناسا گفت: آزمايشهاي انجام شده روي اين زلزله نشان ميدهد که حدود 1.8 ميکرو ثانيه از زمان 24 ساعته روز در زمين کم شده است.
محققان ناسا در حال بررسي تأثيرات اين زلزله عظيم بر روي تغييرات جوي زمين هستند و تا قبل از اين اعلام شده بود که 1.6 ميکرو ثانيه از زمان شبانه روز کم شده، اما ناسا اعلام کرده که دادههاي جديد به دست آمده از گسل مربوطه نشان ميدهد که 1.8 ميکرو ثانيه از 24 ساعت کم شده است.
کراس در اين زمينه گفت: زلزله ژاپن روي محور زمين نيز تأثير گذاشته و باعث افزايش سرعت چرخش زمين به دور خود شده و اين امر سبب کاهش ساعات شبانه روز در سياره ما شده است.
هر روز زمين معاول 24 ساعت يا همان 86 هزار و 400 ثانيه است.
ديگر اطلاعات به دست آمده نشان ميدهد که جزيره ژاپن حدود 8 فوت جابهجا شده است و همچنين محور زمين نيز بيش از 10 سانتيمتر جابهجا شده است.