بهترين پيشنهاد براي افطار موضوعي است که در اين گفت و گو به آن اشاره شده است مطالعه اين مطلب را به شما روزه داران توصيه مي کنيم.

به گزارش خبرنگار سرويس جامعه مشرق، روزه داري يکي از فرايض اسلامي است که توجه به اصول و روش آن ـ که در احاديث و روايات مطرح شده است ـ کمک شاياني به ارتقاي سلامت جسماني و رواني افراد روزه دار مي کند.
بهره مندي از برکات جسمي ماه رمضان از جمله موضوعاتي است که در اين نوشتار به کنکاش گذاشته شده است تا در قالب آن بهترين توصيه هاي پزشکان و متخصصان تغذيه به شما مخاطبان عزيز ارائه شود تا در پايان اين ماه مبارک به توفيقات گسترده اي دست يابيد.
بنا بر نظر پزشکان حوزه هاي مختلف، روزه ماه رمضان منافع معنوي، فيزيکي، روحي و اجتماعي فراواني براي فرد روزه دار به همراه دارد که از جمله آنها مي توان به آثار مثبت جسمي در فرد، هضم چربي هاي اضافي و اثر بر سوخت و ساز بدن، رفع سموم فلزي بدن، برقراري مجدد اعتدال بيولوژيکي و شيميايي اعضاي مختلف، درمان شبه فلجي هاي عصبي و تحريک اعصاب تخدير شده با سموم داخلي، افزايش عزت نفس و ... اشاره کرد.
براي آگاهي از غذاهايي که در وعده هاي سحر، افطار و شام بايد مورد استفاده روزه داران قرار گيرد گفت و گويي با دکتر سعيد روشن روان متخصص تغذيه انجام داده ايم. وي در پاسخ به پرسش ابتدايي خبرنگار حوزه سلامت مشرق که چگونه روزه خود را افطار کنيم گفت: آش، سوپ رقيق و حليمي که در آنها از مقدار کمي سرخ‌کردني استفاده شده باشد، بهترين غذا هنگام افطار است البته تأکيد مي کنم که اين غذاها بايد آبکي باشند.
روشن روان در ادامه افزود: بهتر آن است که روزه داران به محض شنيدن بانگ اذان، آب جوش يا شير گرم به همراه خرما ميل کنند و در ادامه خوردني هاي نظير پنير و سبزي و يا آش تناول نمايند.
اين متخصص در خصوص روزه‌داري در اين ايام که دماي هوا تقريبا بالا و گرم است، تصريح کرد: به دليل آن که ساعت اذان دير وقت است بنابراين بهتر است روزه‌داران بلافاصله پس از صرف افطار سبک، اقدام به خوردن شام ـ که حاوي برنج، خورش، سالاد و ماست است ـ کنند و تا هنگام خواب نوشيدن دو ليوان چاي، يک ليوان شير، 2عدد بيسکويت و شيريني نظير خرما و يک وعده ميوه را فراموش نکنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود تأکيد کرد: در ماه رمضان، رژيم غذايي ما نبايد به نسبت قبل خيلي تغيير کند و در صورت امکان بايد ساده باشد. غذاهاي مورد استفاده در وعده افطار، سحر و شام بايد طوري تنظيم شود که بر روي وزن تاثير زيادي ندشته باشد چرا که روند چاقي در اين ماه به مراتب بيش از ساير ايام است.
روش روان ادامه داد: با توجه به ساعات طولاني ناشتا بودن، بايد غذاهايي را مصرف کنيم که به کندي هضم مي شوند مثل غذاهاي حاوي فيبر زياد چرا که اين غذاها به مدت 8 ساعت دردستگاه گوارش مي مانند و به ديرتر گرسنه شدن روزه دار کمک مي کنند.
اين متخصص تغذيه حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دو سر، لوبيا، عدس، آرد، غلات برنج با پوست را که در دسته کر بوهيدرات ها قرار مي گيرند را از جمله غذاهاي دير هضم عنوان کرد و افزود: در مقابل مواد قندي و غذاهايي که از آرد سفيد، تهيه مي شوند زود هضم هستند و توصيه مي شود حتي المقدور در وعده سحري استفاده نشوند.
وي غذاهاي حاوي فيبر را نيز از جمله گروه هاي مفيد در اين ايام ذکر و اظهار کرد: غذاهاي حاوي سبوس، گندم سبوس دار، غلات و حبوبات، سبزي ها مانند لوبياي سبز، نخود، ذرت، اسفناج، برگ چغندر، ميوه هاي با پوست، ميوه خشک شده مثل برگه زردآلو، انجير، آلو خشک نيز براي وعده پس از افطار بسيار مفيد هستند.
روشن روان نکته حائز اهيت در اين ميان را اين مسأله دانست که غذاهاي مصرفي در ماه رمضان بايد متعادل باشند به نحوي که ما از همه گروه هاي غذايي مثل ميوه، سبزيجات، گوشت، مرغ، ماهي، نان، حبوبات و محصولات لبني در رژيم غذايي خود استفاده کنيم تا دچار مشکل در طول روزه داري و پس از آن نشويم.
اين متخصص تغذيه غذاهاي سرخ کردني را بدترين گزينه براي ماه رمضان عنوان کرد و گفت: حتي المقدور استفاده از اين غذاها و فست فودها را در اين ماه بايد کنترل کنيم زيرا بي توجهي به اين امر باعث عدم هضم، سوزش سر دل و اختلال در وزن مي شود.
وي در پايان تأکيد کرد: بنابراين به اين نتيجه مي رسيم که غذاهاي افطار نبايد شامل غذا هاي اصلي، حجيم وسنگين باشد زيرامعده مدتي خالي بوده و نبايستي به يکباره آنرا به فعاليت وادا شت علاوه بر اين يادمان باشد که خوردن فرآوردهاي آجيل، بستني، ماست وشير پر چرب را در هنگام افطارترک کرده و فراموش نکنيم که نوشيدن آب زياد در اين وعده مانع از خوردن شام مي شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس