رحمانی فضلی با اشاره به اینکه نرم شیوع اعتیاد در ایران نسبت به دنیا نصف است، گفت: تا زمانی که حتی یک معتاد در کشور وجود داشته باشد، وضعیت قرمز است و همه باید احساس مسئولیت کنند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، عبدالرضا رحمانی فضلی در ویژه برنامه مبارزه با مواد مخدر شبکه چهار رسانه ملی با اشاره به اینکه در دنیا نرم شیوع اعتیاد 5.2 درصد و در ایران 2.6 درصد است، گفت: همه باید در امر مبارزه با مواد مخدر در جامعه احساس مسئولیت کنند.

وی با بیان اینکه شش میلیون نفر در ایران به شکل مستقیم و غیرمستقیم درگیر با مواد مخدر هستند، یادآور شد: بر اساس نظرسنجی‌ها، 92 درصد جامعه نگران مسئله مواد مخدر هستند و به آن، به عنوان دغدغه می‌نگرند.

وزیر کشور ادامه داد: بر اساس بررسی های انجام شده؛ 90.7 درصد از معتادان را مردان و 9.3 درصد را خانم ها تشکیل می دهند که اگر به آمار 4 سال پیش نگاه کنیم درصد خانم‌ها 5.3 بوده که این نشان می‌دهد که طی 4 سال اخیر این رقم نزدیک دو برابر شده و این خود یک زنگ خطر برای جامعه ماست.

وی افزود: 5.2 درصد از معتادان شاغل بوده‌اند و وقتی 700 هزار نفر از مدار اقتصادی خارج شوند هم به چرخه اقتصادی ضربه می‌زنند و هم به رشد بزه،‌ سرقت و فساد در جامعه کمک می‌کنند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه 63 درصد از معتادان متاهل بوده‌اند، تاکید کرد: این آمار، آمار خطرناکی است که اگر هر کدام از این معتادان به طور متوسط دو فرزند داشته باشند یعنی آنها 700 هزار نفر بچه دارند و حداقل قضاوت نسبت به این فرزندان این است که در محیط ناسالمی رشد می‌یابند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه 55 درصد از طلاق‌ها به دلیل اعتیاد است، بیان کرد: 65 درصد از همسرآزاری‌ها به دلیل اعتیاد همسران معتاد بوده و 30 درصد از کودک‌آزاری‌ها، 25 درصد از قتل‌های عمد، 23 درصد از آمار نزاع و خشونت و 35 تا 40 درصد از سرقت‌ها به دلیل اعتیاد بوده است و اگر اعتیاد را از بین ببریم نشان می دهد که به همین درصد هم توانسته ایم مشکلاتی مانند قتل عمد، خشونت، کودک آزاری، همسر آزاری و سرقت را از بین ببریم.

وی با بیان اینکه 65 درصد از زندانیان ما به شکل مستقیم و غیرمستقیم مربوط به اعتیاد و قاچاق مواد مخدر است، گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر ما 3 هزار و 750 نفر شهید و بیش از 12 هزار نفر جانباز تقدیم کرده‌ایم..

وزیر کشور با اشاره به اینکه در هر روز 8 نفر به خاطر استعمال مواد مخدر مسموم و غیراستاندارد می‌میرند، اظهار داشت: این آمار در سال به 3 هزار نفر می‌رسد و دومین آمار مرگ و میر بعد از تصادف مربوط به استعمال مواد مخدر است که ضربه‌های سهمناکی به پیکره جمعیتی کشور وارد می‌کند.

رحمانی فضلی درمورد مراحل مبارزه با مواد مخدر گفت: اولین مرحله، مرحله پیشگیری است که این یکی از مهمترین مراحل است چرا که هر چقدر درمان صورت گیرد، در خوشبینانه‌ترین حالت، 20 درصد از کسانی که تحت درمان قرار گرفته‌اند، پاک می‌مانند و برای همین پیشگیری موثرترین راه برای مبارزه با مواد مخدر است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه دولت تدبیر و امید بر مسئله پیشگیری تاکید دارد، خاطرنشان کرد: پیشگیری با اجتماعی کردن جلو می‌رود و تکیه اجتماعی کردن بر مردم است و این، به معنای آن است که مردم باید مانع و مراقب و محافظ خود برای رشد مواد مخدر باشند که در این صورت یقینا می‌توانیم موفق باشیم.

وی با اشاره به جلسات خود با گروه‌های مرجع یادآور شد: من تاکنون جلسات بسیاری با هنرمندان، ‌مراجع، روحانیون، مداحان و... داشته‌ام و دولت تدبیر و امید در حال گسترش سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها برای مبارزه با مواد مخدر است.

وزیر کشور با بیان اینکه یکی از مشکلات جامعه این است که مردم اطلاع دقیقی از آثار مواد مخدر ندارند، خاطر نشان کرد: اگر خانواده‌ها آگاه باشند، می‌توانند در کاهش رشد مواد مخدر موثر باشند و رسانه‌ها و بالاخص صداوسیما باید تلاش کنند تا سطح آگاهی‌های عمومی بالا رود.

وی با بیان اینکه 92 درصد از معتادان در مراکز بخش خصوصی درمان می‌شوند، افزود: اغلب کارهای درمانی توسط سمن‌ها و نهادهای مردم‌نهاد به شکل رایگان یا کمک‌های کمی ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت می‌گیرد.

وزیر کشور با بیان اینکه در سال 92 عملیات های زیادی با گروه‌ها و باندهای قاچاق مواد مخدر در کشور انجام شده است، عنوان کرد: بیش از 90 درصد از مرزهای ما تحت کنترل هستند و قاچاقی که صورت می‌گیرد از طریق حمل در آب‌های آزاد است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: در حوزه مقابله با مواد مخدر تلاش کرده‌ایم این کار با کمک مردم و دستگاه‌های نظامی اطلاعاتی صورت گیرد و موفقیت‌های بالایی هم در این رابطه به دست آورده‌ایم که نهادهای جهانی به این مسئله اذعان دارند.

وی در خصوص مرحله صیانت از خانواده معتادان گفت: خانواده معتادان باید در شرایطی زندگی کنند که محل تولید نابهنجاری نباشد که ما سعی کرده‌ایم این کار را از دو طریق جامع‌پذیر کردن معتاد و آموزش مهارت‌های حرفه‌ای به خانواده آنها انجام دهیم.

وزیر کشور با بیان اینکه معتادان در کنار امور درمانی تحت خدمات روانشناسی و مددکاری هستند، اظهار داشت: خانواده معتادان نیز طبق قراردادهای ستاد مبارزه با مواد مخدر با وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای،‌ کمیته امداد و بسیج سازندگی تحت آموزش‌های مهارت‌های شغلی قرار می‌گیرند و ما سعی کرده‌ایم از این طریق و با دادن منابع اشتغال ایجاد کنیم و خوشبختانه کارهای خوبی در این حوزه صورت گرفته است.

رحمانی فضلی با اشاره به جلسه رئیس جمهور با وزرا و مسئولان مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر به وزرا و مسئولان در خصوص پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت از خانواده تاکیدات بسیاری داشته‌اند و از آنها خواستند کمال همکاری را داشته باشند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در سال 92، 53 درصد سهم نهادها و خیریه‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر افزایش یافته و ما تلاش داریم تا این مسئله را بیشتر اجتماعی کنیم تا مردم و دلسوزان وارد صحنه شوند.

  وی با اشاره به اینکه در دسترس بودن مواد مخدر انگیزه مصرف را افزایش می دهد، گفت: امسال نیروی انتظامی قرارگاه مبارزه با سرقت را راه اندازی کرده و برخورد با خرده فروشان مواد مخدر را در اولویت کاری خود قرار داده  است.

رحمانی فضلی قاچاق مواد مخدر را یک تجارت حساب شده توسط قاچاقچیان عنوان داشت و گفت: با توجه به اینکه شبکه قاچاق نقش بزرگی در تامین مالی اشرار دارد، مسلما این افراد در حوزه قدرت و سیاست نیز در دنیا حمایت می شوند به صورتی که سازمان ملل نیز بخشی را به امر مقابله با این موضوع اختصای داده و کنوانسیون های متعددی را به تصویب رسانده است

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین قانون مبارزه با مواد مخدر را جامع و موثر دانست و گفت: علیرغم بازدارندگی این قانون، اثرگذاری در حیطه اجرای قانون نیست وباید موضوع اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر در کنار این قانون باید اجرا شود تا شاهد کاهش ابتلاء به بلیه خانمان سوز اعتیاد در جامعه باشیم.
منبع: نسیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس