هیأت دولت پس از گذشت ۶ ماه از اجرای گام دوم هدفمندی یارانه‌ها سرانجام درباره اختصاص ۴۳۰۰ میلیارد تومان از سهم ۱۰ هزار میلیاردی تولید، حمل و نقل عمومی و بهینه سازی مصرف سوخت تصمیم گرفت.

 به گزارش مشرق، در جلسه هیأت دولت که روز گذشته به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار شد، سرانجام درباره اختصاص بخشی از سهم یارانه تولید که در لایحه بودجه و برای اجرای گام دوم هدفمندی یارانه‌‌ها پیش‌بینی شده بود، تصمیم‌گیری شد.

بر اساس این گزارش در قانون بودجه پیش‌بینی شده بود که 10 هزار میلیارد تومان اعتبار به تولید اختصاص یابد و تبصره 21 بودجه در این باره تصریح دارد: در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها مصوب 1388.10.15 به دولت اجازه داده می‌شود در سال 1393 منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور و منابع یارانه‌ای آن را با استفاده از انواع روشهای پرداخت نقدی و غیرنقدی و خدمات بیمه‌ای بین خانوارهای هدف و نیازمند توزیع و با اولویت بخش تولید اجراء نماید.

و در ماده یک بند ب این تبصره نیز قانونگذار تصریح کرده است: مبلغ یکصد هزار میلیارد (100.000.000.000.000) ریال در اجرای ماده (8) قانون هدفمندکردن یارانه‌ها با اولویت کمک به بخش تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی اختصاص یابد.

با گذشت 6 ماه از سال، اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت انواع سوخت و انرژی گامی در جهت اجرای تبصره 21 قانون بودجه برداشته نشده بود و این مسئله به گلایه همیشگی فعالان بخش تولید و حمل و نقل بدل گشته بود.

در عین حال جلسه دیشب هیات دولت مصوباتی در جهت پاسخگویی به این مطالبات داشت:

در مصوبات شب گذشته هیئت دولت معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌ جمهور گزارشی در خصوص «نحوه اختصاص یارانه برای بخش تولید، حمل و نقل عمومی و بهینه‌سازی مصرف انرژی» به هیأت وزیران ارایه داد و بر اساس این گزارش، مبلغ دوازده هزار میلیارد ریال به منظور کمک به حفظ اشتغال و افزایش تولید در بخش صنعت و معدن، مبلغ ده هزار میلیارد ریال در بخش کشاورزی، تا سقف پنج هزار میلیارد ریال به منظور کمک به کاهش شدت انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی در کشور و مبلغ دو هزار میلیارد ریال به منظور کمک به برقی کردن چاه‌های کشاورزی و صرفه‌جویی در مصرف سوخت مایع به صورت یارانه سود تسهیلات اختصاص یافت.

همچنین به منظور بهبود نظام تنظیم بازار کالاهای اساسی، حساس و ضروری مبلغ هزار میلیارد ریال در اختیار کارگروه تنظیم بازار قرار می‌گیرد. مبلغ هزار میلیارد ریال بعلاوه مشوق صادراتی کالاهای صنعتی و کشاورزی بابت ارتقای رقابت‌پذیری صادرات کالاهای غیرنفتی و نیز تا سقف مبلغ دوازده هزار میلیارد ریال کمک به بخش حمل و نقل جهت بهبود وضعیت حمل و نقل عمومی درون شهری و برون‌شهری اختصاص می‌یابد.

بدین ترتیب دولت برای اختصاص 4300 میلیارد تومان از سهم 10 هزار میلیارد تومانی تولید تصمیم گرفت، این در حالی است که محمد باقر نوبخت تا کنون در جمع خبرنگاران وعده اختصاص 5400میلیارد تومان از سهم تولید و دیگر بخش های مطرح در قانون را داده بود و با این حساب رقم مصوب دولت بیش از 1000میلیارد تومان نسبت به عدد وعده داده شده معاون رئیس جمهور کسری دارد.

نوبخت پیش از این و در این رابطه صراحتا به خبرنگاران گفته بود: ما افزون بر پرداخت یارانه‌های نقدی در بیست و دوم هر ماه، بیش از2660 میلیارد تومان بابت اجرای موفق برنامه تحول نظام سلامت پرداخت کردیم و برای اجرای خوب قانون هدفمندی یارانه‌ها در بخش تولید نیز 5400 میلیارد تومان پرداخت می‌کنیم.

نوبخت در این رابطه همچنین گفته بود: برای حمایت از بخش تولید رقم مناسبی گذاشته‌ایم اما چون به تولید یارانه تسهیلات خواهیم داد این یارانه همان روز اول پرداخت نمی‌شود بلکه دستگاه‌ها یا واحدهای تولیدی از این محل تسهیلات می‌گیرند و در زمان بازپرداخت، بخشی از سودشان را به صورت یارانه از این محل پرداخت می‌کنیم.

اختصاص و تصویب سهم تولید در دولت به مبلغ 4300 میلیارد تومان به نیمه سال کشید، حال باید دید آیا برای اجرایی شدن مصوبات شب گذشته تسریع خواهد شد؟

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس